Ringerajin kuvar: lelaigor

- 500g kora za pitu
- 300g mlevenog mesa
- 5 jaja
- 1/2l jogurta
- 1 kašičica soli
- 1dl ulja

- Mleveno meso izdinstati sa lukom na ulju ili bez luka (ja ne smem da jedem luk, pa dinstam bez.)
- Umutiti jaja, dodati jogurt, so i ulje.
- Kada se sjedini varjačom umutiti mleveno meso.
- U podmazan pleh, staviti 2 kore, pa premazati sa pola kutlače fila. Zatim jednu koru, pa fil...i tako dok se ne potroše sastojci. Na kraju staviti opet dve kore odgore.
- Premazati ih sa mešavinom malo vode i ulja. Peći na 200C dok ne porumeni, onda izvaditi, iseći na kocke željene veličine, opet premazati mešavinom vode i ulja, i staviti još minut-dva u rernu. Zatim izvaditi i opet premazati mešavinom vode i ulja i ostaviti da se ohladi.

Malo drugačija pita sa mesom, jeftinija varijanta. :)Može da se pravi i bez mesa, sa blitvom, spanaćem ili sirom. Akcenat je na jajima i jogurtu.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2