|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 14:01:27   
minnica
Moja ćerka ne voli da spava preko dana. Nikad je nisam nunala, nikad to nije ni dopuštala. Uspavljivala se na razne načine, dok je sisala, tako uz mene, ili u kolicima ili u ljuljašci. Sad uglavnom legne sama i zaspi u svom krevetu.
Sina trenutno muče grčevi pa teško zaspi, ali se trudim da ga ne držim u rukama, nego da ga spuštam u krevetac ili kolica kad treba da spava.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 951
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 16:04:21   
Didy
Moji isto nisu spavalice. Noću im treba 9 sati sna i preko dana sat-dva i to je to. Ali detetu sigurno ne odgovara iscepkan san, pogotovo noćni obroci kojima se dodatno noću optereti stomačić, a danju smanji apetit jer se noću zasite. Naravno da su se i moji budili kad god su bolesni, kad su ih zubi mučili, kad im se piški, kad su žedni, kad im je toplo/hladno, ali to je sve buđenje s razlogom i na to uvek reagujemo. I uvek smo reagovali na svaki njihov plač, na svaki šum, osim tih nekoliko dana sa sinom kad ga nismo vadili iz krevetića.
Naravno da ima dece raznih temperamenata, ali i mi često idemo linijom manjeg otpora, misleći da je ljubav ako ih puštamo da celu noć budu budni i da se bude po sto puta, što, složićete se, nije dobro ni za nas odrasle, a kamoli za bebe i decu. To je kao kada biste detetu ostavili dudu (varalicu, lažu) do puberteta jer vam je žao da plaču par dana za njom.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 952
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 16:14:17   
Torbica
Didy legendoooooo!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 953
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 16:55:31   
zvrk.mrvica
Jednostavno neka djeca visw trebaju sna neka manje mojoj manje je potrebno sna ali ona je dalje vesela i razigrana.. Ja se samo tjesim da ce barem po danu duze spavati kada prohoda ( vise ce se umoriti) to se ja nadam a sad...
A sto se tice nosanja ninanja itd moja je jedno vrijeme ninala se na jastuku i sada to nece neda ni da se nosa samo ustane ni da se ljulja ni to neda samo da je podojim i zaspat ce nekako , e sad .. Sto se tice budenja , stalni se budi non stop a da ne spominjem da nemirno spava znam je zateci da klececi soava guza odignuta glava zabijena

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 954
   RE: Kako uspavljujete bebu?
21.8.2013 5:59:03   
Misha i Ljisha
meni moja mama kaze da ni ja nisam htela da spavam preko dana i da sam uvek rano legala i rano ustajala (kao i ova moja). Nego sinoc smo se malo nunali nije strasno a nocas nismo uopste tj ocigledno nju muci stomacic i sad kako joj ova dva dana dajem baby linex ona mi se nocu ne budi i ne place. I ja smatram da se dete mora uzeti i smiriti cim pocne da place jer tako negoduje medjutim sad je vec vreme da ih vaspitavamo. Npr juce dok sam je hranila htela je sa stola da svuce nesto i ja sam se ona pecnula po ruci user posted image da vidis kako je shvatila da ne sme. Prosto ovo oko spavanja cu radje istrpeti ako znam da je ona ok i da samo histeriseuser posted image zai sada nam je problem izgleda fizicke prirode i dok to ne sredimo bice nunanja. Eto uvodjenje nove hrane joj bas tesko pada i ti gasovi je bas muce pa mi se zbog toga poremetila. A ako se sad u ovom periodu navikne na nunanje (sto nije iskljuceno da mozda vec i jeste) onda cemo na odvikavanje user posted image . Pitala sam nasu doktorku za savet oko uspavljivanja i ona mi je rekla citiram: Tu vam ja ne mogu pomoci ja sam svoju decu uspavljivala do njihove pete godineuser posted image . Bar je zena iskrena heheh....Mi u principu nemamo problem nocu da se budi moja frajla osim eto ako je nesto ne boli

(odgovor članu zvrk.mrvica)
Direktna veza do poruke: 955
   RE: Kako uspavljujete bebu?
2.9.2013 19:54:22   
lesica
Evo pomoć za uspavljivanje dečice user posted image USPAVANKA

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 956
   RE: Kako uspavljujete bebu?
2.9.2013 20:43:33   
nina26
Didy, sve potpisujem sto si reklauser posted image

samo mi objasni, kako ja moju da odviknem od tog nocnog sisanja ? pokusavala sam na sto nacina, nocas se skroz probudila, jer sam joj davala vodu, pa cuclu, pa opet vodu, i krenula je da mlatara rukama i da me gura, i na kraju sam se predala, jer sam videla da se bila skroz razbudila, a da sam joj dala da sisa, zaspala bi odmah, sto sam na kraju i ucinila..i sta ja da radi? ne vredi, znam da nije dobro sto se budi, ali sta cu...user posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 957
   RE: Kako uspavljujete bebu?
2.9.2013 21:19:03   
Anoniman
nina, koliko puta se budi nocu? sta jede pred spavanje?
moja se nekad probudi, nekad ne. pije mleko oko 8.30, 9 uvece i nekad se probudi i nocu da popije mleko, a sledeci obrok joj je oko 9, 9.30 ujutro. ako umesto mleka pojede nesto jace, obicno se ne probudi. naravno, kad su bile vrucine, budila se da trazi vodu.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 958
   RE: Kako uspavljujete bebu?
2.9.2013 21:20:30   
Janncica
Ovaj moj se budi i dalje da sisa i nista drugo nemoze da ga uspava,ni preko dana a ni nocu.user posted image

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 959
   RE: Kako uspavljujete bebu?
3.9.2013 10:58:57   
Misha i Ljisha
Janncice i moja je imala tu fazu i ja tako kao i ti se zalila a sad bih iskreno da se vrati ta faza. Nece da se uspava na siki i sad smo u fazi nunanja. Otpadose mi ledja. A i mm poceo da se zali jer je mene pre par dana bas uklestilo pa je on preuzeo tu ulogu i kaze bole ga ledjauser posted image a meni je govorio da sam hipohondar hehehe... U svakom slucaju sinoc smo isprobavali novi metod. Nakon sikanja mazenje i kao neko cituckanje knjige i sve to u nekom polumraku ali kad joj se bas prispavalo pocela je da place i na kraju nunanje. Nemam vise pojma. Zao mi da je stavim u krevetac a ona da njace kad cesto ima gasove koji je muce pa ne bih da ispadne da necu da je uzmem a nju boli.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 960
   RE: Kako uspavljujete bebu?
3.9.2013 13:35:24   
nina26
Ksenci, uvece pre spavanja joj dam ad mleko, kako bi je kao drzalo vise, i onda sisanje dok ne zaspi. E, nekada odspava 2,3 sata, pa se probudi da joj dam opet siku pa zaspi, pa se probudi, a nekad se samo vrti na njoj, uzme malo pa ostavi, pa se vrati opet i tako celu noc. Ovako nam je dve noci, ne znam sta joj je opet, a taman je fino spavala, tj probudi se ali brzo zaspi, a sad nece ni vodu, ni cuclu, nego samo (.).

a preko dana je uspavam u krevecu, uz velike muke naravno, ali je uspavam,bas ako je uhvati histerija dam joj siku, ali uvece nema sanse..

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 961
   RE: Kako uspavljujete bebu?
3.9.2013 13:55:10   
Anoniman
a ako joj i u toku noci das ad mleko? da li bi i onda normalno zaspala?
vama je u principu problem uspavljivanje, a ne nocni obrok.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 962
   RE: Kako uspavljujete bebu?
3.9.2013 23:20:01   
Didy

IZVORNA PORUKA: ksena
vama je u principu problem uspavljivanje, a ne nocni obrok.


Tačno tako. Ona nije gladna već je navikla da se tako uspavljuje. I sama si napisala - "i onda sisa dok ne zaspi". Oni su mali manipulatori i vrlo dobro znaju gde su granice koje smo im postavili i uvek ispipavaju mogu li se te granice pomeriti u njihovu korist. I sama kažeš da si joj dala da sisa da se ne bi skroz razbudila. Po meni, ideš linijom manjeg otpora. Svaku noć te budi po nekoliko puta jer ne zna da se uspava bez sisanja, koliko sam shvatila, ili se uspava bez sisanja, ali uz velike muke. Ako te svakako budi svaku noć, stisni jednom zube, preseci, odluči i reci sebi - Noćas nema sisanja, pa makar svi bili budni celu noć. Surovo zvuči, ali time ćeš imati tri noći agonije i onda zbogom neprospavane noći. Ovako je samo zbunjuješ, nekad je uspavaš tako, nekad ne. Njoj nije jasno zašto nekad može da sisa, nekad ne. I u njenoj glavi je sledeća misao - Mama uvek popusti, samo moram dovoljno dugo i glasno da plačem. Ako budeš dosledna, shvatiće i ona da više nema uspavljivanja na siki i neće se više uopšte buditi posle nekoliko dana. Znači - ili je uspavljuj na siki stalno, kad god traži, sto puta u toku noći, ili jednostavno preseci i reci - Kraj! Sve između varijante su treniranje živaca i tvojih i njenih i igra mačke i miša.
Ja sam mislila da sam baš dosledna, često se šalim da je kod mene ko u vojsci, ali sam ova dva dana bila sa Sofijom u vrtiću na adaptaciji u vrtiću i vaspitačica mi je rekla - Uh, ala ona vas mota! Nemojte to dozvoliti! Pa vi ste roditelj, ne može ona od dve godine da upravlja vašim odlukama, vi morate da učinite ono što je dobro za nju, makar vam u tom trenutku delovalao da je to trenutno bolno za nju. Zna se ko je roditelj i ko postavlja granice. I jeste tako, žena je skroz u pravu. Nismo mi tu da bismo ih usrećili po svaku cenu, već da bismo uradili ono što je za njihovo dobro. Kaže meni svekrva pre neki dan - Što si sklonila Sofiji dudu, moja ćerka je do 6. godine nosila svuda za sobom. Pitam je ja - A koliko je godina posle nosila protezu? Kaže ona - 4 godine fiksnu i još 6 godina noću. Mislim se ja - I šta si onda pametno uradila? Jeste njoj bilo lakše da joj svaki put gurne cuclu kad ova zaplače, ali koliko joj je stvarno pomogla u životu time?

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 963
   RE: Kako uspavljujete bebu?
4.9.2013 7:48:19   
Misha i Ljisha
stvarno su prefrigani. Ova moja se uglavnom buni ako nesto nije u redu. Recimo nocas se probudila jer joj je probilo kroz pelenu pa je bila mokra, ali sam joj dala da siki. Nekad se budi nekad ne. Nekad se budi na dva sata (jer je muci nesto) a nekad lepo spava. Pre neki dan mi je spavala do 6 ujutru bez prestanka. A eto nocas se jednom probudila. Ocigledno joj ne treba sisa nocu ali je prestala sam da se uspavljuje pa moram da je nunam. Moram zbog zubica da prestanem da joj dajem sisu nocu. user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 964
   RE: Kako uspavljujete bebu?
4.9.2013 20:04:35   
Didy
Tako mi i treba kad sam sinoć pametovala. Sofija se budila uz vrisak nekoliko puta i tražila da je držim za ruku dok ne zaspi, prvi put joj je trebalo 5 minuta, drugi put 20, a treći put kad se probudila, plakala je i vrištala, pa hoće kod nas, pa neće džak, pa hoće vode, pa hoće da piški... I taman se umiri, dolazi Stefan (verovatno ga je ona probudila), kaže sanjao je krokodile, hoće kod nas. I onda smo se tako gnjavili s njima do 5h ujutro, kad sam ja poslala mm u Stefanovu sobu da spava kako bismo nas troje makar nekako mogli da odspavamo 2 sata do buđenja i spremanja za vrtić. Pretpostavljam da Sofija preživljava adaptaciju u vrtiću, a rastu joj i petice, možda je i to muči. Baš su nas slomili oboje...user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 965
   RE: Kako uspavljujete bebu?
5.9.2013 19:20:12   
nina26
Joj Didy, i opet si sve upravu, treba da prelomim, ali zeno ja sam toliko nocu iscrpljena da nemam zivaca da se nadmecem sa njom, i onda mi je najlakse da joj dam siku...user posted image a, u stanju je po sto puta da se probudi samo da uzme malo siku i pusti je, znaci nije gladna definitivno samo to radi iz navike....

Bas iscrpljena ovih dana, i jos je pocela i popodne da zeza, tesko se uspava, i danas sam bila primorana u kolicima da je uspavam,i konacno je spavala sat vremena.

Mislim da cu prelomiti kada budem nasla posao,jer necu izdrzati ovim tempom, postala sam jako nervozna...

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 966
   RE: Kako uspavljujete bebu?
10.12.2014 18:12:58   
ishler
Moja beka ima 3 meseca slabo spava preko dana,nocu je problem uspavljivanje koje traje i po 3h,tece tako sto sisa stavim je u krevetac na bok ali nema sanse da se uspava ,stavljam joj cuclu po sto puta,mazim je onda krece plakanje,mlatara rukicama i tako u krug zadrema pljune cuclu pa u krug.hocu da odlepim inace budi s e nocu na 4h sisa i nastavlja da spava.Ima li neko ovakvo iskustvo,ne znam da li gresim da li da je stavim drugacije da spava.Inace spava na boku pa se okrene na ledja,tokom dana na stomaku.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 967
   RE: Kako uspavljujete bebu?
10.12.2014 18:48:34   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: nina26

Ksenci, uvece pre spavanja joj dam ad mleko, kako bi je kao drzalo vise, i onda sisanje dok ne zaspi. E, nekada odspava 2,3 sata, pa se probudi da joj dam opet siku pa zaspi, pa se probudi, a nekad se samo vrti na njoj, uzme malo pa ostavi, pa se vrati opet i tako celu noc. Ovako nam je dve noci, ne znam sta joj je opet, a taman je fino spavala, tj probudi se ali brzo zaspi, a sad nece ni vodu, ni cuclu, nego samo (.).



S se uspavljuje isključivo na siki. I tokom noći sve kao kod Ninčeta.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 968
   RE: Kako uspavljujete bebu?
11.12.2014 8:58:37   
pari
i kod nas je isto...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 969
   RE: Kako uspavljujete bebu?
11.12.2014 23:46:37   
pozitiva
I kod nas isti problem! Nikolija veoma kasno zaspi,a ima tek 3mes. Preko dana odspava par puta po 15tak min,i uvece kupanjac,flasica i nunanje,nunanje,nunanje po 2h! Kbko je spustim u krevetac pocinje plac. I ne prestaje dok je ne uzmem. Unisti me vise! Nema. sanse da zaspe pre 23h! Prosto neznam kako da je odviknem od nosenja!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 970
   RE: Kako uspavljujete bebu?
12.12.2014 1:54:45   
Misha i Ljisha
a da probate da je ostavite u krevecu samu dok je smirena onako sa prigusenim svetlom. Ja sam u jednom momentu skapirala kad je nosam i nosam da je to njoj kao da cu da se igram sa njom, i jednom odlepim tako od nosanja i spustim je u krevetac (nije bila placljiva niti uznemirena) kad ona se sama uspavala nakon 10 min. I tako se sama uspavljivala do nekog sestog meseca (onda smo opet iz nekih drugih razloga poceli da se nosamouser posted image )

(odgovor članu pozitiva)
Direktna veza do poruke: 971
   RE: Kako uspavljujete bebu?
12.12.2014 14:20:17   
ishler
Moja legne smirena ali posle 5minuta krece plakanje,
ubacim cuclu ona pljune,ili cucla par minuta pljune,pa opet plakanje.Starija je se uspavljivala sisajuci tako da nisam imala problem ove vrste....

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 972
   RE: Kako uspavljujete bebu?
12.12.2014 15:59:52   
degu
Mi smo imali razne faze,uspavljivanje sa cuclom dok nije cuclu skroz izbacila. Jedan divan kratak period se uspavljivala sama u kreveticu,pevala,pevala i zaspala, onda smo imali period kad bismo lezale zajedno a ona bi se igrala dok ne zaspe, od pocetka se uspavljuje i sisajuci,tako i sad. E sad od bolnice je naucila na nunanje :-( a nije ni malo laka. Jos uvek uspem i u kolicima da je uljuljam. Zao mi je sto vise ne ume tj nece da zaspi sama pored mene.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 973
   RE: Kako uspavljujete bebu?
13.12.2014 0:14:15   
pozitiva
Probala sam malopre da je ostavim u kreveticu da sama kao zaspi,i izasla iz sobe... auuu kad je to krenulo vristanje!! Ja udjem,dam joj dudu,ma kakvi pljunula je tom silinom da me umalo u celo nije pogodila!user posted image plakala je i vristala iy sveg glasa,i to dobrih 15min(toliko sam mogla da trpim plac)a,kad sam je uzela i pocela je nunati,e onda je iz revolta vikala jos 15min! Jedva sam je smirila! Jao meni i mojoj kicmi! Nikolija ce,cini mi se isterati svoje!user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 974
   RE: Kako uspavljujete bebu?
1.2.2015 22:15:56   
dijana1*
U cetvrtak smo bili u savetovalistu i dr. mi rece da ga polako odvikavam uspavljivanja uz flasicu. Tri veceri za redom sam mu dala mleko pola sata pre spavanja. lepo se ispodriguje, iskaki i relativno bryo zaspi. Inace kada ga uspavam uz mleko po sto puta mi se budi nocu. Ali te tri noci ne. Tek oko 3 ga prvi put cujem da zakenkavi malo. E veceras nije hteo da popije mleko i ja ga budala uspavam uz mleko. Posle sat vremena se probudio i poceo da stenje.user posted image
Njega definitivno muci stomacic i zbog toga se budi.
Od sutra mu dajem mleko pola sata pred spavanje ako ga popije super a ako ne naci cemo drugo resenje za mleko ali definitivno ga necu vise uspavljivati uz mleko.
I veceras sam ga stavila u krevetac da se sam uspava posto je sve tezi i tezi pa su pocela ledja da me bole. A on brblja li brblj, san ni na vidiku. Na kraju sam ga podigla na minut i zaspao je kao top.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu pozitiva)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here