|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.12.2012 0:16:40   
Ana RR
Verka user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2301
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.12.2012 23:45:24   
Yula

IZVORNA PORUKA: Verus

Dosla sam da napisem svima da sam uvela Oliju i zumance, a i belance. UVela sam mu MLECNO! Tako sto sam prvo ja jela malo plazme redovne, pa komadic sira itd, pa ga pratila (mleko jos uvek ne pijem). Onda sam njemu dala malo obicne plazme, pa mu dala malo gibanice, pa malo palente sa jogurtom i tako redom. I hvala BOGU sve je OK! Radujem se jako, i zelela sam da kazem mama da smo se puno napatili, i da smo eto, uspeli da se izborimo. Mukama ima kraja i bice sve to dobro.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bravoooo!!!!! Bas sam srecna zbog vas!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2302
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.1.2013 22:25:31   
milicicak
Bas sam zbunjena user posted image naime, moje dete vec par dana ima redje stolice nego inace (nije proliv nego je vise kasasto i malo sluzavo) i ima crvene pecate po obrazima (izgleda kao babuska) a ja sam prilicno sigurna da nista od mlecnih proizvoda nisam jela i nista novo nisam uvodila od hrane. Zna li neko od cega to moze da bude i da li je neka od vas ima iskustva sa tako necim? Hvala puno

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2303
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.1.2013 22:27:53   
Snelle
Prehlada, zubići?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2304
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.1.2013 22:30:50   
milicicak
Nije prehladjena, od zubica jos uvek ni z nema

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2305
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.1.2013 22:47:15   
Snelle
Nema nijedan zubić? Onda to može biti razlog. Ja bih verovatno na tvom mestu odradila analizu stolice, koprokulturu.

< Poruku je uredio Snelle -- 3.1.2013 22:48:42 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2306
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.1.2013 22:52:53   
milicicak
Nema zubica, nema, a bas ih cekamo user posted image nisam razmisljala o koprokulturi, odnecu ako se stvari ne poprave sutra. Hvala puno, Snelle

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2307
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.1.2013 22:59:37   
Snelle
Nema na čemu user posted image
Nemoj se čuditi ako koprokultura ne pokaže nikakav problem, vrlo je moguće. I daj Bože da analiza bude u redu. U svakom slučaju, možda nije loše da joj uvedeš probiotik da se stolica malo sredi. E sad koji, više ni sama ne znam, jer se baš na ovoj temi vodila gadna diskusija o probioticima.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2308
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.1.2013 17:35:56   
vesic
evo i nas.da se javim posle duzeg vremena.mi smo dobro hvala Bogu rastemo.Nina ima sada 6,5 meseci jos doji i uveli smo cvrstu hranu.jedemo trenutno:jagnjetinu,curetinu,piletinu,krompir,pirinac,tikvicu,sargarepu,
brokoli,kukuruz,danas sam joj dala i malo graska uz meso.voce joj ne prija.jabuku kuvanu je probala i imala je tecnu stolicu,krusku jos nismo probali.dala sam joj malo kupovnih kasica breskva i kajsija i to joj ne prija imala je redju i sluzavu stolicu.prosle nedelje je bila prehladjena i puna slajma i stolica joj se odmah pogorsala postaala redja i imala dosta sluzi ali dr kaze da su to slinice pa ih izbacije preko kake.inace imamo 8230 pre dve nedelje,krvna slika je super,a hemoglobin 137...kada su ostale mame pocele da daju beba gluten,posto je mene jos uvek strah,a starija devojcica je u ovom uzrastu vec jela griz.inace pijemo probiotik imunokid ivancic u sinovi po savetu gastro (3 meseca.)zanima me da li su  bebe
koje su imale krv u stolici od mlecnih proteina,imale losiju stolicu kada se prehlade?nemamo jos uvek ni jedan zub ali puno balavi i grize sve sto joj je pred rukom.bravo za verus drago mi je da je Oli dobro i da sve jede,jedva cekam da i mi probamo mlecno.inace nama je gastro savetovao da probam adaptirano mleko,ali mene je strah i mislim da jos nije spremna za to.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2309
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
18.1.2013 10:51:59   
MaryJane
Moja Milica ima skoro 6 meseci, tj. napuniće 24.1. i od pojave prvih simptoma alergije ona ima tečnu stolicu. Pre nedelju dana sam počela da uvodim nemlečnu hranu, u vidu pirinčanih pahuljica, koje je lepo prihvatila. Ne neku količinu, ali ja sam zadovoljna. Danas je treći dan sokića od jabuke i malo ga bolje prihvata kad je manje razblažen. Jabuka inače razređuje stolicu, tako da i ono malo što se zgusnulo, sad se dibidus razredilo.
Ni Milica nema ni jedan zub, sad joj niču donja dva. Planiram uskoro da joj dam adaptirano ali samo u kašici, jer je dojim, a kašice pravim sa mojim mlekom.
Planiram da malo mleka prvo stavim na obraz, pa nakon desetak minuta malo bliže ustima, pa nakon još deset da joj dam da proba. Naravno, ako nema reakcije. Planiram da kupim Novalac Allernova.
To što je tokom prehlade stolica ređa i sluzavija to je normalno.

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2310
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
19.1.2013 10:03:40   
vesic
Draga MaryJane moja beba puni 25.1.   7 meseci,tacno mesec dana je starija od tvoje.i nju muce zubici i dugo joj see bele donje jedinice ali nikako da izbiju.inace starijoj devojcici je prvi zubic izbio sa 9 mes,i meni su kasno izbili (tako kaze moja mama),ima tu i genetike,a dok njoj izbiju meni ce rogovi da niknu...znam da jabuka razredjuje stolicu ,njoj je od vodice u kojoj se kuvala jabuka bila tecna stolica,ali jedna.a kada je probala jabuku imala je redju i mirisalo je na jabuku...e sada mojoj bebi se sa dva ipo meseca javila tackice krvi,a tada su joj kake bile normalne,samo je dojila..iposle toga su krenule sluzave,retke stolice..dr kod nas su mi rekli da izbacim mleko i mlecne proizvode,a stanje se nije popravljalo pa smo na svoju ruku otisli u Bg kod Perisica i on mi je izbacio jos neke namirnice iz ishrane(crveno voce i povrce,med,soju,jaja,orasaste plodove,bananu,citrusno voce i naravno mleko i mlecne proizvode)....od 29.11 sam na rigoroznoj dijeti...sve sama spremam,nekad i hleb umesim ili napravim pitu od testa...njoj se izgubila krv i sluz,kiselkast miris se nekad oseti,ali kazu da to moze i od zuba,bala,moj gastro kaze da je normalno da kaka dojenih beba mirise kiselkasto......ja sam njoj dala zelenu jabuku koju sam naravno oljustila i skuvala posto ja ne jedem crveno ne verujem da bi ona smela...kroz neku nedelju dacu zutu...stolice ima nekad 1,2 nekad prodje dan da ne kaki...voli da rucka,i sve bi ona da jede otvara ustasca kada neko jede...mi smo cak i vakcine odlozili (jer sam ja vise bila isprepadana i nisam htela da dajem dok se stanje malo ne sredi)primicee ih Boze moj,treba da primi drugu dozu pentaxima...reci mi kako znas da tvojoj bebi ne smeta psenica ja 3 dana nisam jela hleb ali kaka je bila ista,i meni padalo stalno na pamet da nije gluten problem,ali Perisic rece da je to 7(zadnji alergen)kako on to kaze englezi zovu BIG SEVEN..Jeste li vi primili vakcine?sto se namirnica tice uvodim ih polako,sada prAvim pauzu od nedelju dana ,ima sta da jede,pa posle cu da vidim.gastro rece gluten da uvedem ali videcu.alernovu mozes da joj daas,ne verujem da moze da joj smeta posto je namenjena alergicnoj deci...moja je jedno vreme pila u pocetku je bio problem,a posle super prihvatila,pa sam je posle vratila na moje mleko i sada doji.da mi smo radili test preko krvi za mleko i nije alergicna.a pre nedelju dana kada je bila prehladjena smo radili kks i eozonofili su 0,03 a ref .vred.0,0-0,05.tako da nisu poviseni nema alergije.veliki pozdrav i nadam se da cemo da razmenjujemo iskustva pa da i ti i ja izrastemo sa nasim bebicama iz alergije...

(odgovor članu MaryJane)
Direktna veza do poruke: 2311
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.1.2013 10:31:33   
MaryJane
Draga vesic, pročitala sam tvoj post još pre par dana, ali nikako da mi se obe ruke oslobode, pa da ti odgovorim user posted image
Prvo, ono što mi je ostalo upečatljivo posle prvog čitanja je: crvena jabuka ne spada u crveno voće, tako da detetu slobodno možeš davati oguljenu i pripremljenu crvenu jabuku. Crveno voće je ono sa crvenim mesom: jagoda, trešnja višnja, malina, pa i kupina, borovnica i ribizla.
Drugo, alergija na pšenicu, odn. gluten je najkarakterističnija, beba ima ekcem, nemirna je, nervozna, slabo spava i napreduje. u bližem okruženju ima jedno dete sa celijakijom, pa su mi pomogli da ustanovim. Evo, ja sam baš juče i danas jela kuvanu pšenicu sa pirinčanim mlekom i posnim keksom i ništa user posted image
Dalje, uredno je vakcinisana, mislim da jedino deca sa alergijom na jaje treba da odlože vakcinaciju i to samo MMR koji nije još na redu user posted image
Ja sam počela sa pirinčanom pa pirinač-kukuruz kašicom i fino ide, u međuvremenu sam dala sok od jabuke (nije oduševljena) i danas, sutra i preksutra od breskve, pa krompirić. Onda šargarepa, tikvica, karfiol, brokoli, pa bundeva, pa voćke: jabuka, breskva, mada ih je već probala kroz sokiće, banana, kajsija kruška. Onda meso: piletina, ćuretina, jagnjetina.
Uh, nadam se da nisam preskočila ništa user posted image

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2312
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.1.2013 21:36:49   
vesic
MaryJane nikako da se javim,znas i sama kako je sa decom..e pa ovako,sto se jabuke tice gastro rece ne crvena,sto nemam pojma,ali je tako rekao,zato je nisam dala,ali mogu da probam.e sada ako joj se kaka razredi,da li to znaci da joj ne prija ili je normalno,posto ona do asada ni na jednu namirnicu nije imala nikavu reakciju tipa osip,povracanje,samo je imala redu kaku posle jabuke,....i ja sam namirnice uvodila istim redom kao ti,e sada kada je probala kupovne kacice i asokic juvitanin imala je redje i sluzave stolice,ali je itada uhvatio virus,pa ne znam tacno od cegaa je tako da kupovno ne dajem.jel ti bebi dajes kupovni sokic od breskve? e da htela sam da te pitam koje pirincano mleko kupujes,ja sam gledala neko,ali ima dosta nekih stvari u sebi,pa me bilo strah da uzmem i koji posni keks,jel ima on soje ili ne.posto ja ne smem ni soju.e da i koliko cesto kaki tvoja beba i jel njena kak a ima neki miris posto dojis .izvini ako te smaram pitanjima ali smo u istom problemu,pa bih volela da znam kakva je situacija kod vas,znaci puno.mojoj je kaka sada kao plastelin,nekad meksa,ali sve zavisi i koliko kaki.inace ima od jedne do tri stolice dnevno kako kad,ali miris ponekad bude kiselkast,mada mi gastro ovde u kg rece da je normalno da dojenim bebama kaka mirise kiselkasto.veliki pozdrav  i izvini sto sam opsirna.e da pitanjee za MILICICAK kada si uvela bebi psenicu tj.gluten i kako je reagovala? i volela bih da znam da li si jos na dijeti?veliki pozdrav i ljubim vas zenice

(odgovor članu MaryJane)
Direktna veza do poruke: 2313
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.1.2013 23:53:32   
milicicak
Drage moje, na RR svracam povremeno, kod kuce ne stizem na poslu nemam vremena pa se nemojte ljutiti ako ne odgovaram :) vesic, ja sam jos uvek na dijeti ali ne jedem samo mlecne proizvode i sve ono sto sadrzi mleko. Na totalnoj eliminacionoj dijeti sam bila 6 nedelja kada je pedijatar posumljala da se radi o alergiji na pkm a zatim sam polako uvodila ostale alergene u svoju ishranu (jaja, soju, gluten) i Tara nije reagovala. Inace, gastro mi je rekao da su multiproteinske alergije prilicno retke ali da je bolje da proverim za svaki slucaj eliminacionom dijetom. Po preporici gastro i pedijatra gluten sam uvela sa oko 8 ipo meseci. Mi sada jedemo skoro sve :) posnu plazmu obozava, juce sam joj dala malo cokolade za kuvanje nikakvih reakcija nema. Jedino se za bananu i dalje buni kao otrov da joj dajemo :)

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2314
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.1.2013 20:33:35   
MOCICA
Da kopiram svoj post sa refluksa posto ce ovde vise biti od koristi

Svaki put kada bi pojela nesto u cemu ima mleka tipa keks , kolac i sl. javljale bi se vrlo brzo tecne stolice, kao proliv samo sto bi smrdele na kiselinu. To je bil prva reakcija. Kada bi se desilo da joj se digne kiselina (sto ja tada nisam povezivala sa hranom, a rekla bi da je tesno povezano), a desavalo se da pojede previse slatkisa e tada bi usledila temperatura 40 koju bi jedva sa lekovima spustila samo na 39 i trajala bi 5-7 dana. Tad bi joj smrdelo iz usta na kiselinu i cesto bi joj se vracala hrana i povracala bi. Dr. bi nam izvadila krv i po tome bi znala da odredi da li je virus ili pogorsanje refuksa.
Kod starije devojcice nisam primetila reakciju pri uvodjenju hrane sem na belance i mleko. Mada sad kad razmislim verovatno joj je jos nesto smetalo cim je imala tako ceste upale tj. tako jaku kiselinu. Konstatno ju je mucila gorusica.
Prilikom uvodjenja hrane mladjoj- prinac joj je izazivao grceve i bolove u stomaku, alernovu Ar bi povratila 5 minuta do 2 sata od kada je jelajer ona sadrzi kukuruzni skrob, zumance joj takodje dize kiselinu, to sam i proverila sa clanicom MinomVB.
Meni je mleko iskljuceno iz ishrane vec 13 meseci, a na dijeti sa 5 proizvoda nemam pojma kako da je nazovem sam vec 10 meseci, nisam ni grama smrsala. Ne rzumem kako moze da se smrsa od svinjetine,krompira, hleba. Kroz moju ishranu primetila sam da joj smeta sargarepa- narandzaste kisele stolice, kukuruz, kvasac, jagnjetina, riba, pirinac, kukuruz. Ili je dobijala kisele stolice ili bi imala napade kiseline koji izgledaju tako da dete odjednom u sred mirnog sna ili u toku dana dok je veselo pocne da vristi i da place i neutesno je sta god da mu se ponudi. amo nesto proguta s vremen na vreme kao pljuvacku. To traje otprilike oko pola sata i jako ga je tesko smiriti. Hvata se za vrat ili grudi kao da pokusava da skine majcu sa sebe.
Moja starija se nikad nije osula, samo su stolice ukazivale na problem, a mladja se osipa na mleko iako su joj testovi na alergiju uredni. Stolice su sada OK, mada trenutno ima upalu jednjaka i pije Controloc.
Sto se glutena tice pedijatar mi rece da se deci sa alergijama gluten uvodi od 4-6meseca, dok gastroenterolozi savetuju od 9-12 meseca. Meni se cini da smo u 7 krenuli sa grizom i super. I keks Zlatni pek ti je bez mleka. Izbegavaj posne kekse koji sadrze soju. Dok krenes griz, mogu i testenine pa odmah lakse. Tikvice su mi recimo super se pokazale kod mladje, jabuke nemoj kisele, starijoj je odgovarao zlatni delises samo nisam uzimala one prezrele zute vec zelene. Kajsija, banana, kruska(slatka viljamovka) mi je isto ok.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2315
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.1.2013 21:45:07   
MOCICA
IZVORNA PORUKA: vesic

ona ima 1kaku ,2 nekad 3 dnevno,kao plastelin e sada kada se ukaki ovaj prvi deo sto je tvrdji mirise normalno,a ovaj meksi kao jabuka kisela,aali to nije jak miris,nego bas kad priblizim pelenu(izvini na opisu i ako sam nekog zgrozila)ali sam negde procitala da si ti vidjala svakakve stolice kod tvoje devojcice,pa jel moguce da joj nesto smeta.a koliko ti planiras da budes na dijeti i kada ces da joj uvodis mlecno,posto su joj testovi negativni? izvinite zenice moje znam da je tema ger,ali sam morala da odgovorim mocici,ljubim vas sve i da se sto pre prerastu alergije...i  da kako je malena sada,rece da ima upalu,? 

Stolica najcesce treba da je kompaktna. Ako postoje dve vrste izgleda da u ishrani bebe jos uvek postoji nesto nasta je beba Intolerantna . Moras da napravis razliku izmedju alergije i intolerancije. Njeni testovi na alergiju jesu negativni ali ona na mleko reaguje tako sto ako slucajno proba neki slatkis tj samo lizne u kome ima mleka odmah se zacrveni. Dok sam ja u ishrani imala sargarepu, pirinac, kukuruz,junetinu, jagnjetinu i ribu, njene stolice bile su kisele, tecne sa ostacima nesvarene hrane pirinca, kukuruza... Sad cu da kopiram deo iz jedne moje poruke-

Sto se testova tice dr ih kod beba izbegavaju jer alergije kod njih setaju, sto znaci da danas moze test da pokaze da beba nije alergicna na jaja,a za 10dana da pokaze da jeste. Kod dece sa dokazanom alergijom treba biti posebno pazljiv pri uvodjenju novih namirnica. Kada je alergija u pitanju organizam datu namirnicu prepoznaje kao otrov i mala kolicina npr mleka moze biti kobna. Letos su prijatelji od moje sestre dali bebi da lizne sladoled i jedva su uspeli da spasu zivot detetu. Od Ade do IMD im dete prestalo da dise. Tako da je dobro da uvek imas pri ruci Presing sirup.

Intolerancija pak nije tako opasna ali upotreba namirnice koja skodi ostecuje i skodi organizmu. Ispoljava se kroz povracanje,kisele stolice,bolove u stomaku u vidu grceva. Za nju se nude neki testovi al nista od toga nije za bebe. Nama su intoleranciju utvrdili prilikom gastroskopije-videli su promene na dvanaestpalacnom crevu.

Alergija prolazi oko prve godine, intolerancija od prve do trece, nama je u sestoj,a nas dr i dra su dozivotno intolerantni. I nista im ne fali! Za obe ne postoji lek nego se dete testira sa godinu dana. Uradi se hromatografija secera da se vidi dal dete vari laktozu-mlecni secer. Analiza se radi iz kake! Posle se radi alergo test iz krvi na mleko i jos dvadesetak alergena. Nama ovaj test i kod Nate i Mice bio odlican rezultat. E onda kad nista nisu nasli otisli smo na dan u bolnicu da nam urade test opterecenja mlekom. Prvo stave kapljicu mleka na obraz,pa posle 20min pored usne,pa posle 20min na jezik,pa 20min daju joj 1ml da popije,pa 5,pa 10,pa 20,pa 50,pa 100 ,sve na 20min. Nata je pocela da urla cim je popila prvih 1ml i test je prekinut. Nije pokazala crvenilo na kozi al je dobila grceve u stomaku.

Sa Micom su mi ovo odlozili za 18 meseci. Posto sam rekla da ona vidno reaguje. Uglavnom i intolerancija i alergija prolaze same. Dete se samo prati. Od prve godine mu se na svaka 3 meseca iskljucuje iz ishrane problematicna namirnica te se posle 3 meseca ciscenja organizma ta namirnica ponovo pokusa da uvede. S obzirom na sistem uvodjenja namirnica bebi naprosto je neverovatno da ti promakne sta joj odgovara a sta ne.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2316
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.1.2013 22:44:52   
vesic
mocice draga koliki sam post napisala,ali me zeza net posto sam asa mob i sve se izbrisalo.jedino sto mislim da moze da joj smeta je pirinac a to je zto sto kada sam ga uvodila cim bi pocela d ajede ona cvrcne maalo u pelenu,eto to je jedino,ili nesto iz moje ishrane,nista kupovno ne jedem sem hleba mada i to izbegavam.gastro na zadnjoj kontroli rece da joj dam ad mleko,misli da je prerasla ,ali ja ipak ne smem da rizikujem,posto mi nesto govori da jos nije spremna..ona voli da jede i sada koliko je obroka u ovom uzrastu dovoljno da ima ,ona ima dorucak,rucak i veceru.rucak je meso sa povrcem,a ovo pahuljice sa vodom,ili palenta....sve ostalo doji,jos mi dr rece da je ne forsiram sa hranom,na zadnjoj kontroli 23.1.imala je 8630 i 70cm....meni je to ok ona je i krupna rodjena 3850g...jos mi dr savetuje jogurt i zumance i sta ja sadada radim...i ovo me buni kada je pre 3nedelje bila virusna radili smo ecp i tIgE i sve je u granicama normale a eo 0,03.tada je jela sve ove namirnice i kaka je uvek ista ,a nema alergije po nalazima..gornja granica za eo je 0,05..jel ima neko savet,misljenje asta dalje ?i ovih dana planiram gluten,tj.griz bas mi je frka...moram da idem.kiss

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2317
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 3:09:58   
MOCICA
Kad dete ima stolicu odmah posle konzumiranja neke namirnice i stolice posle te sadrze tu namirnicu u nesvarenom obliku to ti je znak. Mici je pola stolice bio raspadnuti pirinac,malo je bilo normalne stolice i malo tecne kisele. Ovo znaci da bebina creva nisu jos sazrela tj.nemaju potrebne enzime za varenje te namirnice pa je iskake celu.
Sto je tice Ige tu se nista ne razumem,to pitaj clanicu Tash o tome,ona je za to zakon!
Ako uvodis mleko samopazljivo,mene je naprosto strah od mleka posle svega stn sam prosla! Kod dece nekom alergijom ili intolerancijom uvodjenje alergenih namirnica se odlaze. Pazi na belance!
Karfiol, tikvice,griz,testenina bez jaja,zlatni pek...

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2318
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 7:47:54   
vesic
kada sam uvodila pirinac desilo se nekoliko puta koliko pocne da jede ona cvrcne,ali ne pirinac nego ono sto je vec pre toga jela.mislila sam da je slucajnost.da je kojim slucaje. imala retku stolicu znala bih.ja sam joj posle davala milupine pironac pahuljice i kaka bi joj bila meksa i kiselkasto mirisala.kako god izbacila sam pirinac i meni i njoj videcu sta ce biti.pitanjce za Tash posto Mocica rece da se ti razumes u ove rezultate:bebi smo radili kks i eos i oni su 0,03 a ref.vred 0,05.a tIgE je 26,20 a ref.vre.60.da li to znaci da nema alergije od namirnica koje ona jede,a jede sledece:krompir,pirinac,tikvicu,brokoli,sargarepu,jagnjetinu,curetinu,piletinu,
kukuruz,grasak...za sada se nije osipala ,niti bilo asta drugo.i da dali bi testovi pokazali da ima intolerancije,naa ovo sto jede,da li bi vrednosti bile vise pri intoleranciji.i jos nesto drage moje kada smo lezale naa odeljenju,(to je bilo na moje insistiranje)dali su nam da pije bebelac fl mleko bez laktoze,od 20 ml je vristala naredna 3 sata,znaci da nije laktoza kada je nema u tom mleku,vec drugi proteini.?Mocice stvarno imas iskustva i divim se kako si sve to podnela,dala si mi vetar u ledjima da idem dalje i borim se sa ovim stvarima.nije ni malo lako,ali kada su svi resili problem,valjda cemo i mi...ja cekam da prodje tacno 3 meseca a to ce biti krajem febr,pa daa probam mleko,ad naravno,mozda uzmem bas taj bebelac pa da vidim.i jos nesto Mocice jesu li se tvojim bebama menjale kake kada se razbole i kada su izbijali zubici?

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2319
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 11:06:44   
little_one
E stigoh i ja do ove teme...krenula sam da citam stigla do 30te stranice i opet slabo sta da sam zakljucila. Mozda ipak da mi se slegne.

Evo, sta je kod nas problem. Krenuli smo sa probavanjem hranice po preporuci pedijatra. Inace, zadnji mjesec nam je dr preporucila da uvedemo jednu flasicu mlijeka pored toga sto dojim jer je manje dobila na kilazi. Mislim da je to zbog tog jer mi dijete (na moju veliku srecu) spava citavu noc i ne budi se za hranjenje. Kad sam joj dala flasicu dobila je pecate oko usta i ja nisam htjela vise da dajem. Dijete ima dobru kilazu s obzirom da je na siki a to sto je manje dobila (300g za 3 sedmice) to nista ne znaci.

E sad, kad sam htjela da joj dam sokic od jabuke, isto se osula, ovaj put po citavom licu, koprivnjaca i to saaaaaamo i iskljucivo po licu. Osip se povukao za 5 minuta. Pedijatrica rekla da je iskljucimo na mjesec dana. Sargarepu, sok i kasicu je super prihvatila bez ikakve reakcije. E danas sam joj mislila dati zitarice (Hipp's First Pap) koja u sebi ima vec mlijeko. Napravila sam sasvim malo i namazala je oko usta i malo joj dala da lizne....u 5 minuta je na mjestima gdje sam namazala kasicu pojavilo se crvenilo. Da li i to da smatram alergijom....mislim da da. E sad, to cu da iskljucim a vi me savjetujte da li ja danas da probam s krompirom ili da cekam sutra...posto mislim da je to to sto se tice reakcije na adaptirano mlijeko...? I da, da li je normalno da je osip samo po licu? Inace ima jaaaaako osjetljivu kozu kao njen tata i na svasta reaguje pomalo...ako se nasloni na neciji dzemper ili na bradu i ima onaj dermografizam...bas kao njen tata...eto, toliko pitanja nadam se da cete me savjetovati...

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2320
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 11:40:18   
vesic
hhej little one,jeste alergija,...tako se kod moje starije cerkice javljali pecati oko usana kada je sa 6meseci probala ad mleko...njoj je samo mleko i ponesto mlecno smetalo,nista drugo od namirnica..a evo mladjoj smeta jabuka,kupovne vocne kasice,mleko i mozda pirinac...amada se njoj preko stolice ispoljava.ja bih od sutra probala sa krompirom,ali polako i uvodila bih ga oprezno i sve druge namirnice.posle mozes i tikvicu...samo polako,bice sve ok,samo trebaa da je pratis.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2321
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 11:52:48   
little_one
Hvala vesic...znaci ipak sutra krompirici...ma ja njoj sad samo dajem da probava...dovoljno zasada...

A jel vi dajete ove nase, domace krompire. Mene zaova nazvala i rekla da samo dajem slatki krompir....pa to se tek nedavno kod nas pojavilo...bezveze da to kupujem...

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2322
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 15:05:29   
vesic
dajes joj domace,mislim da je najbolje.ja mojoj sve sto baka salje sa sela,a licno ona gaji dajem...ono sto nemas uzmi na pijai ili u piljarnici.ne znam sada koji je krompir sladak,mislim da ne moze da joj skodi domaci krompir.i mislim da je mamama cije bebe ispoljavaju reakciju preko koze odmah nakon konzumiranja namirnice mnogo lakse,znaju od cega je...a ja ovako cekam i strepim sta cu naci u peleni...ako si citala mojoj bebici se sa 2,5 mes javile tackice krvi u kaki...bas traumaticno iskustvo i ja sam veoma uplaasena od tada,,ona je samo dojila,pa sam sada na eliminacionoj dijeti,i jos dojim i mislim da joj mnogo znaci,a i ja zelim da dojim do 12 mes -13 mes,kao stariju curicu...Mocica mi je mnogi pomogla savetima,a i druge zenice...Mocice jel mislis na zuto pakovanje zlatni pek,pise tragovi mleka /soje ako se nevaram pocitas pre neki dan u prodavnici?a bas bih volela da joj ubacim keks,mada cu prvo griz psenicni....to krecem od cetvrtka,pravile smo pauzu zbog vakcine,ostala jos jedna doza pentaxima....

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2323
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 15:41:28   
milicicak
vesic, to sto pise da sadrzi mleko/soju/jezgrasto voce u tragovima mora da pise jer se ti proizvodi prave na istim
proizvodnim trakama kao i proizvodi koji sadrze te namernice pa postoji minimalna mogucnost kontaminacije. Moje dete jede posnu plazmu bez problema jer njoj soja ne smeta. Ali je banana definitivno problem :( jos uvek ne mogu da shvatim da mi dan zavisi od sadrzaja pelene :)

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2324
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.1.2013 16:19:26   
milicicak
Vesic, na neka tvoja pitanja mogu da ti odgovorim teorijski user posted image
Laktoza nije protein nego mlecni secer, tako da ako je dete alergicno na proteine kravljeg mleka ne bi trebalo da ima problema sa laktozom, mozda je bolje da probas sa HA formulama koje imaju delimicno razgradjene proteine kravljeg mleka

Test sa IgE nije 100% pouzdan, ali povisene vrednosti ukazuju da je osoba dosla u kontakt sa necim na sta je alergicna, vrednosti ispod granice nazalost ne znace da alergije nema. Ako se radi o intoleranciji onda imunoloskog odgovora nema a samim tim nema ni povecanja IgE.

Eto, ne znam da li sam pomogla

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here