Ringerajin kuvar: lelaigor
    
    
  
 
         
   
 
                
    
    
            
            
       
       
       
       
- 500g kora za pitu
 - 300g mlevenog mesa
 - 5 jaja
 - 1/2l jogurta
 - 1 kašičica soli
 - 1dl ulja
 

- Mleveno meso izdinstati sa lukom na ulju ili bez luka (ja ne smem da jedem luk, pa dinstam bez.)
 - Umutiti jaja, dodati jogurt, so i ulje. 
 - Kada se sjedini varjačom umutiti mleveno meso. 
 - U podmazan pleh, staviti 2 kore, pa premazati sa pola kutlače fila. Zatim jednu koru, pa fil...i tako dok se ne potroše sastojci. Na kraju staviti opet dve kore odgore. 
 - Premazati ih sa mešavinom malo vode i  ulja. Peći na 200C dok ne porumeni, onda izvaditi, iseći na kocke željene veličine, opet premazati mešavinom vode i ulja, i staviti još minut-dva u rernu. Zatim izvaditi i opet premazati mešavinom vode i ulja i ostaviti da se ohladi.
 

Malo drugačija pita sa mesom, jeftinija varijanta. :)Može da se pravi i bez mesa, sa blitvom, spanaćem ili sirom. Akcenat je na jajima i jogurtu. 
 
 
 
                
                
                
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
         
         Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
      
     		
    
        
            
    Čorba od mirođije
    
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
 
    
Salata sa rotkvicama i sirom
Ringerajin kuvar: Trcosava
3
 
 
		
    
        
            
    Cezar salata
    
Ringerajin kuvar: Maraj
3
 
    
Šopska salata
Ringerajin kuvar: Maraj
3