|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autizam kod dece
7.4.2015 15:05:52   
nemirni
Evo da vam se i ja javim. Moj sin je napunio 4 godine. Govor se vec javio,sklapa po 3, rijeci. Sada se vec mozemo sporazumjevati, koliko toliko. I kontak ocima mu je duzi ali samo sa nama ukucanima, a sa ostalima opet jako slab. Mada kada mu nesto pjevas,ili radis nesto sto je njemu zabavno bez problema te gleda u oci. Idemo idalje kod logopeda. Slicno ako ne i isto ko i kod vase djece, je sto ne voli naredbe, zeli samo da je onako kako on hoce , ako nije po njegovom odmah se dere, vristi itd. Branki da li ste vi pricali sa nekim strucnjam oko skole. Mada do skole ima jos 2 godine, ako Bog da, cesto razmisljam o tome, kako, sta, da li ce moci u redovnu skolu itd. Lijep pozdrav za sve.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Autizam kod dece
7.4.2015 15:36:07   
jess021
Nemirni, nisam pisala u ovoj temi, ali sam je pratila, jer je od moje sestre stariji decak imao dijagnozu govorne disfazije. Namerno sam napisala imao, jer je prevazidjena.
On sad ima 12 godina, progovorio je pa sa skoro 4 godine, sa 3.5 je poceo da izgovara samoglasnike. Po meni je tu bilo i elemenata autizma, ali kao sto je Branki rekla tesko je razlikovati i mnogo zavisi od tezine poremecaja.
Da ne duzim, on je sad ucenik 5. razreda redovne skole, ide na kosarku, socijalizacije je odlicna, sve je u najboljem redu. Ide kod logopeda zbog tezeg izgovaranja slova r, l, lj.
Pisala sam sad zato sto znam kroz sta sve je moja sestra prosla i mi svi sa njom i da se pitala kako ce on u skolu, da li ce moci.....i svasta nesto.
Takvi poremecaji zahtevaju mnogo rada, strpljenja, ali rezultati su bas vidljivi.
Od srca svima vama zelim isti scenario, a pre svega mnogo snageuser posted image

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu nemirni)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Autizam kod dece
7.4.2015 15:45:40   
nemirni
jess021 hvala ti puno sto si se javila. koliko god da je sin napredovao, opet se mnogo mnogo plasim. I kod nas je sad dijagnoza razvojna disfanzija, mada neki dr.smatraju da ima i elemenata autizma. On sve razumje, kao sto sam vec i rekla i taj govor se poceo razvijat jako dobro, ali nije to jos na nivou na kojem bi trebalo da bude. Onda i psiholozi odmah gledaju tu socijalizaciju, kakav je sa drugom djecom, a opet ja mislim, ne moze ni ostvarit neke bas kontakte kada jos dobro ne komunicira. Onda nama je problem i ta paznja, jako je hiperaktivan, neumoran sto bi se reklo. Sve ga interesuje, ponekad kao da je u svom svijetu, sto branki rece u vrticu kad svi treba da spavaju on sam sa sobom prica i pjeva. e tako i ovaj moj, nekad odluta ,sam prica, brblja, pjeva, prica sta je cuo u crtanom,itd. I kao sto rekoh iako znam da do skole ima jos vremena, stalno nesto razmisljam o tome, dal ce moci u redovnu skolu, hocel se smirit malo, kako ce nastavu pratit itd. user posted image Ali lijepo je i jako optimisticno procitat ovo sto si napisala jess021, uliva nadu da ce i sa nasom djecom sve biti okuser posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Autizam kod dece
7.4.2015 16:01:55   
jess021
Nemirni, verujem da se plasis, nije moje dete, ali veruj mi da ja nocima nisam spavala od straha, pogotovo sto sam dobro upozanata simptomima.
Za njega je olaksavajuca okolnost bila sto je u vrtic krenuo sa godinu dana kad niko od dece nije pricao i kasnije su ga ta ista deca lakse prihvatila dok nije progovorio, to su skoro ista deca sa kojom sad ide u skolu, sa kojom je na igralistu.
Secam se da joj je neko od lekara, vise ne znam ni da li logoped, psiholog, defektolog...rekao da ce se to sve izbalanisrati negde oko 12 godine i sa njim je stvarno tako, nekako je sad doslo sve na svoje.
Da se ne lazemo, nije sve bilo sjano-bajno, deca umeju biti surova samo tako, sestra je dugo isla sa njim na igraliste, obilazila, da ne pricam koliko su promenili defektologa, logopeda...ali bitan je cilj i krajnji rezultat.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu nemirni)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Autizam kod dece
7.4.2015 17:03:53   
branki*
nemirni,super sto si se javila,dugo se nismo cule i mnogo mi je drago zbog tvog maliseuser posted image
mi jos nismo razmisljali o skoli,mada cemo mi njega sa punih 7,ipak.to cu tek za neku godinu da se posavetujem sa ljudima koji rade sa njim ,a i videcu koliko on do tad bude napredovao i kako se odvijaju stvari..ko zna sta se moze desiti sve za to vreme.ja se nadam da ce ici samo sve na bolje.grlim vas puno i javljak kad sta ima novo i ljubi sina.

jessuser posted image

< Poruku je uredio branki RR -- 7.4.2015 17:04:25 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Autizam kod dece
7.4.2015 19:32:41   
nemirni
branki user posted image . Iskreno se nadam da ce nam svima ici na bolje. jess021 kakve je simptome imao tvoj sestric pa si ti rekla da je po tebi imao i elemente autizma, kakvo mu je bilo ponasanje, i znas li gdje ga je sestra vodila, je li samo logopedu ili defektologu, psihologu...mi sad idemo i logopedu i defektologu, a trebali bi ubrzo krenut i sa psihologom. pa vidjet cemo sta ce biti. meni je najveci problem ta njegova paznja, odnosno nepaznja, i sto sve hoce da je po njegovom, ako nije tako, njemu nije vazno gdje smo, na sred ulice place, vristi, uzas user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Autizam kod dece
8.4.2015 10:26:09   
jess021
Nemirni, davno bese, ali znam da, pored govora koji je bas kasnio, bio je u stanju satima da vrti plasticne cinije, tockove od automobila, da gleda tv i da nikog ne konstatuje, kad neko dodje on se sakrije i vristi, ocijalizacija sa decom losa, nije razumeo neke stvari koje su za njegov uzrast bile ocekivane...
Sto se tice lekara Novi Sad je ocajan po tom pitanju, tako da su se izborili za idu u BG, mislim da se dr zove Ljiljana Dostanic i mislim da je defektolog, preko nje sm dve godine isli u centar za patologiju govora u Lipovicu, tamo budes dve nedelje i svaki dan imaju terapije. Jedne godine sam i ja isla sa njim jer je sestra rodila drugog sina. Nakon prve posete poceo je da izgovara samoglasnike.
U NS je uglavnom isao privatno kod lekara.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu nemirni)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Autizam kod dece
8.4.2015 10:46:49   
jess021
Branki veliki user posted image za tebe, Bozu i Bojanu.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Autizam kod dece
28.4.2015 8:22:31   
Modessty
Meni je malo rasvetlilo neke stvari vezano za autizam. NE znam da li vama može pomoći. Mislim da je mnogo lakše boriti se sa problemom ako ga dovoljno dobro proučiš i razumeš.
Nije praksa da se linkuju tekstovi sa drugih sličnih sajtova ali ja ovaj moram da podelim sa vama! Odličan je! Reč je o odlomku iz knjige „Prilagodljivi mozak“ Normana Dojdža (Laguna, 2015)

REŠAVANJE ZAGONETKE AUTIZMA

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Autizam kod dece
28.4.2015 9:22:59   
branki*
mod,bas sam juce citala ovaj tekst.
hvala,dragauser posted image user posted image

nego,sudeci po ovome sto sam procitala u odlomku knjige,ispada da izlozenost beba beloj buci(sum frizidera,fena,automobila,klima uredjaja) u tom kriticnom periodu kad je plasticnost mozga najveca,negativno utice na razvojuser posted image
a,meni se boka ranije uspavljivala uz zvuk fena ili aspiratorauser posted image

citiracu profesora-


Nekoliko proučavanja skrenulo mu je pažnju na uticaj koji može imati faktor životnog okruženja. Jedna uznemirujuća studija je pokazala da je koeficijent inteligencije kod dece sve niži što ona žive bliže izuzetno bučnom aerodromu u Frankfurtu. Slična studija rađena s decom iz solitera iznad auto-puta Den Rajan u Čikagu utvrdila je da je inteligencija niža kod dece koja žive na spratovima bližim auto-putu. Mercenih se zbog toga zapitao o novom činiocu rizika koji nosi moderno životno okruženje i koji možda utiče na sve, ali su mu posledice pogubnije po genetski predisponiranu decu – neprekidnoj buci u pozadini koju stvaraju razne mašine i motori i koja se često naziva bela buka ili beli šum. Beli šum sadrži mešavinu mnogih frekvencija i jako pobuđuje slušnu oblast kore velikog mozga.

„Bebe se podižu u sve bučnijem okruženju. Neki zvuci se neprekidno čuju“, kaže Mercenih. Beli šum je sada sveprisutan, stvaraju ga rashlađivači u našim elektronskim uređajima, klima-uređaji, grejni uređaji, motori automobila. Kako ta buka utiče na razvoj mozga, pitao se Mercenih.

Da bi ispitao ovu hipotezu, Mercenihov tim je izložio mladunčad pacova impulsima bele buke dok je trajao njihov kritični period i ustanovio da je to imalo razorno dejstvo na koru velikog mozga.

„Svakim impulsom pobuđujete čitavu slušnu oblast, svaki neuron u njoj“, kaže Mercenih. Iz istovremene aktivnosti tolikog mnoštva neurona proističe lučenje velike količine neurotrofnog moždanog faktora, a to, kao što je Mercenih i pretpostavio, dovodi do preuranjenog okončanja kritičnog perioda. Mape mozga ostale su kod malih pacova neizdiferencirane, a neuroni krajnje nediskriminativni, tako da ih je aktivirao zvuk bilo koje frekvencije.

Ova mladunčad pacova imala su predispoziciju prema epilepsiji upravo kao i autistična deca, otkrio je Mercenih, i dobijala su epileptične napade na zvuk normalnog ljudskog govora. (Kod ljudi koji boluju od epilepsije napade podstiču pulsirajuća svetla na rok koncertima. Pulsirajuća svetla sastoje se od mlazeva bele svetlosti, koja se takođe sastoji od više frekvencija.) Mercenih je sada imao model autizma utvrđen na životinjama.




_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 8:30:28   
Modessty
Branki mislim da nije baš sve tako prosto i jednostavno. Bele buke ima svuda, samo je pitanje u kojoj meri tj koja je jačina. Da je Boki smetao fen ona se ne bi uz njega uspavljivala a i to je zvuk koji joj je blizu i čuje se mnogo jače nego sve ostalo. Mislim da je o tome reč. Kad se neki zvuk više izdvaja onda nije problem
Htedoh da te pitam u vezi Bože, da li je njegova terapija kao ona koju opisuju u tekstu? Ili bar slična


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 8:34:06   
Maraj
Joj ja mislim da oni ne znaju vise cega da se dotaknu pa sad uzeli te sumove . Ne znam stvarno. Neverovatno da tako dugo niko od stručnjaka ne moze otkriti uzrok vec da se sve svodi na puko nagadjanje

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 8:39:33   
Modessty
Maraj mislim da je dobro što se na tome radi i što ima onih koji se zaista trude da razumeju tu decu i da nađu način da im priđu i poboljšaju stanje. Ta bela buka je možda jedan od razloga, sigurno nije jedini.
Ljudski mozak je deo tela o kome se najmanje zna iako ga pomno proučavaju već decenijama.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 9:13:08   
branki*
mod,sto se tice boze,oni rade na poboljsanju njegove paznje,pre svega,jer mu je paznja jako losa,ne ume da se fokusira,misli mu stalno lutaju,odlaze,beze,ti ga pitas jedno i trazis da ponovi,a on pocne da nabraja domace zivotinje,naizgled iz cista mira,ali je on u svom mozgu vec otisao ko zna gde...znaci,paznja pre svega,a zatim taj govor koji on ima da se stavi u funkciju,odnosno da smisleno odgovara na pitanja.dobra stvar kod mozga je da se te veze iuzmedju celija ako su prekinute mogu opet uspostaviti i ojacati vezbom,ako se forsiraju i pravilno stimulisu.
ono sto prica profesor da jezicki poremecaji cesto daju sliku autisticnog deteta je jako tacno,jer zmislite dete koje ne ume da se izrazi,ne ume da komunicira,da kaze kad nesto hoce,kad ga nesto boli,ono ce postati frustrirano kad ga odrasli ne razumeju i razvice citav niz nekih besmislenih stereotipija jer mora nekako da izbaci to iz sebe.ne razume govor,samim tim nema ni kreativnu ,kobajagi igru,pa ne ume ni da se igra,a igra je jako bitna,veoma za razvoj deteta.
tako da sad taj autisticni spektar je jako prosiren,puno dece kad razviju funkcionalan govor gube vremenom sve te autisticne karakteristike sto je i za ocekivati,jer sad mogu da iskazu svoje potrebe govorom i da spoznaju svet oko sebe.
sve je to vrlo kompleksno,ni struka ne ume da da odgovor.
postoje deca koja se rode autisticna i tu se vec sa dva meseca,3 vidi da nesto odskace,strucnjaci mogu da uoce.
ali,postoje genetski predisponirana deca,takozvani TIHI SPAVACI,koji se rode kako treba i razvoj im tece uobicajeno,cak su i napredna deca,ali nesto iz spoljne sredine moze biti okidac za autizam i tu sad oni ubrajaju antibiotike u velikoj kolicini,ostanak bez kiseonika,stres veliki,pa i ta mmr vakcina,toksini,otrovi iz hrane..
veliki broj dece sa pervazivnim razvojnim poremecajima je na posebnoj ishrani,bez glutena,kazeina,aditiva,koriste se suplementi i dodaci ishrani da bi se organizam ocistio od toksina i doveo u jedno optimalno,idealno stanje kako bi sto brze i lakse mogao da se sprovodi proces ucenja i rad sa njima.
moj boza nema tu senzornu preoset_ljivost,znaci ne reaguje preoset_ljivo na zvucne ili vizuelne stimuluse,ali sam videla decu koja npr cim krene zvuk sirene,moraju da zatvore usi,to su njima bolne drazi,jedan ope nije mogao da podnese pesmice dcije,cim pocnu pesmice,on zatvara usi,lupa nogama o pod i vristi.

< Poruku je uredio branki RR -- 29.4.2015 9:18:05 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 9:53:56   
Modessty
Бранки извини што питам и уопште не мораш да ми одговориш - да ли имаш неку идеју или макар неки осећај шта је изазвало то повлачење у себе? Колико сам те разумела он је лпо причао пре тога? А питам због наше Ное. када сам је видела зимус није успостављала контакт погледом. Кажу да је то због кратковидости или шта већ - треба да приближи предмет да би га лепо видела и окице јој као мало иду у страну. АЛи сам приметила да је потпуно фокусирана на цртаће на ТВ-у. И кад гледа тв не види се та разрокост (безвезе израз али незнам како да то назовем)

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 10:06:36   
branki*
mod,boza nije imao razvijen skroz govor kad je sve to pocelo,ali je imao govor u zacetku,pojavile su se prve reci,odgovarao je SMISLENO na pitanje kako ti se zove drug,kako ti se zove brat,kako kuza kuca,kako kaze maca,pokazivao je prsticem,razumeo je govor sto je najbitnije.kod njega je puno toga,prvo taj njegov ostanak bez kiseonika na rodjenju,primao lek protiv konvulzija i epilepsije par meseci,mada on nikad nije imao epi napade,imao operaciju sa mesec dana,ogrooomne kolicine antibiotika,boravak u bolnici bez mene,nismo odmah mogli da uspostavimo vezu mama -beba.kad je to pocelo,pustali smo ga da gleda u komp i tv do besvesti,nismo mislili da mu time ne cinimo nista dobro,naprotiv,trebalo je vise da ga stimulisemo,vise da mi radimo i igramo se sa njim.
citam u grupi da vakcine mogu ispoljiti svoje kontraindikacije ne samo prvih par nedelja,nego i mesecima posle toga,odakle znam.ti kad primetis da sa detetom nije sve kako treba,prodje puno vremena jer sve to ide polako,prikriveno,ni ne primetis da si u problemu.
mogu oni vrlo pazljivi da budu i lepo da se fokusiraju kad je njima nesto bitno i privlacno-selektivna paznja.vezbom se puno postize,ponavljanje,ponavljanje do besvesti i upornost.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 10:36:55   
Modessty
Хвала Бранки! Ноа је имала 11 операција у првих годину дана живота и то све на мозгу. Има тај шант уграђен. Све то има последица. Са њом се много ради! Сестра је води на све могуће вежбе на све могуће и немогуће прегледе. Мислим да то даје резултате итекако! Интересантно је да баш доста реагује на другу децу. Николу је снимила како се хвата и устаје у њеној оградици и одмах кренула и она! Покушавала је неко време и на крају успела. Сестра се по мало плаши и аутизма. Мада мислим да се са њом толико ради да тога неће бити. Видећемо.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 10:50:07   
branki*
boze mili,11 operacija!user posted image user posted image
dusa malauser posted image a,sta ce zena,mora da se bori,nema druge!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 10:52:04   
jess021
Branki, draga opet ja da kazem kojuuser posted image
Najbitnije u svemu tome, kad se vec roditelj susrece sa tim, je sta se moze uraditi. Kao sto si rekla, lekari se fokusiraju da se funkcije govora, socijalizacije, razumevanja, paznje dovedu u normalu. Po mom misljenju i iskustvu moze se uraditi mnogo, toliko da dete za koje je je dijagnostikovan autizam, ta dijagnoza se do puberteta skoro pa izgubi i dete funkcionise najnormalnije. Naravno da postoje razliciti oblici i tezine tog poremecaja.
Mislim da sam vec pisala iako je nama govor negde najbitniji, lekarima nije, jer on ce doci sam po sebi cim dete dovoljno usmeri paznju i bude razumelo ono sto ga se pita.
Meni je isto interesantan taj momenat gledanja tv-a do besvesti i do te mere da ni na sta drugo ne obracaju paznju, mi smo to isto imali sa S., ali nismo prepoznali na vreme da ima toliko los uticaj.
user posted image
Mod, devojcici od srca zelim sve najbolje, nadam se da ce sve biti u redu. Pored tolikog truda, mora biti!!

< Poruku je uredio jess021 -- 29.4.2015 10:54:15 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 10:59:33   
branki*

IZVORNA PORUKA: jess021

Mislim da sam vec pisala iako je nama govor negde najbitniji, lekarima nije, jer on ce doci sam po sebi cim dete dovoljno usmeri paznju i bude razumelo ono sto ga se pita.
Meni je isto interesantan taj momenat gledanja tv-a do besvesti i do te mere da ni na sta drugo ne obracaju paznju, mi smo to isto imali sa S., ali nismo prepoznali na vreme da ima toliko los uticaj.


u pravu si,jess,zato u celu pricu nije dovoljno ukljuciti samo logopeda,nego mora i defektolog,reedukator psihomotorike..boza ima govor,ali ne ume da koristi i da se sluzi tim govoromuser posted image valjda ce ici na bolje,idemo opet kod selakovicke na mesec,dva...
ljubim vas i grlimuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 11:02:07   
jess021
Bice bolje, sigurnouser posted image user posted image

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 11:10:18   
Maraj
Samo da vam javnem da vas citam redovno al stvarno ne znam sta da kazem.....
branki user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 12:24:20   
degu
branki jel Boza sad na posebnom rezimu ishrane? Nekako najvise je na mene ostavio utisak onaj tekst o glutenu i kazeinu. A za tv se apsolutno slazem. Mi mesecima nismo palili tv, T kad ode u goste je zacudjena tom spravom :) deca pilje u tv kao hipnotisani i upijaju modele ponasanja pa i taj neki jezik iz crtaca, koji nema veze sa pravom komunikacijom

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 12:39:03   
branki*
maraj,deguuser posted image
bozi je izbacen kazein to sam ja sama njemu izbacila pre nekih pola godine.tad se ispostavilo da ima i kandidu,pa sam izbacila i secer skroz.kad kandide vise nema,dam mu cokoladnu bananicu ili jafa keks.kazein i dalje ne unosi.gluten mu nisam izbacila.ako stvari ne budu isle bolje,uradicemo tu peptiduriju,to je test koje se radi u francuskoj gde se vidi da li gluten i kazein uticu negativno na rad mozga,pa cu onda.sad nisam,jer mi inace imamo jaako velikih problema sa njegovom ishranom,i ne znam kako bih ga hranila.od povrca jede samo sargarepu i krompir,supu,meso,proju,hleb,przenice,makarone,jaja i to je maltene to.od voca nista,samo bananu ili jabuku jednom u 2 meseca.i da jede posnu plazmu,grickalice neke...
kod neke dece dijeta pokazuje poboljsanje,a kod neke je isto.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Autizam kod dece
29.4.2015 13:20:50   
Valerie
user posted image branki

kad ste pominjale belu buku, videla sam pre neki dan reklamu u nekom casopisu za neki aparat, kao jastuce koje se stavi bebi na uvo i emituje to. i kao smiruje. mislim da se malo preteruje u izmisljanju onoga sto smiruje decu, malo na silu. sigurno nije lako kad dete stalno place, ali ja se ne bih usudila da na mozgu koji se tek razvija isprobavam nesto cija stetnost moze da se vidi tek posle nekoliko godina. i ko bi to posle povezao. kao sto su ranije davali alhohol nemirnim bebama... sad znamo da ne valja.
ne svidjaju mi se uopste ni ljuljaske za vibracijom, ko zna kako i to deluje... ako ne sme vibracioni masazer u trudnoci, sto bi smeo nakon rodjenja. ja mozda preterujem, ali nisam za takve novotarije user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here