|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Rudolfov jednostavni ručak

Ringerajina kuhinja, 20.4.2013
Ringerajin kuvar: cvećka

image
/11


  • Za 4 osobe:
  • 4 velika krompira
  • 2 velike šargarepe
  • 1 praziluk
  • 100g sira edamer, trapist ili gauda
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 400g mlevenog mesa po izboru
  • 4 velika paradajza
  • 2 čena belog luka
  • malo paradajz pirea ili sosa (npr. Tomatino)
  • peršun, so, biber


  1. Krompire i šargarepu oljuštiti, iseći krupno i staviti u posoljenu vodu da se kuvaju.
  2. Luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju, dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti i dobro upržiti dok meso ne dobije tamno braon boju. Zatim dodati paradajz sečen na krupnije kocke i malo paradajz sosa (otprilike 1 šoljica za kafu). Krčkati dok se blago ne zgusne i dodati sitno seckan beli luk. Ne dinstati predugo, treba paradajz da ostane vidljiv, da se ne pretvori u kašu. Na kraju doterati ukus i posuti seckanim peršunom.
  3. Kada je šargarepa kuvana skloniti sa vatre i ocediti, ali ne skroz, neka ostane malo vode. Blago ispasirati gnječilicom za krompir i posoliti ako još treba, ne treba da bude glatko kao pire, već samo usitnjeno. Ceo praziluk iseći na tanke kolutove, posoliti, dodati malo sirćeta i izgnječiti viljuškom, kako bi omekšao. Praziluk umešati u krompir i šargarepu, odozgo narendati sir i ubaciti u rernu na 200 stepeni na 10-15 minuta.
  4. Servirati krompir sa prelivom od mlevenog mesa i paradajza.


U sos možete dodati i svež bosiljak ako volite, daje mu baš lep ukus. Nije neophodno servirati i salatu uz ovaj ručak, budući da se lepo osećaju i praziluk i paradajz, ali svakako ne može da škodi (:Prijatno!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Đuveč na moj način
Ringerajin kuvar: 17 joka
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here