|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Respiratorne alergije
8.8.2012 18:45:21   
Anoniman
Evo teme, nadam se za njom neće biti mnogo potrebeuser posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Respiratorne alergije
8.8.2012 18:50:48   
MicinaMama
Jao hvala ti mnogo!Bilo bi mi drago(naravno ne zbog problema) ako ima neka od nasih mamica koje muku muce kao i ja sa svojim detetom zbog respiratornih alergija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Respiratorne alergije
8.8.2012 19:35:28   
Anoniman
Evo iz jedna stare teme

IZVORNA PORUKA: oliveradj

Alergicna sam nisam ustanovila na sta alergija pocne u aprilu prestaje negde u maju i manifestuje se svrabom ociju, curenjem nosa kijanjem. Ako ne koristim kapi za oci i nesto za alergiju imam otecene oci i nepodnosljiv svrab. Da li je neka od vas imala slican problem i sa kojim preparatima drzite alergiju pod kontrolom?user posted image


IZVORNA PORUKA: anitamo

ja sam imala takvu alergiju,ali otkad sam ostala trudna i poslije kad sam rodila ,nije mi se više nikad pojavila.

IZVORNA PORUKA: sephora

žene, nešto kratko o alergiji, ne bih mnogo da odstupam od teme čekamo , naime, program imunoterapije je odličan. mm je na tom programu, inače je imao grozne napade polenske alergije. uzmete uput od alergologa, na torlaku vam urade neke analize iz krvi i naprave vakcinu posebno za vas, ona se pije kapanjem na kocku šećera. program traje od 2 do 5 godina ali posle toga trajno ste slobodni od alergije. naravno, nije za trudnice!


IZVORNA PORUKA: sephora

mm je sa prolećem bukvalno postajao bolestan, strašni napadi kijanja i kijavice, crvenilo i svrab u očima (baš kao što je opisala oliveradj) samo vrlo intezivno...
nema koje lekove nije probao (pressing, bekonaze, claritin, clarinase,...) ali to bi sve imalo trenutan efekat, čim prestane da pije simptomi se vraćaju i tako čitavo proleće i dobar deo leta...onda jednoga dana ode do alergologa kod njega u bolnici i ona mu kaže da će se to mučenje stalno ponavljati i da bi bilo najbolje da ode na imunoterapiju. evo ga, preporođen, redovno uzima vakcinu i vrlo je zadovoljan...
pre nekog vremena lekari na tv su pričali o alergijskoj astmi i o značaju imunoterapije kod ovakvih ozbiljnih oblika alergijskih reakcija...



IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja sam astmatičar i alergična sam na polene.

Negde početkom aprila počnem da uzimam Symbicort pumpicu i Pressing šumeće tablete, i prestajem da uzimam tu terapiju tek negde u novembru.
Ove godine sam prestala u septembru sa Pressingom, i za sada sam dobro (da kucnem u drvo: kuc-kuc-kuc).


IZVORNA PORUKA: mihi

A ove novije Aerius, Zyrtec, nisi pila, meni se od tog Pressinga uzasno spavalo kad sam ga pila.


IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pila sa Aerius, još davnih dana (nisu baš tako nove, možda su samo kod nas nove). Onda valjda nisu mogle da se nađu, ili šta već, pa sam pila Durofilin (valjda se tako zove), još nešto, pressing i uzimala pumpicu. Onda sam samoinicijativno odlučila da ja ne želim da gutam šaku lekova ujutru i uveče po pola godine. Ispostavilo se da ni ne moram, i da odlično guram sa Pressingom i Symbicort-om. Ima delova meseca kada mi malo alergija probije kroz ovu terapiju, valjda kada je koncentracija polena veća u vazduhu, ali to nije strašni, nije za neizdržati. Zadovoljna sam ovom terapijom, mada bih možda u jednom momentu probala tu torlakovu vakcinu o kojoj sephora piše, no, trenutno želim da budem trudna, meni trudnoća i dojenje regulišu alergiju, pa ćemo posle videti.


IZVORNA PORUKA: Delijagirl

Ja takodje imam te prolecne alergije. Meni pocne negdje pocetkom maja a ja koristim Letizen pilule. Sada od skoro ih imaju u apotekama po srbiji kolko ja znam.


IZVORNA PORUKA: Jeca*

do detetove treće godine nećeš moći ni da potvrdiš ni da demantuješ da ima alergije. Deci se ne rade alergo testovi, a pogotovo kod tako malih beba lekari ne mogu biti sigurni. I mi sumnjamo da Luka ovog proleća na nešto alergijski reaguje ali jedino što nam ostaje, pored ono malo presing sirupa koji je pio, jeste da pratimo. Pogotovo što sad u proleće zaista ima i puno virusa, pa mogu isti i da nas prevare i nateraju da pomislimo da je alergija a ustvari je virus.


IZVORNA PORUKA: Shishica

Kako ide ta imunoterapija? Na koliko se primaju te inekciije?

Meni se iz godine u godinu menja stanje.. Ove godine sam dosla do toga da pored kijavice, svraba u grlu i ocima imam i blago otezano disanje i kasljem.. user posted image
Lekove zbog Eme sada ne pijem..

Ono sto radim, a mozda pomogne je to sto uzimam vitamine i jedem med... ali najbolje ce biti posle mora.. tamo i kad se vratim nemam problema.. i sledece godine u prolece mi je lakse, a prosle godine nismo bili na moru i sad umirem od alergije..


(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Respiratorne alergije
8.8.2012 21:25:32   
vukosava
Meni je negde 1995 otkrivena Alergija na grinje prik testom na Institutu u Sremskoj Kamenici. Tri godine zatim sam isla na inhalacije kod otorinolaringologa i na cijepljenje. To ti razgrebu nekim metalnim nozem malo kozu pa namazu smrdljivom tekucinom boje joda napravljenom u institutu Torlak u BG. Uvek mi je bilo kriticno nakon izlazaka u grad. Prvu epizodu sam imala u Novosadskom Kontrastu, bukvalno nisam mogla da disem maltene, izasla napolje i kao riba na suvom. Totalno promukla. Imala sam razlicite nivoe od promuklog glasa do potpuno izgubljenog glasa, od slinavog nosa do bolnih ociju. Najgore mi je bilo kad pored mene u busu bude neko sa slabom higijenom, kad udjem u prostorije koje se ne luftiraju i slicno.

Odkad sam zatrudnela ne izlazim vise, nisam u okolini osoba koje puse, ne konzumiram nimalo alkohola i alergija mi se sad tek tek ponekad javi (kad operem kosu i posteljinu opet sam ok). Cim me peku oci, znam da je pranje na redu.

Ja stvari nikad ne nosim dva puta, cim jednom nesto obucem to ide na pranje. Dobrom higijenom i izbegavanjem prljavih zagusljivih mesta ja sam ok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Respiratorne alergije
8.8.2012 21:56:48   
Ana RR
Nedjo, super što si otvorila temu, MM me pitala da li ima a ja nikako nisam stigla da proverim.

MM, izvini molim te user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Respiratorne alergije
8.8.2012 22:53:38   
Anoniman
MM, jeste radili alergotestove? Jel znate na sta je dete alergicno? Sta kaze alergolog?

Ako otkrijete na sta je alergicna (ako su poleni), moze uzimati antihistaminike u vreme cvetanja te biljke. Cvetanja po gradovima mozes proveravati na nspolen.com.

Ja sam inace astmaticr, i alergicna sam a polene. Vec godinama sam na antihistaminicma od maja do kraja septembra, to je jedini nacin.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 8:18:23   
MicinaMama
Evo drage moje da otpocnem sa nasom pricom.
Imali smo sa milicom velikih problema i vuklo se skoro mesec,kihanje i kasljanje,curenje nosica,cesanje nosica,crvenilo oko ociju,okice suze pa cak i povisena temp.Ujutru joj se zna javiti promuklost kada pocne kasljanje i kijavica.Dve noci je preplakala uzastopnim kihanjem,nosic curio,okice suzile,nije mogla prestati da ga cese...i ja iscitam na netu da treba da izbacim tepihe,store bla,bla...sve joj operem u hipoalergenskim preparatima,dezinfikujem sobu i uvece inhalirala sa cajevima.Spavala je kao top tada.
Onda opet cim dva -tri dana soba se ne opere opet pocinju simptomi a ujutru u boravku ne staje sa gore navedenim stvarima pa kada otvorim prozor prodje polako.

Odveli je u urgentno pre nedelju dana i sa vrata su videli da je alergicna zbog izgleda i pitali su me da li ima astmu...mislim,ja sam je prvi put i dovela tamo radi tih problema tako da i neznam da li ima astmu.Koliko ja znam kod astmaticara se cuje pistanje u plucima,a moja mica dobro dise ovako,sem kada ima napad alergije,onda bude kao bolesna.
Dobila je sirup generalni protiv respiratornih alergija,ali simptomi se malo povuku pa se vrate,a sada joj je vec malo i gore ujutru.Dobili smo randevu sa specijalistom alergologom tek 3-eg septembra,jer ranije nemoze...vraca se dr. sa godisnjeg drugog sept. i odmah ce je sutradan primiti.Radice sve testove,valjda i na ledjima i krvni...koliko smo mi razumeli.

Mislim da niej polen u pitanju i vanske zafrkancije,njoj pozli u zatvorenom prostoru....a kada je izbacim vani u dvoriste odmah pocne da je popusta,lakse i dise i sve.Mozda je prasina u pitanju,grinje,pelud nemamo i nista od toga,i ustajao dim cigareta....on se uvukao i u namestaj,ali vise se ne pusi u dnevnoj a naravno ni u sobama sem u kuhinji...ali mozda joj smeta i to,mozda iz kuhinje izadje malo dima otkud znam....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 12:57:13   
MicinaMama
ima li ko kakav savet????

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 13:05:26   
Olga75
moja drugarica je alergicna na grinje i kucnu prasinu , necu pricati o lekovima koje koristi ali njena kuca tj. soba ( zivi sa roditeljima )je specificno opremljena ( mozda nije specificno ali je drugacije nego kod vecine ) ona nema zavese , tepihe , jastucice , sve je prekriveno najlonom na koji stavlja obicne bele platnene plahte koje menja svaki drugi dan , saksijskog cveca nema u celoj kuci , vecina podova je sa plocicama i brisu se na svakih par sati ,znaci sve gde se grinje gnezde i skuplja prasina je izbaceno ali ipak cesto ima napade sa gusenjem
e sad da li to tako mora , kod nje mora

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 13:46:48   
red3lilu
Moj muž, ahhh ironije, je alergičan na duvan... Nije nešto što je ustanovljeno testiranjem već se prepoznaje po njegovoj reakciji počne da ga guši, oseti pritisak u grudima i teško diše... Nekad su ovi simptomi izraženiji, uglavnom u zatvorenim prostorijama gde se pušilo ili se puši, a na otovrenom je malo blaže...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 13:48:05   
MicinaMama
Uh zafrkano,Boze moj mili kao teski bolesnik mora da zivi....slicna stavr je sa mojom milicom,i mi sobu cistimo svaka tri dana,jer cim malo odstoji odmah joj smeta.Nemamo u sobi tepih,nemamo zavese,dusek joj je sam od sebe protiv grinja,posteljina se pere u hipoalergenskim tecnostima,jastuk je medicinski takodje protiv sakupljanja prasine i grinja.Sve joj je u sobi namestu izgleda da cu i ostatak kuce morati da namestim kao u bolnici,jer danas je bas imala uzasan napad....sva sam tuzna zbog nje,bas se dete muci...

Malo joj je jedna doza sirupa dnevno,moracu dva puta da joj dajem....sta cu.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 13:50:12   
Olga75
a na poslu joj je super , ona je medicinska sestra user posted image
mislim enterijer joj je bolnica - bolnica
vazno je da se ona ne gusi a kako je opremljeno pa onako kako joj odgovara

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 13:57:39   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: Olga RR

a na poslu joj je super , ona je medicinska sestra user posted image


E baš je ubola zanimanje

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 14:02:41   
MicinaMama
U pravu si olga...tako ce biti i kod mene,vaznija mi je ona od svega,a ni ja hvala bogu ne volim kichasto nista.

Red dacu i ja ovu svoju u medicinsku skolu heheheh

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 14:09:29   
Anoniman
Malo joj je jedna doza sirupa dnevno,moracu dva puta da joj dajem....sta cu.


Jel sme? Šta pije, koji sirup? Koliko?

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 18:09:13   
MicinaMama
Pa nemam pojma da li sme...pije Desloratadine MYLAN 2,5 mericu.Rekla je da joj dajemo kada je uhvati napad ili uvece ja sinoc dala pred spavanje,ali ipak mi je bolje da joj dam kada joj bas pozli...

Neznam koji lek je to dole kod nas...evo prevod sa francuskog

Индикације: Милан Фармација деслоратадин је индикован за лечење симптоматске: - Алергијски ринитис (види пхармацодинамицс) - Уртикарија (види пхармацодинамицс)



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 18:11:40   
MicinaMama
To je negde sirup aerius

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Respiratorne alergije
9.8.2012 22:00:39   
Anoniman
Ne znam kako ide kod respriatornih alergija, ali kod nutritivnih se daje kontinuirano, 1x na dan, max doza je 2,5ml. Marko je pio u najgorem stanju 1,5ml dnevno, a onda je smanjeno na 1ml dnevno, i tako je pio u kontinuitetu 6 meseci (što je maximum, onda mora pauza).

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Respiratorne alergije
10.8.2012 7:46:55   
MicinaMama
Pitala sam mm-a kako nam je rekla doktorka,pije se samo jedna doza na dan od 2,5ml...nesme vise na dan,a iskreno i ova doza joj jedva stabilizuje stanje a i pocne popustati...sinoc nije pila pred spavanje i odmah je preko noci malo kihala i kenkala,ali nista strasno...Bolje da joj dajem kada se probudi jer tada bude u uzasnom stanju kada izadje iz sobe.Danas ce mm da kupi jedan sprej protiv grinja,prasine...za prskanje namestaja i jedan obicni takav antibakterijski sprej za pokucstvo,pa cemo celi boravak danas da sredimo.Tepih ce vani,mozda ja uzmem danas nekakav tepiscic samo za ispod stola koji se moze prati.Danas vrsimo reorganizaciju stana samo zbog nje.

tesko mi je podneti da mi dete ima problem,jako me plase respiratorne alergije...kako ja sada nju da dam u vrtic...sta ako joj pozli...Moram cekati da joj nadju odg lek.Jos sto ce dete morati da zivi kao teski bolesnik...na sve mora da se pazi,ufff...

Nije mi nista tesko radi nje,ali bih ipak volela da nikada u svom zivotu nema nikakvihproblema ni sa zdravljem niti sa necim drugim.Obozavam je i srce ce mi puknutiuser posted image .


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Respiratorne alergije
13.8.2012 15:43:08   
MicinaMama
Celu kucu smo sterilizovali juce i naprskali protiv grinja,protiv dima cigareta,bakterija,virusa...tepiha nemamo,zavese nemamo...Posklanjala sve sto sakuplja prasinu i prasinu brisemo redovno....mica je odmah danas bolje...Mozda je koji put kihnula,nema slina,crvenilo oko ociju se zatno smanjilo,kaslja nema...ali cim je usla u kuhinju gde se pusi malo su joj se opet zacrvenile i malo se nakasljala,ali odmah sam poprskala sanytolom da ubije dim.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Respiratorne alergije
13.8.2012 16:08:17   
Anoniman
Micina mamo user posted image mogu da zamislim kako vam je, srce malo, ne daj se!

Tamara ima problema, ali nikakvi napadi gusenja ili slicno, zapusen nos i hrkanje, a sta sve nije i pila i sta sve nismo koristili, i treci krajnik smo izvadili. Presing koristimo, a dr mi preporucila danas neki sprej prirodni, da nekako izbegnemo kortihosteroide koje jesmo koristili,i za nos i za usi chak, i radili su posao, ali do sledece prilike .. osetljiv joj je taj deo strasno, na kijavicu joj se cesto nakaci i alergija (to znamo jer je otekla oko nosa), tri nedelje vec kuburimo. Kao i kod mm, on je cak kos operisao prosle nedelje, jer je imao i devijaciju i neke izrasline, uzas, verovatno joj je nasledno. Na moru je bilo najbole, mada mozda je to povezano i sa terapijom koju smo joj davali pre mora ... super je ona ovako, ne kaslje, ali testerise, bez sprejeva nista raznoraznih

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Respiratorne alergije
13.8.2012 16:15:51   
MicinaMama
Verujem ti da je zafrkano i kod tebe,kakve god alergije bile nisu lake.Treba se nositi sa njima.Moja mica se davi kasljajuci i promukne uzasno kada je u kontaktu sa necim,tek treceg idemo kod alergologa specijaliste...do tada se sami borimo sa sirupom i cistom kucom...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Respiratorne alergije
14.8.2012 23:11:59   
Yula
IZVORNA PORUKA: MicinaMama

ima li ko kakav savet????


Kakav savet?! Momentalno da prestanete da pusite! Pa, naravno da joj smeta jer se taj dim uvuce i u vasu kosu, garderobu, dim svuda prodje. Bataljujte cigarete momentalno! Pogotovu ti N. Jaoooj, moram da te grdim! Trudna pusis, hoces da dojis, plus Mici alergicna na duvan! Kada su deca u pitanju nema kompromisa.
I ja cu ovom mom cigare u nos da natrpam, pusi na prozoru sada, ali zimi pusi u kupatilu, ni jedno, ni drugo nisu dobra opcija, mada, za sada Lazaru ne smeta dim i nadam se ni da nece, ali ... Svakako da mu nista ni dobro nece doneti, a da ne pricam da mm smetaju cigarete, ima hronicnu upalu sinisu, ali... 2 meseca pred trudnocu ja sam ostavila cigarete, nije bilo lako, ali kao sto rekoh, kada su deca u pitanju, kod mene nema "ne mogu" ima samo hocu i mogu.

P.S. Svih ovih dana mislim na vas, nisam imala pojma da pises ovde.
Da, imam jos neke savete. Spominjala sam ti da je za grinje dobro zamrzavanje stvari. Vodi racuna o njenim plisanim igrackama, ako imas mali zamrzivac, ubacuj sve sto moze da stane i ostavi da prenoci, tako da ne moras stalno da ih peres.

Spominjala sam ti vaporeto, mislim da je on idealan za takve probleme. Cim mi se vrati sveki videcu da se nas dve organizujemo i kupimo jedan. Mi nemamo problema sa respiratornim alergijama, ali je on dobar jer bez deterdzenata i nepotrebne hemije fenomenalno cisti, bar mi ga komsinica ishvalila. E, sada, treba ubosti neki da valja jer ih ima raznih a spektar cena je veliki. Njime mozes ocas posla ceo stan da ocistis sa parom. Nisu mnogo skupi, do 100 evrica mozes da nadjes sasvim pristojan.

< Poruku je uredio Yula -- 14.8.2012 23:23:25 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Respiratorne alergije
15.8.2012 13:07:05   
MicinaMama
Ej draga,tek sada vidim da si mi pisala ovde....mi ne pusimo vise u prostorijama sem u kuhinji kraj otvorenih balkonskih vrata.Videces,iskreno ne mogu da prestanem pusiti potpuno,bila sam jako smanjila ali kada su od mm-a poceli opet da mi zafrkancije prave nisam mogla da se smirim bez nje.Znam da nije dobro sto pusim ali da ne zapalim cigaretu porodila bih se od nervoze.Nezna se sta je gore...vazno je da oko Milice nema dima.Jedino si u pravu to da dim nam udje i u odecu pa je uzimamo u narucije.Ali eto to joj ne smeta...Samo kada udje u prostoriju gde je prasina + grinje gotova je...i tacno oseti cim prasina padne pocinju simptomi.

za taj vaporeto cu danas da pricam sa mm-om...samo neznam da li da kupim usisivac na paru ili onaj H2O cistac sto ispusta paru ali ne usisava.???


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Respiratorne alergije
15.8.2012 22:15:43   
Anoniman
Hej ma najbolje je izbaciti plisane igracke ustvari iz uporabe user posted image Vala ja sam ih sve popakovala u dzakove i cao, lazem ostala je jedna mecka user posted image
A to za pusenje, ne mislim da je strasno ako zapalis dve, tri cigarete dnevno, ali sa obzirom da imate tako alergicno dete batalite bar pusenje u kuci!
Evo nama presing dao efekte, ne hrce toliko, ali cujno dise i nos joj je znatno prohodniji, i koristimo Nisitu za nos

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here