Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:31:35
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Zdravo. Beba ima 10 meseca, od 2 meseca pije bebelac 1 i dojila je. Sa 9 meseci prestala sama da doji, i nastavili smo sa bebelac 1. Presli smo na moju kravicu 2.8% i sve je bilo ok super prihvatila. Stolice redovne, nikakva reakcija, e od skoro je pocela kad god pije kravicu da povraca u mlazu i prestala sam da joi dajem. Vratili smo se na bebelac 1 ali isto tako kad pije 120ml + prah 4, nekad popike sve nekad ne,isto se desi da ispovraca u mlazu nekad odmah nekad. Posle pola sata. Sad joj dajem 90ml i umesto 3 prah ja joj stavljam 2 i okej je. E sad pitanje, da li postoji mogucnost da je alergija na protein kravljeg mleka ili laktoze? Pored tog povraćanja isto i kašlje. Da napomenem da je sa 2 meseca bila u bolnici zbog bronhitisa i sa 8 meseca opet je bila u bolnici zbog bronhitis. Inače je dobro jede lepo čvrstu hranu,pije vodu sve je okej osim tog povraćanja u mlazu posle moje kravice ili bebelac1. Zanima me šta raditi, da li je možda neka alergija? Jer beba kašlje već dugo vreme ,rezultate smo dali sve je okej... Preporuka je da kravlje mleko ne treba davati do navrsene 2 god. zivota, poranili ste sa kravicom. BEBA NA OSNOVU OVOGA STO STE NAPISALI, BRONHIOLITISA I POVRACANJA VEROVATNO IMA SKLONOST KA ALERGIJI, ALI SE ALERGIJA NE ISPITUJE DO NAVRSENE 3 GOD, TAKO JE PRAVILO JER TEK TADA IMUNI SISTEM POSTAJE SISTEM ODRASLOG COVEKA.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:35:18
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dobar dan doktorta imamo problem neznamo kako da resimo to stalno idemo kod doktore dajunam svaki put neove sprejeve za nos devojcica je sa 3god operisala sva tri krajnika i nikako da prodise na nos i dalje dise na ustima molim vas sta da radimo hvala Nemam pravi savet. Nemojte koristite sve sprejeve koje dobijete, sacekajte, ja tako disem ceo zivot posle poeracije krajnika.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:37:22
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dr molim vas pitanje dete devojčica od 5 godina nije još primila MMR iz opravdanih razloga dali postoji rok za primanje iste Trebala bi ba primi prvu dozu jer pred polazak u skolu treba da primi drugu dozu. to je tako, ne znam razloge.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:40:13
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dobar dan. Mene zanima kada se najranije mogu uociti simptomi autizma i koji su ? Lp Najnovije studeje kazu da su simptomi mogu uociti u prvoj godini. Simptoma ima mnogo i nisu standardni, popricajte sa vasim pedijatrom koji prati razvoj vaseg deteta.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:41:56
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Vaše mišljenje o hpv vakcini! Pa ako vas pedijatar prati dete i kaze da je treba primiti ja se slazem.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:44:50
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Imam bebu od 9 meseci,imao je fiziolosku distoniju,vodjen fizijatru koji mi je rekao da je to prolazno i da nema potrebe za vezbe,tako je i bilo,oko 4 ipo meseca je to poslo,ali sam primetila da u poslednje vreme nekako malo manje koristi levu ruku od desne,i da je nekad drzi u pesnici,kad se igra sa igrackama uhvati ih i u isto vreme i levomi desnom rukom,prebacuje ih iz jedne u drugu,ali kad mu pruzam igracke u 95% slucajeva uzima samo desnom rukom,ne puzi jos,ali se dize uz namestaj da hoda,pa sad ne znam da li je to okej? Tu bi vam najbolji i najsigurniji savet , nakon pregleda, dala Dr Vukicevic deciji fizijatar. Ona je izuzetna.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:47:34
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Postovana doktorka Julka, Kada bi beba mogla da se kupa u bazen? Koliko meseci bi trebala da ima? Da li mama sme da se kupa u hlorisanoj vodi i da posle doji bebu? Beba treba da se kupa u malom bazeu sama gde se ne kupaju drugi ljudi. Vi mozete da se kupate u hlorisanom dazenu, to ne utice na dojenje.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:50:26
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Poštovanje,recite mi ,beba 7 meseci,po ceo dan kenjka i ne smiruje se,ujutru ustaje u 5,ni malo neće da leži mirno,neće ni u ljulju, samo treba ceo dan oko nje,Hvala unapred Nadam se da je na pregledu kod vaseg pedijatra sve uredu, napredovanje, neuroloski pregled, takve su bebe traze celodnevnu paznju, porasce.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:53:22
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Beba za dva dana puni 7 meseci i odbija vodu ne znam sta da radim jednostavno nece da pije vodu 🤔 inace je na dohrani Humana... Ne znam sta cete da radite, ali bebama je potrebno 50 do 100 ml vode na kilogram telesme mase dnevno.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 9:56:47
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Poštovanje ovako bili smo na operaciji krajnika 24.6 i dijete mi ima jos bolove u lijevom uhu kad god jede i pije,koristimo jos uvijek sirup za bolove kad Ce to prestati dijete je pet godina NE BI TREBAO DA IMA TEGOBE NAKON OPERACIJE KRAJNIKA, STVARNO NE ZNAM , MOLIM VAS KONSULTUJTE SE OBAVEZNO SA DECIJIM ORL LEKAROM, NE BI TREBAO DA PIJE LEKOVE ZA BOLOVE TAKO DUGO.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:06:38
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dete 2 i po godine, jede svu hranu, meso, corbe, voce, povrce, salate, mlecne proizvode, ima tvrdu stolicu. Jedno vreme se bojala da kaki, pretpostavljam zbog tvrdje stolice, ali smo strah prevazisli, svakog dana ide na nosu, medjutim problem se i dalje zadrzao. Bude nekada normalna, nekada i meksa, ali je uglavnom tvrda stolica koja nekad izgleda kao skup kamencica na gomili. Kako to da resim? Prvobitno sam htela preko ishrane, a nas pedijatar nam nije dao neki savet sem sirupa koji je laksativ, a znam da to nece resiti problem. Hrani se raznovrsno, ne znam sta izaziva da stolica bude tvrda. Razvila je neke alergije u medjuvremenu pa nam je alergolog rekao oprez sa bananama, krastavcem, maslinovim uljem i biberom. Da li alergija mozda ima uticaja? Unapred hvala. Alergija nema uticaja na tvrdu stolicu. Mozda neko od roditelja ima taj problem. Od roditelja sam dobila savet i imao je efekta kada detetu date da jedi krisku nastinu, probajte.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:10:59
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Sa 2,5 godine dijaknostikovana epilepsija-apsansi. Dete je već 3 godine na Eftilu i napada nema, Savski EEG je uredan. Pitanje je čisto informativno, koliko dugo će koristiti terapiju? Hvala unapred! O duzini trajanja sa Eftilom odlucuje deciji neurolog, slusajte njegovo misljenje.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:12:21
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dobar dan poštovana doktorice. Molim Vas recite mi sta Vi mislite o ABA terapiji? Dali zaista pomaže djeci iz Autističnog spektar? Hvala Ja nism strucna da vam dam misljene konsultujte sa sa decijim neurologom.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:14:15
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Alergije na PKM Jede novalac Allernova AR (ima i refluks), kad biste preporučili uvođenje dohrane (i da li biste preporučili neke određene smjernice, knjigu ili slicno)? Hvala! Nemam neku preporuku uvek sam slusala decijeg gastroenterologa, on zna najbolje.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:17:20
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Kada smem bebi da dajem plazmu i kravlje mleko(kupovno)inače beba je na dohrani i ima 8 meseci?Hvala unapred Kravlje mleko se ne daje do pune 2 godine, a i za plazmu je rano, a plazmu bih dodavala u neku hranu sa navrsenih 12 meseci.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:19:19
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Добар дан, докторка. 🙂 Дечак има 3 године, до отприлике 2. године јео је разноврсну храну, сада само десетак намирница и не жели ништа друго осим тога. Takvi su decaci, polako jesce, snalazite se dajite mu u hrani koju voli da jede.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:21:01
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Preporuke za dobrog decijeg pulmologa na području Beograda? Hitno nam treba! Hvala! Ako se objavi puno hvala. Moja preporuka je Prof Predrag Minic
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:23:30
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Zanima me nešto više o dijagnozi Neutropenia kod djece, način liječenja,prehrane i sl Otoj dijagnozi jedino je odgovoran deciji hematolog, on jedini postavlja tu dijagnozu i on vam jedino odredjuje lecenje.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:27:37
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Da li je kilaza od 11,2 kg za blizance ok za uzrast od 2 god? Kilaza za decaka od 2 god od 11,2 kg je na donjoj granici, ali u granici. Za devojcice u granici normale.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 10:30:39
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Postovana doktorice nadam se da ce te mi odgovoriti djevojcica rodjena sa 2.900 i izasla iz bolnice sa 2.700 pa sa 2 godine imala nepunih 10 kg a sad sa 4 ipo godine ima 20 kg da li je to dovoljna kilaza jer mi pedijatri stalno govore da ima malo kilograma Po standardima kilaza sa 4 godine kod devojcica se krece od 14 do 19 kg, ne razumem zasto jr to malo.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 11:42:29
|
|
|
|
marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Zdravo,beba 16 meseci,jako slabo jede,ima 8,5 kg,stalno mi govore da ne napreduje ali ne znam sta da radim vise rodjena je sa 2700...
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 12:21:15
|
|
|
|
marketing RR
|
Postovanje, zanima me u vezi grceva kod bebe od 15 dana,da li mogu da kombinujem espumisan kapi i coli prev zajedno? I kako da ih kombinujem? Hvala
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 13:33:28
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR IZVORNA PORUKA: marketing RR Zdravo,beba 16 meseci,jako slabo jede,ima 8,5 kg,stalno mi govore da ne napreduje ali ne znam sta da radim vise rodjena je sa 2700... Devojcica od 9 mes. ima telesnu masu od 7,6 do 10 kg. Decak ima telesnu masu od 8,0 do 10,6 kg. V pogledajte parametre i procenite. Ja ne vidim da je nenapredovanje van standarda.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.7.2025 13:39:18
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Postovanje, zanima me u vezi grceva kod bebe od 15 dana,da li mogu da kombinujem espumisan kapi i coli prev zajedno? I kako da ih kombinujem? Hvala Grcevi su normalna pojava kod beba i mogu ba traju do cetiri meseca, a posledica su jos nerazvijene crevne flore. mozete kombinovati ali naizmenicno, nisam sigurna da ce mnogo da pomogne. drzite bebu da podrigne i nosite ga uspravno postavljeno da bi gasovi silazili na dole. procice, polako, treba vam veliko strpljenje.
|
|
|
Anketa
Млеко.
Admin
Које млеко је здравије давати детету после годину дана: