|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čuda iz zabavišta
13.10.2009 8:50:13   
Jeca*
ima raznih vaspitacica i vrtica i to nam je tako kako nam je, mozemo da se prilagodimo ili ne, ali nikada se necemo prilagoditi na mentole od roditelja koji nas okruzuju u koji god vrtic da odemo user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Čuda iz zabavišta
27.2.2012 8:59:49   
*Alexx*
Da dignem malo temu user posted image Andrej je u petak uspeo da ujede čak troje dece. On nije "ujedač", kod kuće je svojevremeno ujedao samo mene i to kad mu rastu zubi - sad su svi izrasli. Kad se igra sa drugom decom, ne ujeda ih, ali ume da se otima oko igračaka. Prvi put je ujeo dete pre dva meseca, i završilo se na tome. I sad u petak - opet. Troje?! Svaki put se to desilo kod iste vaspitačice, svaki put je bilo popodne, i ni jednom vaspitačica nije videla kako se to desilo. Skonta tek kad ujedeno dete počne da vrišti. Dakle, ne zna se zašto je došlo do ujedanja.
Čitala sam dosta o tome, sve knjige kažu da je to relativno normalno u tom periodu. Deca ne umeju da izraze svoja osećanja i frustracije, pa ponekad ujedu. Ono što mene muči je sledeće: vaspitačica je to predstavila kao užasan problem, jer to, navodno (a opet nema razloga da laže) niko ne radi u grupi. Ona je morala da piše neku izjavu oko tog ujedanja, i od toga je nastao veliki problem sa roditeljem ujedenog. Ja sam se osećala kao poslednje g***o. Pitala sam Andreja oko toga šta je bilo, ali on još uvek ne ume da ispriča, jedino što mi je rekao da Sava nije bio dobar (šta god to značilo). Mi sa njim non stop pričamo oko tog ujedanja, zna da se to ne radi.
Ja nisam roditelj koji pravi problem oko nezgoda u vrtiću, njih je 20-oro u grupi, ne može biti bez ijedne nezgode. Andreja je jednom prilikom neko dete ogrebalo po licu do krvi i stajalo je nedelju dana - jbg, izgleda da se tada izjava nije pisala jer ja nisam pravila problem.
Jedino što je možda problem, je to što se ja sa njima ponekad igram ujedanja u smislu "hoću da te pojedem", pa ga golicam. To smo prestali.
Dajte mi vaša iskustva. Šta da radim?

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Čuda iz zabavišta
27.2.2012 9:08:02   
Olga75
Alex , mozda se nesto promenilo u njegovom okruzenju user posted image
zvercica je jedno vreme ujedala i sad hoce iz dragosti , juce je ujela Nadju , nije jako ali meni nije bilo svejedno user posted image
mada , ona je par puta dosla izgrizena iz vrtica i napravila sam problem jer je bila do krvi ujedena a ne samo " gricnuta " pa predpostavljam da je to uzela kao obrazac ponasanja user posted image
kad je to bilo aktuelno ja sam joj par puta vratila pa vise nije
ne mora to da znaci veliki problem , izbacio je frustraciju na taj nacin i sigurna sam da ces uspeti da ga ubedis da to nije lepo i da boli i da se to ne radi
jako je cesto kod dvogodisnjaka

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Čuda iz zabavišta
27.2.2012 9:20:47   
Lu
Djeci dosadi da sve prijavljuju tetama, pa uzmu stvar u svoje rukeuser posted image
Mislim nije to u redu ali proći će sigurno kao i sve faze.
Ne bi sad da se petljam nikome u posao ali mislim da tete trebaju djeci stalno govoriti da ako se nešto desi, da se to prijavi njima a ne da se obračunavaju međusobno.
Bilo je i sa Rokom slična situacija kad je ošamario dječaka jer ga je ovaj štipio za ruku, ali niko nije vidio kad ga je ovaj štipio nego samo kad je njega Roko ošamario i ovaj plakao, uglavnom riješili smo to, tete sa njim razgovorom u vrtiću a ja kod kuće.
I za ovo kao i za sve treba strpljenjauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Čuda iz zabavišta
27.2.2012 9:43:11   
Anoniman
Luka je dolazio izgrižen. Nedavno je došao izgreban, kaže, on je uzeo crvenog Moćnog rendžera, i Kosta je hteo tog, pa ga je Kosta izgrebao. Pitam, jel rekao vaspitačici, kaže "Neeeeeee, on mi je najbolji drug!"... Tako da... stava sam da roditelji u to sve ne treba da se petljaju. 

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: Čuda iz zabavišta
27.2.2012 9:51:01   
Lu
Da Tash ako se djeca ne žale, ali ako se žale, zar da kažemo riješi to sam user posted image
Ja mislim da nije u redu da moje dijete opali šamar drugome, to je nasilničko ponašanje!

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Čuda iz zabavišta
27.2.2012 10:05:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Da Tash ako se djeca ne žale, ali ako se žale, zar da kažemo riješi to sam user posted image
Ja mislim da nije u redu da moje dijete opali šamar drugome, to je nasilničko ponašanje!


da, da, nisam dobro rekla, ako se deca ne žale, ne treba se mešati.
Ja uvek Luki ponavljam, ne smeš prvi da diraš, ali ako te neko dira vrati.
Neba leba od žaljenja vaspitačici, to su tužibabe, uvek će biti na tapetu da ga drugi gnjave, svet je okrutan, dete mora da zna samo da se brani.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 57
   RE: Čuda iz zabavišta
22.9.2012 23:15:56   
Modessty
E baš se pitala da li ima ovakve teme na RR kad ono ima!user posted image

Sinoć sam vodila Danila kod prijatelja koji imaju ćerku Lenku stariju oko 6 meseci od Danila. Baš se puno družimo, ne vidjamo se baš svake nedelje ali smo jako dobri drugari i deca namse mnogo lepo igraju - bar je tako bilo do sada. Medjutim sinoć su oboje nešto podivljali. Tukli se oko igračaka i začudo Lenka je bila ta koja je plakala a Danilo još čudnije nije nijednom zaplako jer mu je drugarica otela igračku već se svojski borio! I tako kroz priču složimo se da su nam se deca promenila od kad su krenula u vrtići i to tako da mnogo jače i burnije reaguju na sve u svojoj okolini. I počeli su da budu neposlušni, da oće da udare, da se ljute i svadjaju sa roditeljima, da im se ne ide nigde iz kuće... Da li ste primetili ovako nešto kod svoje dece kad su krenula u vrtić?
Danilo baš ima neke čudne reakcije, nekako se odjednom promenio. Ima dobrih stvari ali nekako trenutno preovladjuju one loše: Svadja se, besni i divlja kad nešto ne može da dobije, neće sam da jede ni čokoladu, Hoće da ćušne ili gurne drugo dete. Sve u svemu nekako su mu sve emocije prenaglašene. Juče sam plakala kad se jedva nekako uspavao. Toliko me iznervirao i toliko sam bila besna i razočarana njegovim ponašanjem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Čuda iz zabavišta
22.9.2012 23:22:18   
Anoniman
Dušice, nema mesta suzama.
Ti ćeš da mu pričaš i pričaš i pričaš da to tako ne treba, ona famozna "Ne smeš nikoga da diraš, ali ako tebe diraju..." i sl. On MORA da zna da se izbori za sebe, i nemoj to ubijati u njemu, to je dobro. Nemoj se ljutiti za svako "Neću", jer je i to dobro. user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 59
   RE: Čuda iz zabavišta
22.9.2012 23:42:14   
Modessty
Jao ma ne brine me to što se on nešto čačka i što se brani. Brine me njegov odnos prema nama kao roditeljima. Prosto mi se nekad čini da je ljut na mene što ide u vrtić. Toliko mu se često menja raspoloženje i ponašanje da mislim da ću da odlepim. A tek mi predstoji borba da počne sam da jede. To znam da namerno neće. Danas mi je to dokazao kad nije hteo BArnija sam da jede nego je čekao da završim posao i onda kaskao zamnom da operem ruke i da mu dam Barnija, jer zaboga on ne želi da se umaže user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Čuda iz zabavišta
22.9.2012 23:51:00   
Anoniman
Takav je i moj Luka. To je dovelo do toga da ako ga ja ne nahranim za ručak npr (ima 6 godina!!!), onda će da pojede 5 zalogaja i da me obavesti da nije gladan više. user posted image Pre koji dan sam mu rekla da ako podhitno ne bude počeo sam da se skida i oblači, da mu neću dati da ide u školu dogodine, a svi njegovi drugari će otići. Msm, stvarno mi je više preko glave. Znam da sam ja kriva, ali "mama, upali mi svetlo! mama, operi mi ruke! mama obriši mi guzicu! mama dodaj mi...! mama, operi mi pišu! mama...mama...mama..." user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 61
   RE: Čuda iz zabavišta
22.9.2012 23:52:55   
Anoniman
Sa Markom imam drugi pristup. Nećeš sam? - Ne. - Onda nećeš jesti. - Daj mi, sam ću. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 62
   RE: Čuda iz zabavišta
22.9.2012 23:58:00   
Modessty
meni već muka, a šestu godinu ovako ako dočekam poludeću user posted image
Hoće sam da se skine i obuče. Naravno koliko ume. Ali da jede nikako! I nervira me to što ne jde u vrtiću. A ne da ni vaspitačicama da ga one hrane. Užas jedan. I šta sad ja da radim?! Da ga ostavim bez hrane ceo jedan dan?! Pa on i kad je gladan ne traži da jede nego se samo unervozi i počne da se kenjka i da se sapliće i tako sve bezveze! Ja na prste jedene ruke mogu da nabrojim koliko je puta tražio sam da jede!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Čuda iz zabavišta
23.9.2012 9:24:43   
sanji

IZVORNA PORUKA: Modessty
mnogo jače i burnije reaguju na sve u svojoj okolini. I počeli su da budu neposlušni, da oće da udare, da se ljute i svadjaju sa roditeljima, da im se ne ide nigde iz kuće... Da li ste primetili ovako nešto kod svoje dece kad su krenula u vrtić?
Danilo baš ima neke čudne reakcije, nekako se odjednom promenio. Ima dobrih stvari ali nekako trenutno preovladjuju one loše: Svadja se, besni i divlja kad nešto ne može da dobije, neće sam da jede ni čokoladu, Hoće da ćušne ili gurne drugo dete. Sve u svemu nekako su mu sve emocije prenaglašene.

I kod nas je jako slična situacija. Svađaju se samnom i poslednjih par nedelja mnogo cmizdre (što mene uđasno nervira), pobiju se u sekundi zbog gluposti... Kad se obuvamo prva reakcija im je : "Neću napoje, neću decu!". Skidaju se i oblače same i same sednu na nošu, to već dugo rade pa je valjda već navika, ali sa jelom takođe kuburimo! Do skora su u 70% slučajeva jele same, sad u 10%! Sednu za sto i gledaju me i čekaju! Poludeh!

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Čuda iz zabavišta
24.9.2012 9:09:25   
Anoniman
I Petra se promenila od kad je krenula u vrtic , trenutno ne mogu da se izborim ni sa njom ni sa Akijem , koji ponovo prolazi kroz neke faze i to ucenjivacke ali nije tema ..
Na decu sve utice , bas svaka promena ..

(odgovor članu sanji)
  Direktna veza do poruke: 65
   RE: Čuda iz zabavišta
28.10.2012 19:31:33   
jovana13
Janja je krenula u vrtic sa 16meseci, u julu. Tada su 3 vaspitacice bile za mladju jaslenu i pola srednje jaslene u vreme godisnjih odmora. Super se ona prilagodila, medjutim kada sam jednom otisla za nju (isla je vec mesec ipo) imala sam sta da vidim. Kao da je bila u ratu. Lice sve izgrebano oko okica okice polu naduvene obe ruke po 1 ujed imale plus ogrebotine! To se desilo u 10h pre podne, a u 3 sam otisla za nju. Oni nisu pozvali da kazu tad. A to se desilo kod druge vaspitacice,tako da ovoj nista nisam rekla. Janja je bila istraumirana, beonjaca joj je bila ogrebana! A oni ni da jave! Sta da su joj vid ostetili? A to se navodno odigralo za 10s dok je vaspitacica presvlacila dete! Sto nije moguce po broju ogrebotina to je trajalo malo duze. Jos je rekla da Janja nije ni zaplakala! Kao da ja ne poznajem svoje dete! Kad sam je odvela kod lekara, dr nije verovala da su je 2 deteta tako unakazila i to u vrticu!

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Čuda iz zabavišta
28.10.2012 19:43:36   
jovana13
zaboravih, prijavili smo vaspitacicu cak se i psiholog i ostale vaspitacice cudile kad smo im pokazali slike. Njoj su bili smanjili platu i mada smo hteli da idemo do kraja ali vec smo se smirili i hvala Bogu bilo je sve u redu sa njom. Stavicu sliku kad budem nasla.

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Čuda iz zabavišta
28.10.2012 21:40:38   
isidora88
strasno, ja ne mogu da verujem da nisu ni nazvale, pa sta su mislile da neces primetiti sta se desilo, uzas,ljubi devojcicuuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Čuda iz zabavišta
29.10.2012 9:22:03   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Modessty

Jao ma ne brine me to što se on nešto čačka i što se brani. Brine me njegov odnos prema nama kao roditeljima. Prosto mi se nekad čini da je ljut na mene što ide u vrtić. Toliko mu se često menja raspoloženje i ponašanje da mislim da ću da odlepim.


Mod, istina je da deca svojim ponašanjem kažnjavaju roditelje jer ih šalju u zabavište. Njemu je baš bilo lepo kod kuće, bio je dobar i šta je dobio za to? Poslali ste ga u zabavište gde mu se ne sviđa, pa će on sad malo bezobrazno da se ponaša ne bi li ga vi zadržali kod kuće. To je dečja psihologija, oni su puni emocija koje ne znaju da pokažu. Takovo ponašanje je sasvim normalno, i to je samo faza koja će da prođe. Samo strpljenje, pun priče i maženje, i sve će proći user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 69
   RE: Čuda iz zabavišta
28.2.2014 10:05:49   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

E baš se pitala da li ima ovakve teme na RR kad ono ima!user posted image



Ima, ima user posted image

Zato ovde pišite o tim čudima iz vrtića ;)


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Čuda iz zabavišta
28.2.2014 10:19:47   
superm
Dete koje ima 3 i vise godina GOVORI, UME da objasni ako mu/joj se nesto lose desilo. Deca mladja od tog uzrasta- vrlooo tesko.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Čuda iz zabavišta
10.3.2015 23:28:11   
mila83
Nemam jos losih ikustava iz vrtica,kao sto su majke pre mene pisale. Znali su mi prijaviti da je sin nekoga udario,alij a njega kada pitam,kaze da ga je taj decak prvi udario i rugao mu se.Znam da vaspitacice ne mogu bas sve da isprate .Moj sin po prirodi nije takav i verujem mu.One su par puta rekle da su videle kako on udara.ja sam samo rekla na to da je sve moguce.Ali ispostavilo se da sam ja bila u pravu, jer to nije bilo u kontinuitetu i nisu imale vise prigovora na njega.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Čuda iz zabavišta
13.10.2017 13:17:46   
Dragica Draga
Svakodnevna cuda se zbivaju...
Ni mi nismo imali nekih vecih problema, moja malena je znala da tako iz cista mira udari nekoga u parku recimo, ali kad je krenula u zabaviste nije se desavalo. Ja znam da sam skrenula paznju vaspitacicama da zna to da uradi i svaki put je pitam jel danas nekog mozda udarila? 😊
Nikada se jos nije desilo, kazu da je predobra, sta vise grli decu 😊

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Čuda iz zabavišta
13.10.2017 21:19:24   
vocicana
Lepa tema, ali i ja kao i mame, ocekujem da me pozovu i kazu mi cemo vama platiti samo ga ne dovodite vise. user posted image salu na stranu, stvarno zna da udari bez razloga i to takvu samarcinu zavari da je to strasno.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Čuda iz zabavišta
13.10.2017 22:10:41   
medamisko
Moja trpi kao pas, pre par dana je dosla sa ujedom na licu. Vaspitacica mi kaze da nije primetila , a ona se nije zalila. Mozds je ovo vise vrticka tema sto ovde pisem. Ali mi se vratio onaj bes od pre par dana.
A kuci se svadja sa svima i bori za sve, tamo mala maca.

< Poruku je uredio medamisko -- 13.10.2017 22:11:30 >

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada dete nema ni maminu ni tatinu krvnu g...
Postoje tri različite verzije tog ABO gena i to su A, B i O verzije. U jednostavnom svetu te tri verzije bi dale tri krv...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here