|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 79 80 [81]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte Pampers pedijatra
17.3.2026 9:33:55   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Pitanje 5:
Dete 5 godina, od pre mesec dana joj se javio ovaj osip. Dali joj urbazon u Domu zdravlja, nista se nije povuklo, poslali nas kod koznog. Dobila Elokom. Dok maze nema nista, cim prestanemo krene opet. Samo se javlja na unutrasnjoj strani butine, guzi i spušta se niz niguce u par plihova. Da napomenem da nisam menjala prasak.

Ja ne vidim te promene na kozi i tesko mi je da kazem bilo sta. Da je do praska promene bi bile i po drugim delovima koze. Elokom mazite po kozi pet dana, a dva dana pravite pauzu.

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 2001
17.3.2026 9:39:45   
Pampers pedijatar

Devojcica 2,5 god..nije primila MMR.U njenoj grupi u vrticu su se pojavile boginje pa me zanima ako ih dobije sta moze da joj bude?
(Od sinoc ima temperaturu,tako da od danas neide u vrtic,ali je boravila u vrticu do petka,igrala se najvise sa devojcicom koja trenutno ima boginje).
Inace zelim da sto dobije boginje,da zavrsimo i sa tim al se plasim dal nesto lose moze da se desi ako ih dobije?

MMR vakcinu treba da primi, jer komplikacije mogu biti velike ako ih dobije. To u vrticu su se pojavile, verovatno, Varcele, pitajte koje su boginje koje su se pojavile, i ove boginje mogu dati komplikacije.

Direktna veza do poruke: 2002
17.3.2026 9:42:59   
Pampers pedijatar

Devojčica 14g. nakon mononukloze , stalno bolno grlo već drugi mesec , u predelu grkljana . Ujutru najizraženije , dok ne popije malo tečnosti , ne može progutati. Isprobane mnoge septolete , med aloja , trahisan , anaftil sprej .sad kašalj krenuo, nadražajni, ponekad zvuči kao laringitis. Koja je Vaša preporuka? Hvala

Mononukleoza mnogo osteti inunitet pa je zato osetljiva, ja bih preporucila pregled grla kod decijeg Orl lekara, on ce vam pomoci.

Direktna veza do poruke: 2003
17.3.2026 9:45:49   
Pampers pedijatar

Hpv vakcina za decaka(14 godina) da ili ne i zasto

Daje se u svetu, zivimo u takvom vremenu da je dete naprednije, komunikativnije u svakom pogledu, sta kaze vas pedijatar.

Direktna veza do poruke: 2004
17.3.2026 9:49:09   
Pampers pedijatar

Decak 8god, Roditelji u procesu razvoda, dete pati,dobio je dijagnozu Anksioznost. Kako pomoci? Kada treba za vikend da ide kod oca,pomodri u licu i vice da nece da ide kod njega

Sta ja tu mogu da kazem sa ove distance, roditelji bi terbali da rade sve u interesu deteta, ali nije tako, to je ozbiljan problem. Molim vas odvedite dete kod decijeg psihologa on ce pomoci i nauciti vas kako da se ponasate.

Direktna veza do poruke: 2005
17.3.2026 10:07:58   
Pampers pedijatar

Poštovana doktorka, imam tri pitanja:
1.Beba stara 10.5 meseci, neće da pije vodu, ili uzme jedva gutljaj dnevno. ..Imamo problem sa tvrdom stolicom svakih par dana i traje 4-5 dana, kaki kuglice. Kuvam joj suve šljive ali teško da pomognu. Kako rešiti taj problem i kako bebu naterati da pije vodu?
Neće da pije ni vodu od kompota.

2. Beba 10.5 meseci je počela da zabacuje glavu i radi levo desno Kada zabaci glavu pozadi to radi kad nešto negoduje, a ovo levo desno radi bez razloga.Šta može biti?

3. Takođe od 6 meseca imamo problem da beba više puta u toku dana(neki dan manje neki dan više) gleda u stranu ka gore, to traje par sekundi i ispušta zvuke ushićenja.Nije vezano za položaj tela, niti da li piški, posle jela, pre jela. Tada smo je vodili kod neurologa i radili smo EEG. Sve je bilo uredno, pre 2 meseca smo išli i kod očnog sve uredno.Pedijatar naš nam kaže da ne brinemo, ali iskreno jezivo izgleda. Šta mislite o tome?
Hvala unapred doktorka.

Sto se tice trde stolice i njenog izostanka dozvoljeno je do sedam dana, mozda neko od roditelja ima taj problem. da li ste koristili sirupe ya to, iskustvo roditelja pokazuje da je davanje kruske nastinu dalo dobre rezultate, probajte. Vodu nudite, ali tecnost u bilo kom obliku mora unositi, polako navicice se. Sto se tice neuroloskog problema okretanje glave nije problem, ali zabacivanje i pustanje zvukova moze biti. Ja bih vodila dete kod jos nekog decijeg neurologa da da misljenje. Dva tri misljenja su uvek vazna.

Direktna veza do poruke: 2006
17.3.2026 10:09:58   
Pampers pedijatar

Dete skoro 11 godina, vec godinu dana ima seboreju i gljivice na skalpu glave. Razni samponi i losioni korisceni za ovo vreme i nista ne pomaze.Kosa mu opada. Bude mu trenutno bolje pa opet isto se vrati. Dr kaze da je decak usao u pubertet i da mu hormoni rade i da ce navodno proci samo od sebe. Koje analize trebamo odraditi i koliko ce jos to da traje? Unapred hvala na odgovoru.

Taj problem je za dobrog dermatologa, morate voditi decaka.

Direktna veza do poruke: 2007
17.3.2026 10:12:41   
Pampers pedijatar

Imam bebu prematurusa, rodjen u 28.nedelji trudnoce, sad ima 6m, korigovano 3m, ima BPD, ponekad apneje u snu, visok krvni pritisak( pije terapiju) i CMV( nije urodjeni). Moje pitanje je da li smije da putuje avionom 2 ipo sata?

Za dete sa takvim problemom odgovor na vase pitenje moze dati samo vas petijatar koji prati i poznaje dete.

Direktna veza do poruke: 2008
17.3.2026 10:17:56   
Pampers pedijatar

Devojcica 2 god aidje 3_4 dana zmirka na jedno oko pa prodje 10 dana ne uopste pa opet bila kod oftamologa sve u redu ali ona i dalje tako HVALA PUNO NA ODGOVORU OD ZABRINUTE BAKE 🥰

Samo pratite, kako se dete ponasa. Oko je uredu, sta kaze vas pedijatar kakav je neuroloski preledi. Rano je da kazem da je to tik. Dati odgovor na vase pitanje je kompleksan i tezak. Pratite dete.

Direktna veza do poruke: 2009
17.3.2026 10:25:00   
Pampers pedijatar

Beba 4 meseca ima ekcem ,sta koristiti,od kupke,kreme dati savet vezan za ekcem? Hvala

Kozne promene Tipa Atopije su ucestala pojava kod beba. Kupajte ga u obicnoj vodi, koristite sto neutralniju kramu tipa Pantenola ako promene nisu mnogo izrazene.

Direktna veza do poruke: 2010
17.3.2026 10:29:54   
Pampers pedijatar

Kako postupiti kada beba ima refluks? Uzdignutog zaglavlje i držanje posle podoja pomažu ali ne dovoljno. Beba je plačljiva, ima jako jako često nagon za povećanje a ne povrati, beba sisa. Beba ima 2,5 meseca.

Morate ga nositi u uspravnom polozaju dok ne podrigne, Beba treba da lezi sa podignutim uzglavljem. Sa uzrastom ce biti bolje jer i sfiktersazreva kao i beba. Ako je to mnogo izrazeno pitajte za savet decijeg gastroenterologa.

Direktna veza do poruke: 2011
17.3.2026 10:33:13   
Pampers pedijatar

Da li dete treba pdvikavati od noćnih podoja ili ne treba pustiti da sama izbaci?

Pa to zavisi od uzrasta, ko, beba treba tolerisati, obicno se duzina sna produzava. pa i odvikavanje ide postupno.

Direktna veza do poruke: 2012
17.3.2026 10:36:02   
Pampers pedijatar

Da li je normalno da beba zabaca glavu unazad, i kad se uspavljuje pomera levo desno. (moram da napomenem da sam i ja kad sam bila mala radila nesto slično)
Beba ima 6 mes.

Ako je neuroloski pregled kod vaseg pedijatra uredu onda je uredu, geni su cudo.

Direktna veza do poruke: 2013
17.3.2026 11:22:37   
marketing RR
Postovanje,zanima me sta činiti kada dete spava sa otvorenim ustima ,da li treba ići kod Orl spec. na pregled ili kod nekog drugog? Ranije smo išli zbog alergija, bilo je ok. Logoped je rekao da prica nazalno, jos mala kad je bila. Sada ima 11 ipo godina. Takodje me zanima za taj uzrast ,sta koristiti za prve bubuljice? I treci problem- kurje oko na tabanu. Hvala unapred.

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 2014
17.3.2026 11:26:22   
marketing RR
Devojcica 5godina,kako joj poboljsati apetit? Bukvalno na prste mogu da nabrojim sta jede,sve je fuj i bljak...dajem joj vitamine, noktici su joj slabi, kosa pocela da joj opada. Krvna slika i urin su dobri, vesela je, spava kako treba, nikakvih drugih problema nema osim sa hranom.... Hvala unapred🙂

Direktna veza do poruke: 2015
17.3.2026 11:30:32   
marketing RR
Beba stara 3 mjeseca ima iznad lijevog uha kao kvrgu, nije se udario, malo se ljusti i ponekad je malo crveno

Direktna veza do poruke: 2016
17.3.2026 13:22:13   
marketing RR
Postovanje, imala bih jedno pitanje. Dete od 3 god cele zime konstantno kaslje. Nocu ima napade kaslja, pa se desi i da se ispovraca. Bili smo vise puta kod pedijatra, ali je uvek sve bilo u redu, pluca cista, grlo nije crveno. Osim kaslja nema nikakve druge simptome i kaslje samo kada je u zatvorenom prostoru i dok spava, kada je napolju to se desava bas retko. Kasalj je uglavnom nadrazujuc i prodoran. Trenutno pije Prospan koji je prepisao pedijatar, ali ne vidim neki boljitak. Desava se da se na par dana primiri, da nocu nema te napade kaslja, ali nikada nije potpuno bez njega. Nas pedijatar kaze da je to verovatno zbog virusa koji je prelezao u novembru, pa su disajni putevi i dalje osetljivi i nadrazeni. Radili smo bris guse i nosa i to je sterilno. Pa me, eto, zanima jos neko misljenje. Da li ima potrebe da radimo jos neke pretrage i da li to moze da znaci nesto ozbiljnije?

Direktna veza do poruke: 2017
17.3.2026 13:25:22   
marketing RR
Od koliko meseci beba moze da se nosi u kengur nosiljci?

Direktna veza do poruke: 2018
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 79 80 [81]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 79 80 [81]
Idi na:

Nepravilan hod kod deteta može da se ispra...
Kako vaše dete raste, tako ćete možda primetiti da se rast ne odvija u potpunosti kako bi trebalo. Kod male dece možete ...
"Treće dete te čini zavisnikom, odmah ...
Razmišljaš o trećem detetu ili si možda već pred trećim porođajem, a pojma nemaš šta te čeka? Možda će ti ova priča majk...

Anketa

Секс.
пеперутка16

После секса са мужем, ти?

Click Here