|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Respiratorne alergije
21.3.2015 18:18:28   
Zemunka85
Neodeksacin.
On rece za onu terapiju sto nam je dao DR pre Operil+Tobradeks da je agresivna.
A za treci krajnik - taj prvi ORL je rekao da ona jestekandidat za vadjenje ako terapija ne upali. A ovaj Baljosevic da ne bi sem ako i dalje budu prisutne apneje jer opterecuju srce.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Respiratorne alergije
25.5.2015 12:49:20   
Figaro88
Nama je test pokazao alergiju na sav polen trava,ali posto nije dobro uradjen treba da ponovimo za dve nedelje user posted image A Andrea jedva dise nocu.Sad ne smemo ni sirup,ni kapi,nista dok ne ponovimo to.Tusiram je posle izlaska napolje,kucu provetravamo uvece,stavri susimo unutra,ali nesto ne vidim razlikuuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Respiratorne alergije
19.9.2015 13:20:41   
ishler
Dobar dan drage mame,starija cerka je alergicna na jaja,polen drveca i grinje.Grinje nam pravi najveci problem tj jastuk i dusek,stalno ga usisavam,cak i dubinski,provetravam...ali detetu smeta...interesuje me da li imate iskutvo sa anti alergijskim jastucima i kojim,i da li je neko probao sprej protiv grinja?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Respiratorne alergije
18.6.2016 0:08:39   
BubaBubica
Mi smo bili danas sa starijom ćerkom kod pedijatra u susednom selu, već danima ne zatvara usta od suvog kašlja, nema ni temp i dr kaže da ne čuje ništa na plućima niti joj je grlo crveno, a ona da se uguši od kašlja. Dala joj je jednu inhalaciju Berodualom, pa smo čekale 15 min pa opet ušli kod nje, dok je primala inhalaciju i pet minuta posle nje nije zakašljala nijednom, posle ponovo počela. Po svim simptomima njoj liči na alergiju, tako da je dobila sirup Aerius, i inhalacije ako budem videla da je potrebno. E sad, kašalj joj se malo smirio, zaspala je i mirno spava, videćemo kako će se odvojati dalje. Ona ima odavno tako periode napada suvog kašlja, i zbog toga sam je često vodila pedijatru kod nas jer ničim joj nisam mogla ublažiti kašalj pa joj je ovaj uporno davao antibiotike iako sam govorila da nema temperaturu, samo je guši suvi kašalj. Nikad nije posumnjao na alergiju. Najgore mi je što ne umem da povežem ni sa čim posebno, jednostavno dođu dani kad ima napade kašlja koje se posebno pogoršaju kad trči. Moram početi da zapisujem datume kad ima napade pa da pokušam da povežem sa cvetanjem određenih biljka ili stvarno nema pravila.

Mene zanima da li je ok što je ovako samo pregledom odredila dijagnozu? Ja sad ne znam sa čime se tačno borimo, da li sa alergijom na prašinu ili na neki polen, ili nešto deseto, jer ovih dana ovde vetar luduje a mi plus živimo na samom kraju sela pored livada i polja pa svašta dođe u dvorište, kao i otrove kojima prskaju po njivi... user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Respiratorne alergije
18.6.2016 16:03:13   
BubaBubica
Dižem temu

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Respiratorne alergije
20.9.2017 16:24:54   
lukaandrej
pozdrav mame,evo i ja da se javim,moj sin od 3 godine,alergican je na polen korova,to je pocelo od 4 meseca,prvo bronhiolitis,bronhitis,pa dijagnostikovana astma user posted image .Koristili smo i singular,inhalacije cim se prehladi sa terapijom,strah me cim dobije prehladu,slajm se odmah spusti na pluca i napravi haos.3 puta smo lezali u bolnici,i na intenzivnoj.Davala sam svasta,malo se poboljsalo u poslednje vreme,ali strah je uvek tu.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Respiratorne alergije
21.9.2017 8:46:02   
Peace*
lukaandrej, ja ću da te tešim malo. user posted image

Imam sina od 7 godina, alergičan na kravlje mleko (anafilaksa), na ambroziju i sa dijagnozom bronhijalne astme.
Prvi problemi sa plućima javili su se veoma rano, sa par meseci, ne mogu da se setim tačno.
Pošto su se gušenja i bronhitisi javljali prilično često, išli smo redovno kod plućnog.
Davali su mu singular, ali u tom momentu ga nije bilo u prodaji, pa sam stigla da se konsultujem sa imunologom (kog posećujemo i dalje zbog alergije na kravlje mleko), i imunolog nije bio za to da uzima singular.
Tako smo došli do toga da je bio na terapiji Flixotide pumpicom ujutru i uveče. Uzimao je terapiju 2 ili 3 godine za redom celu zimu, od septembra pa sve do negde aprila.
A onda ceo avgust i septembar bude na Aerius sirupu zbog ambrozije.
Da kucnem u drvo, nema problema već 2-3 godine uopšte. Potpuno je stabilan.
Verovatno ima veze i to što je porastao.
Pedijatar mi jednom davno reče: bitna je adekvatna terapija dok se pluća razvijaju, jer ako je dete pod stalnim bronhitisima, pluća se neće adekvatno razvijati.

Biće to sve ok.


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lukaandrej)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Respiratorne alergije
21.9.2017 10:18:06   
lukaandrej
joj,razumes onda stalni strah user posted image .Mi smo koristili singular,2 godine,po preporuci naseg pulmologa,ali on je imao opstrukcije i u toku koriscenja,tako da msm da nije nesto pomogao.Doktorka nam je rekla da misli da ce mu se sve povuci oko 3 godine,i sad mu je zaista malo bolje,prosli smo par prehlada bez inhalacija,ali cim se priblizi septembar,ja strahujem,posebno sto ga vodim kod mojih,na selo,gde je punoo ambrozije,a on tamo uziva.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Respiratorne alergije
21.9.2017 13:35:32   
Peace*
Ja mog starijeg sina koji baš ima problem sa inhalatornim alergijama (ne sa plućima, nego tipično alergije: nos, oči...) ne ostavljam kod sveki zbog toga što smatram da nije normalno da osobu koja je alergična na polene ostavim u polenima. Odemo na ručak i bežimo kući.
I ja imam astmu i polensku alergiju i znam koliko NE prija kada si u prirodi sa takvim tegobama. Niakako to ne povezujem sa uživanjem.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lukaandrej)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Respiratorne alergije
21.9.2017 13:48:27   
lukaandrej
Pa znam, ali nmg da ne odem kod majke, i da njega ne vide mesecima, i ima puno vise prostora, a njemu treba prostor, a msm da od polena ne moze da pobegne, gde god da je, nije bolja situacija ni gde mi zivimo. Dok je bio mali, izbegavala sam da idem, a on je i dalje bio bolestan, sad kad tamo provodi vreme, bolje je, sad nzm, mozda sto je porastao, ali nmg ga ni zatvoriti u kucu.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Respiratorne alergije
21.9.2017 14:03:15   
lukaandrej
A i njemu ne suze oci, nista mu ne smeta tad, nego kad krene prehlada, slajm mu se spusti na pluca, i zvizdi, krci,haos. Ali smo radili alergotest i pokazao da je alergican na polen korova.

(odgovor članu lukaandrej)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Respiratorne alergije
5.10.2017 13:56:24   
emicaa
Dora je na proljece pocela kihati,curi joj nos i suze oci.To nije stalno nego ima dana kada bas puno kise,a ima dana kad je sve super.Alergotest je pokazao alergiju na polen trave i drveca.Dobila je kapi i kad je uhvati da dosta kise,par dana joj dajem kapi i opet se smiri.
Kad smo bili na moru nijedan jedini put nije kihnula.

< Poruku je uredio emicaa RR -- 17.4.2018 22:00:10 >


_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu lukaandrej)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Respiratorne alergije
16.12.2017 13:53:37   
Rosita
Da se javim na ovoj temi. Interesuje me kako izgleda provera na respiratorne alergene. Mislim da je u pitanju vlaga ili vec nesto vezano za zimu. Svake zime bi kod nas bilo pulmikorta i erijusa, nikad ispitivan na alergije. Sada ima bakterijsku upalu pluca. Ali sigurna sam da je sekundarno i da je tu prisutan provokativni faktor. Da li je to u redu pretpostavka, s obzirom da su eozinofili mirni? Dete je pod terapijom ali i dalje cese nos, oci mu napolju zasuze. Tata i tetka imali su gadnih problema kao mali. Sada manje, ali i dalje imaju. U ponedeljak idem kod pulmologa.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Respiratorne alergije
18.12.2017 8:18:31   
Peace*
Ne verujem da je u pitanju alergija.
Mislim da je u redu da idete kod pulmologa.
Mislim da vam treba redovna terapija za pluća, i da nema veze sa alergijama.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Respiratorne alergije
18.12.2017 17:12:16   
Rosita
Ovo nam je predlozila orl. Rekla je da joj sluznica deluje alergijski.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Respiratorne alergije
17.4.2018 16:43:43   
Sandra_X3M
Pozdrav. Devojcici od 4 godine je ustanovljena alergija na polen drveca,grinje,sargarepu,paradajz i spanac. Inace ona vec duze ima modru liniju na nosu popreko i nas pedijatar kaze da je to klinicka slika za alergiju. Da li neko zna nesto o tome i da li je to moguce da je od alergije ?Ona inace ima vec godinu dana te respiratno probleme gornjih disajnih puteva i uvecan treci krajnik. Jako sam ocajna jer je to bas uocljivo i ruzno

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Respiratorne alergije
17.4.2018 22:03:02   
emicaa
Sandra moja djevojcica isto ima alergiju na polen ali nema nikakvu liniju na nosu.
Inace ovih dana kako sve cvjeta kihne desetak puta za redom.Onda bude mala pauza pa opet pocne.Vec par dana joj dajem kapi svaki dan.
Rosita jeste li otkrili sta je u pitanju?

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Sandra_X3M)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Respiratorne alergije
18.4.2018 13:58:15   
Peace*
Ja sam ove godine odlučila da probam sa homeopatijom.
Prošle godine sam Luku držala na Aeriusu od aprila do kraja oktobra, i to mi je jako puno.
Za sada mu dajem 3x1 Polinol tablete.
Nadam se da će mu pomoći, i da će Aerius trebati samo za ambroziju kada je situacija najgora.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Respiratorne alergije
18.4.2018 15:01:14   
Ana RR
Tash, ja sam ih davala Marku jedno vreme ali nisam videla neku promenu. doduše, mi još uvek ne znamo na šta je alergičan, imamo sad u maju ponovo testiranje. Probaću opet i Polinol, ne volim da mu dajem stalno Xyzal ali kad zagusti moram.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Respiratorne alergije
18.4.2018 18:43:37   
emicaa
Dora koristi Xyzal,kad je bas bas uhvati onda 5 dana/2 puta dnevno.Problem je cim prestanem davati i ona odmah pocne kihati

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Respiratorne alergije
19.4.2018 11:52:28   
Peace*
Za sada je dobar. Ali dobra sam i ja bez terapije pa nije merilo.
Videćemo.
Bio se žalio na svrab očiju i nosa pre nego što sam počela Polinol da mu dajem, i to je prošlo.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Respiratorne alergije
19.4.2018 12:52:54   
Ana RR
Super, to je onda dobar znak. Moj Marko nema takve reakcije, on kija ujutru čim ustane, kija na promenu klime i temperature (unutra-napolje i obrnuto), češe se već neko vreme, čak i noću (tada najviše po stomaku iako nema ništa po telu), boli ga stomak ujutru i uveče (ne znam ima li to veze sa nečim ali to primećujem, radili smo svojevremeno i test na kandidu, parazite itd, sve je bilo ok ali treba da ponovimo). Skoro mu se osuo obraz, onako sitna urtikarija i crvenilo. Nije se povlačilo pa sam mu dala xyzal i povuklo se nakon njega.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Respiratorne alergije
11.12.2019 14:13:01   
Slavkic
Mislim da ne treba toliko d se stiti


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Respiratorne alergije
11.12.2019 23:29:16   
Slavkic
Alergija na grinje kod starijeg decaka


(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Respiratorne alergije
11.12.2019 23:34:29   
Ivanka 75
Imam ih ravno 30 godina, prezivela sam.
Hvala bogu, i farmaceutskoj industriji pa napravili odgovarajuce male pilulice i sad nemam vise kijanje 72x u minuti, svrab nosa, usiju i cesanja nepca cetkicom za zube do stadijuma bola... Konjuktivitis i krvave oci bye bye... 

(odgovor članu Slavkic)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here