|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rosacea
23.4.2014 14:16:53   
Ana RR
Rozacea ili pojačano crvenilo na licu, spada u oboljenja sebacealnih ili lojnih žlezda lica. Rozacea se može pojaviti kod osoba bilo kog tipa kože, ali je češća kod osoba svetle puti i nešto izražajnijeg rada lojnih žlezda. Najčešće se javlja izmedju 30 i 40 godine života. Kako je ovo oboljenje koje traje godinama, a nekada i doživotno, možemo ga nazvati i stanjem kože lica.


Dva, tri meseca pred porođaj je počelo da mi javlja crvenilo na levom obrazu ali bi prolazilo samo od sebe. Mazala sam pantenol, koji inače koristim za sve i svašta. Posle porođaja se malo pojačalo crvenilo, smetalo mi je sunce i mislila sam da je prosto neka reakcija na toplotu, nisam nešto preterano obraćala pažnju jer nije bilo konstantno.

Zimus je počelo sve češće da se crveni, povremeno se pojave najsitnije moguće bubuljičice i koža mi na tom predelu bude jako suva i svrbi. Konačno se nakanem i odem kod dermatologa, pod lupom se vidi crvenilo i na drugom obrazu, nosu, oko brade (ne vidi se ovako).

Dijagnoza: rosacea non specificata (L71.9)

Terapija:
Metrodinazol emulzija 2%, svako veče minimum 3 meseca,
preko dana Bioderma Sensibio AR ili Avene antirougeurs jour spf 20,
Avene Cold crem sindet za umivanje

Kupila sam Avenove proizvode, koristim nekih mesec dana (emulziju malo duže), prvih 10,15 dana je bilo grozno. Koža mi se sušila, peckalo me lice, perutalo, crvenilo se pojačalo, mislila sam da ću odustati ali znam da za svaku terapiju treba vremena i da često prvo ide sa pogoršanjem.

Posle tog perioda je krenulo na bolje, jeste da i dalje osećam da je suva koža ali lice mi je lepo. Doduše, uvek sam imala lepu kožu, nisam imala bubuljice ni u pubertetu, čisto mi je lice i baš sam teško podnela ovu dijagnozu, jer rosacea se ne može izlečiti. Za mesec dana idem na kontrolu, videću šta će dr reći. Na prvom pregleda je rekla da ne brinem jer je jako blagi oblik i da nećemo morati agresivno da pristupimo user posted image . Napomenula je da nipošto ne gledam slike o rosacei na netu user posted image

Da li je neko imao iskustva sa rosaceom, volela bih da čujem mišljenja i kakve terapije se još koriste.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Rosacea
23.4.2014 14:43:04   
mali_mis
Ja uzgajam neki dermatitis (nisam bila kod dermatologa). Crveni mi se oko nosa, po obrvama, i izmedju obrva. Meni je okidac stres i ljuta hrana. Kad sam u stresnim fazama, izgledam ko alkos, oko nosa mi je uzasno crveno, ludacki svrbi, i pecka, i imam bele ljuspice, ma grozota. Ljuto sam izbacila iz ishrane skroz, a toliko volim feferone da bih se davila njima user posted image Dugo sam koristila Avene kremice, ali nije mi nesto pomagalo. U trudnoci je sve bilo ok, i nije bilo ni crvenila ni svraba ni peckanja. Mora da su hormoni ucinili svoje, a ne mogu citav zivot da budem trudna user posted image Od bebe sam drpila Sebamed protiv ojeda jer sadrzi cink koji je usput dobar za kozu, pa mi je smirivalo, i onda sam po preporuci tete iz lilly kupila Eucerin Atopicontrol i on super radi posao. Sad samo njega koristim, i aktivni kiseonik koji sa vremena na vreme spricnem kad mi oko nosa podivlja.
A sto se cinka tice, pojedem jednom nedeljno konzervu sardine, i gledam da pojedem 2x nedeljno zumance, jer ono sadrzi dosta cinka.
Oduvek sam imala osetljivu kozu, lica, tela, glave.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Rosacea
23.4.2014 19:12:57   
bubulence
Ana, rozacea zna da bude dosadna ali ako posvetis samo malo paznje nezi koze moze da bude sasvim ok.
e sada, zavisi i kakvu rozaceu imas... imas ono samo kao suva koza, imas kada izgleda kao mnogo bubuljica onih groznih gnojnih ili kao ispucali kapilari... kod bilo koje od ove tri vrste moras da izbacis umivanje toplom vodom, saune i sl ne dolazi u obzir. mora se malo povesti racuna i o ishrani.. ljuto se mora izbegavati, sve ostalo sto manje zacinjeno... naravno i terapija uz sve to...
u principu rozacea nije izleciva ali jeste zaleciva i jako cesto se desi da se ne vraca godinama i godinama...
samo nemoj da padnes u ruke nekom kozmeticaru koji ce ti dati 100 krema, raditi neke ultrazvucne gluposti itd (to ti kaze kozmeticar user posted image ). oni su retko kada (skoro nikada) dovoljno skolovani da ti te probleme rese na duze staze..

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Rosacea
23.4.2014 19:48:48   
Ana RR
Bubi user posted image

Ja nemam ništa od toga tj jeste malo suvlja koža u tom predelu pa me svrbi, i ponekad se pojavi jedna ili dve najsitnije moguće bubuljičice, nemam ispucale kapilare, ništa tako.

Ne umivam se toplom vodom jer to ne volim, to mi je kao da se nisam ni umila, ne jedem ljutu hranu, jednom u nekoliko meseci popijem nešto alkoholno, izbegavam tople prostorije.. mislim, uvek sam pazila na svoju kožu, pogotovo na kožu lica, nikad nisam koristila jeftinu ili no name kozmetiku...

Ne idem kod kozmetičara sem kod dermatologa, dr mi je prepisala terapiju i jedva čekam kontrolu. Ono što sam primetila je da čim sam neispavana i umorna, taj deo lica je crveniji i tada mi se pojavi jedna, dve bubuljičice. Kada sam odmorna lice mi je super.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Rosacea
23.4.2014 20:06:07   
Trcosava
Ana ti to kako opisuješ ima moja Anauser posted image jel moguće da ona tako mala ima? Mislim njoj se ne peruta, ali na jednom obrzuuvek skoro ima tako neko crvenilo? Sad si me zabrinula user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Rosacea
23.4.2014 20:30:10   
bubulence
ana rekla bih da je kod tebe onda bas pocetna faza i da nema potrebe da se brines...
Trco, rozacea se uglavnom javlja kasnije.. mislim posle tridesete godine , tako da ne verujem da je i kod tvoje cerkice taj problem... ali necu nista napamet da govorim

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Rosacea
23.4.2014 23:15:42   
Ana RR
Trco, ne verujem, kao što reče bubi, javlja se oko 30. godine najčešće. Njoj je možda neki lišaj ili ekcem user posted image

Bubi, to mi je i dr rekla, kaže vi ste mi baš onako lagan slučaj user posted image i nije meni konstantno crveno, recimo danas nije uopšte bilo crvenila a i kada se pojavi nije jako.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Rosacea
14.5.2018 16:08:25   
dunja RR
Ja imam crvenilo od pre par godina i nekako sam mislila da je nasledno (tata ima crvenolice) i nisam tome pridavala pažnju, valjda jer me druge muke mučile.

Prošle godine u krenuli i crveni čvorići, kada sam prestala sa dojenjem, verovatno zbog hormonalnih promena, a i od silnih hormona koje sam primala tokom VTO (čitah da hoće Rozacea i do hrane a i o promena hormona). I onda mi pre nekih 15-ak dana na sistematskom dr reče da je to Rozacea, preporučila mi Biodermu. Nisam još ništa kupila da mažem, jer bi htela ove nedelje da odem kod dermatologa. Prestala sam da mažem Eucerin i Niveu, koje inače koristim, jer mi dr reće da su one masne i nikako ne odgovaraju Rozacei.

I meni je koža lica suva sada, a nikada nikada nisam imala bubljice, uvek mi je koža bila lepa, čista, ten besprekoran i baš me ovo nervira sad jer je čvorova sve više.


Anči, da li imaš preporuku za dermatologa? Možda ću i kod dr Isailović, sa njom sam radila, i vodila sam mm jednom kod nje, za mladež.




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Rosacea
14.5.2018 16:38:46   
Ana RR
Suzi, meni se pojavilo posle porođaja, na levom obrazu. Svrbelo me i bilo je oset_ljivo na sunce. I samo u tom delu su bile sitne tačkice. Međutim, ja sam sve nešto odlagala i tek onda kada sam radila u Balkanskoj sam otišla na pregled. Bila sam u Dž.Vašingtona na pregledu (ulaz desno, gde je kozmetičar), super su svi, i doktorke i sestre. Svašta tamo rade, ja nisam ni znala, otišla sam po preporuci.
Uglavnom, prepisala mi je neki losion koji se kupuje samo tu u apoteci preko puta i Avene antirougeurs jour. Losion sam koristila oko 4 nedelje, čini mi se a kramu koristim i dan danas. Trebalo je oko 3,4 nedelje da počne lice da se smiruje i evo, da kucnem, nikad više nisam to imala. Koristila sam dugo i miceelranu vodu Avene, sad koristim i druge. Ali kremu ne menjam. Jedino što sam počela da koristim i Vichy jer mi baš prija. Ali Avene uvek za preko dana, pogotovo kada izlazim iz kuće, zbog faktora.

< Poruku je uredio Ana RR -- 14.5.2018 16:39:44 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Rosacea
14.5.2018 19:59:45   
dunja RR
Hvala Anči, da znaš da ću da odem, išla sam tamo kada sam imala herpes zoster.
Javljam ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Rosacea
14.5.2018 23:12:39   
dunja RR
Sad se nešto razmišljam, da li da idem tamo, ipak ima puno ljudi, zbig boginja, a ja u petak krećem sa VTO ...
Možda bolje da pišem dr. Isailović, pa u je pitati za savet, da li da odmah krenem sa Avenom .. ili da odem i da me pogleda ...

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Rosacea
14.5.2018 23:43:58   
Ana RR
E, to nije onaj ulaz gde ulazi brdo ljudi već onaj desno (kada gledaš sa ulice Dž.V.). Da li su bila braon vrata, ne sećam se... možda su unutra braon. Uglavnom, tu nema puno ljudi, jedna je čekaonica, žene čekaju, prvi put kada sam bila nbilo je nas par, već na kontroli je bilo više žena ali opet nije strašno.

Ali Avene ti neće škoditi, ta kolekcija je baš za to crvenilo i suvu kožu.

< Poruku je uredio Ana RR -- 14.5.2018 23:46:05 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Rosacea
15.5.2018 22:09:58   
gagana83
Imam i ja rozaceu. Tj. trebalo bi da je rozacea, kod dermatologa nisam bila, ali simptomi su tu. Srecom, za sad samo crvenilo, i to ne stalno. Reagujem na ljuto i na alkohol, posebno na crno vino.
Mazala sam Eucerin anti redness, neku sa zelenim pigmentom i rekla bih da pomaze, bukvalno momentalno smiri lice, ali je ne mazem vec neko vreme, nekako mi cuci na kozi, kao da je koza ne upije i to mi bas smeta, posebno leti. Gledam da uvek mazem hidratantne kvalitetne kreme i serume za lice i da se umivam vrlo blagim sredstvima. Ujutru se najcesce umijem samo hladnom vodom, uvece micelarna ili neki Alverde gel sa lemovitim blatom (odlican). Koza mi je mesovita ali dehidrirana (ne znam da li je rozacea razlog?!), povremeno imam suve ljuspice, najvise na celu. Dugo sam zbog rozacee izbegavala piling, onda kad sam se odvazila, zazalila sam sto nisam pre jer mi bas prija, posrbno kad ima tih suvih delova.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Rosacea
15.5.2018 22:18:06   
Ana RR
Gago, probaj Avene. Jako prija koži i bude divno lice. Ja sam isto imala te suve ljuspice, sve mi se sredilo. Od sveg srca preporučujem.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Rosacea
17.5.2018 18:43:51   
dunja RR
Anči, ja sam bila pre 3 godine, kada sam imala h.zoster, i jedan šalt_er je bio za sve (ooogromna gužva), ne sećam se na kom spratu.
Nije se dugo čekalo, baš sam brzo došla na red, ali ipak je preveliki rizik da nešto pokupim sada, veliki je ulog, moje godine i pare koje dajem za postupak.
Ne treba mi sada to.


Pisala sam sinoć Dr Gorani, definitivno ovo stanje na mom licu je alarmantno, jer trenutno ne mažem ništa, ne smem na svoju ruku. A često sam na suncu. Dr Gorana mi je odgovorila da će prvo da pogleda naredne nedelje jer je trenutno na putu, pa će mi reći šta da uzmem. Ona je vrhunski dermatolog, sigurno među najboljima u Bg, tako da sam u sigurnim rukama.

Moram ovo da rešim, gadno izgleda i svrbi, a šta će tek biti od nove ture hormona :(


< Poruku je uredio dunja RR -- 17.5.2018 18:47:05 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Rosacea
17.5.2018 20:38:15   
Ana RR
Suzi, onda si bila sa druge strane gde idu svi uglavnom. A ovo je odvojen ulaz i tu rade i kozmetičke tretmane, pilinge itd. U prizemlju je, tj kada uđeš unutra mislim da ima par stepenika i levo su vrata. Ulaziš odmah u čekaonicu, nema šaltera već sestra uzme knjižice. Skroz je sve fino.

Mogu da zamislim, ja sam imala samo na jednom delu obraza i znam koliko mi je smetalo. Ujutru mi je bilo najgore. Ne preporučuje se umivanje već se koristi losion ujutru i uveče i maže se krema.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Rosacea
22.5.2018 18:47:13   
dunja RR
Bila sam danas kod dr Isailović, dermatologa, ona je potpuno fantastična! Nacrtala mi je kako nastaje rosacea (kod mene je rosacea papulosa), jer ona je i profesor na medicini, pa mi je kao studentu onako detaljno sve pojasnila i crtala. Elem, nastaje zbog razlike u pritisku, tj. u pitanju je bolest krvnih sudova. Smanjuje se razlika u pritisku, pa samim tim krv sporije teče, kiseonik sporije dolazi, ugljendioksid i štetne materije sporije odlaze, I tako nastaje crvenilo, a zatim i čvorići u mom slučaju Uzrok dugotrajnog crvenila je najčešće helikobakterija, pa mi je dala da odradim test na heliko (na izdisaj), da joj se javim sa rezultatom. Ako je pozitivan, nećemo moći odmah da ga lečimo zbog VTO, ako je negativan, lečićemo samo lokalno. Dala mi je puno uzoraka Bioderme, za umivanje, mazanje, za skidanje šminke, za sunce sa zaštitnim faktorom, moram da nabavim još biodermu bb toniranu i da uzmem rozamed, njega mažem uveče. Kaže da nije strašno i da se to sve lepo sredi (iako to meni izgleda grooozno, imam odjednom puno tih čvoriča(. Javljam se kada uradim test.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Rosacea
22.5.2018 19:11:31   
dunja RR
Zaboravila sam da kažem da mi je rekla da radim cryo masažu (ledom, stavim štapić za sladoled u led, pa trljam) i da odem kod njene asistenkinje da mi pokaže kako da radim drenažu lica.
Prepala me ova heliko bakterija ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Rosacea
22.5.2018 19:39:14   
Ana RR
Super, Suzi, srediće se to. Bitno je da si krenula jer tačno znam kako ti je, ja sam imala utisak da je užasno pa sam sebi stvarala nervozu.
Nadam se da će ti odgovarati Bioderma, meni nije prijala. Čak sam bila kupila i toniranu kremu koju sam uspela da zamenim jer je bila užasna. Ali verovatno je do tipa kože. Zato je super probati prvo uzorke.
Avene ima savršeni puder za rosaceu, apsolutno sve prekriva ali ja nisam htela puder već samo toniranu kremu tako da sam koristila Norevu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Rosacea
22.5.2018 20:15:48   
dunja RR
Anči najviše me brine helikobakterija, kaže dr da je to prvi obavezan korak kod crvenila i rozacee, jer vidim da ona naglašava da nije cilj zalečiti nego izlečiti, daj Bože da je nemam. Da li si ti radila taj test? Ja ću sutra ili prekosutra.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Rosacea
22.5.2018 20:36:24   
Ana RR
Nisam, Suzi. Mada znam da se piju antibiotici zbog rosacee. Ja sam reagovala na terapiju i nisam pila ab.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Rosacea
22.5.2018 20:41:33   
dunja RR
Kaže dr da će kreme svakako srediti stanje, ali ako se uzok ne spreči nije dobro, zato mi je rekla prvo analiza na heliko, pa ću to obavezno uraditi, javljam.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Rosacea
25.5.2018 17:40:46   
dunja RR
Nemam helikobakteriju, stigao mi nalaz user posted image

Javila mi dr da nastavim lokalno terapiju i masažu, pa se vidimo u oktobru.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Rosacea
25.5.2018 17:46:39   
Ana RR
Super Suzi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Rosacea
25.5.2018 17:48:49   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Nemam helikobakteriju, stigao mi nalaz user posted image

Javila mi dr da nastavim lokalno terapiju i masažu, pa se vidimo u oktobru.

Rekoh ti ja kakve simptome treba da imas da bi bila heliko.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here