Zemunka85
|
Ajoj koliko ste se vi namucili. Tuga jedna.. Ja sam mrzela svakiml profilakse koji joj dajem, zivela za dan da nam ukinu, cak i sama par puta lomila da prekinem, ali nusam...a sada vidim da je to nuzno zlo i manje od svih ostalih. Hvala Bogu da vas ona drzi, jer vidim da i to bestije probijaju. Uh...pa prva infekcija vasa, ne mogu ni da zamislim.. Obicno su prve infekcije akutni pijelonefritisi i to i jeste znak. Nama je bio cistitis, cak i bez leukocita, ali je bila osuta, pa je bilo maltene stopostotni zakljucak da je uzrocnik spoljni. Ali crp 150. Covece. Jadno, jadno dete... Mi smo prvu, kazem ti sa 10m. Asimtomatska, slucajno otkrivena. U medjuvremenu idemo i na bazen dva puta, mozda i fatalna greska, za i do dan danas. Sledeca infekcija 12m, akutni pijelonefritis. Doduse bila je osuta, bilo mi je sumnjivo, uradim UK, sterilna. Posle par dana temperatura, bolnica i znas vec. Tamo docekujemo i prvi rodjendan. Citam o plakanju na prvom rodjendanu, isto, isto! Slavili smo ga dan nakon izlaska iz bolnice. Posle dana rodjenja moje cere, meni najlepsi dan. Njen osmeh kada je videla tortu i vatromet su nemerljivi. Iako su joj rucice bile plave od uboda i iako je bila preplasena i cesto plakala, to sto setka slobodno a nije na infuziji i sto joj slavimo rodj bilo mi je dovoojno. Onda profilaksa 6m, ja ljuta na ceo svet, nemam pojma ni o cemu a smatram da ne treba da pije TO. Prestajemo posle 6m i ja nikada vise ni ne pomisljam o tome. Kad, za dve nedelje evo je ponovo. Opet asimptomatska, ali eserihija 10miliona, leukociti 40, nitriti, proteini..gora nego i jedna. Odlazimo do DR Pece, ponavljam se, ona puna optimizma. Izlecimo ovu, kad za dva dana opetja osetim onaj miris urina. I uhvatim je hvala Bogu dok jos nije infekcija ima je 50.OOO, na sledecoj kontroli penje se ven, naravno na 100.000. Jutros smo ispili poslednji AB i od vcrs na profilaksi. A ja izracunah da je za dve nedelje u dve infekcije popila leka koliko bi za 3m profilakse. Bukvalno. Profilaksa nam je promenjena, pa se nadam da ce nas i baktrim drzati kao i nitrofurantoin, a o cemu se tu radi, videcemo za koji dan. Pricala sam puuuuno sa majkama koje su tamo radile, sa njima tamo svi su jako ljubazni i cujem strpljivi, tako da mi to stvara manju tremu. Ona ima 20m, tesko je jos dogovarati se sa njom. Imacemo kao dzek pot nove igrackice i knjigice, obecacu joj i ispuniti, naravno zoo vrt i sladoled, a mozda je u sred toga konektujem i na (.) (.) da se smiri :-). Joooj samo da prodje. I ma koliko sam flegma po tom pitanju, nadam se da necemo imati neprijatnosti, ipak je centar ZG, drugu skinuse tablice skoro. MM je od sutra na odmoru, a to je sledeci petak, tako da je ceo taj viken nas, jos ako nas posluzi vremeee... Super si mi sada rekla da joj ne dam da gleda, jer kada smo imali predzadnju infekciju, opet dobismo uput za hitnu hospitalizaciju, ali nas nisu zadrzali, jer je asimptomatska i kada su joj vadili krv, kolabirale vene od straha i igla joj u veni, ona gleda i vice MAMA SI SI (skini), grozan prizor. Uh..ne znam sta nas ceka. U pocetku je sve izgledalo OK, a onda sve gore i gore, kada bi trebalo da je mozda nesto i prerasla, kad ono. .. Videcemo, javljam se sledecu subotu... Hvala puuuno na svim odgovorima . Natasa suuuper, to je veliko rasterecenje!
|