|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
14.9.2016 15:27:03   
Doroty
Evo da javim novosti. Beba se okrenula, nadam se da će tako i ostati. sve je ok, kaže dr neće ona skorije. Sl. nedelje radim ctg , radiće mi na nedelju dana i da se dogovorimo za epidural.
Mariya, super za dečakauser posted image
Ana mi smo hteli prvo devojčicu i tako je bilo, a sad nam stvarno bilo svejedno. Ovu trudnoću smo čekali 3-4 godine ni sama ne znam koliko, tako da smo sad presrećni.
Uživajte u svojim stomačićima maksimalnouser posted image

_____________________________

Ne plaši se borbe i nemoj bežati od nje. Tamo gde nema borbe, nema ni vrline

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
14.9.2016 16:03:26   
Mariya
Dan user posted image
Doroty, user posted image za bebu,ostaće ona tako,nema više gde da se okreće. I nek sačeka još bar 2 nedelje!
H spava,ja legla pored nje,od 9 sam sela samo u auto dok sam je nosila u vrtić, ceo dan na nogama. Evo došla iz vrtića,srećna,čujem jeuser posted image

(odgovor članu Doroty)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
14.9.2016 16:14:29   
degu
Dobar dan zene, ja bila danas na divnom euz, posle cu okaciti slicice user posted image sve je ok, moj jos sedi karlicno. Doroty super sto se okrenuo bebac. Ja sam u prvoj trudnoci tako bila svesna da nikad vise necu biti tako besposlena i bas sam uzivala, setala, gledala filmove, visila na rr, pregledala svu bebi opremu, citala o dojenju, citala i citala, bas sam bila lenja i to mi je bilo super user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
14.9.2016 16:24:15   
yelly
:)

Planiram da iskoristim sept/okt maksimalno, al posle nekako dok dodjem do februara, ruzno vreme i sve... a najvise volim da setam i putujem, i to me najvise i vuce sad...
Snacicu se nekako, valjda kad prestanem da radim ce me lupiti po glavi da posle nece biti vremena toliko user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
14.9.2016 19:11:26   
degu
E to jeste, ja sam se porodila u junu pa me je docekali lepi vreme kad mi je najvise trebalo

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu yelly)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
14.9.2016 23:38:37   
Mariya
Veče user posted image
Mi polegali. Oko 9 sam večerala i tako mi se slošilo, povratila samuser posted image Kaže mi mm,preterala sam danas sa masnim. Možda je i u pravu. Sad sam ok.
Ne znam kako vi,ali ja sam opet toliko glupa o zaboravna u trudnoći, opet!! Juče mi drugarica piše da je saznala da nosi devojčicu,user posted image njoj je termin mesec dana pre mog,i ima već jednu devojčicu. A moraću da uslikam lice mm kad god mu spomenem dečaka. Juče kad sam pričala kumovima šta mi je dr rekao na uz, vidim na mm kako je srećan,presrećan što je dečak! Pa je i meni draže kad vidim njegovu reakcijuuser posted image
Yelly,eto ja sam napisala šta sam ja radila. Ako si u mogućnosti, putuj,sad dok je lepo vreme i stomak mali. (ja bih išla svuda ali mi je glupo da ostavim devojčice kod svekrve da bih ja obišla Ženevu,recimouser posted image ) Kasnije,kad dođe lošije vreme,pronađi neku razonodu u kući. Ako voliš ručni rad,rukotvorine, pogledaj razne DIY blogove, sajtove, kuvaj, isprobavaj nove recepte,stavljaj zimnicu. Gledaj filmove,emisije, uživaj u slobodnom vremenu. Idi na vežbe za trudnice.
Jedina dobra stvar kod porođaja u februaru je to što,taman kad se oporavimo,beba ojača,stići će i lepo vreme i možemo u šetnje! Ali kad pomislim na zimu,ja sa stomakom, a nemam šta da obučem,sve ću morati da kupujemuser posted image Pa kad napada sneg,putevi se ne čiste,a ja moram na kontrolu,pa posle 37 ned.na ctg 2x nedeljno... Pa smetovi,kod nas je to kao dobar dan,sećate se 2014.kad je kod Topole bio zavejan autoput a i svi ostali putevi, proglašeno vanredno stanje,kakav sam baksuz, ponoviće se i u februaru 2017user posted image uh,previše razmišljam!
Laku noć drage!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
15.9.2016 15:19:06   
Mariya
Dan trudničice!!
Opet vas nema...
Ja ručam i piskaram na RR, H spava, taman će se probuditi da odemo u 4 po L u vrtić. Bar se nadamuser posted image Užasno sam lenja danas, samo bih ležala. Spavala sam odlično,nisam umorna ili pospana, samo lenjauser posted image A imala bih šta raditi, naravno, po kući i oko kuće.
Počinjem polako da planiram rođendan za devojčice, ne mogu da se smislim kakva da bude torta, L hoće psa, našeg labradora , pa plutona, pa Mini, H hoće Pepu praseuser posted image A ja se mislim da naručim jestivu sliku sa njima dvema!

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
15.9.2016 17:20:10   
yelly
Mariya hvala na savetima :)
Ono sto cu sigurno je da ucim tj podsetim se francuskog :) i svakako vezbe za trudnice kao i skola za trudnice u BG ima super varijanta.
A ti samo uzivaj :)

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 0:20:59   
Mariya
Heej, i dalje se jedva pišeuser posted image
Moji spavaju uveliko, ja koristim mir i tišinuuser posted image Sredila kuhinju, sredila račune da sutra platim, pripremila narudžbu za Avon da predam ženi. Sutra idemo L i ja za suboticu, naprsle su joj naočare tj ram, pa ćemo da ih zamenimo i predamo na reklamaciju. pukle su nakon 3 meseca a samo ram koštao 50 euser posted image Pa da joj kupim patike i brzo nazad da stignemo do podneva u vrtić.

(odgovor članu yelly)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 8:07:40   
AnaAna1
Dobar dan :) kod mene nista posebno novo, mucnine me ubise svaki dan po ceo dan a i u toku noci, povracam bar jednom dnevno, a posle se suzdrzavam koliko mogu, da bih mogla da zadrzim bar nesto od hrane i vitamina u sebi :) a uvece pred spavanje mi bude hlaaaadno nenormalno... ali dobro, cutim i trpim user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 8:51:55   
MishMash
Mariya, super za šopinguser posted image Kako je tvoja L podnela dolazak bebice kući? Mene drmaju hormoni, čim pomislim da ćemo biti razdvojene ta dva-tri dana, samo bih plakala. Plašim se da neću imati dovoljno vremena za nju, unapred već imam osećaj kao da sam je nekako izdala i onda je stalno grlim i ljubim i gnjavim.

Ana, slatke muke :)

Yelly, ja sam svašta nešto planirala, a ni pola sa spiska nisam uradila. Proletelo vremeuser posted image

Završavala sam ove nedelje potrebne analize za porodjaj, juče sam išla i na uz, okrenuo se gimnastičar mali i pokazao mi je šta sve ume, baš je bio razigranuser posted image

Maaaalkice sam počela da paničim, ništa još nisam spremila jer ima vremena i onda odjednom već 34.nedelja.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 10:25:10   
yelly
Anchice, samo se drzi :)
Sve razumem i znam, a joj i ta hladnoca secam se, zabranila sam koriscenje klime u kuci a napolju pakao :)
Procice, ja sam tako mislila da nikad nece ali prodje...mene i dalje muce ali mnooogo manje.

MishMash, odlucila sam prvi dan bolovanja pravim detaljan plan, jezik placam unapred kako me bi odustala, u biblioteku cu se upisati, ma sve cu da stignem i postignem valda :)
Bas lepo sto se blizis kraju, ja sam jos bas zabrinuta jer prave udarce udarce jos uvek ne osecam :/ i vec krecem da paranoisem iako na uz prosle nedelje vidim da igra :)

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 23:06:35   
Mariya
Veče user posted image
Ja najzad u krevetu! Umorna sam kao pas!ustala u 7,pa otišla sa L za Suboticu, sve smo završile,sredile,kupile,platileuser posted image I još se vratile kući na vreme za vrtić.
Malo se nerviram, zamislite da je H popila nešto manje od 1dl Imuno sirupauser posted image to je njen sirup,za njen uzrast,nema nekog leka u sastavu već su vitamini,cink,biljni ekstrakti, i sorbitol,manitol... Nisam je gledala minut,kuvala sam paradajz i kad se okrenem imam šta da vidim,mala popila pola sirupa! Pitam mm,pa da je vodimo na hitnu?i onda smo se složili da po sastavu sirupa nema šta da joj naškodi,možda dobije proliv od zaslađivača user posted image i nije joj zasad ništa,podrignula je nekoliko puta na sirup i traži vodu da pije.
Mish,uh, već 34 nedelje!! Spremaj stvari,spremaj torbu,samo da proslaviš ćerki rođendan i da se porodišuser posted image
Ja nisam nešto pripremala L za bebu, rekla sam joj da je u stomaku, da ću otići u bolnicu da je rodim i biću tamo nekoliko dana a ona će biti kući sa tatom. I meni je bilo teško i da pomislim da ću biti bez nje nekoliko dana ali gledala sam na to kao sjajnu priliku da mm pokaže kako ke dobar i snalažljiv tata i da može da preuzme obaveze oko nje. I dokazao jeuser posted image L je bila u porodilištu svaki dan. taj dan kad sam se porodila, došla je dan,sa mm,bila je jako uplašena,nije htela ni da mi priđe,ni da pogleda bebu,mogla sam da je zagrlim i poljubim tek kad je mm uzeo bebu. E tu mi nije bilo svejedno, baš sam se zabrinula. Međutim,sledeći dan je došla sa svekrvom, skroz drugo dete! Oslobodila se,mazila bebu,legla samnom u krevet..
I nikad više nije bilo problema sa njom. Jako voli H. Stalno ju je mazila,ljubila. E da,prvih nekoliko nedelja, recimo 2-3, je kad se H budila noću da sisa,budila se i L,plačući,ali se navikla i vratila na staro, ma ono da ni top ne može da je probudi! Da zaključim, prihvatila je super,bez problema!
Ana,drži se,nekoliko nedelja i proći će. Imaš neke cake protiv mučnina,tj za ublažavanje, probaj pa da vidiš šta će ti pomoći.meni je pomagala kamilica,svež vazduh, ako jedem odmah čim otvorim oči,nekoliko keksića...
Yelly, ti još radiš? Beži ženo na bolovanje kad već možeš!ja sam svaki put odmah nakon pozitivnog testa otišla na trudničko!

(odgovor članu yelly)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 23:33:44   
degu
Ja se nesto ne brinem kako ce T prihvatiti bebu, mislim da ce to biti sve ok, mozda u startu ne, ali na kraju ce se voleti najvise na svetu. Drugo dete se nekako i radja najvise iz ljubavi prema prvom, da ima brata ili sestru. Mada znam da ce i mene gristi savest sto ne mogu dovoljno da joj se posvetim. Ne brinem ni zbog tih par dana porodilista, za tatu je jako vezana, potpuno sam opustena kad je s njim. Bila sam jednu noc u bolnici bez nje, proslo je bez problema.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
16.9.2016 23:46:37   
Mariya
Degu, slično razmišljamo!
Baš sam rekla prijateljici,ona ima jednog sina od 5 godina i kaže ne bi da rađa drugo,nema pomoć,a najviše se plaši da će joj propasti posao ako ne bude radila (ona je vlasnica kozmetičkog salona) samo sam joj rekla,zamisli da tvoj sin ne daj Bože dođe u tvoju situaciju (ostala je bez roditelja,nema rođaka) pa zar želiš da bude sam na svetu,da nema ko da mu pomogne,na koga da se osloni? Kaže u pravu sam. I nas troje i nekako mi je normalno da i ja imam troje,da imaju jedno drugo.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
17.9.2016 0:03:14   
degu
Jeste tako, nas kao roditelje ispuni to jedno dete, ali nekako da bi porodica bila kompletna dete sem roditelja treba da oseti bratsku i/ili sestrinsku ljubav, naravno ako to zdravlje dozvoljava. Tek kad ostanemo trudne skontamo da cemo roditi i sebi jos jednu ljubav za sva vremena.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
17.9.2016 17:35:05   
almoni
Cao svima. Evo i ja da se ukljucim u caskanje. Privrsavam 29 nedelju. 1.Decembra ocekujem da se rodi moja prva dusica, David. Nedavno su propali moji planovi da odem u inostranstvo kod muza i tamo da se porodim, tako da sada ubrzano se spremam za dolazak bebe ovde. Sve sam teza, stomak veliki, sama sam, a obaveze se gomilaju. Ali nista mi tesko ne pada kada pomislim da cemo u Decembru biti prava porodica, nas troje u nasem malom domu.
Kada ste vi poceli da spremate stvari za vasu prvu bebu?
Pozdrav za sve stomacice.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
17.9.2016 19:15:07   
IvanaSK RR
Almoni, dobro došla!
Lep ostatak trudnoće ti zelim i lak porodjaj.

(odgovor članu almoni)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
17.9.2016 22:52:11   
degu
Almoni dobro došla user posted image ti si mesec dana ispred mene. Sto se tiče priprema, meni su sve pripremili dok sam bila u porodilištu, ja sam sve izabrala.
Ja sam tako umorna ovih dana, mrzi me i da pišem. Juče sam cedila vrelu supu i poprskala se po stomaku. Još je crveno ali nije izašao plih, odmah sam isprala hladnom i namazala onaj šaljićev melop, kako već. Juče me je uhvatilo i plakanje, valjda je baš ta supa prelila čašu. Danas sam kao nova skoro user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
18.9.2016 9:49:07   
yelly
Almoni dobro dosla user posted image
Mene je uhvatila panika opet, evo pocinjemo 21ned sutra a jos pravog udarca nema...kazu mi da ne brinem ali ne mogu user posted image
Videla sam na UZ pokretice pre 10dana ali opet sam preplasena nesto...kad ce da se vise javi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
18.9.2016 11:15:57   
degu
Neke bebe su neznije i mirnije. Osetis bar malo da se pometa? Posteljica kamuflira dosta. Ja ga sad lepo osecam od kad se okrenuo karlicno. Dok je glavica prednjacila nisam osecala nista

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu yelly)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
18.9.2016 12:26:11   
yelly
Ja verujem da nesto od tih balonchica i neznih strujanja koje ponekad osetim ipak bebac, ali doduse nikako da sam sigurna.. nekako mi svi kazu da je vec bilo vreme, a mene to samo jos vise nervozi user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
18.9.2016 15:21:06   
almoni
Joooj degu, cuvaj stomacic. Ovaj put si dobro prosla.
Yelly jel su ti rekli na kom zidu je posteljica? Ako je na prednjem zidu onda je normalno da se slabije osete pokreti bebe. Najverovatnije ti baloncici su bebini pokreti. Nemas razloga za brigu, rekao bi ti doktor ako nesto nije u redu. Prvorotke osete pokrete izmedju 18 i 22 nedelje. Ali ako bas hoces da se igras sa bebom, mozes da probas da popijes dve case hladne vode, pustis glasu muziku ili legnes na ledja. To bi trebalo da probudi bebu pa da se jace pomera. Moja nije reagovala na nista od toga, ali bar sam probala. Inace pokreti kod meme se jace osete uvece kad legnem da spavam ili kad se zavalim u fotelju da odmorim.

(odgovor članu yelly)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
18.9.2016 16:52:31   
degu
Yelly pojedi nesto slatko, lezi na levi bok i stavi ruku na stomak. U tom periodu se desavalo da ne osetim u stomaku, al me pipne u ruku i budem sigurna da je beba. Do pune 22 ces osetiti, a i svaka je beba pricacza sebe, neke su jako aktivne, neke nezne. Videla si na uz da se pomera iako ne osetis, posteljica sigurno ublazava pokrete. Almoni da znas, ovo je mogla biti opekotina samo takva, kljucala supa je bila, a ja valjda jos nemam osecaj kolika sam. Ja sam toliko umorna, tako mi fali sa me neko mazi i pazi.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu almoni)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat]
19.9.2016 8:40:24   
vocicana
Samo da vammahnemo.
Maryia, Yelly, pa bravo za decake!!! Uzivacete sa svojim sinovima kao ja sa mojim, to je posebna vezanost i ljubav! Decaci su jako jednostavni za cuvanje, naucices se Maryia videces kako ce sestrice da cuvaju brata, narocito je dobro sto su njih dve zenskice a ovaj dasa ce bbiti njihov princ! MNogo je lepo imati sina. Ja se dopunjujem devojcicama sa sestricinama, one obozavaju Damjana.
Ljubimo vas!!!!

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
D.L.: Moja porođajna priča
Doktor me prima na patologiju i kaze da ne mrdam, jer beba je po svim parametrima sitna i porođaj se može završiti elekt...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here