|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
5.8.2018 17:44:54   
milicicak
Ja samo da mahnem iz Fronta. Vuk je stigao pre nego sto smo se nadali, ima 2350g i 44cm, trenutno je na grejanju. Ja sam ok, super sam prosla na porodjaju, ziveo hepidural user posted image

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 7:04:48   
mama ivane
Milicicak Cestitam oduser posted image zelim vam brz oporavak izljubi maleckog Vukauser posted image user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 7:25:36   
lesli
Sad me podstace ovo sto je Mili napisala da joj je procureo vodenjak.
Kako znate da se to desilo? Treba da bude veca kolicina vodenastog na vesu i da stalno curi ili kako?
Vec mesecima imam vodenast sekret od utrogestana, ali ga od juce ima nesto vise. Skoro svaki put kad ustanem (sto i nije cesto) curne malo, a nije urin 100%. I dalje je to mala kolicina, do 10ml (a verovatno i manje) za ceo dan jer u jednom navratu curne svega par kapi...

Pretpostavljam da je to ok? Inace imam kontrolu za neki dan...

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 9:00:46   
dunja RR
Mili, kad pre zbrisa iz teme user posted image , falices nam ovde, ljubi nam Vuka jako user posted image

Trudnicice kako ste?
Meni izgleda bas tesko pada ovaj progesteron, bukvalno mi se stalno zatvaraju oci, i niata ne mogu da uradim. Jos i ova vrucina, jedva cekam da prodje. I jos kontrola mi je krajem avgusta, tada cu biti 13+ i do tada cu progesteron primati minimum + utrogestan. Bas bi volela da bude ok pa da mi ukinu. Jos se razmisljam da li da od sledece kontrole predjem kod mog dr. Koji ce me i poradjati, ili da jos jedan pregled odradim kod Brakusa. Nisam zakazala nista, pa imam vremena da odlučim. Juce su me zvali sa klinike, stigli su rezultati briseva i sve je super.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 9:21:50   
mama ivane
Zaboli me u jednom trenutku ceo stomak a donji deo stomaka i krsta me bole 2 dana vec i imam mucnine ali ne povracam, sta to moze biti ? Inace u sredu idem na UZuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 11:29:19   
lesli
Dunja, ja bih presla kod lekara koji ce te poradjati. Brakusa mozes da zadrzis kao rezervnu varijantu, ako je tvoj lekar na bolovanju ili godisnjem, a zatreba ti lekar bas tada. Ja na kraju ni prvi pregled nisam obavila na klinici jer sam prokrvarila pre njega, pa su mi ga pomerili, ali kako sam nastavila da krvarim i u narednom periodu nije mi se sa Novog Beograda islo na Dusanovac.

Mama ivane ti bolovi mogu biti od sirenja materice.
Ako postanu bas jaki ili se pojavi krvarenje javi se lekaru. Ako ne cekaj sredu i napomeni te bolove svom lekaru za svaki slucaj ;)

Niko nema komentar na moje pitanje? user posted image

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 11:42:09   
dunja RR
Les ja nemam pojma jer nemam iskustva sa vodenjakom :(

Odradila sam sad ovaj drugi pregled kod Brakusa čisto zbog onog krvarenja na početku, a i do sada sam primala progesteron kod njih pa mi nekako bilo glupo da ne odem na pregled, sada više neću progesteron kod njih jer mi dolazi patronaža. U pravu si bolje da zakažem kod mog dr.
Mada je Brakus super stvarno, i dopada mi se onaj njihov UZ, koji je odličan. Moj dr prošli put nije imao dobar UZ ali mi prva komšinica koja se pre 4 meseca porodila kod njega i kod njega vodila trudnoću kaže da sada ima i on odličan aparat za UZ.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 13:04:53   
lesli
Znam da si se ti poradjala na CR pa mi je ocekivano da ne znas, ali se nadam da ima neka mama koja ima iskustva sa prirodnim porodjajem :)
Mada bih rekla da je sve ok. Danas ponovo manje curka, sve onako izmesano sa trgaovima utrogestana. Beba je standardno aktivna. Do pre pola sata mi je sutirala rebra i zeludac user posted image

E pa eto, resena ti je onda dilema. Brakusa ostavi kao dzokera. :)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 14:56:57   
MojMiki
Milicicak cestitam od sveg srca, uzivate u sreci i veselju ❤❤❤ zivi bili

Lesli i ja koristim utrogestan i stalno je nesto vlazno, koristim dnevne uloske. Tako je bilo i u prvoj trudnoci tako i sada. Isto kako ti opisujes. Radila sam briseve na proslom pregledu i bilo je sve ok.

Dunja mozes i ovaj UZ u 12 odnosno 13 nedelji da odradis kod Brakusa zbog dobrog UZ i ukunuce nesto od terapije....pa sledeci kod tvog dr. Secas se Brakusovih karakteristika bas za uz preglede. Sa druge strane i tvoj dr je odlican tako da neces pogresiti.

Kako kazu oni pilici....imam puna krila posla :-)
Pravim mafine drugarici za rodjendan i cuvam dete....a posle treba to sve da joj nosimo M i ja sami jer nam tata radi.
Inace ne znam da li sam pisala, uplatili smo egipat za 18.09. i sada se samo nadam da ce sve biti ok kao Dunja pre njenog letovanja. Do tada cu imati verovatno jos dve kontrole kod Brakusa pa cu preci kod nekog drugog. E tu se osecam uzgubljeno skroz jer ne znam ni kod koga ni kako...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 15:06:02   
dunja RR
Hihi, opet ne znam kod koga sledeći, al eto možda još taj sledeći kod Brakusa :)
Radim Nifty uskoro, pa će mi on gledati rezultate, rekao mi je da mu pošaljem kada uradim.

I meni je vlažno od utrogestana, ja nosim sve vreme mrežaste uloške.


Miki biće sve ok, i uživaćeš na moru, videćeš :)
Mi ćemo u V. Banju na nekih 7 dana, imam već sve dogovoreno, osim tačnog datuma, trebam da javim 10 dana ranije. Prvo sam mislila negde polovinom avgusta da idemo, međutim, toliko mi ne prija ova vrućina, pa mislim da ću ipak krajem avgusta-početak septembra, videću, kaa odradim ja taj naredni UZ, što Miki reče ti možda će mi ukinuti nešto od terapije pa će mi biti lakše na putu, a i S ima sistematski 29.8. pa da i to završim konačno. Taj hotel u koji idemo ima divne bazene i spolja i unutra, ali je spoljašni posebno lep, pa bi volela da se S kupa, zato se lomim, da li će moći oko 1.9. Pratim prognozu.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu MojMiki)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 15:14:26   
MojMiki
Dunja ako mozete mislim da ce ti vise prijati ove vrele dane da provedete tamo. Ja sam mislila da idemo u Sokobanju sada, bas zbog vrucine. Ali moj muz ne moze zbog posla.
A za lekice, mislim da ce mi izbaciti siofor sada, ocekujem da mozda smanji utrogestan i ne mogu da se setim do kad se pije estrofem

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 16:19:59   
lesli
Miki znam da je vlazno od utrogestana, ono sto me je zabrinulo sto je juce bila veca kolicina nego inace. Danas stanje redovno sa curkanjem.
I ne znam kako vama, ali meni je to skroz vodeno. Znaci desava se da krene da mi se sliva par kapi niz nogu nekad. Kao voda, samo sto je belo od primesa utrogestana user posted image

Izbacite te uloske ako mozete. Ja promenim ves nekoliko puta u toku dana i to je to.
Dok sam koristila uloske, koristila sam mrezaste, ali sam ih koristila zbog krvarenja, a ne zbog utrogestana. Kada se sve zavrsilo navukla sam kandidu i bakterije, iako sam te uloske menjala baaas cesto. I ubedjena sam da je nosenje ulozaka doprinelo tome. Od tada vise nisam koristila uloske, a svi naredni brisevi (a bilo ih je) su cisti.

Miki meni su glukofaz ostavili do kraja 16 (i ginekolog i endokrinolog su bile istog misljenja). Estrofem bi trebalo da se postepeno iskljucuje od 12. ali meni je i on ostavljen duze jer je doktorka prvo krenula njega da smanji da bi ga izbacila (pa je onda htela i utrogestan), a ono krenule kontrakcije. Tako da sam i njega umesto do neke 14. pila par nedelja duze, a utrogestan ostao do danasnjeg dana...

< Poruku je uredio lesli -- 6.8.2018 16:21:48 >

(odgovor članu MojMiki)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 16:33:29   
dunja RR
Ne znam Les, ti mrežasti su za trudnice, i koristila sam ih u prošloj trudnoći, sve bilo ok a i sada evo, brisevi su super, a ne vadim mrežaste uloške uopšte. Znam da obični ulošci nisu preporučljivi u trudnoći pa njih izbegavam. Ali nema šanse da bi bila bez uložaka, probala par puta, stalno osećam mokro dole, i piški mi se odmah, tako da bih veš morala bar 10 puta dnevno da presvlačim, a kako kada sam u prodavnici, na sastanku, u parku, neizvodljivo mi je dokle god koristim utrogestan.
Još sam i na moru bila, pesak non stop u gaćama, i hvala Bogu sve ok sa brisevima koje sam radila u petak. Meni kandida nagrne samo od slatkog ali sada ga ne jedem, pa je sve ok.
Les meni se ne sliva vodenasto, samo gusto belo.

Ja sam čini mi se siofor koristila do samog kraja trudnoće, znam da je bilo baš dugo, ali sam ja imala i gestacijski dijabetes.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 16:54:45   
lesli
Kod mene je to voda-voda, doduse ima i tog gustog. Cini mi se da nije bilo tako u pocetku. Ali vec mesecima jeste, a u cemu je fora nemam pojma user posted image
Pritom ja pocinjem da imam gadnu iritaciju od utrogestana. Vec sam se nekoliko puta zalila na svrab, doktorka uzimala briseve (i cervikalni i vaginalni) i ok su brisevi. Poslenji su radjeni pre oko 2 nedelje. A u prilog tome da je od njega ide sto najvise svrbi nakon stavljanja utrogestana i kada curi taj gusti sadrzaj user posted image Nekad bih ujedeala koliko svrbi user posted image

A za mrezaste uloske znam da su bolja varijanta. Oni se uvek koriste nakon porodjaja, intervencija poput kiretaze itd...
Ali ja ne mogu da se otmem utisku da je ta kandida posledica nosenja ulozaka 24h u kontinuitetu od mesec i po-dva. Prosto nikad nisam bila podlozna kandidi i prvi put sam je imala sad u trudnoci.

Edit: I da dodam da mi je skroz jasno da ne mozes negde bez uloska, to jeste malo bezveze da krenes negde a ves mokar. Ali gledaj bar kad si kod kuce da ih izbacis, tada bar uvek mozes da se presvuces ;)

< Poruku je uredio lesli -- 6.8.2018 16:56:08 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 17:05:12   
Maslacak15
lesli kandida je posledica trudnoce a ne ulozaka. Moja doktorka kaze ima pacijentkinja koje tako znaju da su trudne jer dobiju kandiduuser posted image . Naravno nije kod svake isto, ali je bas cesta prateca pojava. Ja sam u dve od tri trudnoce imala epizode ( u drugoj interesantno nisam iz ko zna kog razloga) iako nisam nosila uloske. Inace postoji kit za utvrdjivanje prisutva amnionske tecnosti u vagini. Detektuje je specifican protein koji je prisutan samo u plodovoj vodi i onda se razvije kolorimetrijska reakcija ( stapic poplavi) Ne znam da li se koristi u srpskim porodilistima ali nije to neka velika nauka. Ja sam jednom bila u drugoj trudnoci bas to da proverim, jer sam se gadno istripovala u 30 oj nedelji ali je ispala lazna uzbuna.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 17:37:53   
lesli
Pa ne znam maslacak, ali to je prvi i jedini put da sam imala kandidu.
Cudno mi je da je do trudnoce, a da je nisam jos koji put zapatila u proteklih 20tak nedelja.

A za testere, sumnjam ja to da u Srbiji postoji. Citala sam na nekom forumu da je bilo u apotekama nekih ulozaka koji reaguju na ph, ali su ti postovi od pre nekoliko godina. A i dzaba mi ulozak kad ph vrednost moze biti poremecena iz vise razloga. Deluje mi da je sada stanje redovno curka to videnasto, ali kao i prethodnih meseci. Ionako idem uskoro na kontrolu. U svakom slucaju hvala :)

< Poruku je uredio lesli -- 6.8.2018 17:39:22 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 18:26:36   
Dragce86
Lesli, imam apsolutno isti problem, ali za 3 dana idem kod mog dr na kontrolu, pa cemo videti sta kaze...Stalno mokro i vodenasto, bas kao tebi, a ponekad ima i belih lepljivih primesa vidno da je Utrogestan. Sinoc me je bebac ubio od sutiranja i od 19h do nekih 3h iza ponoci se okretao, sutao, podbijao pod rebra i skroz nisko maltene mi trnela cela vagina... Mislila sam da ce se prebaciti na glavu, posto je karlicno, ali izgleda nista od toga, danas opet isti polozaj pri pokretima kao i pre :( Nije mu uspeo kolut napred :) Mnooogo se uplasim kad se uzludi i kad krene da mi se steze stomak i da bude tvrd ( kontrakcije valjda ) jer i dalje brinem kakvo je stanje sa grlicem i sto nisko nosi, stalno strahujem da ne krene porodjaj ( jos je rano, od sutra 32+0 ). Sutra cu da uradim privatno lab.nalaze pa da imam sveze za svog dr. Ko zna kavki su mi i oni, nisam odavno radila, trebalo je prosli mesec alo posto sam morala da mirujem nisam ni otisla u svoj DZ zbog toga.. Lesli, kako se ti inace osecas, imas li sad kontrakcija, otices li? Dunja, divim ti se oko svih putovanja i izleta, jaaakoo mi to nedostaje, ja sam do 6.meseca svuda isla l posle nista od toga kad krete grlic da se otvara :( Pozz svima!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 19:04:58   
dunja RR
Dragce bice to sve ok, da izguraš što dalje user posted image

Ja sam danas baš okasnila sa popodnevnim utrogestanom, toliko posla danas za firmu+ sam paralelno kuvala ručak, čorbu od paradajza i teletinu sa krompirom u rerni, a klijenti su me non stop prekidali pa, kako uradm jednu radnju oko ručka, kako očistim jedan krompir, tako je zvonio telefon sa novim zadatkom, pa savki put peri ruke pa za komp. Moji danas na kupanju na Adi. Dešavalo mi se i ranije da kasnim sa utrogestanom ali ga danas preterah, bolje da sam ga popila kada je trebalo a ja sve bolje da stavim.

Sada me zvala cimerka sa aspiracije i transfera, njoj nažalost nije uspelo, srele smo se u petak na klinici, međutim evo već radi fet znači naredni ciklus nakon neuspele VTO. Nadam se da će uspeti sada.

P.S. Sada sm klopala, prste da poližeš, dugo se krčkalo user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 6.8.2018 19:22:58 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 20:45:56   
lesli
Dragce, danas me bas boleo stomak. Oni kao menstrualni bolovi. Smirilo se posle jedno 1h vremena, stomak je za to vreme bio (uglavnom) mekan sto bi trebalo da znaci da nisu bile kontrakcije ali me posteno uplasilo.

Ovo od utrogestana mi je odavno curkalo, ono sto me zabrinulo je to sto mi se cinilo da ima kolicinski vise tog vodenog. Danas mi se cini da je stanje redovno. Ali da, kad procitam tvoj opis - to je to!

Kontrakcija ima. Nekad vise nekad manje, ali mi se cini da nifelat tu radi posao. Uglavnom nisu toliko jake i ceste kao pre njega. Drugi problem je sto je meni materica cesto u necemu sto lekari nazivaju hipertonusom. Koliko sam razumela stomak i materica treba da bude mekani, a kod mene je cesto u grcu. Razumela sam da to nije skroz ok, ali da je manje ozbiljno od kontrakcija.
Moj grlic je na prosloj kontroli bio bolji videcemo kakvo je stanje sad. U svakom slucaju odvbrojavam dane za pocetak do pune 34, pa nam je sledeci cilj 36, a onda kako hoce :)

user posted image me je upravo izudarala samo tako. Juce i jutros je tukla po rebrima. Sad tuce nisko - u visini pubicne kosti je osetim. Meni se od pre neki dan cini da se ona okrenula karlicno (pre 2 nedelje je glava bila dole), no videcemo...

Sto se oticanja tice, rekla bih da ne oticem. Mada i lezim po ceo dan i to uglavnom pod klimom, pa ne znam ni od cega bih oticala user posted image

Kakvo je stanje kod tebe?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 22:41:40   
Dora89
Milicicak, neka je sa srećom! user posted image Propade nam plan da se zajedno porađamo! user posted image Uživajte u ljubavi!
Lesli, dosta u tvojoj priči prepoznajem svoje dosadašnje simptome. Meni je rekla dr da mi se stalno po malo smanjuje količina plodove vode i da pijem puno tečnosti da bih nadoknadila. Ja sam pila svakog dana oko litar vode, mleka, jogurta, sokova... Eto, dogurah do 9. meseca sa normalnom količinom plodove vode.
To što te svrbi je Kandida, poprilično sam sigurna. I ja sam to imala, i spontano je svrab prestao, bez ikakve intervencije.
Zbog takvih kontrakcija sam uzimala "Utrogestan" u drugom trimestru ove trudnoće, i prestala sam sa ulaskom u treći trimestar. Sad imam takve, lažne kontrakcije po 3-4 puta dnevno, u trajanju 5-10 min, a CTG je normalan.
Što se tiče pucanja vodenjaka, znam da kod nekih žena to prođe neopaženo, ali meni je svaki put bio kao ubod nožem u donji deo stomaka. Vrisnula bih da ne traje tako kratko. U svakom slučaju, sve i da ne prepoznaš pucanje vodenjaka, prepoznaćeš one pravilne kontrakcije, koje kreću ispod grudi i nastavljaju pravilno naniže, pa kad dođu do grlića, opet počinju odozgo. Toliko su pravilne, kao talasi na moru. Svi bolovi između, ovaj deo stomaka, onaj deo stomaka, to ne znači ništa, samo miruj.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
6.8.2018 23:12:26   
lesli
Hvala na savetima Dora user posted image

Meni uvek kazu da ima dovoljno plodove vode.
A kandida nije. Radila mi je i cervikalni i vaginalni bris, cisti su. Trazicu joj da ponovi kad budem isla na kontrolu, ali ne ocekujem da ce naci ista. Zalim se vec dosta dugo na to i svaki, ali bas svaki put su brisevi ok (izuzev tih na kraju prvog trimestra - tu je bila kandida + neka bakterija)

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
8.8.2018 22:37:27   
Maslacak15
Auuu trudnice pa vi se ucutale skrozuser posted image Ajmo ajmo malo aktivnosti. Mozda me Lesli konacno poslusala i otisla na sladoled??user posted image Ja sam malo danas mucila Dunju da se giba po kafanama. Samo je umesto muzike morala da slusa moju Anu koja se ponasala kao stenica. Al sta da radim kad sam fail po pitanju disciplinovanja cetvoromesecnih beba. Ona radi kako ona hoce i nije bila saglasna da ja u miru pojedem cevape.
Ajde budite vredne i pisite malouser posted image . Da li je negde raportovala Milicicak, kad ih pustaju iz Fronta? Pozdravljam vas...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
8.8.2018 23:03:01   
mama Jo
Hej trudnice 😊
Nigde nikoga, pa gledam sta ima kod vas 😊
Meni se sa vodenjakom desilo da je pukao u petak, kada sam otisla u porodiliste oni su to prepoznali kao visoko prsnuce i da ima jos dovoljno plodove vode... porodila sam se posle 4 dana (isla svaki dan na preglede i uvek konstatovali dovoljnu kolicinu plodove vode) kada su mi krenule kontrakcije. Pred sam porodjaj su mi jedva prokinuli vodenjak kojeg u stvari nije bilo (jer je pukao, jel) i iscurelo vrlo malo uzas zelene vode. Dr koji me je poradjao je ostao u cudu kako je ovaj drugi sto me je stalno vracao mogao da vidi da ima vode kad je prakticno nije bilo.
Svasta....

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
9.8.2018 8:41:55   
dunja RR
Daleko od mučenja, baš sam uživala, ispunila mi se dugogodišnja želja da upoznam ženu koja ima prave odgovore na sva mojauser posted image (i ne samo moja) pitanja user posted image Ani nešto nije odgovaralo tamo u Skadarliji, ali ti si jedna strpljiva i staložena mama :)
A Anaaa, lepa krofnica koja voli da siki user posted image

IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Ja sam malo danas mucila Dunju da se giba po kafanama. Samo je umesto muzike morala da slusa moju Anu koja se ponasala kao stenica. Al sta da radim kad sam fail po pitanju disciplinovanja cetvoromesecnih beba. Ona radi kako ona hoce i nije bila saglasna da ja u miru pojedem cevape.



< Poruku je uredio dunja RR -- 9.8.2018 8:45:38 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
9.8.2018 13:00:29   
lesli
Mama jo, kako si prepoznala da je vodenjak?

Ja pitah dr za ovo moje curkanje, kaze da je od utrogestana. Ali je nisam pitala ako vodenjak krene da curka kako cu to prepoznati user posted image
Inace je sve ok, beba lepo napreduje, plodove vode dovoljno, posteljica i pupcanik ok. Jedino grlic nije gledala...

Dragce, kakvo je stanje kod tebe?

Maslacak, ne brini nisam poslusala. user posted image
Raspadam se od bolova posle 10min na nogama. Nekad se jedva do kupatila dovucem. Bice vremena i za sladoled i za setnju...

Kako su ostale user posted image ?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here