|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:22:58
|
|
|
|
marketing RR
|
Poštovanje, Beba od rođenja ima sinehije(slepljene male usnice na polnom organu),uredno urinira. Dobili od pedijatra tek u 5-om mesecu ljubičastu kremicu ovlogal tako nešto se zove, 5dana samo da se maže. Nije pomoglo. Zatim belogent dva puta dnevno dve nedelje,ni od toga se nije odvojilo. Onda je bila pauza,pa posle opet mazali prvu kratko i ceo mesec ujutru i uveče belogent. Ništa. Sada cekamo na kontrolu. Bojim se da će morati dečiji ginekolog da razdvoji(secne,kako već) beba ima 10meseci. Da li će je boleti, da li će joj se nekada opet slepiti? Prvo dete,isto devojčica, od te prve ljubičaste kreme odmah joj se razdvojilo posle trećeg mazanja. EDIT:Ovestin je prva krema,sada sam se setila, ne ovlogal, zabunila sam se. Hvala unapred, Srdačan pozdrav.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:23:50
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Poštovanje, Beba od rođenja ima sinehije(slepljene male usnice na polnom organu),uredno urinira. Dobili od pedijatra tek u 5-om mesecu ljubičastu kremicu ovlogal tako nešto se zove, 5dana samo da se maže. Nije pomoglo. Zatim belogent dva puta dnevno dve nedelje,ni od toga se nije odvojilo. Onda je bila pauza,pa posle opet mazali prvu kratko i ceo mesec ujutru i uveče belogent. Ništa. Sada cekamo na kontrolu. Bojim se da će morati dečiji ginekolog da razdvoji(secne,kako već) beba ima 10meseci. Da li će je boleti, da li će joj se nekada opet slepiti? Prvo dete,isto devojčica, od te prve ljubičaste kreme odmah joj se razdvojilo posle trećeg mazanja. EDIT:Ovestin je prva krema,sada sam se set_ila, ne ovlogal, zabunila sam se. Hvala unapred, Srdačan pozdrav. To se desava I nije strasno to je deciji ginekolog trebao da odradi odmah. Nece boleti, to je jedini I pravii put.
< Poruku je uredio marketing RR -- 5.12.2025 12:27:01 >
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:27:11
|
|
|
|
marketing RR
|
Beba 1god je imala stomačni virus, preležala lepo, sve je stalo i ponovo je počeo proliv.. dajem probiotik i smekta prasak i idalje ne staje.. neki savet?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:28:50
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Beba 1god je imala stomačni virus, preležala lepo, sve je stalo i ponovo je počeo proliv.. dajem probiotik i smekta prasak i idalje ne staje.. neki savet? Kod virusnih infekcija pracenih dijareom poremeti se mnogo crevna flora. Ako dete nema vise od sest stolica onda to nije proliv vec poremeceno varenje I poremeceno crvna flora. Dajete detetu probiotic I za svaki slucaj odradite koprokulturu.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:30:55
|
|
|
|
marketing RR
|
Dete od 6 godina ide u vrtic i pre dve nedelje izaale mu sitne bubuljice oko usta proslo mu pa se ponovo pojavile. Sta moze biti?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:32:08
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dete od 6 godina ide u vrtic i pre dve nedelje izaale mu sitne bubuljice oko usta proslo mu pa se ponovo pojavile. Sta moze biti? Može biti infekcija ili alergija. Teško mi je da budem sigurna a nisam videla promene.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:33:15
|
|
|
|
marketing RR
|
Decak 8 godina,svetle puti,belo-zuckaste kose,nosi naocare(ne vidi dobro jer mu je kako kazu skroz svetlo ocno dno),oci mu nisu svetle boje..na ocnom pregledu su me zaintrigirali sa tim da on mozda ima neki procenat albinizma,medjutim u Cacku niko nema pojma o tome nista 🙂 zanima me,da li negde u Srbiji ima neka drzavna ustanova,klinika u kojoj to moze da se proveri?da napomenem ocni pregled je radjen u klinici Milos u Beogradu,kada sam u decijem dispanzeru u Cacku pomenula sta su mi rekli,oni su mi rekli da ne znaju nista o tome 🙂
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:34:50
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Decak 8 godina,svetle puti,belo-zuckaste kose,nosi naocare(ne vidi dobro jer mu je kako kazu skroz svetlo ocno dno),oci mu nisu svetle boje..na ocnom pregledu su me zaintrigirali sa tim da on mozda ima neki procenat albinizma,medjutim u Cacku niko nema pojma o tome nista 🙂 zanima me,da li negde u Srbiji ima neka drzavna ustanova,klinika u kojoj to moze da se proveri?da napomenem ocni pregled je radjen u klinici Milos u Beogradu,kada sam u decijem dispanzeru u Cacku pomenula sta su mi rekli,oni su mi rekli da ne znaju nista o tome 🙂 Moj savet je da dete pregleda dečiji oftalmolog u Institutu Majka i Dete, oni se bave dečijim okom.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:36:04
|
|
|
|
marketing RR
|
Decak, 2,5 god, naucio na wc solju da piski, vec sva meseca ne zelu, retko kada, upiski se u gacice. Koji je razlog? Jel to neka faza?
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:40:42
|
|
|
|
marketing RR
|
Postovanje dete 3god ima po rukama i nogama fleke od ujeda insekata kako se cesala imala je ranice pa je ostale fleke cime mazati da joj ne ostanu te fleke.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:41:12
|
|
|
|
marketing RR
|
Moje postovanje, zanima me da lj je normlano da dete vec 5/6eseci ima kuglice na vratu, doktori kazu da su to zlezde i da to nestaje tek kada porastu, ali se mom sinu nekada poveca jedna sa leve strane na vratu pa se smanji pa sve tako u krug, nikako da nestanu. Kada pocne da place takodje se vidi da ih ima i na zili na vratu sa strane. Vec duzi period imamo problem sa tim i ne znam sta da radimo. Gde god smo ga vodili kazu to je skroz normalno, da li je normalno imati 6 meseci te kuglice a pritom nije bolestan, zdrav je.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 12:41:49
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Decak, 2,5 god, naucio na wc solju da piski, vec sva meseca ne zelu, retko kada, upiski se u gacice. Koji je razlog? Jel to neka faza? Rano je naucio, lepo. Ali mislim da je jos rano, nezreo je za uspostavljanjem tih funkcija. Ako nece sada prekontrolisite urini UK . Ako je nalaz uredan pustite ga, polako ce kada bude sazreo I shvatio ponovo mokriti u solju. Nemojte da zurite.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 13:04:17
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Moje postovanje, zanima me da lj je normlano da dete vec 5/6eseci ima kuglice na vratu, doktori kazu da su to zlezde i da to nestaje tek kada porastu, ali se mom sinu nekada poveca jedna sa leve strane na vratu pa se smanji pa sve tako u krug, nikako da nestanu. Kada pocne da place takodje se vidi da ih ima i na zili na vratu sa strane. Vec duzi period imamo problem sa tim i ne znam sta da radimo. Gde god smo ga vodili kazu to je skroz normalno, da li je normalno imati 6 meseci te kuglice a pritom nije bolestan, zdrav je. Postoje takva deca sa limfaticnom konstitucijom. Zlezde se obicno povecavaju u infekciji. Da li je doktor opipao i zlezde na drugim mestima koje takodje postoje. Koje su velicine kao grasak, kao pasulj,kao orah? Ja bih kao njgov izabrani pedijatra to samo pratila.
|
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 5.12.2025 13:05:09
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Postovanje dete 3god ima po rukama i nogama fleke od ujeda insekata kako se cesala imala je ranice pa je ostale fleke cime mazati da joj ne ostanu te fleke. To se dešava kada su deca osetljiva, ne postoji ništa efikasno za mazanje. Vremenom će proći fleke.
|
|
|
|
Anketa
ImeSasa.PAleksandar (
45%)

Filip (
37%)

Despot (
16%)
Ukupan broj glasova: 91Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!