|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
6.3.2018 11:30:55   
Mala Elena
Sada je stavljam u kolica na 30 stepeni.

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 576
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 12:05:24   
Zemunka85
Mene ovo sedenje skroz frustrita.
Lara je lepo sedela sa 6m, cvrsto, sama - kada je ja stavim.
Luki je to misaona imenica. Pada kao sveca.
Nzm da li je ona rano sela, pa previse ocekujem, ali logicno - sve sa njom poredim.
On je na rodjenju dobio DG hipotonija i od tada ja samo motrim na tu krupnu motoriku.
Tako sam se sekirala i za drzanje glavice, okretanje ... sada i za sedenje.
Nasa DR nije imala zamerki na njega, ali ja sam trazila uput za fizijatra :D pa cu videti.
Mozda se do tad ucvrsti i sam :D

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 577
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 12:32:17   
veselicaa
Zemunka sva deca su drugacija,Nina je pocela da puzi recimo za deset a S sa sedam meseci.Lepo je sedela negde sa punih sedam meseci.Treba da odes na kontrolu ali ako su ti vec rekli da je sve kako treba,nemoj toliko da ga zagledas,znam po sebi jer je N kasnije prohodala i sve sam je uporedjivala sa smizlama.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 578
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 14:09:14   
mama Jo
A koliko malisa ima?
Ja sam dosta kasno moju stavila da sedi... sve sam se vodila onim - nista ne treba forsirati... pa smo docekali da napuni punih 6 a nijednom u sedeci polozaj je nisam stavila.... tek sa 7 je samostalno sedela.
Bices ti mirnija kad odes kod fizijatra, samo se ne opterecuj... dace ti neke savete, eventualno vezbice ako proceni da treba...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 579
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 14:32:54   
veselicaa
Ni ne treba zuriti,znam roditelje koji stave bebu sa sest meseci u dubak,to je po meni bas preterano.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 580
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 15:28:45   
Maslacak15
Zemunka bebe ne treba uopste stavljati u sedeci polaz. Sigurna sam da ceti i pedijatar to reci. Kad budu bile spremne, sesce same. Nista se time ne postize cak iako u slucaju nekih beba uspeva. Ali iskreno ni neznam kako to izgleda. Sta stavis bebu i onda ona sedi bez ikakvog naslanjanja/ podupiranja bez jastuka iza nje? A nije u stanju sama da sedne?
Idi kod fizijatra ako ceti biti lakse ali sam prilicno sigurna da je to pogresna strategija. Ja to u zivotu nikad nisam pokusavala, pa su moji naucili sami da sednu vec sa 6 meseci. Ali su morali i sami da smisle kako to da postignu. Ja mislim da medicina ni ne poznaje taj termin "beba sedi " ako pri tome beba nije sama sela. Samostalno sedenje znaci - sve je sama uradilauser posted image
Mali treba da ti je sto vise na podu, i na tvrdoj podlozi, kazes okrece se to je super, i sve ce doci na svoje mesto.user posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 581
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 22:06:56   
mama Jo
Bas nam javi sta kaze fizijatar.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 582
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 22:13:12   
Zemunka85
Hvala zenske. On ima tacno 6m.
Sa Larom se ne secam kako je islo, ali samo vidim slike sa 6m na kojima sedi sama. Nije to mogla sama, dosta kasnije, tek sa 8 je uspela iz lezeceg u sedeci. Znaci ja sam je stavljala, vrv sam kontala mozepa sto da ne. Ovih dana bas cesto razmisljam o tome jer je na rutinskom pregledsu fizijatra u vrticu ustsnovlje o jedino za nju da ima krivu kicmu tako da eto mozda su to posledice, zakazala sam im fizijatra za 11.4. oboma pa cu da vidim.
Sto se njega tice, malisa nije los, ali sam ja zbog te dijagnoze (realno dobio je sto je bio manji na rodjenju nego zbog neke mlitavosti) stalno u strahu. Tako da sam vec sa mesec i po panicilala sto ne drzi glavu, sa tri sto se ne ontece... to je naravno doslo na svoje. Okrece se sada u oba smera i pravca i radi "trbusnjake" tj pokusava da sedne ali ne da je klimav neeeeego ne moze ni sekund . Lara nije tako padala. I onda se ja istripujem sto cuda. Dr na kontroli nije nista konstatovala ja trazila sama uput za fizijatra 😂 vec sam ga vodila zbog drzanja glavice i neokretanja 🙄 pa eto cistoda vidim sta kaze. Sem ovog sedenja on meni ni najmanje nije mlotav,, bas je jak i zilav, aktivan...
Inace pre par dana na uz kukova dr rece naravno da se bebe ne stavljaju da sede dok ne uspeju to same. Njega se stavio on se nasadi na nos kaze vidite kako ne drzi ledja pravo nije spreman, onda ga stavio na stomak i ruke potrd tela na nazak on je napravio "upijac" kaze vidite kako to moze probajte vi to nije lako, tako da ima snage u njemu ali nije jos spreman za sedenje. On kaze tek sa 8m do cega imamo i hahahj, ja sve kontam da njegovi i da sednu pre toga sami on bi ih obarao 😂

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 12.3.2018 22:16:51 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 583
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 22:18:37   
jess021
Zemunka, sto kasnije to boljeuser posted image Nece nigde zakasniti, a ni slucajno nemoj bebu sa necim podupirati tipa jastuk ili sl da bi sedela. Beba je spremna da sedi onda kad to moze samostalno da uradi i da je stabilna u tom polozaju.
Znam da, iako to ne zelimo, ne mozemo se odupreti poredjenju izmedju dece. L je sa 6 meseci sama sedela, a M tek sa 8, a to je jednostavno bio njihov tempo, nije uopste bilo problema u razvoju motorike, iako je mene nerviralo jer sam isto tako mislila da postoji problem.

< Poruku je uredio jess021 -- 12.3.2018 22:19:57 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 584
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 22:21:28   
Zemunka85
Eto Jess to je to. Prava poruka, hvala 😘.
Mene je ta Dg na pocetku opteretila ali def memam obkektivan razlpg za brigu. Hvala puno!!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 585
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 22:47:55   
mama Jo
Slazem se!! A i sve ovo sto si napisala ds su ti dr vec rekli treba da ti budu razlozi da ne brines... jess je skroz u pravu. Vec sam napisala da sam moju malenu dosta kasno probala da stavim u sedeci i nije tad mogla, ali vec za mesec dana je sedela super...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 586
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 22:55:30   
veselicaa
Pa to je problem,sve uporedjujemo sa prvim detetom ili drugim i pitamo se jel sve u redu,ako nesto ne nauce u istom uzrastu.Meni su sve tri smizle potpuno razlicite i koliko da ubedjujem sebe da ih ne uporedjujem desi se da trazim i gledam kada je A prohodala,kada je S pricala neke teze reci.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 587
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
12.3.2018 23:03:09   
Maslacak15
Sigurno da si se opteretila zbog te prve dijagnoze. Ali vidis da su ti doktori vec davali sugestije. Bas bukvalno nista ne treba decu forsirati. Ni dizati ih na noge, ni pomagati im da se okrenu nista nista... Samo ih ne treba sputavati. To je jedini savet. Sto znaci nosanje, drzanje u njihalicama do besvesti, drzanje u krilu non stop itd. Svi fizijatri kazu pod i pustiti ih da budu sam svoj majstor. I da se potrude za ovo i ono. I onda ce svako dete biti drugacije. Mnogo je do tempermenta i genetike. I raspopn sta je normalan razvoj je jako veliki. Ne kaze se dzabe deca prohodaju izmedju 8 i 18 og meseca. I zaista jeste tako. Sa 6 meseci naravno da ne mora da sedi. To sto kazes da pokusava tj da ima ideju da zeli da sedne ali mu ne uspeva to je po meni vec super znak. Pusti ga nek se batrga. Ne bi me iznenadilo da na kraju sedne pre sestre iako tebi tako ne izgleda. Slazem se da ih ne treba porediti, cisto kazem umeju oni da iznenade. A to sto opisujes zvuci vrlo obecavajuce..... Opsuti se. Puno te pozdravljam!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 588
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 0:39:30   
Rosita
Slažem se sa napisanim! Uh, kad starija deca nabiju standarde, treba se truditi da se odoli. Zemunkice, puno pozdrava, sve je to dobro!

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 589
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 14:02:20   
vocicana
Zemunka, sve sto su devojke napisale je tacno i apsolutno se slazem.
Jedna defakto velika istina je da su decaci teske lenstine, da je sve posebno vezano za njih. Kod nas je sve bio postupak, od puzanja, do stajanja, a na prvom mestu sedenj. Nije covek kapirao, ama nista. U stvari ovnic ije hteo,nego samo kako je on zamislio.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 590
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 14:15:06   
mama Jo
Ima i toga. Sve koje poznajem a da imaju decake potvrdjuju ovo sto je Vocicana napisala.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 591
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 14:23:52   
vocicana
Ma koje, lenje bube,devojcice su tako svoje, ratobornije, samostalnije, jace i naprednije u tom smislu.
Msm, deca su deca, svi pre ili kasnije dodju na normalno, ali se ti pokidas i izgoris objasnjavajuci, radeci i kao ono u trenutku nema rezultata, da lepo puknes.
Zemunka srce user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 592
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 22:28:08   
mama Jo
Tako je.
E, moja mala je prohodala negde 2 nedelje pre prvog rodjendana, i vrlo brzo je bas lepo i stabilno hodala, onako da ne moramo da je pridrzavamo... ali po meni ona je malo levo stopalo onako ,,bacala unutra"... ja sam se mm popela na glavu sa tim, i nisam prestala dok nismo otisli kod fizijatra 😊
Sve je bilo ok...
Nekada smo previse zabrinuti, pa nam je i potrebna potvrda nekog strucnig lica da je nasa briga bezrazlozna, i to je skroz u redu.
Ako se setis - pisi nam sta ti je fizijatar rekao na pregledu. Ja verujem da je sve pod kontrolom.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 593
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 22:38:13   
Maslacak15
zene nemojte da dirate decakeuser posted image user posted image Naravno da nije tako hahahahha Svaka susa je drugacija. Ima i decaka i devojcica i ovakvih i onakvih. Moji su bili debeli bumbari od 10 kila sa 6 meseci, ali jaki i motivisani pa su znali samostalno da sednu sa 6 a trcali po kuci sa 9. Ne preterujem. Imam i video klipove, postavljala sam ih vec ali necu da ih stalno hvalimuser posted image . Nije u tome poenta. Naravno to nema nikakve veze. U nekim drugim stvarima su sigurno zaostajali u odnosu na drugu decu. Ali mislim da pol tu nema nikakve veze.
Uskoro nam stize devojcica, da li to znaci da ce ona da sedne sa 5 i prohoda sa 8? sumnjam hahahha.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 594
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
13.3.2018 22:48:41   
mama Jo
Hehehe 😊 i ja svasta pisem a i nemam decaka 😊 znam samo sta mi mame sa decacima kazu...
Zemunka, drzimo fige u svakom slucaju...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 595
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
14.3.2018 0:40:35   
Rosita
I ja mislim da pol nema veze. D je bio solidan. Sedeo sa 6, ustao na noge sa 8, prohodao sa 11. Bauljao po podu, snalazio se. Njihalice, hodalice i sl. -
nismo koristili.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 596
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
14.3.2018 0:42:16   
veselicaa
Naravno da nema veze pol,moje smizle prohodale u razlicitim uzrastima.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 597
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
14.3.2018 7:30:15   
mama Jo
To je jedna cesta generalizacija koju cujemo pa se ponekad vodimo i njom.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 598
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
14.3.2018 9:54:54   
Bunnyca
Evo i ja dajem glas za devojciceuser posted image user posted image Moja cerka je samostalno sedela sa 6 meseci, sin ima 8,5meseci i poceo je da sedi sa 8.
Nema veze ni kilaza, ni dijagnoza hiperonus koju on ima, jednostavno nije ga zanimalo sedenje,I evo i dalje kada sedi klati se, vise voli da se prevrce treska i seta u krevetcu nego da sedii. Doktorka je rekla da do 9 meseca mora samostalno sedeti

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 599
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
14.3.2018 9:58:14   
veselicaa
Nisu sva deca ista,ako nisu velika odstupanja ne treba se brinuti.

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Stara ljubav


Setite li se ponekad sa set_om neke svoje stare ljubavi iako ste srećni u braku?

Da, vrlo često i ne vidim ništa loše u tome (56%)

Ponekad ali se brzo trgnem (17%)

Ne,nemam potrebu za tim (27%)


Ukupan broj glasova: 98

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here