|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 8:24:16   
sanji
Opet ne idemo! user posted image Imamo temperaturu.
Juče kad sam došla po njih sva deca slinave i kašlju a vaspitačica sedi sa dvoje dece sa temperaturom. Sinoć mi Vanja dobije u roku od pola sata 39,5! user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 2426
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 8:36:39   
Modessty
Auu Sanji! cela grupa?!
Kod nas su skoro sva deca tu. Izgleda da je prošao onaj prvi nalet bolesti user posted image
Moje dete sinoć samo jelo Lini. Mm i ja presrećni. user posted image
Jutros se nešto raskenjkao, ali kad smo došli u vrtić sve bilo ok. Čak nije hteo da udje sam nego je čekao drugaricu koja je plakala, pa su ušli zajedno user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 2427
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 9:08:39   
cockic
moj sin kaslje ko pusac inhaliramo se berodualom i pije bronhikum a i od sutra malo odmara nece ici nekih 10 dana sa vikendima zdravlje boze da mu se malo smiri taj kasalj.inace svi kod njega u grupi idu ali kaslju bas svi.a njegova grupa ima preko 20-toro dece.

znam ja da cim krene opet opet ce kasljati kad smo se vratili sa mora i cim je posao opet je krenuo da krklja a na moru nista smirilo mu se.a i nadam se da cu ga sad preko zime tako povremeno vaditi da bude kuci vise ce me slusati samo da nemaltretira seku i bice super user posted image

kaze joj ajde da se igramo a ona ne zna a ne zna ni on koliko sme da je stisne obicno pretera pa ona krene da place.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2428
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 9:33:36   
MarijaBg
N danas u vrticu posle pauze od 6 dana. Kao nije htela da ide, a kad smo dosli tamo, sama usla sva srecna, nedostajali joj drugari user posted image
Jao Mod, kad citam sta pises, setim se svpg brata (9 god mladji) prvo duuugo nije hteo sam da drzi flasicu, do godinu dana, mozda i jace, pa smo mu na smenu drzali dok pije mleko pre spavanja, a onda do 2,5 godine nije umeo sam da jede, a bio bucko i prozdrljivac najveci. Mama mu stavi ciniju sa klopom ispred njega, on place da je gledan i nece da jede sam user posted image Ili umoci prste pa tako jede user posted image Devojcice su ipak mnooogo naprednije i manje se maze user posted image Zato decaci i jesu mamine maze, moj brat i dan-danas jeste: kevo, daj mi da jedem, kevo, zedan saaaam user posted image
N jede sve, bas sve sama odavno i uopste ne dozvoljava da je hranim. Od kad je krenula u vrtic, nece ni portiklu da stavi, videla da tamo pola dece nema portiklu (ovi stariji) i bas lepo jede, ni ne umaze se mnogo, mozda joj malo kapne supe ili cokolino, vocni jogurt, tako nesto... Ali se toliko trudi da ne prospe i nagne se nad ciniju, da je ja uopste vise ne teram da stavi portiklu, posle je presvicem ako se zamaze i gotovo...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2429
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 9:45:59   
sanji
Mod, svi koji su ostali u vrtiću! user posted image
Cockic kod nas je grupa 24 dece ali ih već dve nedelje ima desetak do petnaest a evo od juče računaj bar još četvoro manje. Moje dve i to dvoje što su već tamo dobili temperaturu!

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2430
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:31:19   
madre
i mi smo krenuli u ponedeljak u vrtic! ne ide nam bas sjajno, ali bice bolje...
prvi dan: predala sam ga vaspitacici i otisla na pola sata. kad sam se vratila cula sam ga kako place i zove mamu. kad sam otvorila vrata videla sam kako se izbecio u nju i vice da hoce mameee, a ona zena gladna jede sendvic i ne ferma ga. kad me je video smirio se momentalno. nista nije jeo.
drugi dan: mm ga je odveo, kaze da mu je rekao "nemoj, tatice" ( da ga ne daje vaspitacici), ali ona ga je uzela i on je otisao... ja sam dosla za pola sata i cula ga kako urlice i pokusava da otvori vrata, ali vaspitacica ih je zakljucala zbog njega. kad me je video smiro se. ni tad nista nije jeo.
treci dan: jos u kuci je poceo da prica da nece u vrtic. odveo ga je mm , a ja sam otisla posle sat vremena. plakao je. rekla mi je da je dugo plakao i da nista nije jeo.
kad me vidi uvek se brzo smiri. prica nam da je u vrticu lepo, da hoce ponovo da ide, da ima puno dece, sta je bilo za dorucak, da je jos jedan bata plakao i trazio mamu.... ali kad ga odvedemo on place!

cele nedelje cemo ici na samo sat vremena, pa cemo da vidimo kako dalje. rekla je da je ona sama sa njih 26 i da ne moze bas da mu se posveti a da njemu ipak treba paznja prvih par dana. da ce se smiriti kad stekne malo poverenja u nju i shvati da cu ja dolaziti po njega.

sta radite kad pocnu jos u kuci da placu i vicu da nece u vrtic?


< Poruku je uredio madre -- 7.11.2012 13:41:42 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 2431
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:35:32   
Snelle
Madre, a zašto ti ne bi par dana bila sa njim u vrtiću, kako bi se opustio i stekao poverenje u vaspitačicu? Vidim da su druge mame to praktikovale.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2432
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:36:28   
Olga75
pa nista , vodis ga tako uplakanog , podneses kad ti se okaci za noge i kuka : mamice ne ostavljaj meeeee i odes user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2433
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:37:06   
Anoniman
Stisneš zube da ne zaplačeš sa njim, i kažeš mu kad ćeš doći po njega. Ako ćeš doći posle doručka, napomeni mu to, ako posle ručka, užine, spavanja...nela uvek zna kad ćeš doći, tako će lakše shvatiti da ćeš sigurno doći. Super je što prepričava šta se dešava, i što mu je jasno da nema razloga za plač, a to što ipak plače su emocije, bitno je da ne shvata vrtić kao nešto loše.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 2434
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:38:34   
lesica
Stisneš zube i kreneš polako. Crnjak,znam.
Madre,ako ti je za utehu,ja sam dva meseca imala agoniju sa L,medjutim od onog trenutka od kako je presekla i prestala da plače u vrtiću do dana današnjeg nije suzu pustila. Bolje reći sada ide pevajući,mene ne registruje ujutru kada je ostavljam,a kad dodjem da je pokupim vrlo često moram da je sačekam još malo da ona završi šta je započela.
Poenta priče je da je svima njima potreban period da odboluju,nekome nedelju,nekome dve nedelje,ili kao L dva meseca. Uglavnom jedino što možeš,to je da mu puno pričaš i da ne posustaješ zbog njegovih suza! Ja ću da navijam za vas,a vi samo hrabro!

< Poruku je uredio lesica RR -- 7.11.2012 13:46:32 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2435
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:39:44   
madre
snele, to ne praktikuju vise! valjda to moze samo u septembru na adaptacijiuser posted image a i danas sam je pitala kad sam dosla po njega da udjem na par minuta, videla sam da joj nije bilo pravo, ali me je pustila. valjda im je tu sanitarna, tako kazeuser posted image
olga, ne moze da mi bude nejasno, sve si mi slikovito objasnilauser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2436
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:42:07   
Olga75
iz nekog razloga je poslao pola posta user posted image
nasatavak ( posle tuznog smajlija ) je bio : i trcis u vrtic pola sata pre vremena

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2437
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:42:43   
MarijaBg
Ja nisam za to da mama ide sa detetom u vrtic, kako posle da mu objasnis da mama ne moze u vrtic i da je vrtic samo za decu user posted image
Tek ste krenuli i sigurno ce biti bolje, ja ti savetujem da mu svako jutro kad krenete sve lepo ispricas: sad se oblacimo, idemo u vrtic da se malo igras sa decom (a ne zato sto te mama ne voli, pa hoce da te se otarasi), pa ce mama da dodje... <pa kad dodjes po njega, ishvalis ga kako je bio divan, dones mu nagradu (neki mali slatksi ili tako nesto) Eto, ja sam tako i kod nas je islo prilicno glatko od pocetka, pa ne bih mnogo da ti pametujem, ali mislim da je on vec veliki i da sve razume, samo mu treba vremena da prihvati novonastalu situaciju.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2438
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:44:32   
madre
lesice, nedjouser posted image


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2439
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:49:58   
madre

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

ja ti savetujem da mu svako jutro kad krenete sve lepo ispricas: sad se oblacimo, idemo u vrtic da se malo igras sa decom (a ne zato sto te mama ne voli, pa hoce da te se otarasi), pa ce mama da dodje... <pa kad dodjes po njega, ishvalis ga kako je bio divan, dones mu nagradu (neki mali slatksi ili tako nesto) Eto, ja sam tako i kod nas je islo prilicno glatko od pocetka, pa ne bih mnogo da ti pametujem, ali mislim da je on vec veliki i da sve razume, samo mu treba vremena da prihvati novonastalu situaciju.

zbog ovoga je jutros jos u kuci poceo da placeuser posted image
a sto se tice nagradice, svaki put kad ga uzmem priredjujem mu neka iznenadjenca, stvari koje on voli... u ponedeljak sam ga posto sam ga uzela vodila na drveni vozic da vozi mamu, juce da kupimo njegove omiljene bombonice od suvog grozdja i cokolade, a danas sam mu ponela gumene cizmice da skacemo po baricamauser posted image
bice boljeuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 2440
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:50:26   
Anoniman
madre, i moja Nina je krenula u decembru, a privikavanje u kojem je mamama dozvoljen boravak je bilo u septembru. Isto smo imali problem jer je Nini to bio šok, tek je napunila godinu dana. Plakala je, ali se vremenom navikla i počela da se raduje vrtiću. Jesi li pokušala sa nekom igračkom za koju je vezan, da je poneseš s' njim? Nina je nosila flašicu i smirivala se sa flašicom, a već posle 5 dana je ostala ceo dan u vrtiću.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 2441
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:55:48   
madre
joooj, igracku mi ne pominji... prvi dan kad sam ga odvela poneli smo i dinkuuser posted image (dinova mama, dinosaurus) i kad mi ga je vaspitacica uzela iz ruku i zatvorila vrata ja shvatim da mi je dinka ostala u ruci! preselo mi je sve! a nisam smela da otvorim vrata da ne napravim jos gore.
a to da je vec peti dan ostala sve vreme je bas utesnouser posted image

< Poruku je uredio madre -- 7.11.2012 13:56:48 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2442
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 13:59:00   
boba 11
Kod nas nisu dozvoljene igracke jer se deca otimaju i onda je jos gori haos.Mogu da ponesu ali ih moraju ostaviti napolju u ormaricu sa jaknom

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2443
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:01:25   
boba 11
Moja pocne da place kad treba da udje u sobu ili nekad i ne place ali sam oguglala jer mi je drugo dete ,znam da tako mora,a inace strariji sin mi nikad nije voleo da ide ni posle 4 godine pa cete razumeti kad kazem da to tako mora

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 2444
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:02:26   
MarijaBg
Madre, to za igracku koliko je dobro, toliko moze i da napravi problem, jer deca znaju da budu bezobrazna, pa otimaju igracke user posted image A ako je kao sto kazes samo jedna vaspitacica na njih toliko, stvarno ne moze da mu se posveti...
Neka place, bolje da ga ne lazes i pripremas ga i kod kuce, sredice se sve vremenom. Mogu da zamislim kako ti sve tesko pada user posted image Moje dete jedva da je 3 dana malo plakalo, pa se meni opet pravila knedla u grlu svaki put kad ona zaplace... Ne pokazuj mu da je i tebi tesko!!!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2445
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:04:04   
Anoniman
Nina je nosila obeleženu flašicu, kao i sva druga deca (mogu da garantujem da je tu bilo onoga da svak pije iz flašice koju prvo dohvati, jer je bilo trilion istih Avent flašica na sve strane, a deca ne razlikuju user posted image ). Nije nosila igračke, ali sam primetila da neka dečica nose jer su se baš teško navikavala i dozvoljavali su im, bar ovde gde je moja Nina prvobitno išla.

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 2446
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:08:47   
Anoniman
Mi smo se u potpunosti adaptirali. Nevena više ne plače, sama se penje uz stepenice, sačeka da joj obujem patofne, poljubi me, poljubi vaspitačicu i ode da se igra. Pravila je pauzu od nedelju dana zbog bolesti ali kao da nije, nije plakala ni jednom kad se vratila u vrtić.

Danas me je na vratima sobe dočekalo obaveštenje da su se kod njih u grupi pojavile varičele. Ostaje nam samo da čekamo razvoj događaja...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2447
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:10:58   
boba 11
Moja proslu celu nedelju nije isla -raspust i nasa slava,kaslje kao magarac pa ni ove nedelje ne ide,zamislite me u ponedeljak kad krenemouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2448
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:11:55   
MarijaBg
Ja izgleda treba da ljubim u d*** ove nase vaspitacice user posted image Kod nas je sve dozvoljeno. Da mama ide sa detetom nekoliko dana iako nije septembar, da nosi igracku, svako nosi svoju casu/flasu za vodu i stoje gore na ormaricima, pa im one daju i stvarno paze da svako pije iz svoje (N ima casu sa slamcicom, kakvu niko nema) Za spavanje joj daju njenog medu i posle ga sklone, kad dete place, one ga umire, nosaju, sta god treba, za spavanje im puste laganu muziku, cak ove male i uspavljuju (mada N kad place, ne da niko da joj pridje na 2 m, pa ni ja, a sama se uspavljuje)... I da, njih je 2 na njih 16 dece (upisano je 20, ali 4-oro ne ide vise) Jedino im je taj jelovnik jednolican, mada je hrana kvalitetna i lepa, ali za rucak vrte 5-6 jela u krug user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2449
   RE: Idemo u vrtić!
7.11.2012 14:12:38   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gae_gr


Danas me je na vratima sobe dočekalo obaveštenje da su se kod njih u grupi pojavile varičele. Ostaje nam samo da čekamo razvoj događaja...



Mi dobili boginje... Danas me zvali iz vrtića, evo je tufniči se polako user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here