|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Surogat majka
6.1.2009 10:54:15   
Anoniman
Nedavno sam čitala da je mama rodila ćerci blizance (a sebi unučiće).

No, nevezano za to, šta mislite o surogat majkama? Uopšteno, sve o ovoj temi...
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Surogat majka
6.1.2009 13:54:01   
stella
Iskreno,ja nebi mogla dati svoje dijete,bez obzira sto je tijelo samo u sluzbi inkubatora.Divim se zenama koje to mogu.

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
9.1.2009 23:37:18   
Anoniman
I ja mislim da bih bila suviše emotivna. Ko je jednom imao bebu u stomaku zna kakav je osećaj kada se bebac pomera... I kako ga onda dati? Ali valjda ima žena koje prema tome nemaju emocija pa mogu. user posted image

(odgovor članu stella)
  Direktna veza do poruke: 3
10.1.2009 0:15:02   
stella
Vjerovatno.
Mada eto njoj su unuci,al opet neznam bas tesko pitanje,ja nebi mogla,kao sto kazes onaj osjecaj,gurkanja pa svega ostalog i na kraju dadnes nekome djecu.Moje srce to nebi moglo podnijeti.
RESPECT zenama koje mogu.

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
10.1.2009 0:20:56   
Anoniman
I evo stele taman kada sam htela da ugasim komp! Opet posle ponoći! user posted image

(odgovor članu stella)
  Direktna veza do poruke: 5
10.1.2009 0:27:10   
stella
user posted image Ma ne mogu nekad od mm da dodjem na red a nekad nemogu da spavam pa nocu visim ovdjeuser posted image
sta ima kod tebe kako si,kako je Luka,pozz

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
10.1.2009 0:32:20   
Anoniman
Ubiće nas guppy sutra kada se probudi! user posted image

Dobro je... malo umorna... a ne spava mi se...

(odgovor članu stella)
  Direktna veza do poruke: 7
10.1.2009 0:34:24   
stella
ma nece,evo ostavicu joj kaficu za ujutrouser posted image user posted image

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
11.1.2009 13:40:11   
guppy RR
Baš vam hvala...
ja ne mogu da se opredelim po pitanju surogat majke, da li bi to mogla ili ne...
a ako neka žena može, pa time ulepša drugoj porodici život.. što da ne...

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 9
11.1.2009 15:42:42   
Jeca*
I ja se isto divim ženama koje mogu, a ja ne bih mogla. Taj osećaj koji pominjete kada je beba u stomaku...i posle....svi znamo koliko su bebe vezane za mame. Ma ne bih mogla da se odvojim od bebe.
Danas čitam u novinama (izvinjavam se na digresiji) za jednu političarku koja se porodila i za 20 dana valjda planira da se vrati na posao...ja ni to ne bih mogla. Razumem da ona možda mora, ali meni je to jako tužno.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
11.1.2009 16:21:26   
Anoniman
Ma otkud mora?! Ali ako se ne vrati - zgaziće je neko drugi. Ali takav debil ne bi dobio moj glas!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 11
28.1.2009 15:42:17   
Anoniman
O surogat majci odlučivaće se u javnoj raspravi

Prvim Nacrtom zakona o lečenju neplodnosti zabranjena je mogućnost postojanja surogat majke, ali se ostavlja mogućnost da odluka o tome bude doneta u postupku javne rasprave.

Nacrtom zakona, koji je objavljen na internet sajtu Ministarstva zdravlja, u alternativnim odredbama surogat majka je definisana kao ženska osoba starija od 18 godina života koja bez naknade ili sticanja bilo kakve imovinske koristi, u cilju davanja deteta po rođenju donoru ili drugom licu, nosi embrion ili fetus... začet postupkom biomedicinski potpomognute oplodnje.
Kako se navodi, pitanje surogat majki je različito definisano u uporednim pravnim sistemima. Holandija, Velika Britanija i Kanada dozvoljavaju surogat majke, dok Hrvatska, Slovenija, Nemačka i Austrija ne dozvoljavaju.
Prvim nacrtom zakona zbog toga je zabranjeno da se u postupak biomedicinski potpomognute oplodnje uključi žena koja ima nameru da dete posle rođenja ustupi trećem licu.
Nacrt predviđa jednake uslove za lečenje neplodnosti muškaraca i žena.
Pravo na lečenje neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje imaju punoletna i poslovno sposobna žena i muškarac koji žive u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, dok je zabranjeno u postupak uključiti ženu kojoj godine i zdravstveno stanje ne dozvoljavaju da rađa.
Predviđeno je da se postupci biomedicinski potpomognute oplodnje mogu obavljati u zdravstvenim ustanovama koje su dobile odobrenje za te postupke.
U nacrtu zakona se navodi da se dozvole za te postupke zdravstvenim ustanovama izdaju na pet godine i da se mogu obnavljati, ali da ministar zdravlja može oduzeti dozvolu zdravstvenoj ustanovi i pre isteka roka od pet godina.
Između ostalog, razlog za oduzimanje dozvole može biti ako zdravstvena ustanova prestane da ispunjava uslove za obavlanje biomedicinski potpomognute oplodnje, ne postiže rezultate koje postižu druge uporedive ustanove ili ne postupa u skladu sa zakonom.
Nacrtom zakona predviđeno je da ministar izdaje dozvolu za izvoz, odnosno uvoz reproduktivnih ćelija.
Postupak biomedicinski potpomognute oplodnje sa darivanim reproduktivnim ćelijama mogu da obavljaju zdravstvene ustanove koje su dobile odobrenje ministra, odnosno odobrenje za ovu vrstu postupaka.
Donor nema pravne ili druge obaveze, kao ni prava prema detetu, odnosno deci začetoj i rođenoj darivanim reproduktivnim ćelijama.
Navodi se da je zabranjena upotreba mešavine semenih ćelija više muškaraca, kao i upotreba jajnih ćelija dve li više žena u postupku biomedicinski potpomognute oplodnje.
Dete začeto u postupku biomedicinski potpomognute oplodnje reproduktivnim ćelijima donora ima pravo da iz medicinskih razloga traži od Uprave za biomedicinu podatke od medicinskog značaja koji se odnose na donora polnih ćelija, kada napuni 18 godina, a izuzetno i kada napuni 15 godina ako je steklo poslovnu sposobnost. To se ne odnosi na lične podatke donora.
Izvor: Blic.rs

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
28.1.2009 16:52:02   
MERYEN
Iskreno ja to ne bih mogla,a opet ulepsas zivot nekome usrecis nekoga,ne znam,znam samo i kad bih morala da uradim to ja bih bila vezana za dete kao da je moje.

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 13
7.6.2009 18:31:07   
božana
Ma daj Tasho, suština onog što sam ja htela reći je samo u tome da ima ljudi koji drugačije razmišljaju, a ne da ti nemaš pravo na svoj stav.Uostalom shvati to kako hoćeš.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 14
7.6.2009 18:33:40   
Anoniman
Shvatila sam onako kako si napisala. 

(odgovor članu božana)
  Direktna veza do poruke: 15
7.6.2009 18:34:55   
Anoniman
O ovome ima i u temi KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 16
7.6.2009 18:34:57   
božana
Ok, shvati kako hoćeš.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
8.6.2009 8:53:13   
mihi
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Nedavno sam čitala da je mama rodila ćerci blizance (a sebi unučiće).

No, nevezano za to, šta mislite o surogat majkama? Uopšteno, sve o ovoj temi...

Dora nisam ništa loše shvatila što si htela pojašnjenje. Iznervirala me Sosa koja je tvrdila nešto što nije tačno. A ovaj Tašin primer da je majka rodila svojoj ćerki je dokaz da može i sestra za brata da nosi inplantirani embrion (što je Sosa navela kao primer da ne može) i još je navela da bi u tom slučaju žena mogla da nosi embrion sloma (što je glupost) jer još Darvinova teorija kaže da postoji podudrnost kao i inkompatibilnost tj nepodnošljivost među vrstama.
P.S. Taša kucala sam u brzini pa mi je zarez promakao ali to ne menja smisao rečenice (ndam se).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
8.6.2009 8:55:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

P.S. Taša kucala sam u brzini pa mi je zarez promakao ali to ne menja smisao rečenice (ndam se).

Sve je ok mihi, nije to bila kritika, nego sam samo pomogla Dori da na pravi način pročita tvoj post. Meni često zarezi mnogo pomognu da razumem šta je neko tačno želeo da kaže. user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 19
8.6.2009 9:24:38   
mihi
U pravu si pogotovo kada neko nije u toj materijiuser posted image . Ja kad pišem mislim da svi moraj da budu familijarni sa tom temom a nije tako i ja ponekad ne razumem odmah pa čitam ponovo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
8.6.2009 16:53:30   
Dora
Ne znam kako Sosa može da zasnuje svoje mišljenje o nečemu o čemu nema čak ni predstavu. Dobro bi bilo da o stvarima komentarišu osobe koje su makar samo površno upoznate s tematikom, jer ovako sve ove teme nemaju nikakvog smisla. Čovek hoće da pročita nešto o nečemu, pa naiđe na gomilu nebuloza. Ni mi nismo experti, ali opšte znanje ipak imamo. (beba se hrani krvlju svoje majkeuser posted image user posted image user posted image , mislim, šta reći)
pozdrav Mihi!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 21
8.6.2010 11:30:02   
SVRC
VOLELA BIH DA UPOZNAM NEKOGA KO IMA DOVOLJNU SIRINU DA TO URADI...
ZNAM DA JE ZAKONOM KOD NAS ZABRANJENO, ALI U SVETU PONEGDE I NIJE, NEGDE NIJE REGULISANO ZAKONOM.... NEGDE JESTE ZA NOVAC, NEGDE MOZE SAMO BEZ NADOKNADE.....
TRAZIM VARIJANTU....
I TRAZIM ZENU KOJA IMA ZELJU DA BUDE SUROGAT MAJKA...
I... NADAM SE DA TAKVA POSTOJI...
HVALA

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
22.12.2010 20:23:24   
moja ciklama
Smatram da bi ova teme trebala da bude aktivnije..

Ja bih to uradila, za sestru, bez razmišljanja..

Mislim da ženama koje nisu u mogućnosti da rode, treba da se da šansa, a ne da putuju po drugim zemljama i nailaze na velike probleme..moja poznanica ide u Češku po svoju bebu..i baš ima prepreka, ali bori se, i ja bih to isto uradila, verovatno..njoj je tetka surogat..

Naravno da bi se dešavale zloupotrebe, ali radost da imate genetski svoje dete je NAJJAČA na svetu, i za nju se treba boriti.

Iskreno, skoro sam razmišljala da se posvetim borbi za ovo pravo..poslala sam mail ljudima zastupljenim u medijima, za koje sam mislila da bi pomogli, i svih 5 mejlova je vraćeno, sa negativnim stavomuser posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu SVRC)
Direktna veza do poruke: 23
16.2.2011 22:55:28   
moja ciklama
Surogat majka

Molim članice da obrate pažnju, na izjavu Dr. Elijane Garaleić!

< Poruku je uredio moja ciklama -- 16.2.2011 22:56:25 >

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 24
16.2.2011 22:58:18   
indy_25
Ne bih mogla da rodim bebu nikome i da je dam nakon 9 mjeseci, mislim ne vjerujem da bi pa ni za svog nekog blizeg.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Bebo, tvojih prvih 60s života u 60s videa!
video
Prvi minut života bebe je magičan, užurban, preispunjen. Mnogo stvari se desi! A kojih? Pogledajte u videu!
Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)

Anketa

Прање гузе.
пеперутка16

Да ли ваш муж пресвлачи детету одећу, мислим на прање гузе и мењање пелена?

Click Here