|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
21.9.2014 22:09:17   
Maslacak15
Misho naravno da je odnos prema kontracepciji osnovni problem to je potpuno jasno i lako dokazivo. U Nemackoj ima oko 100 000 abortusa godisnje a u Srbiji blizu 80 000, a nemacka je osam puta veca od Srbije. A poznato je da je natalitet u Nemackoj vrlo nizak, znaci one jednostavno ne ostaju u drugom stanju.
Ali su one uglavnom na piluli, ogromna ogromna vecina a ako nisu onda koriste spiralu kondom.... Uglavnom stite se.
Ili mozda mislis da su Srbi sedam puta seksualno aktivniji posto je to jedino alternativno objasnjenje?user posted image Mala sala u ovako ozbiljnoj temi.
sve te price o spiralama koje zakazuju trudnocama uprkos piluli kondomima koje pucaju moguce su naravno i desavaju se u pojedinacnim slucajevima ali izuzetno retko.
U Srbiji postoji odbojnost protiv uzimanja pilula ( " nece hormone itd") kod zena i odbojnost od kondoma kod muskaraca i onda se ne koristi nista. Vrlo vrlo cesto. Posto prekinut snosaj nije nikakva kontracepcija. I mislim da je situacija najgora upravo kod udatih zena koje imaju decu. Posto ove mladje se mozda cak i vise plase i bolesti a i opasnosti da ako abortiraju mozda budu imale problema da zatrudne. A abortus kao tip kontracepcije je meni licno uzasno odbojna stvar i jako mi je zao tih beba...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 976
   RE: Abortus
21.9.2014 22:12:33   
dunja RR
Sada sam se set_ila, da mi je jedna prijateljica, Holanđanka, pokazala da u nadlaktici ima hormonsku spiralu (može da se napipa), to se kaže kod njih tako radi. Meni delovalo kao neki čip.

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.9.2014 22:13:27 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 977
   RE: Abortus
21.9.2014 22:15:56   
doktorkakristal
ja mislim da je TANJA otisla ,prosto je dosla samo po savet i nastade cela diskusija koja njoj nije odgovarala,zena je vec donela odluku,tako da mislim da je izlisno vise pisati na ovu temu user posted image

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 978
   RE: Abortus
21.9.2014 22:26:29   
Milagros

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sada sam se set_ila, da mi je jedna prijateljica, Holanđanka, pokazala da u nadlaktici ima hormonsku spiralu (može da se napipa), to se kaže kod njih tako radi. Meni delovalo kao neki čip.

ovo isto imala moja drugarica u Švicarskoj,izvadila je i ostao joj mali ožiljak,baš kao čip,služi svrsi ali ju je užasno bolio stomak dok ga nije izvadila.

_____________________________

Živim za moju dječicu i za bolje sutra!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 979
   RE: Abortus
21.9.2014 22:28:27   
Olga75
cini mi se da se sve slazemo da abortus ne sme biti kontracepcija
ja cu da linkujem temu KONTRACEPCIJA

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Milagros)
Direktna veza do poruke: 980
   RE: Abortus
21.9.2014 23:20:04   
Misha i Ljisha
Maslacak sve se ja slazem sa tobomuser posted image . Nego imam jedno pitanje da li si ti planirala drugu trudnocu? Kolko sam ja shvatila DESILO se osim sto si ti odlucila da rodis, jer verujem da iako si tamo sama bez igde ikog imas "dobru osnovu" i za drugo dete.

Nemoj sad da se ljutis sto sam te ovo pitala. Prosto hocu da kazem da se iz nekih razloga stvarno desi, Ja sam napisala eto ajd da kazem neke moguce scenarije (kao za spanske serijeuser posted image ) ali su vrlo moguci i upravo sam i pisala iskustva svojim poznanica i drugarica.Znaci nista izmislila nisam. A sto se tice pucanja kondoma, vala meni je pukao sto puta u zivotu i presla sam na tablete. Tokom 4 godine duge veze sa tim mojim bivsim momkom nijednom ama nijednom nismo imali nezasticen sex, kupivali smo one kondome u studentskoj za 20 dinuser posted image , guma najgora, za automobil valjda ali radili su posao. A ako nam je i pukao kondom onda je to bas bio durex. E sad ispade da je ovo za temu kontracepcija. Izvinjavam se.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 981
   RE: Abortus
21.9.2014 23:37:22   
Maslacak15
Ne ljutim se sto bi se ljutila. Desilo se sto se nisam na odgovarajuci nacin stitila i 100 % je moja odgovornost. Otisla sam na odmor, dobila i ubedjena bila da mi je m tek prosla. U sustini imala sam nezasticen odnos 10 og dana ciklusa, knjiski da se lepo zatrudni. A mislila sam u tom trenutku da je 6. ili 7 , dan znaci relativno rano i time "sigurno". Tako da se nije desilo bog zna sta misteriozno. A zasto nisam bolje pazila? Uopste se nebih ni uopstala u takve metode, brojanja dana, posto je sve to naravno ultrariskantno ali ja prosto nisam racunala da moze da mi se desi da tako lako zatrudnim. Posto sam se za prvu trudnocu namucila, ravne dve ipo godine i na kraju zatrudnela na terapiji za spustanje prolaktina.
Brzo je meni bilo jasno 2 i 2 jos sam se salila sa muzem " joj pa ja bi ovako mogla i da zatrudnim" ali sve je to bio vise vic dok se nisam vratila kuci i shvatila da moj PMS ne lici ama bas ni malo na PMS.
Hocu da kazem ja sam bila stvarno JAKO iznenadjena, bukvalno sam zatrudnela od tog jednog jedinog nezasticenog odnosa cetiri dana pred ovulaciju. Ali nisam razmisljala ni sekunda sta mi je ciniti. Iskreno plasila sam se jel sam imala carski samo sest meseci pre toga. Objasnila sam da nije bas bilo idealno ni za posao o stresu sa dva mala deteta da ne pricam. Da dodam, ja majku nemam, oba puta uskakale su tetke i kuma na samom pocetku samo dok. sam se digla na noge, sami smo skroz. Ali ja prosto posle svega sto sam prosla da bi dobila dete ( prvo) nikad nebih mogla da prekinem trudnocu samo zato sto sam bila nesposobna da se stitim kako valja.... Finansijski nemam problema sa hlebom i vodom ali ima drugih problema. Svako ima nekih problema.

Ko sto rekoh postujem ima razlicitih zena, postujem da ima i teskih situacija ali treba ceniti zivot a svaka trudnoca je novi zivot koji je nastao i koji je kao takav jedinstven. Samo treba dobro razmisliti a svako zna sta je za njega najbolje.


< Poruku je uredio Maslacak15 -- 21.9.2014 23:40:11 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 982
   RE: Abortus
22.9.2014 0:00:58   
Misha i Ljisha
Vidis meni su dr rekli da nemam ovulacije. Prosto su mi rekli nema ovulacije nema bebe i cao. Ja se pomirila sa sudbinom da necu imati decu cak nisam ni htela da se upustam u tu borbu imati dete po svaku cenu vec sam sa mm isplanirala sta i kako cemo. I puf desila se ovulacija. Nisam ni ja razmisljala naravno da cu roditi. Ali eto i meni se upravo desila "nenadana" trudnoca (ne bih rekla nezeljena jer to ipak nije prava rec). Na svakom je da odluci za sebe. Znam da si imala carski rez (znas da sam ja streberka i sve pamtimuser posted image ) i znam da ti je bilo tesko i da je naporno sa dva mala deteta ali ti si znala u sebi da si sposobna da sve preguras. Verujem da postoje zene koje isto tako znaju da NISU sposobne za tako nesto. Ako nisu sposobne onda ne treba ni da se razmisljaju da li abortirati ili ne. Zamisli zenu isfrustriranu kako se izživljava na maloj deci. E pa meni je onda bolja varijanta abortirati.

Verujem u Boga i verujem da nije ispravno ali ne treba po svaku cenu ni radjati decu ukoliko nisi spreman da im pruzis ljubav

Sad se vratih jos da dodam. Nenadana trudnoca mi se desila u eto nekom bas losem trenutku, ja bez posla, mm na nekom minimalcu uzas od finansija, renovirali ispucali novaca bas pre trudnoce, renovirali kucu kao da nikad dete necemo imati (npr ugradili tus a ne kadu a sad bi mi bilo mnogo lakse da imamo kadu) i td. Pa rodila sam. Snasli smo se i snalazimo se.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 22.9.2014 0:16:21 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 983
   RE: Abortus
24.9.2014 17:40:41   
Anoniman
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/ljubav-seks/Najgore-stvari-koje-su-zene-radile-da-bi-se-zastitile-od-trudnoce-264684.html

Jako interesantan clanak

(odgovor članu Misha i Ljisha)
  Direktna veza do poruke: 984
   RE: Abortus
15.12.2014 11:58:37   
nesudjenamama
evo mene posle 5 godina, 18.decembra moj sin puni 5 godina i bas na ovom forumu sam pisala( mozete pronaci moje poruke, kako sam ostala sama u trudnoci i ipak se odlucila da rodim). Poenta ovog mog javljanja je da svim devojkama, zenama, porucim da nikako se ne odlucuju na abortus, pa makar bile i u goroj situaciji od moje. Ako su roditelji protiv, verujte smirice se i volece svog unuka i vise nego sto vas vole, ako vas je partner ostavio, ne treba vam takav covek i neka ide sto dalje od vas. Ako vam treba materijalna i moralna podrska , tu sam da pomognem. Ne bih ovo bezveze pisala da ne znam koliko vredi jedan zivot i koliko on utice na sve nas u najboljem mogucem smislu. Mozemo da izaberemo ili zivot ili smrt, sami prosudite sta je dobro u ovoj prici.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 985
   RE: Abortus
15.12.2014 14:57:15   
mamica 91
user posted image user posted image svaka cast...

(odgovor članu nesudjenamama)
Direktna veza do poruke: 986
   RE: Abortus
15.12.2014 15:39:49   
bubulence
nesudjenamama svaka cast! neka je ziv i zdrav decak i ti sa njim!

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 987
   RE: Abortus
15.12.2014 15:48:09   
dunja RR

Da je živ i zdrav, bravo za ŽIVOT user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 988
   RE: Abortus
15.12.2014 15:48:42   
vikiveki
Nesuđenamama user posted image sva sam se naježila dok sam čitala tvoj post...svaka čast,tako se treba boriti.Bolje je da dete bude sa mamom koja ga želi nego sa oba roditelja a da se pri tom otac ponaša kao kreten.

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 989
   RE: Abortus
15.12.2014 15:54:27   
lelaigor
Nesudjenamama, predivno! user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 990
   RE: Abortus
16.12.2014 0:23:33   
Azra_
Lepši post nisam mogla pročitai!user posted image Bilo bi lepo da češće budeš ovde i svojim iskustvom pomogneš ženama u sličnoj situaciji.user posted image

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 991
   RE: Abortus
16.12.2014 0:28:16   
dijana1*
Kada sam videla aktivnu temu abortus u momentu sam se rastuzila
Uopste nisam ocekivala ovako divan post.
Svaka cast na hrabrosti a decak neka je ziv i zdravuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 992
   RE: Abortus
16.12.2014 8:14:47   
lanajelena
user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 993
   RE: Abortus
16.12.2014 14:44:57   
Sosa Mena

IZVORNA PORUKA: nesudjenamama

evo mene posle 5 godina, 18.decembra moj sin puni 5 godina i bas na ovom forumu sam pisala( mozete pronaci moje poruke, kako sam ostala sama u trudnoci i ipak se odlucila da rodim). Poenta ovog mog javljanja je da svim devojkama, zenama, porucim da nikako se ne odlucuju na abortus, pa makar bile i u goroj situaciji od moje. Ako su roditelji protiv, verujte smirice se i volece svog unuka i vise nego sto vas vole, ako vas je partner ostavio, ne treba vam takav covek i neka ide sto dalje od vas. Ako vam treba materijalna i moralna podrska , tu sam da pomognem. Ne bih ovo bezveze pisala da ne znam koliko vredi jedan zivot i koliko on utice na sve nas u najboljem mogucem smislu. Mozemo da izaberemo ili zivot ili smrt, sami prosudite sta je dobro u ovoj prici.




user posted image

Nadam se da ce sve zene koje dodju u iskusenje da izvrse abortus procitati ovo i shvatiti da nista nije vrednije od malog zivota koji raste u njoj.

_____________________________

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu nesudjenamama)
Direktna veza do poruke: 994
   RE: Abortus
23.12.2014 6:16:09   
vukosava

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ne menjajte naziv teme user posted image

P.S. odgovarajte na moj post, nemojte na one starije gde piše Želim ...


Stvarno totalno degute - "zelim abortus"

Mrzim ovu temu i sto je uospte aktivna.

Maslacak - ako vec toliko pucaju ti kondomi po Srbiji, daj da se uvede neka kontrola kvaliteta kao u Nemackoj, da ne dobijamo vise tu bofl robu...

I moja drugarica je nosila taj implant u ruci, nadlaktici, traje dve ili tri godine. Izvadis kad hoces da zatrudnis. Evo ona je upravo trudna.

Mislaj i Ljisha, ja ga imah jedno pet puta u zivotu i jednom od tih pet i zatrudneh. Moze da se cuva naravno, samo ko stvarno pazi.I meni je bila nenadana, neplanirana (znam da u Srbiji to bude neka sifra za nesto drugo). U tom momentu sam bila u najodvratnijoj spanskoj seriji koja je poprimala svaki momenat nemoguce misije. Ali izgurasmo.

A oko mene su svi govorili o abortusu kao najrazumnijem resenju. Ko voli - nek izvoli, tudje telo, tudje dete, radjajte, ubijajte, ko smo mi tu da sudimo. Ja ne. Do god imam ovu glavu na ramenima odlucivacu sama kako se sire noge i kad. I sta sve moze da se desi ili ne. I da stanem hrabro iza svake posledice.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 995
   RE: Abortus
23.12.2014 15:42:13   
mlada_mama
Kad vec ova tema postoji, mislim da ne bi trebalo da osudjujemo, napadamo i sjedamo na muku sto se kaze nekome kome treba mozda savjet, mozda ne. Ali, s obzirom da smo takvi ljudi, da komentarisemo i olako dajemo misljenje a nekad ne razmislimo prije toga, desi se i da se neko nadje uvrijedjen. Licno ja, kad sam prvi put dobila M, imala sam 13 godina, i tad sa svojih 13 sam rekla mami, nakon sto mi je sve objasnila, da me neko ne daj Boze siluje, ja bi rodila to djete ako bi bila zdravstveno sposobna i ako bi sve sa djetetom bilo u redu, jer mi je i tad, a i sad pogotovo kad vec imam djete, strasna pomisao na abortus. Danas je vrijeme takvo kakvo je, neko ima puno djece, neko nema nijedno, neko se muci, pati, daje silne pare, neko ostane trudan pa ga ne zeli. Svakom svoje. Svako ko to cini zivi sa tim, kako ne znam, ali tako je. Neko rece, nikad ne reci da se to tebi nece desiti, jedini slucaj kad bi ja to uradila je ne daj Boze, neke anomalije na djetetu, i tad bi se jako patila i puno lomila sta raditi... Kondomi, spirale, cuvanje prirodnim putem, sve zavisi od oba partnera, pa ta odluka onda vuce i ovu nazalost...

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 996
   RE: Abortus
16.6.2017 17:51:45   
Dora89
Bravo! Hajde da se ne osuđujemo međusobno, nego da budemo podrška jedna drugoj. Dovoljno je što nas ceo svet osuđuje, što smo svima za nešto krive, što moramo svuda da se dokazujemo, hajde bar da se međusobno ne gložimo. Da li ste ikad čule da je muškarac odgovoran za abortus? Da li ste ikad čule da se muškarci međusobno osuđuju? Čak i opravdavaju jedni druge!
Ovo je moja priča. Neplanirana i neželjena trudnoća. Vrlo prosto, nisam računala plodne dane, nismo koristili ni kondom, niti pilule. Neću lagati da mi je pukao kondom, mada verujem da se i to dešava. Da me neko pita gde mi je bila pamet... Stvarno sam mislila: "pa, valjda neće". Onda mi je menstruacija kasnila, bolele su me grudi i bilo mi je muka, ali nikako nisam htela sebi da priznam. Nisam smela da uradim test za trudnoću, ginekolog mi je potvrdio. Sledi očaj, kajanje, preispitivanje kako sam mogla biti tako neodgovorna. Mrzela sam svaku trudničku tegobu, zavidela svakoj devojci koja nije trudna. Bila sam nezaposlena, i roditelji su me kritikovali, što razumem, ali kritikovala me je i šira rodbina, što je čisto zabadanje nosa u tuđe živote. Odlučila sam da rodim. Smatrala sam da ću se snaći, da je trebalo ranije da mislim, da beba ništa nije kriva. I u međuvremenu se zaposlim! Od tada sam uživala u svom stomačiću, i posle rodila divno dete! Sad mi nedostaje samo ceo iznos plate i ona bezbrižnost, ali to samo ponekad. Postala sam mnogo zrelija, pametnija, naučila da posmatram širu sliku, da nikoga ne osuđujem, da iskoristim svaki momenat i svaku priliku, da se snađem, da mane preokrenem u vrline... Od impulsivnog deteta postala sam samostalna žena. Uspela sam da uskladim dete, društvo, izlaske, kućne obaveze, porodicu i karijeru. Svi kažu da sam se mnogo prolepšala od kad sam majka. Da, dete je došlo u pravo vreme, iako ja to tada nisam shvatala. To je bila jedna od najpametnijih odluka koje sam u životu donela!

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 997
   RE: Abortus
16.6.2017 18:24:38   
Mariya
Dorauser posted image
Odluka da zadržiš i rodiš sebi dete nikad nije loša.

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 998
   RE: Abortus
16.6.2017 23:55:29   
vocicana
Ti Dora izvucis kao jedno jako zrelo stvorenje, veoma trezvenopises i razmisljas. Odluka jenaravno ispravna, svi negde unekom trenutku verovatno daju sebi za pravo da zabadaju nosu tvoj zivot i da se bave time da li si mlada...stasi mislila...pa kako ces...pa staces... Na kraju tj na pocetku, to deteje tvoje dete, ti najbolje znas sta ti je ciniti i vidis, sve dodje na svoje mesto, to se ne desava slucajno, prst sudbine je cudo, od susreta do takodivnih momenata, najvaznija je sada tvoja sreca i ispunjenost sto si odlucila da zadrzis bebui da sada svakog dana bude lepa i nasmejana.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 999
   RE: Abortus
21.6.2017 16:22:27   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Dora89

Bila sam nezaposlena, i roditelji su me kritikovali, što razumem, ali kritikovala me je i šira rodbina, što je čisto zabadanje nosa u tuđe živote.


Draga moja, ti imas dete u pravo vreme. A ne masa nas sto juri karijeru pa ima decu sa dubokih trideset i nesto godina. Moja cimerka sa fakulteta ima dve cerke na fakultetu (19 godina) a ja gajim dete of 6 godina. Sta je normalno? Ko je taj autoritet da sudi?

Kod nas je sve iskrivljeno totalno. Roditelji te kritikovali, rodbina. Umesto da te podrze. Nek si ziva i zdrava pod broj jedan, sta bi rekli da se drogiras, krades. Svasta. Sistem iskrivljenih vrednosti, to je nas generalno problem. Znam masu zena sto su abortirale bas zbog pritiska roditelja i rodbine. Grozno. Neko ima prava da sudi o tebi, delu tebe.

Imam puno vrsnjakinja koje sad idu na vestacku oplodnju, pucaju pare da zatrudne... Neke i ne mogu zbog lose uradjenih abortusa... Nije zivot uvek onako kako mi planiramo, neke stvari se jednostavno dese.

I svako ko resi da ima dete u situaciji koja je naizgled neresiva je heroj. U danasnjem vremenu, totalni heroj.

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here