
- Za 4 osobe:
- 4 velika krompira
- 2 velike šargarepe
- 1 praziluk
- 100g sira edamer, trapist ili gauda
- 2 velike glavice crnog luka
- 400g mlevenog mesa po izboru
- 4 velika paradajza
- 2 čena belog luka
- malo paradajz pirea ili sosa (npr. Tomatino)
- peršun, so, biber

- Krompire i šargarepu oljuštiti, iseći krupno i staviti u posoljenu vodu da se kuvaju.
- Luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju, dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti i dobro upržiti dok meso ne dobije tamno braon boju. Zatim dodati paradajz sečen na krupnije kocke i malo paradajz sosa (otprilike 1 šoljica za kafu). Krčkati dok se blago ne zgusne i dodati sitno seckan beli luk. Ne dinstati predugo, treba paradajz da ostane vidljiv, da se ne pretvori u kašu. Na kraju doterati ukus i posuti seckanim peršunom.
- Kada je šargarepa kuvana skloniti sa vatre i ocediti, ali ne skroz, neka ostane malo vode. Blago ispasirati gnječilicom za krompir i posoliti ako još treba, ne treba da bude glatko kao pire, već samo usitnjeno. Ceo praziluk iseći na tanke kolutove, posoliti, dodati malo sirćeta i izgnječiti viljuškom, kako bi omekšao. Praziluk umešati u krompir i šargarepu, odozgo narendati sir i ubaciti u rernu na 200 stepeni na 10-15 minuta.
- Servirati krompir sa prelivom od mlevenog mesa i paradajza.
U sos možete dodati i svež bosiljak ako volite, daje mu baš lep ukus. Nije neophodno servirati i salatu uz ovaj ručak, budući da se lepo osećaju i praziluk i paradajz, ali svakako ne može da škodi (:Prijatno!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2