|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: HRONO ISHRANA
21.3.2013 22:08:58   
Anoniman
Za veceu mozes zeleno povrce, sto mu dodju salate
Salata od kupusa sa distanim mesom ili pecurkama
od krastavaca pa opet sa tim mesom
zelena pa opet sa piletinom ili govedinom (mozes i svinjsko).
imas u merkatoru vec secenu kupus-rukola-zelena salata za 60 dinara, meni je to 2 vecere
ja izdinstam vecu kolicinu recimo pileceg belog pa dodam chili, so i biber, pa podelim na 2 porcije - jednu jedem to vece sa kupusom (jos ga ne mrzim ali sam na dobrom putu, zimi uglavnom ima samo kupusa) a drugu stavim u plastiku pa u zamrzivac. posle samo ubacim u rernu na pek-papir da se ugreje i imas veceru.
mozes ribu, tunjevinu savetuju najvise 2x mesecno zbog zive

vidim da si pitala za burek - u domacoj varijanti i SAMO za dorucak. ipak, ne dva dana zaredom.
restriktivi period traje dok ne dodjes na zeljenu tezinu.
slobodno se pocasti sa necim sto ne smes, ali ne dva dana zaredom. gae je odredila jedan dan u mesecu za brljanje, tako da je ostatak meseca free, pa mozes i tako da probas.
virsle zaboravi, kao i sirne namaze. obe namirnice se prave od otpadaka pa nadji bolju investiciju. znam da su ukusne, ali izguglaj sta su one ustvari, lakse ces ih preboleti.
ja sam danas rucala sarmice od kelja, pre neki dan musaku od karfiola (umesto krompira skuvas karfiol, izgnjecis i stavljas ga na mesto krompira), mesa u raznim varijantama sa povrcem kao prilog - djuvec, dinstano, peceno ...
hleb kao tostiranu varijantu samo za dorucak - navici ces, nije tesko.
procitaj ovu temu od pocetka, ima dobrih i korisnih saveta, kao i recepata.

(odgovor članu slawujak)
  Direktna veza do poruke: 301
   RE: HRONO ISHRANA
22.3.2013 19:55:15   
slawujak
Puni hvala user posted image Barem mi je malo lakše da znam bar nešto u početku. Imam svakakvih skripti i od doktorice Ane. Ali, lakše je kada znaš iz iskustva šta se može jesti. Hvala još jednom punooo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: HRONO ISHRANA
22.3.2013 21:24:59   
Anoniman
Ma nema na chemu ...
Zaboravih ti reci da ima nensto sa jajima - mozes kao kajganu za dorucak ali za rucak valjda samo belanca ... i za veceru omlet od belanaca, samo ima neka caka ... bolje procitaj u prirucniku, vrlo retko jedem jaja pa nisam obratila paznju.

(odgovor članu slawujak)
  Direktna veza do poruke: 303
   RE: HRONO ISHRANA
23.3.2013 16:40:39   
slawujak
Puno hvala...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: HRONO ISHRANA
23.3.2013 19:03:34   
slawujak
Ako ne mogu jogurt, sa čim da jedem musli i pahuljice? I gdje da nabavim kiselo mlijeko? Jedino da sama pravim -ako uspije. Mogu li dvopek za doručak? A, konzerviranu tunjevinu? Čitala sam da u njima ima šećara ( mislim dodavaju šećer ) tako da ne mogu vjerovatno user posted image Znam da sam naporna, ali na početku sa svega ovoga i ne mogu da se snađem user posted image Za šta god se uhvatim, to NE MOGU!!! A, stvarno želim da se ovako hranim i smršam, jer više i sama sebe nerviram sa viškom kilograma. I ako su mi obroci u 9h, iza 1h i oko 6h...da li je to uredu? A, ja idem da spavam oko 12h. Koji sir i pavlaka mogu? Pavlaka obična u čašama ili...??? Sir? Domaći mladi - može, a gauda, trapist?

(odgovor članu slawujak)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: HRONO ISHRANA
23.3.2013 21:11:25   
Anoniman
kiselo mleko imas u radnjama u casama, mozes i da ga napravis i nije tesko - pitaj Nenja Njanju za temperturu, mislim da ona meri na prst toplotu mleka.
Tunjevinu mozes ali procitaj sastav, nemaju sve tune secera - ona u sopstvenom soku ne bi trebalo da ima.
Obroke sebi namesti tako da NE doruckujes posle 10 ujutru, a da razmak bude minimum 4 a maksimum 6 sati. Meni je dorucak u 9, rucak oko 14, uzinam oko 5 i veceram izmedju 7 i 8.
kad ustanes popi zeleni caj (ZELENI, ne vocni/mlecni/crni, nego zeleni), prosetaj do prodavnice pola sata, doruckuj i onda giljaj dalje.
doruckuj tostiran razeni hleb namazan puterom ili kajmakom ili nicim, uz to naseckaj pileca ili cureca prsa, pa dodaj malo sira ili pojedi kiselo mleko.
ili napravi gibanicu i pojedi
ili kajganu
pored ovakvog dorucka ja nemam potrebu za pahuljicama, pogotovu sto kupovni musli meni ima ukus kartona, a i ako pretrazis teme mina je objasnila zasto ga i ne treba jesti, tako kupovnog.
ako razmutis kiselo mleko - dobices jogurt, ili bar mnogo tecnu varijantu kiselog mleka.
u slucaju da se zagubilo KLIK

(odgovor članu slawujak)
  Direktna veza do poruke: 306
   RE: HRONO ISHRANA
24.3.2013 9:18:14   
Ljilja64
Prvi put sam na ovom forumu. Molim da mi napisete gde mogu skinuti knjigu sa receptima. Hvala.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: HRONO ISHRANA
24.3.2013 11:36:09   
Yula
Pozdrav drage zenice!

I ja sam pre nekog vremena pocela da se "hroniram" user posted image Trudna sam i ne zelim da se natovim kao prosli put pa sam pocel ada primenjujem neke od principa hrono ishrane. E sada, nemam knjigu i vodila sam se nekim savetima koje sam pokupila na par foruma dok sam iscitavala o ovoj ishrani. Problem je sto se preporuke dosta razlikuju, jedni kazu razmak izmedju obroka od 3-5h, idealno je 4h, drugi kazu 4-6h. Najvaznije je da meni pomaze i ovako kako ja radim, a nije nesto strasno restriktivno, ipak sam trudna i ne zelim da preterujem i da u necemo uskracujem bebu. Prilicno sam stabilizovala kilazu i da se u startu nisam ugojila 4kg ( ostavila cigarete, odmah tu palo +2kg i posle krkala testa mi omiljena, tu palo jos 2 user posted image ) sada u 5. mesecu ne bih imala viska vise od +2kg, maksimum. Trenutno sam na +5, znaci za 2 meseca sam dodala samo kilogram.

Evo kako ja to radim:

-Ujutru ustanem izmedju 7-8h, idem u brzu set_nju 20-30min. Po povratku kuci popijem limunadu bez seecra od pola limuna i 2dl vode, zatim doruckujem i to obilno. Obicno to bude tostiran hleb sa nekim pilecim namazom, ne znam kako bi se to zvalo kod nas, to je mleveno peceno pilece meso i zacinima, krem sir, paradajz i jogurt. Ja pijem jogurt jer u ovom koji pijem 100% nema skroba i ne vidim zasto ga ne bih pila. Nekada doruckujem tostiran hleb ( obicno je to neki integralni, veoma retko beli ) sa puterom i sinkom, nekada jaja, nekada pice, gibanice, pite... Uglavnom dobro se najedem za dorucak.

-Rucam nekih 4h kasnije, mozda bih to korigovala, ali imam malo dete pa moram svoje planove da uskladjujem sa njegovim dnevnim rasporedom obroka i spavanja. Za rucak ne jedem hleb i testa, osim ako odlucim jednom u 15 dana da prekrsim to pravilo jer mi se jede neka pasta user posted image i najcesce jedem sta ima za rucak, ali izbegavam skrob i pirinac, osim ako je specijalan dan kao danas pa imamo sarmu na repertoaru user posted image

-Oko 16h jedem voce ili nesto slatko.

-Od 18-19h pojedem nesto vrlo lagano, ribu pecenu u foliji npr. ili listic sunke i jogurt, ili peceno pilece meso, nekada malo nekog potaza bez skroba ili cak nista ne veceravam jer rano legnem da spavam sa detetom ili jednostavno ne osecam glad pa sto da se tovarim.

Meni zaista ni malo ne smeta ovakav nacin ishrane, nekada mi nedostaju cesce palacinke, jer inace obozavam testa, i malo mi fale sokovi. Nisam ih ni ranije nesto puno pila, ali sada mi se trazi slatko. Vikendom cesto sebi dajem oduska u vidu testa preko dana ili Coca-cole, trudna sam pa mogu user posted image
a i nije mi namera da mrsavim vec samo da usporim gojenje. Mislim da cu nastaviti ovako da se hranim i kada se porodim, samo sto ce mi jelovnik biti restriktivniji bar dok ne povratim zeljenu kilazu.

< Poruku je uredio Yula -- 24.3.2013 11:44:08 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Ljilja64)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: HRONO ISHRANA
24.3.2013 11:43:09   
Yula
Zaboravih reci da sam sa svim tim izmenama ishrane krenula postepeno, prvo sam korigovala dorucak, mislila sam da necu moci da jedem tostiran hleb ali sam se vrlo brzo navikla na njega i sada ne mogu da jedem obican. U pocetku nisam setala ujutru, poslednjih mesec dana to obavezno praktikujem. Zatim, mislila sam da nema sanse da pijem nezasladjenu limunadu, medjutim, eto i to mi sada ne predstavlja nikakav problem, naprotiv, bas mi prija. Mislila sam da u zivotu necu pojesti ribu pecenu u foliji, a onda sam se odusevila kako je to ukusnu i radujem se svaki put tom obroku user posted image I sve sam to isla korak po korak, mozda mi zato nije tesko palo. Da za vikende ne pravim izlete sa "zabranjenom hranom" verovatno bi rezultati bili jos ociglendiji.

Mislim da su ovde dorucak i vecera od najveceg znacaja, kao i to da se slatko ne jede prepodne, za uvece se podrazumeva da je zabranjeno.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: HRONO ISHRANA
8.4.2013 21:50:46   
ahama
Zaista djeluje , ja sam za 31 dan izgubio 14 kg, uz to sto sam uradio test intolerancije na hranu !

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: HRONO ISHRANA
9.4.2013 9:45:46   
tanjica85
svaka cast user posted image

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu ahama)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: HRONO ISHRANA
10.4.2013 17:33:10   
Krstićka
Ćao devojke,žene,mame......
Da li me primate u vasem ''hrono-kutku''? :).......Nadam se da da!
E pa ovako da vam se predstavim prvo, Zovek se Kristina(KIKA),iz Nisa sam, imam 19 god.Do nedavno sam se bavila rukometom(10 godina) i na žalost sam imala tešku povredu kolena pa sam morala da odradim artroskopiju kolena,zbog povrede sam i prestala da treniram jer je nemoguće,pa jos nezdrava ishrana i kg se natalozili.Čeka me još jedna operacija negde jula meseca koja bi me vreatila sportu,ali do tada moram skinuti nekih 15kg. Elem da vas više ne gnjavim pricom,krenula sam sa HRONO-ishranom,danas mi je 10. dan i imam 6kg manje.Uopšte mi nije tesko da se pridrzavam pravila.Interesujeme da li je normalno 6kg manje za 10 dana???
Žao mi je što ne mogu otici kod dr Ane jer sam iz Nisa,ali se nadam da ce me put uskoro navesti za Bg.
Saljem vam puno pozdrava i hvala vam na korisnim bogatim informacijama.Izvestavacu vas stalno o mom napretku!
:*

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: HRONO ISHRANA
10.4.2013 18:14:22   
AnchiSmajli
Pozdrav dragi hrono narode :)
Evo, danas vam se i ja pridruzujem. Ja sam Ana, imam 24 godine. Krajem marta sam cula za hrono ishranu i nakon iscitavanja svega sto sam o toj temi mogla da nadjem, 4.aprila pocela sam tako i da se hranim. I ne mogu vam opisati koooliko se dobro osecam! user posted image
Jeste da je za sad proslo tek 7 dana, ali ja uspesno zakopcavam farmerke koje pre tih 7 dana nisam mogla :)
A sad, ako vas zanima moj "slucaj" :) Ja sam cvrsto verovala da mi ujutro prija iskljucivo voce, ili voce sa jogurtom ili musli sa jogurtom i vocem... shvatate-sve ono sto ne treba :) Kad god sam bila gladna (u toku nekog od zilion rezima kojih sam se pridrzavala) jela sam voce. Leti sam zavisna od dinja i lubenica... I uvek sam se cudila zasto nisam Tvigi, a tamanim voce :) Sad mi je jasno! Dalje, neko sam ko ooobozava slatkise, sto teze i jace, to bolje. Nisam neki fan slanih grickalica, ali sam, misleci da je to dobro, cesto umesto vecere imala grisine i jogurt ili plazmu i mleko... Rucak je cinilo kuvano povrce. Da li treba da pomenem tone kuvanog krompira? :) O, u kakvoj sam zabludi zivela!!!
Onda sam otkrila nesto najbolje na svetu-hrono ishranu! :) Ne mogu vam opisati svoju srecu! A zasto? Pre svega, ja sam sita i NEMAM potrebu za slatkisima! U mom slucaju to je ravno cudu! :) Nakon mojih vocnih dorucaka glad je nastupala vec za sat vremena. A sada sam bez problema sita do tri popodne! Onda klopam neku piletinu sa zelenom salatom, gricnem jabuku za uzinu i uvece sargarepu, zelenu salatu ili tako nesto (uvece mi se ne jede meso ili riba, a nemam ni neki specijalni apetit). Dakle, ja prezadovoljna! :) Ne znam da li samo na moj organizam hrono ishrana ovako utice, ali svakako sam zelela da podelim to sa svima ovde, jer ste meni puno pomogli svojim iskustvima.
Pozdrav za sve i nadam se da cemo se ubuduce uzajamno obavestavati i podrzavati :)

(odgovor članu Krstićka)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: HRONO ISHRANA
11.4.2013 10:14:17   
tanjica85
dobrodosle user posted image user posted image

zelim vam puno uspeha u mrsavljenju. user posted image

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu AnchiSmajli)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: HRONO ISHRANA
11.4.2013 13:23:48   
LALA 62
Drage moje evo i mene,oduševljena sam vašim nesebičnim komentarima,ja sam za ovu ishranu čula pre nekoliko dana i naravno odmah sam tražila na netu,naišla sam na ovaj vaš forum,i mnogo mi se sviđa.Pročitala sam od prve do zadnje stranice;oduševljena sam.Od ponedeljka sam počela ovu zdravu ishranu i već sam zadovoljna bolje se osjećam,samo me interesuje dal se može za ručak spremiti prženi krompir.Čini mise da niko nije ni pitao ni spomenuo.Za sad toliko pozdrav za sve članove.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: HRONO ISHRANA
11.4.2013 14:23:30   
tanjica85
ja izbegavam przeni krompir. bas retko, retko przim

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu LALA 62)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: HRONO ISHRANA
11.4.2013 16:34:29   
AnchiSmajli
Zašto je krompir loš?

Danas je krompir toliko genetski izmenjen, da ni ne podseća na onaj od pre 20 godina. Šta se izmenilo? Zamislimo da postoji u krompiru jedna mala niska bisera, samo što se svaki biser zove amidon, a u njemu se nalaze biljni šećeri. Genetskim inženjeringom se postiglo da, umesto jedne male niske bisera od amidona, u jedan krompir može da stane najmanje 100 takvih ogrlica, a da je veličina krompira ostala ista.



Kuvanjem i prženjem, ovi amidonski biseri pucaju i oslobađaju čiste šećere. Možemo slobodno reći da jedući ovaj krompir, mi praktično jedemo šećer. Što je raskuvaniji (krompir pire) ili prženiji (pomfrit), to je šećer u većoj količini dostupan i mi opterećujemo još više naš organizam. Krompir kuvan u ljusci je još i najbolji izbor.

Evo Lala, to sam pronasla za krompir, nadam se da ce ti znaciti :) Ja ga vise ne jedem uopste :)

(odgovor članu LALA 62)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: HRONO ISHRANA
11.4.2013 20:56:29   
Krstićka
Drage moje, imam jedno pitanje. Da li za doručak mogu da jedem zajedno pileća prsa i kiselo mleko, i kiselo mleko i pahuljice(ovsene,ražene)?
Pozdrav user posted image

(odgovor članu AnchiSmajli)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 8:51:39   
AnchiSmajli
Ja mislim da mozes, pise da je ujutro pozeljno jesti sve to zajedno, bar sam ja to tako shvatila :)
Inace, moj dorucak uglavnom izgleda ovako: tostiran hleb, sunka, sir i kiselo mleko...i to me drzi savrseno sitom do rucka :)

(odgovor članu Krstićka)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 9:28:25   
Krstićka
Hvala puno AnchiSmajli :)

(odgovor članu AnchiSmajli)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 9:32:20   
Krstićka
tanjica85 hvala na dobrodošlici i lepim željama!
user posted image

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 10:03:50   
tanjica85
mozes, ja jedem pileca prsa i kiselo mleko. moj dorucak su uglavnom jaja ili sunka i tost hleb sa malo sira

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu AnchiSmajli)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 11:57:22   
Krstićka
Super,odlično!Jutros sam jela dimljeno juneće meso sa krastavcem,to je ok? :)

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 12:52:56   
LALA 62
Hvala draga Tanjice na odgovoru za krompir.I ja i moja ćerka smo od ponedeljka (08.04.) na ovoj ishrani.Ja imam jedno pitanje:Moj posao zahteva da ujutro u 6 sati nešto malo jedem,tako da nisam gladna,oko 10 i 30 idem na doručak,i ručak oko 15 i 30,užina za dva sata i za sat večera.Jel može neko da mi odgovori dal je to greška jer zbog strukture mog posla nemogu drugačije....Dal neko za doručak jede slaninicu naravno ne u velikoj količini.pozzzz

(odgovor članu LALA 62)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: HRONO ISHRANA
12.4.2013 13:19:40   
LALA 62
Tanjice jel možeš da mi odgovoriš na ovo moje pitanje ili neko drugi;hvala unapred...user posted image

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here