|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
17.8.2013 15:39:54   
Didy
Mi smo s prvim detetom prošli školu raznih tehnika uspavljivanja (sve zapisivano već od prve strane ove teme), pa smo s drugim znali - presvučem je, nahranim, pomazim i u krevetac. S dva meseca je počela celu noć da spava, izbacujući sama jedan po jedan noćni podoj.
Po meni nije ljubav kad ti dete drndaš na rukama ceo dan i noć, a ono nikako da se umiri jer je naviklo tako da spava, pa se budi po sto puta, pa plače, pa te traži... Po meni je ljubav pustiti ga da se naspava u miru i u tišini svoga kreveta i danju i noću. Da napomenem još i to da je Sofija od prvog dana spavala sama u svojoj sobi, starije dete u svojoj, a mi u spavaćoj. Niko nikog ne budi, ne cima, svako ima svoj prostor, svoju udobnost, svoj mir. Više joj ljubavi i pažnje mogu pružiti danju kad se noću naspavam i odmorim nego kad kao zombi idem po kući nedeljama, mesecima i godinama jer sam nenaspavana.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 926
   RE: Kako uspavljujete bebu?
18.8.2013 23:51:51   
lanatea
Okupam je,nahranim i ostavim u krevetac. Poljubim je. Nakon 5-10 min ona zaspi. Sada ima 2.5 meseca i spava od 22h do 6h ujutru,nahranim je i nastavi do 9h.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 927
   RE: Kako uspavljujete bebu?
19.8.2013 6:18:36   
Misha i Ljisha
eeeeeeeeelanatea tako smo i mi do pre mesec dana a sad je nunam ko blesava user posted image

(odgovor članu lanatea)
Direktna veza do poruke: 928
   RE: Kako uspavljujete bebu?
19.8.2013 7:52:53   
zvrk.mrvica
Molim sa savjete iskustva. 12 mjeseci sad ce joj. Spava sa nama u krevetu vec par noci, a vec duze vrijem( unazad jedno mjesec i pol) jako nemirno spava- prevrce se okrece ustane sjedne legne , spava klececi nekad ana koljenima, nekada od toliko orevrtanja zna i povratiti. Inace u krevetu samo mene trazi ( dojim je ) da se nasloni na mene , ili da malo podoji. U kreveticu se budi cesto cim je spustim i tako sve stalno, probudi se i u nasem krevetu cesto ali barem ne ustajem u kreveticu grozno spava.
Dojim je i tako se uspavljuje , voljela bi izbaciti barem jedno dojenje , uspavati je na drugi nacin. Napominjem da je beba koja ne zeli od rodjenja dudu/cucu niti flasicu pije na casu.
Molim za pomoc povodom ovih malih problemcica
P.s ukoliko se probudi 6 puta u toku noci mogu reci da je dobra noc obicno se probudi oko 10-15 puta svaku noc. Imamo 6 zubica i nema naznaka da ce novi doci
Vesela u toku dana razigrana

(odgovor članu AtenA)
Direktna veza do poruke: 929
   RE: Kako uspavljujete bebu?
19.8.2013 8:32:07   
Misha i Ljisha
zvrk.mrvica joj nemam savet ja cu probati onu foru da je stavim u krevetic i da dolazim do nje na odredjeni vremenski razmak. Mislim moja spava u krevecu ne spava sa mnom (posto se mm iselio iz sobeuser posted image ) ali je ja zato nunam ko blesava

(odgovor članu zvrk.mrvica)
Direktna veza do poruke: 930
   RE: Kako uspavljujete bebu?
19.8.2013 14:32:51   
zvrk.mrvica
Neznam koliko to pali kod bebe koja je gotov prohodala , njoj krevetic ukoliko je budna sluzi da ustane i da hod aoko njega a da legne budna ni pod razno, legne ako je ja spustim i dok se okrenem ona vec stoji

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 931
   RE: Kako uspavljujete bebu?
19.8.2013 14:48:00   
Didy
Zvrk.mrvice, isti sam problem imala sa sinom, tražio je hiljadu puta noću da ga dojim. Imao je 12 meseci kad nam je oboma pukao film i kad smo mm i ja shvatili da se noću svađamo zbog njega, a da smo danju mesecima kao dva zombija. Spusti dušek skroz dole da ne može da izađe (mi smo bušili dodatne rupe na krevetu, dušek je bio skoro na podu) i noću nema ništa, nema sisanja, nema ljuljanja, nema pričanja. Noć je za spavanje. Tek kad bukvalno sve ukineš noću, počeće da spava. Njima s godinu dana ni ne treba mleko u toku noći, a dobro je što neće flašicu jer je to još gora navika. Podoj uveče za utehu i BUDAN u krevetac, ne da se uspava kod tebe, pa da je prenosiš. Pomaziš je, spustiš u krevetac i izažeš. Urlaće, srce će ti se cepati, ali ako shvatiš da je to i za njeno dobro i tako se postaviš, sve će se završiti za nekoliko noći. Unapred se spremi da tih nekoliko noći neće biti spavanja, ali misli na sve one buduće noći koje ćeš prespavati CELE. Dođeš posle nekog vremena, opet je spustiš da legne, pomaziš, izađeš. Kad shvati da je nećeš uzeti, leći će i zaspati (ja sam jednom svog sina našla kako spava stojeći naslonjen na ogradicu od krevetića user posted image ). Samo nemoj da odustaneš kad kreneš ili nemoj ni kretati ako misliš da nisi spremna, u suprotnom ćeš samo zbuniti dete. Imaš na prvim stranama moje postove, pa ako te baš zanimaju detalji kako je to teklo kod nas, možeš iščitati.

< Poruku je uredio Didy -- 19.8.2013 14:49:47 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu zvrk.mrvica)
Direktna veza do poruke: 932
   RE: Kako uspavljujete bebu?
19.8.2013 17:37:56   
Olgic
Za mene najlepse je kad se dete uspva samo, bez da trazi mamu, tatu, baku itd... Ja sam Alisu uspavljivala na siku, jer je sisala 14 meseci, ali koliko je volela siku volela je i duku (sreca )user posted image pa bez problema je spavala. Medjutim gresku sam napravila kad sam je prebacila na spavanje pored mene ,jer me mrzelo svaki put da ustanem iz kreveta da je podojim, pa mi je bilo lakse da je ostavim pored sebe.... Drage mame velika greska.... Zato kad se Mihailo rodio koliko god me mrzelo ustajanje da ga podojim, ja sam ustajala, hranila, presvukla i vratio u krevetic gde i dan danas spava, a da napominjem da cera jos uvek spava sa nama.... Sad dosta pricamo kako bi bilo lepo da svaki predje u svoju sobu kad dobiju krevetice, ormarice i sve sto zahteva decija soba ( sad biramo namestaj zajedno) pa dok ne stigne i trece dete , da se oni naviknu na sve., pa se nadamo da ce proci lepo i bez velikih problema....

(odgovor članu AtenA)
Direktna veza do poruke: 933
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 5:51:03   
Misha i Ljisha
dobri zivci i gvozdena volja vidim ja. Al dobro preguracemo mi to nekako. Ja sve cekam da je odvikavam kad bude jos malo veca jer eto kad nema problema sa gasovima ona fino nocu spava i ako se probudi da sisa nema nunanja posle toga kao nocas npr sto je bilo. Tak da sams e odlucila dokle god je neki fizicki problem u pitanju nunacu je do besvesti

(odgovor članu Olgic)
Direktna veza do poruke: 934
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 8:19:08   
zvrk.mrvica
Uh kao i mnoge noci ovo je bila teska noc za mene , svaki nekoliko minuta se probudila pa neznam sta je vise ovo, pa bukvalno se okrece prevrce ustane sjedne legne na koljenima pa se okrene pa ustane pa stane pa me zove pa legne.. Mislim da su opet zubici, ali ja sam preumorna od svega , nisam 2 sata sna sastavila ima 11 mjeseci. Jos pogotov sto ona po danu spava 2 puta po 20 minuta.
Umorna sam .. Neznam da li imam celicne vise zivce to sam trebala u pocetku kada je bila mala sad sam uh na izmaku snaga.


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 935
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 8:31:23   
Snelle
Zvrk.mrvica, ista takva je bila i moja ćerka, haos mi je pravila od života! Danju je isto spavala par puta po 10ak minuta, a noću se budila milion puta. Nemam pametan savet za tebe, već da skupiš snagu i izdržiš, proći će to. ne znam da li je dojiš, ali ja bih rekla da je kod njih ta vezanost za majku i siku upravo problem, barem, znam da je kod mog deteta to sigurno bilo.

< Poruku je uredio Snelle -- 20.8.2013 8:34:40 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu zvrk.mrvica)
Direktna veza do poruke: 936
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 8:41:41   
zvrk.mrvica
Dojim je i pokusavam uspavljivanje dojenjem po danu zamjeniti casom medutim ona je toliko tvrdoglava da to bas ne ide nabolje . Ne trazi ona navecer da doji vise prije jeste sada ne , zna proci cijela noc da ne doji a nekada doji 3099 puta u noci sve zavisi.
Bas sam umorna, neznam mozda sam ja pogrijesila od starta sto nisam istjerala to uspavljivanje u kreveticu sama, neznam.. U ovakvom stanju svasta se pitam gdje sam pogrijesila
Mada ona od rodjenja ne spava puno, i kada sam pitlaa dr samo me je pitwla je li vesela kada je budna - jeste , jede sve , kaze to je takvo dijete ne treba joj puno sna.. Ne treba ni meni, ali mi treba makar u komadu da je 2 sata sna

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 937
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 8:45:55   
Snelle
Da, pogrešile smo i ti i ja što ih od rođenja nismo drugačije navikavale. Ali šta je tu je. Evo, ja opet, i sa drugim detetom pravim istu grešku, ali ne mogu da ih pustim da plaču, ja sam prosto takva.

< Poruku je uredio Snelle -- 20.8.2013 8:46:24 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu zvrk.mrvica)
Direktna veza do poruke: 938
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 8:59:03   
M.mama
I mi muku mucimo sa ovim nasim zvrkom. Pre se uspavljivao na flasicu, sad ni na ruke, ni u kolica... Prvo se isplace i pored ljuljanja i jedva zaspi. Pokusavamo sa metodom da ga stavimo u krevetac i da nauci sam da zaspi. I dalje se prvo isplace pa tek zaspi. Meni je zao da ga slusam ali moramo tako...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 939
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:03:23   
Snelle
M.mama, možda mu nešto smeta, muči ga ako mu ništa ne prija?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu M.mama)
Direktna veza do poruke: 940
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:06:40   
Torbica
Didy user posted image user posted image user posted image user posted image
Snelle, i moji su svi sikili, neko godinu, neko 14 ipo meseci, nebitno, ali nocne podoje sam izbacila na vreme i nocu nije bilo sikenja, od 4 ipo do 6 meseci, kako kod koga. Hocu da kazem, sami su se uspavljivali svo troje, iako su sikili. Didy je jako lepo opisala! user posted image user posted image user posted image Mislim da je to pravi nacin i ja sam ga upotrebila tri puta i sva mi deca spavaju celu noc, sama se uspavljuju. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 941
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:16:31   
M.mama
Snelle okupan, nahranjen... Zaboravih da napomenem da se preko dana isto tesko uspava i nekad odspava fino a nekad budjenje na svakih 5 min.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 942
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:23:10   
Torbica
Ja mogu samo da kazem da bih poludela kad ova moja ceta ne bi spavala...pa ko bi to izdrzao. Treba gledati dugorocne ciljeve, koliko god se cinilo tesko, njima treba svega par dana da se odviknu i naviknu na samouspavljivanje. Secam se sa cerkom, ona je bila najveci tiranin. Imala je 6 meseci i 10 dana kad smo pribegli tehnici ucenja samouspavljivanja. I mm nije mogao da veruje, bunila se dve noci i od trece spavala celu noc. To je stvarno ekstra, sta su dve noci spram svih narednih meseci/godina... Stariji sin se bunio nekih 4-5 dana a ovaj mali isto, vec posle par dana je spavao u cugu od 20h do 6, pa sikio i nastavljao do 9. I sad slicno, popije mlekce oko 6-7 i spava do pola 9. Nocu ga ne cujem, i da, spava sam u sobi. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu M.mama)
Direktna veza do poruke: 943
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:32:43   
Snelle
E pa torbice, ja to ne mogu i neću. Probala sam sa ćerkom i odustala. A posle sam čitala mišljenje jedne dr o tom načinu uspavljivanja (nisam sigurna da li je bila pedijatar, psiholog...) koja kaže da deca u tom uzrastu jedino plačem komuniciraju sa roditeljima i tako iskazuju svoje potrebe, želje, htenja i da ignorisanje plača od strane roditelja kod deteta stvara osećaj ostavljenosti, napuštenosti.... Apsolutno se slažem sa njom. Poštujem odluku drugih da tako "vaspitavaju" svoju decu, ali se sa ovom metodom ne slažem.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 944
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:49:52   
Maslacak15
I ja se slazem sa Snelle,
Moj sin stariji od pocetka spava u svom krevecu i dugo smo sedeli pored njega i uspavljivali ga pevusenjem pricom. Vec nekoliko meseci otkako je u vrticu uspavljuje se sasvim sam. KAze ide spava i svako vec izmedju 7-8 sam zaspi , lezi u krevecu lista slikovnicu i zaspi. Ali se i dalje budi nocu. I razlicito je. Kad je prehladjen budi se jako cesto. To mi je prvi signal da je bolest iza vrata. Ali i kad lose sanja ili je zedan.. .Nekad samo jednom tokom noci nekad se desi pet puta. I obicno su njegove potrebe zadovoljene za minut. Ne trazi da se nosa ni da se zabavlja. Ja ne vidim razlog da ga pustim da vristi i da urla. On po meni ima vrlo regulisan bio ritam, ali eto dete je koje ima nemiran i ponekad isprekidan san. Na mamuuser posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 20.8.2013 9:50:49 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 945
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 9:59:43   
Torbica
Snelle, naravno, ja to postujem. Inace klinicki psiholog Nevena Lovrincevic je jako lepo opisala fiziologiju spavanja u cesto spominjanoj knjizi gde je strucno objasnila zasto je vazno da dete ima kontinuiran san i sve po redu i kako mu tokom odvikavanja treba pruziti podrsku, pomaziti, prici, samo ne uzimati iz krevetica, sto sam ja apsolutno ispostovala. I interesantno, posle toga se vise nikad nisu budili, jedino ako imaju neki problem, ali onda nijedno pravilo ne vazi, ako nekoga nesto muci, zubic, temperatura, sta god. kad opet bude sve u redu vrate se u svoju rutinu. Deca su mi srecna , vesela, zdrava i nemam utisak da sam ih za par noci odvikavanja od uspavljivanja ostetila pa ce sad biti nesigurni, jadni, ostavljeni. Naprotiv. Uostalom, ne odvikavaju se novorodjencad vec bebe koje vise nemaju nocnih podoja. opet, svaka mama zna sta je najbolje za njenu bebu pa neka svako uradi kako misli da je najbolje. Ja sam samo prenela svoje iskustvo, kao i Didy. Pa mogu lepo srecna i naspavana da djipam sa njima po ceo dan. A i oni ne budu kenjkavi, nervozni i nenaspavani. To zelim svim mamama! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 946
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 10:00:50   
Cindarella
Ja sam jednom probala to sa Matejom kada je imao oko godinu ipo.Nisam mogla da izdrzim da slusam njegovo plakanje,odustala sam.Uspavljivala sam ga ljuskanjem sve dok sa Janjom nistam stigla skoro pa na sam kraj trudnoce. Tada je hteo da se uspava sam samo ako legnem pored njega dok ne zaspi,sada se vec penje sam u njegov krevet,i moze da zaspi samo ako ja legnem u svoj.Do kada cemo tako-ne znam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 947
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 12:27:23   
Snelle
Torbice, i moje dete je uvek bilo naspavano, raspoloženo iako je malo noću spavala i budila se često. Njoj je jednostavno trebalo manje sna nego drugoj deci, i dan danas je takva, Noću spava maksimum 9 sati. Meni je to strašno, ali njoj tako odgovara. Elem, ja definitivno nisam bila naspavana i zato i jesam kupila tu Neveninu knjigu (da, imam je i ja) ali ja jednstavno nisam imala srca da istrajem u tome. Tako da itekako razumem i ne osuđujem mame koje se u očajanju reše na taj korak.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 948
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 12:51:43   
bea83
Ja sam sprovela princip do kraja, on se od 7,8 meseca uspavljuje sam, ne pije ništa noću ali i dalje se budi,budi,budiiiii.....Maksimum sklopi 7,8 sati sna i nije uopšte nervozan,nenaspavan, jednostavno mu je potrebno malo sna, budi se u sred noći i peva,priča,igra se a u 6 ujutru je nasmejan i već uveliko na nogama user posted image
Princip se svakako višestruko isplatio jer je za moju kičmu mnogo lakše da ga spustim u krevetac i izadjem iz sobe nego da ga ljuljam (doduše ne znam ni kako bi to sad izvela), noću ne traži da ga neko uzme (sam se zabavlja, iako ja naravno ne mogu da spavam) a i mnogo mu je pomoglo u vrtiću jer od prvog dana spava bez problema

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 949
   RE: Kako uspavljujete bebu?
20.8.2013 13:17:40   
Torbica
Snelle, Bea, u pravu ste, takva deca. ja sam imala nevidjenu srecu da su moji spavalice. Jedino mi se cerka prve dve ipo godine dizala izmedju 5-6, a kasnije je produzila pa spava kao i decaci, najranije ustajanje im je 8-9, a uredno ih okupam oko pola osam, i u osam su u krevetu.
Ma svako dete je prica za sebe, imam drugaricu koja ima takvo dete - nece da spava i kraj. Ne pali nijedna metoda, nazalost! No vremenom ce mozda produziti, kao moja cerka. Sad poslednja ustaje a kidala nas je sa tim ranim, secam se da sam legala oko 22h da mogu da se naspavam. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here