|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen II deo
9.5.2014 21:18:50   
Maraj
Jesam prvi put na klomifenu. Spremam se za inseminaciju. I ja sam danas popila 4. Ja pijem dve dnevno pet dana pa 8.dan uz. OK sam,mada kao da osecam da me žiga s vremena na vreme levi jajnik-ništa strašno. Danas 4.dan user posted image gotovo da nema,tako da primjećujem da mi je ciklus oskudniji od klomifena. Ti? Kako si?

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Klomifen II deo
9.5.2014 21:30:34   
glukica
Aha ,kod tebe je malo drugacija situacija :) ja sam prvi put na klomifenu,inace imam pcos,i dobila sam ciklus posle 7 meseci na metforminu ..tako da sam odmah treci dan pocela sa klomifenom,pa cemo videti u cetvrtak sta kaze dr i kakva je situacija.. Ja nista posebno ne osecam,bila sam presrecna kad mi je stigao ciklu,iako me stomak bas bas boleo,bila sam presrecna..tako da sad mozda i zato nista posebno ne primecujem user posted image punoo srece ti zelim! i na vezi smo ovde se kuckamo :)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Klomifen II deo
9.5.2014 21:38:42   
Maraj
Naravno glukice, kuckamo se user posted image

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Klomifen II deo
10.5.2014 15:26:18   
dunja RR

Drage čekalice, Pharmanova vam poklanja 5 kutija Baby Time testa za ovulaciju. Postavite pitanje o ovulaciji i osvojite Baby Time, evo linka KLIK

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Klomifen II deo
13.5.2014 21:12:03   
GagaT
Cao drage moje, evo mene i u drugoj turi klomifena. Danas sam imala susret sa doktoricom i to ne planirani (posto sam imala zakazan telefonski razogovor). Posto radim u bolnici, i ona to zna pitala me jesi li na poslu da dodjem da odradim test jer ona sumlja da sam trudna na osnovu visokog nivoa progesterona u luteralnoj fazi (21DC).
Ja se sjurim na ginekolosko odeljenje, uradim taj neki njihov urino test i bio je negativan. Ali ono sto meni daje nadu jeste da me ona gledala sa srecom u ocima kao da je ubedjena da sam trudna. Rekla mi je da ponovim test jer tako visok nivo progesterona pokazuje da je bila ovulacija ali moze da znaci i trudnocu. Tako da ja cekam jos par dana da ponovim test.

Ne treba da vam opisujem moju srecu kada mi je rekla da misli da sam trudna, preznojala sam se u hiljadu voda...
Dobila sam novu turu isto po jednu tabletu dnevno kaze da nema potrebe za pojacavanjem doze. Eto nadam se da mi nova tura Klomifena ostati u apoteci :) a ja vama javiti radosne vesti.
Pozdrav drage moje.


(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Klomifen II deo
13.5.2014 22:42:07   
glukica
Gaga T!!! Navijamoooo i cekamo da javis sta se desava!!! :) :*

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Klomifen II deo
13.5.2014 22:56:03   
sana.
Devojke da nema neka kutiju Klomifena da mi proda...
Ja ne mogu nigde da ga nadjem

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Klomifen II deo
14.5.2014 7:22:32   
GagaT
Dobika sam mens u sred noci. Nista od mene... Pozz svima i hvala

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Klomifen II deo
14.5.2014 10:40:39   
Maja1309
Gago žao mi je što je vještica došla.
Molim se za tebe i u mislima si mi cijelo vrijeme.
Drži se draga, i vjeruj da ćeš jednog dana držati svoju bebu u rukama.
Meni je danas godišnjica spontanog, trudnoće nigdje, al nada ostaje, zatvorim oči i sanjam da će sve biti dobro.

Drži se :*

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Klomifen II deo
14.5.2014 11:17:39   
madre
gago, zao mi je, pogotovo sto ti je dr sigurno ulila veliku naduuser posted image user posted image
majo, nema te vise na bazalnoj, pisi nam malo, jesi li radila jos nesto od analiza?user posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Klomifen II deo
14.5.2014 12:49:38   
Maja1309
Madre malo sam puna od svega pa sam se makla.
Prošli mjesec nisam mjerila bazalnu.

Što se tiče nalaza sve što sam uradila je uredu
papa, brisevi cerviksa, TORCH, spolni hormoni, hormoni štitnjače, progesteron u 3 ciklusa na 21 dan je ok.
Spermiogram uredan.

Sa svim tim sam bila kod jako dobrog doktora u Hrvatskoj, sve mu se čini ok, s tim da je na pregledu vidio kao vodeći folikul, da desni jajnik miruje, kao da na njemu nema folikula. Nisam ga razumjela jel to trajno stanje? Ni šta točno znači jajnik miruje. Jer na pregledima prije npr na dsnom jajniku se vidjelo da je bila ovulacija, u nekim ciklusima prije.

Pitao me jesam se slučajno u zadnje vrijeme udebljala, rekla sam da jesam, rekao da i to može biti razlog mirovanja desnog jajnika i da kontroliram prehranu, a budući da već godinu dana nema druge trudnoće da predlaže uraditi HSG, tako da to planiram sljedeći ciklus.

Šta da mislim ne znam, dal da se namdam ne znam, svi nalazi su ok al trudnoće nema, čak je na nalazu napiso kako pratim bazalnu temperaturu i lh trakice i da po tome bude ovulacije i pohvalio je o i reko da nastavim.

Ako HSG bude uredu, predlaže stimulaciju ovulacije (pretpostavljam klomifen) to za poečtak.

Ako mi netko šta ima reći, napisati, savjetovati rado vas očekujem. Znam da je moj problem u usporedbi sa drugima nebitan, al je meni bitan.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Klomifen II deo
14.5.2014 12:51:21   
Maja1309
možda nisma bila jasna, prošli ciklus sam imala vodeći folikul lijevi jajnik koji se spremaop za ovulaciju, a desni je miran, kao na njemu nema folikula.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Klomifen II deo
15.5.2014 12:01:32   
glukica
Drage moje,evo ovako kod mene,bila sam jutros kod dr ,danas mi je 12 dc,imam dva folikula na levom jajniku,velicine 12 mm i 15 mm.. Rekla mi je da u utorak(to ce mi biti 17dc) imam odnose sa muzem i to je to..Onda cekam dve nedelje ili trudnocu ili ciklus..Mada i za ciklus nije sigurno,jer ja nemam redovne .. pa da joj se javim,jer putujem za Beograd 25.og maja i necu biti tu oko 2 nedelje,sve sam joj to rekla..samo mi je rekla da joj se javim kad se vratim,pa cemo videti dalje.. nije mi jasno,znaci da onda necu odmah sledeci mesec nastaviti sa klomifenomuser posted image na sve mi je odgovarala u smislu,videcemo..itd.. cekam vase misljenje user posted image

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Klomifen II deo
17.5.2014 22:47:15   
Nina777
Gukice, ne znam koliko sam adekvatna za odgovor, meni je ovo bio prvi mesec sa klomifenom :), i evo sad cekam jos par dana da vidim da li smo uspeli. Ja sam shvatila da se moze da se koristi tri meseca i da uglavnom svi to rade u uzastopnim ciklusima, pa ako uspe u nekom od ta tri uspe. Meni samo nije jasno kako ti je doktorka samo rekla kada da imate odnose, a da ne isprati da li je folikul pukao ili ne. Valjda treba da se bude siguran da je pukao da ne preraste u cistu!?! Neka me neko isprati ako gresim...
Ja sam imala 2 folikula, koji nisu bili iste velicine i nisam primila stop inekciju, jer smo tako zakljucile da je najpametnije, da probamo da iskoristimo oba folikula. Da sam dobila stop inekciju jedan bi propao. Posle 2 dana sam bila ponovo da vidimo sta se desava i navodno su oba pukla sama...

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Klomifen II deo
18.5.2014 10:30:58   
glukica
Nina,hvala ti na odgovoru! Pa ja ne znam mnogo toga o klomifenu,a ovde sam u Nemackoj,mislim tu zivim,a jezik mi je na nivou osnovne komunikacije..pa ne mogu doktorku toliko da ispitujem,a i kad pokusam vidim da ne zeli bas mnogo da mi objasnjava user posted image koliki su tebi folikuli bili? Ja nemam pojma ni koje velicine treba da budu u vreme ovulacijeuser posted image a i zasto mi je sve to tako rekla,zato sam mislila da ce me ovde neko posavetovati..I to sto kazes da se uzima jedan za drugim mesecom,to sam i ja mislila,pa me ona zbunila sa tim.. Videcemo,javite se kad dobijete(ako dobijem) itd.. Puno pozdrava

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Klomifen II deo
18.5.2014 12:43:20   
Maslacak15
JA mislim da je ona samo kontrolisala da ne dodje do hiperstimulacije. Glukice uzmi od danas i meri temperaturu svako jutro, pa ces videti ima li skoka tamo od ponedeljka utorka. Znaci svako jutro kad otvoris oci pre ustajanja iz kreveta, toplomer u usta i zabelezi temperaturu. Ako je klomifen odradio posao, trebao bi da dodje do ovulacije pocetkom / sredinom sledece nedelje i onda menstruacija mora da stigne u roku od 14 dana ili si trudna. Ako pak klomifen nije dovoljan, tj folikuli ne dostignu dovoljnu velicinu i ne puknu onda moze da se desi da potraje i ne znamo kad ce ciklus stici. Ja mislim da je najbolji nacin da shvatis sta se dogadja da meris bazalnu.

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Klomifen II deo
18.5.2014 17:06:53   
glukica
Maslacka,hvala draga na pomoci! Hocu mericu temperaturu od sutra,a jel vredi da pokusavam sa trakicama za ovulaciju?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Klomifen II deo
18.5.2014 19:37:00   
Nina777
Meni je jedan folikul bio oko 20x18 a drugi 23x18 a posle 2 dana na UZ se videlo da su pukli, a i trakica za ovulaciju je isto to pokazala! Mislim da cu sutra raditi test pa da vidim sta ce reci :). Inace svi simptomi su tu, muka mi je, spava mi se i imam temperaturu uvece...

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Klomifen II deo
18.5.2014 19:38:09   
Maslacak15
glukice mozes da probas sa trakicama ! Srecnouser posted image

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Klomifen II deo
20.5.2014 14:30:27   
Maja1309
evo me u nadi da mi ovdje netko može pomoći da se smirim.

Najkraće što mogu opisat ću problem.

U 5/2013 imala sam spontani pobačaj 10+6 tjedana.
nakon toga izvadila sam nalaze: papa, brisevi cerviksa, TORCH, hormoni 2d i progesteron 21 dc, spermijogram. Svi nalazi su uredni.
Budući 9 mjeseci nije dolazilo do nove trudnoće, ovaj mjesec samse naručila na folikulometriju.

Prvi pregled je bio 10dc folul je bio 13mm, danas je bio drugi pregled i folikul je 18mm, doktor mi dao injekciju merional 75 i rekao da pijem 3*1 dabroston narednih 20 dana.

Budući nisam očekivala nikakvu inekciju, niti sam imala kad reagirati, ubiti nije me ni pitao, rekao je samo dati ću vam jednu inekciju da malo poboljšamo sazrijevalnje jajne stanice i dao je. ja izašla iz ordinacije i sad sam pod šokom. Jel mi možete,budući sigurno imate iskustva reći, zašto mi je dao 14dc tu injekciju, jel to ok, šta se loše može dogoditi. jel mi ju uopće trebao dati?

rekao je ako ne ostanem trudna d abi preporučio hsg.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Klomifen II deo
22.6.2014 21:23:39   
sana.
Devojke jel imao neko bolne grudi posle klomifena od O do menstruacije...mene odvaljuju stalno...

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Klomifen II deo
22.6.2014 21:38:53   
Štetica
Sana normalna reakcija na klomifen,bez brige. Cak moze da se desi i da te bole u sledecem ciklusu kao i jajnici,jer klomifen ima to produzeno dejstvo.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Klomifen II deo
22.6.2014 21:41:09   
sana.
Hvala ti ja se nadala da je user posted image na pomolu user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Klomifen II deo
7.7.2014 11:16:07   
novanada
I ja treba da počnem sa klomifenom, od trećeg do šestog dana menstruacije. Pre toga sam imala problem sa niskim progesteronom, pa sam tri meseca pila utrogestan, a i dalje ga pijem.
Ima li neka od vas pozitivno iskustvo sa korišćenjem ova dva leka?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Klomifen II deo
10.7.2014 17:23:18   
jeca ph
pozz svima user posted image
ja sam juce krenula sa trecom kutijom klomifena, nazalost user posted image
na drugu kutiju sam bas burno odreagovala, imala sam sva moguca nezeljena dejstva, cak sam se i ponadala da je uspelo jer sam dva dana pred menz povracala, oticale mi noge, imala glavobolju..al ipak nista stigla je i ja sam opet na klomifenu user posted image
folikili su bili super, samo me buni sto je endo sve tanji, u prvom mesecu sa klomifenom 6mm a u drugom 5mm , a pre neki mesec bez klomifena 9mm
da nije mozda neko imao slicno iskustvo?? v
sve manje strpljenja imam, cu odlepim user posted image

(odgovor članu novanada)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here