Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 14.12.2017 23:11:16
|
|
|
|
degu
|
Rosi bas mi je zao ali reagovala si u pravi cas. Tako je sin moje drugarice isto imao upalu pluca, dr-ka nije cula, dok T nije pocela da skace i krv pokazala. Inace i meni bi deda smetao da spavam u bilo koji stranac u kuci Ljiso mislim na tebevi verujem u dobre rezultate
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 7:27:25
|
|
|
|
smeško
|
Isi, bre, ti si neprestano u nekom pokretu. Svaka cast. Maraj, ja od pocetka ove trudnoce lezem kao kokica, sa prvim mrakom. Srecom, moji moraju u osam vec da budu u krevetu jer Niki ustaje u pila sedam za skolu. Mene ovih dana ubi gorusica. Bol, mucnina, ne mogu da prespavam noc nego setam ko zombi po kuci.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 8:51:48
|
|
|
|
MaRa94
|
Dobro jutro drage. Juce u 6:50 sam rodila predivnu cerkicu... 13. sam imala menstrualne bolove tokom celog dana. Oko 18h su poceli da budu redovniji i jaci. Otisla sam u bolnici oko 22h gde su videli da sam otvorena vise od dva prsta i pojudili da ostanrm i sacekamo tu ili da iden kici da sacrkam jos malo pa da se vratim. Oko 01 h bolovi su postali bas jaki pa sam se vratila u porodiliste gde su me zadrzali. Nakon pripreme i bolova oko 02h pukao mi je vodenjak. Oko 06 i 35h ujutru bila sam otvorena skoro skroz, stavili na sto i dok su pripremili sta treba i prikljucili infuziju dobila sam napone. Porodjaj je prosao poprilicno lako, nisu mi radili epiziotomiju, mada imam neke ogrebotine spolja ali nisu bile za sivenje. Nasa Mila je 3250g i 52cm. Lici na tatu za sada... Mi se evo sad cuvkamo... pozdrav od nas 😙 Hvala puuuuno na lepiz zeljama.
< Poruku je uredio MaRa94 -- 15.12.2017 8:52:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 9:11:10
|
|
|
|
isidora88
|
Jutro, i meni maraj sinak nece da spava, uopste mi nije jasno sto tako tesko zaspi. Danas spremanje, sutra slavimo rodjus, bice veselo
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 9:14:33
|
|
|
|
mama Jo
|
Draga Maro, bravo 😊 super si prosla, srecnica si i sto nemas ranu i sto je bilo sve tako relativno brzo! Samo uzivajte i budite dobro! Nadam se da ces i sa grudima i dojenjem proci sto lakse, samo uzivaj sa svojom bubicom malom, pa se javi kad imas vremena da cujemo kako si, mislimo svi na vas dve 😊 Ja sam sad bila na ctg i nema nikakvih kontrakcija, to su te neke pripremne i lazne promene koje aparat nije registrovao.... pa sam se smirila, juce me je bas uhvatio neki nemir.... Veliki za sve
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 9:26:49
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro drage. Maro super. Samo se mazite Mi smo ustali pre sat vremena. L uvece nikako da zaspi. Al zato odvali do 8- pola9 ujutru. Sad cemo jos malo kod mojih na proju
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 9:33:36
|
|
|
|
Rosita
|
Jutro drage zene. Stvarno ste divne i puno hvala. D kaslje ali veseo je,mada smoren od tolikog bivanja u kuci i tek malo napolje. Juce je kukao da vozi trotinet ili bicikl, skace po kuci, dize prasinu, gde dete da miruje. Juce je imao 37.1, rekla bih bas da bi krenula T, ali vec je na ab pa verujem da nece ni biti. Maro, cestitam ti! Super. Ja sam bas bila srecnica prvi put. Dosla sa 5 prstiju, porodila se 3 h nakon dolaska u porodiliste. Daj Boze i sad :). Isi, srecno slavlje! Masno, uzivaj. Mislim da ima tu nesto do tvoje smirenosti i opustenosti, zracis bebi. Degu, ti i ja se razumemo :) Pozdrav.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 14:38:41
|
|
|
|
smeško
|
Rosi, vi ste jos bolesni?! Sada sam premotala postove, sjajno si to uhvatila i odreagovala. Svaka cast! Maro, sve cestitke celoj porodici! Sjajno sto si dobro prosla i sto nisi usivana! Sada sledi pravo uzivanje. Ostale trudnice, kako ste? Kako prezivljavate ovo ludo promenljivo vreme?
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 14:44:01
|
|
|
|
Maraj
|
Meni neka muka kako god okrenes.... Kad ne jedem, zeludac me reže, kad pojedem stomak me zateže jer ne idem danima u wc... tako da eto....to su moje muke...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 14:52:55
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Meni neka muka kako god okrenes.... Kad ne jedem, zeludac me reže, kad pojedem stomak me zateže jer ne idem danima u wc... tako da eto....to su moje muke... Evo devet meseci isti problem imam.... Muka mi i imam gadjenje na gotovo svu hranu, onda kad me spopadne glad i jedem - gorusica me ubi.... zatvor isto.... jezivo 😂
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 14:52:57
|
|
|
|
madre
|
Evo i mene bila jutros kod zubara, sad rucala. Mali spava, sad ce da se budi, a veliki otisao sa dedom u setnju. Zvala me drugarica da se vidimo kasnije, da idemo na kafu i kolace, a mm radi, ne znam sta cu sa decom. Verujem da bi ih moj tata cuvao, ali mi nesto glupo da ga mucim zbog kafe. Mada realno, nigdeeee ne idem, bas bi mi trebalo malo da se prosetam...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 16:03:02
|
|
|
|
smeško
|
Evo ja prošetala do ginekologa po uput za važenje krvi. Ubi me gorušica.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 15.12.2017 22:06:18
|
|
|
|
vonavoj
|
Madre.jesi li otisla na kafu? Ako imas ko da ih malo pricuva,a treba ti vreme za sebe,zasto da ne? Mi smo bili na rodjendanu u Bgu.neka igraonica..sutra deca imaju generalnu probu folklora u 10..u 11 idemo u Usce..prijavila sam ih za coca -cola eksperiment.pisu pismo Deda mrazu...a sledeca nedelja ce biti interesantna..slava kod kumova.pa koncert u cetvrtak.u petak proslava u firmi..mm ide u Hr..hoce da mi dovede sveki..a ja se opirem,lakse se organizujem sama..mada neka dodje.nesto ce pomoci...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 9:20:55
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro drage Madre i treba da ides. Tati nece nista faliti , a tebi ce i pola sata znaciti Ja ispekla proju. To mi se najvise jede. I jogurt mi nesnosno prija Mozda posle odemo da osisamo L. Za to se psihicki spremamo. L toliko vristi . Ne da da ga sisamo. Ceo blok ga cuje koliko se dere. Mm ga drzi u krilu. Ja ga pritiskam odozgo a frizerka sta uradi uradi tako se mi sisamo
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 9:34:14
|
|
|
|
madre
|
Cao, drugari isla sam sinoc na bruskete i toplu cokoladu, bilo mi je lepo tata uvek hoce da ih cuva, ali ovaj mali je bas zivahan i zahtevan pa to ostavljam samo kad moram negde da idem... Danas kisa, kuca ceo Dan, verovatno ce se gledati filmovi...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 10:03:51
|
|
|
|
vonavoj
|
Maraj.ni.mobilni ne pomaze..nesto mu pustis da gleda.. Moje devojke otiale na folklor,a ja se spremam pa cemo za Bg..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 10:05:48
|
|
|
|
Maraj
|
Ma kakvi von. Sve sam probala . I sa crtacima na tel. Nista. Kako vidi da se priblizavamo salonu tako krece vriska.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 10:17:01
|
|
|
|
isidora88
|
Mi smo sinoc imali cirkus, bebac poceo da povraca, temperatura 39, a danas slavimo rodjus, uf bas sam se nanervirala, slogorana sam nisam ni spavala. Danas je hvala bogu bolje, poslednji put je dobio sirup u 4h jutros i raspolozen je.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 10:32:08
|
|
|
|
madre
|
Auuu, isidora, to vam sad bas nije trebalo! Maraj, proci ce ta faza oko trece godine, samo budi strpljiva von, lepo se provedite
< Poruku je uredio madre -- 16.12.2017 10:33:22 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 13:13:58
|
|
|
|
Maraj
|
Joj isi...bas bezveze...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 14:29:33
|
|
|
|
Rosita
|
Zdravo trudnice. D i ja kod kuce. Danas je trebalo da nam majstor krpi neki deo parketa, ali nisam htela zbog laka, lepka i slicnih isparenja. On je inace veseo. Ali i dalje drnda nos. Salivacija je manja, ali je ima. Znam da je i neki alergen u pitanju. Orl je bila dala ksizal, ali pulmolog nije, pa nismo pili. Ali u ponedeljak cu videti sa njim, insistiracu na tome, ako hoce da ispitamo sta je u pitanju. Legla sam sinoc sa detetom, tj. u isto doba, pa sam se malo odmorila. On se budio, dosta sanja, kad kad ruzno. Meni se samo jede. U stvari, vise imam neku bezveznu naviku da jedem. Dodala sam 7 kg, dosadna sam, u prvoj trudnoci sam mnogo sporije dodavala. Al sta cu kad mi se jede . Isisdora, nadam se da cete lepo izgurati rodjendan. Ima nekih stomacnih cuda, ali prodje to za dva, tri dana. Mnogo nam nedostaje skitanje.... . Ali ova uzasna vlaga bi D samo provocirala
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 22:18:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Gde ste trudnice? Slabo se pise..mi bili u Bgu..lepo je bilo..i popodne T nesto kao vruce joj.hladno..ja pipnem i izmerim 37.5..zine.i belo na krajniku.reko pravac dr..sledece nedelje ima koncert na folkloru..rodjendan kod kumova..i dobila sinacilin..ali nema ni temp vise,sama spala..jela je normalno..mora da je tek pocetak.na vreme sam reagovala.procice za dva dana..ali nije bila bolesna od maja,pu pu.. I sad zaista osecam bebu vec par dana..ijaoj nema lepseg osecaja!
< Poruku je uredio vonavoj -- 16.12.2017 22:22:39 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 22:45:58
|
|
|
|
isidora88
|
Prezovesmo rodjus, skoro 20-oro dece u stanu plus odrasli, cula nas je susedna ulica komsje su srecom bile tolerante pa se nisu bunili. Bebac je kmezio i kenjkavio, cini mi se da mu rastu petice, toliko mi je grizao prst i dudu, uzasno mnogo balavi, zlezde nisu otecene, sutra moram videti kakvi su mu krajnici, ako su upaljeni da uvedemo ab. Sutra ocekujemo jos neke goste, u ponedeljak isto, mrtva sam umorna, odoh u krevet
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 16.12.2017 22:47:07
|
|
|
|
madre
|
Dobro vece, deca spavaju, ja legla i gledam tv. Isi, kako ste prosli danas, kako je mali? Rosi, jos dan dva i bicete kao novi, mada bih ja na vasem mestu sigurno skitala... Von, ja moje bebce sigurno osecam tek nedelju dana, ono kad sam pitala pre par nedelja sam se izgleda zeznula. Vecerala sam kasno i mnogo i sad imam tegobe
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 17.12.2017 7:56:52
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro drage. Ja leskarim u dnevnoj. Moji momci spavaju. Sinoc sam jedva uspavala L. Oko 15 do 12 je zaspao. Sve kasnije leze. Al ce sad da odvali do 9. Joj von, divote.... i ja jedva cekam da osetim bebu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciDobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?