|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
18.9.2013 22:01:30   
Štetica
Spremljeno je sledece: slatko od sumskih jagoda,slatko od sljiva,dzem od kajsije,slatko od kajsije,slatko,sok i vino od kupina,sok od visanja+ visnje u zamrzivacu,kiseli krastavcici,dzem od sipurka,barene paprike u tegli,mleveni paradajz,barene paprike sa senfom. Jos da ispecem paprike za zamrzivac i par tegli ajvara.
Kako pravite slatko od Dunja? Volim ga ali nisam nikada do sad kuvala.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Zimnica
18.9.2013 22:08:58   
dunja RR
Kako ste vredne, bravo devojke user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Zimnica
18.9.2013 22:19:07   
milicicak
Zene, svaka vam cast user posted image
ja obozavam zimnicu ali nista ne pravim, to jos uvek radi mama, pa svega dobijemo u veeeelikim kolicinama user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Zimnica
20.9.2013 6:52:18   
Lu
Ja sam juče napravila 22 litra gustog soka od grožđa po pola sa susjedom, puno mi toliko a šteta da propadne grožđe.
Napravila sam i od mrkve i jabuke i sad sam završila sa zimnicom ako mi nešto ne padne na pamet.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Zimnica
20.9.2013 8:39:55   
daca77
Lu, svaka casuser posted image
A mozemo li dobiti recept za taj sok od grozdja?user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Zimnica
20.9.2013 19:48:02   
Lu
Ja sam pravila na sokovnik, kad izađe sok doda se pola kg šećera na jedan litar soka i kuha se 20 minuta, može i fruktoza umjesto običnog šećera, nje ide trećina (oko 150gr po litri).
Ako nemaš sokovnik onda se skuhaju bobe i ispasiraju pa onda kuhati isto sok sa šećerom.
Ovaj sok je jako dobar za željezou krvi.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Zimnica
29.9.2013 21:18:34   
lesica

IZVORNA PORUKA: lesica RR



IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito



Pekmez od šljiva, i džem od šljiva sa čokoladom, mešana marmelada ( jabuke, kruške, breskve, šljive, dinja, trnjine ) čeka me još marmelada od šipka ( za to moram proplanke po ranču da obidjem)

Gotove su i popakovane upržene paprike, ljutenice, i krastavčići, i još samo ajvar.

Pa da se bacamo na krkanluk user posted image


Ajvar gotov, malo smo umrli sa 150 kila paprika, ali gotovo je.
Nabrala sam oko 5 kila šipka, pa ću ovih dana da napravim marmeladu.
Pobrala sam i dve velike kante trnjina, i mislim da ću da jedan deo strpam u zamrzivač, od ostatka ću sok da napravim.
I sad je ostalo da skontam šta sa dunjama, njih će biti za izvoz... ( definitivno ću nabaviti kazan za rakiju tati, vidim da nema druge)
I naravni, kiseli kupus, ali za to je još rano.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Zimnica
29.9.2013 21:40:13   
dunja RR
Wooooow user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Zimnica
29.9.2013 22:01:27   
Ana RR
Idi bre Lesice u peršun user posted image

A dunje ću ja da ti pojedem, samo zovi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Zimnica
30.9.2013 7:39:58   
Lu
Draga Lesice, koliko ste ajvara naravili i jeste li ga u bačve spakovaliuser posted image
Svaka čast na truduuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Zimnica
30.9.2013 11:24:15   
Olga75
stigle su mi dunje
asta cu sa njima pojma nemam , malo slatko , malo kitnikez i sulc a malo u zamrzivac user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Zimnica
30.9.2013 11:31:39   
lesica
Olga, a eventualno kašasti sok?

Ja stvarno ne znam šta ćemo sa njima, pobraćemo ih za nedelju- dve, dotad moram da smislim šta i kako...

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Zimnica
30.9.2013 12:33:15   
Sanjica26 RR
Imate li neki recept za sok od jabuke? Imamo dosta jabuka, pa je greota da propadnu.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Zimnica
1.10.2013 3:03:43   
Bebilina
Ja sok od jabuka pravim u sokovniku sa limunom (da ne potamni) sipam odmah u flase i pakujem direktno u zamrzivac.
I meni su gotove jabuke i krenula sam da pravim: dzem sa zacinima danas, sos od jabuka sutra, ostalo sok. Za vikend cu po sljive, od njih dzem, pa sledece nedelje od grozdja marmelada i sok. Ostalo u zamrzivac stavila kupine i toliko, smokvi, tresanja i kajsija nije bilo previse, pa se pojele sveze.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Zimnica
1.10.2013 3:08:51   
Bebilina
Pekmez od dunja

4 kg dunja, očišćenih od koštica i semenki, dobro opranih, narezanih na komade, neoguljenih
2 kg šećera
sok od 2 narandze
sok od 3 limuna
oko 2 dl vode

Dunje stavite kuvati s vodom, šećerom, sokom od limuna i narandze.
Kuvajte dok dunje ne omekšaju.
Izmiksajte štapnim mikserom u glatku marmeladu ili propasirajte na pasirku.
Tegle operite i sterilizirajte u rerni, min 10 minuta na 200°C.
Vrući pekmez stavite u vruće tegle, dobro zatvorite poklopcima i ostavite da se polako ohladi.


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Zimnica
1.10.2013 3:12:08   
Bebilina
Džem od dunja i jabuka

5 kg dunja
4-5 jabuka
2 limuna
4 dl vode
1,5 kg šećera
1 kesica cimeta

Dunje i jabuke dobro oprati i iseći na kocke, ne ljuštiti ih. Dodati im šećer i sok od dva limuna. Kuvati voće, pa kad omekša, izmiksati ga, staviti cimet, pa ga kuvati još 20.tak minuta. Razliti džem u tople teglice, povezati i utopliti. Sutradan odložiti na tamno i hladno mesto.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Zimnica
16.10.2013 19:49:27   
lesica
Dajte mi ideju šta još od dunja ( pa i od jabuka) da pravim.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Zimnica
16.10.2013 19:51:13   
Olga75
nemam pojma
meni jos uvek stoje u gajbi user posted image
napravila sam pet flasa slatkog i kitnikes
i sad ih gledam , one gledaju mene
a ja sam danas pravila ljutenicu user posted image
ima jos paprike kod moje mame

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Zimnica
16.10.2013 20:05:58   
Lu
Eto ti Lesice Bebilina stavila recept.user posted image
Ne znam kako vam se da višeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Zimnica
16.10.2013 20:19:55   
lesica
Lu, meni žao da mi lepo voće propadne... Mislim jesam ostavila gomilu po gajbama u podrumu, ali ima još čitav tovar onih sitnijih a zdravih voćki sa kojima više ne znam šta ću.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Zimnica
7.5.2014 9:53:12   
Olga75
jeste da je jos uvek skoro ko zima
ali jaaa sam pocela sa zimnicom user posted image
napravila sam 20 litara soka od zove

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Zimnica
7.5.2014 18:44:20   
nata11
Sok od zove mmmmuser posted image
Jel mu uabcujes konzervans Olga?

_____________________________





(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Zimnica
7.5.2014 18:53:10   
Olga75
Nato , ne stavljam , pravim za brzu potrosnju
skuvam sirup od vode i secera i kad se ohladi ubacim cvetove zove i sok limuna ( u poslednju turu sam stavila limuntus ) i to mi odstoji oko 24 sata i procedim ga
i to je to , ne moze da saceka zimu , bude super kad su vrucine , taman se popije pre nego sto cikne user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Zimnica
7.5.2014 18:57:00   
nata11
Verujem za leto je super sok. Pitam te jer sam i ja pravila tako (tj. mama pravila a ja sam glavno smetalo al ajde user posted image ) ali mi ispadne puno kolicinski a nepopije se. Pa neznam da li bih mogla da stavim to u zamrzivac user posted image

_____________________________





(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Zimnica
7.5.2014 18:59:24   
Olga75
pa ja mislim da moze
ja podelim dobar deo

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prebranac (bez brašna)
photo
Ringerjin kuvar: guppy RR
Rižoto sa blitvom
Ringerajin kuvar: 17 joka



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here