|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 12:34:28   
Dora
user posted image Joj, Oti, super je tema!!! Baš mi treba ta tema već sad, IAKO ČEKAM 3. DETE!!!
Ništa se nije promenili od prvog puta osim da otprilike znam šta me čeka i o tim tehničkim stvarima (klistiranje uopšte ne boli a nije ni neprijatnouser posted image ) i da, kakvi silni papiri? Ja sam nekoliko poslednjih izveštaja sa pregleda držala u autu, knjižicu i ličnu kartu, šta još treba, možda sam zaboravila?

Moji strahovi su sad opet isti a drugačiji...
Hoće li sve biti uredu na porođaju? Sad, ovo nek ne čitaju one sa slabim stomakom- Šta ako mi se nešto desi pa mi deca ostanu bez majke? (to je moj strah br. jedan još od drugog porođaja i ne mogu da ga se oslobodim, a sad je još jači)
Pa, tu je onaj dobri stvari- šta ako se ne snađem sa bebom i svom obavezama? Ako ne budem mogla da dojim(isto jedan od većih strahova) itd...
Često uveče ne mogu da zaspem i sva znojava uhvatim sebe u glupim sećanjima sa carskog reza...moraću ponovo sve. Ne, nije mi lakše, još mi je teže...često se tresem od straha i pitam se šta mi je to trebalo...
Moj novi strah koji nikad nisam ni znala da postoji je: Šta ako mm padne jednom na pamet da rađam ponovo, šta ako me nagovori na to??? (iskreno, posle drugog deteta sam tražila da mi podvežu jajnike ali se moja doktorica samo slatko nasmejala) ALI SAD STVARNO, ŠTA DA RADIM DA STAVIM TAČKU NA RAĐANJE!?? Da to nikad više ne moram!???
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 12:43:55   
gagana83
IZVORNA PORUKA: OTI

sto bih ja volela da me ne seku....

Mozda je i bolje da te seku nego da se pocepas a meni se desilo i jedno i drugo i nista strasno,veruj mi da se to i ne oseti.Mene sam cin porodjaja uopste nije boleo,vec sam osetila neko olaksanje.Najgori su mi bili bolovi i usivanje.A rana ko rana boli ali ne nesto strasno,ja sam prvih dana pila febricet i on mi je smanjio bolove.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 13:11:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: suncokretizbloka

i muzevi treba da dodju na chas kad se beba kupa, jer se nekako smatra da uglavnom oni to rade.


user posted image user posted image user posted image
Ko to smatra???

Kod nas muževi trebali doći na jedan čas, mm nije bio, ja nisam smatrala da ima i jedan dobar razlog da ode, kasnije sam od ostalih ženica čula da im je "vaspitačica" pričala kako kod nas žena divljaju hormoni, i da to neće prestati nakon porođaja, kako je normalno da smo histerične, plačljive, kako treba da nam popuštaju, i obavezno buket cveća da donesu pri izlasku iz porodilišta. Za moja shvatanja: Gomila gluposti!


IZVORNA PORUKA: Dora


- Šta ako mi se nešto desi pa mi deca ostanu bez majke? (to je moj strah br. jedan još od drugog porođaja i ne mogu da ga se oslobodim, a sad je još jači)


Odvratan osećaj.
Za CR sam se bojala "Samo da sve bude ok sa bebom", onda kada je Luka imao 1,5 god operisala sam dojku. Sećam se histeričnog straha na operacionom stolu, tolikog, da sam imala utisak da anestezija ne deluje ne mene, jecala sam i samo govorila mladom doktoru koji me je u čudu gledao "Ovo ne deluje na mene, ali ako prodeluje, probudite me kako god znate i umete!" UFFFFFFFF!

Dora, na 4-ti CR svakako ne smeš!

(odgovor članu suncokretizbloka)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 15:25:36   
okice
Nema potrebe da se bojis porodjaja a jos manje odlaska u bolnicu cak i ako si sama kuci.
Porodjaj traje od 8 - 16h kod prvorotkinje.
Ako osjetis trudove ili ti pukne vodenjak, istusiraj se i zovi taksi ukoliko nikog nemas pored sebe.
Bolovi su nalik menstrualnim bolovima, mozda malo jaci i  nista vise.

Samo hrabro i bez panike.

Pozdrav svim trudnicama

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 15:54:53   
Brand new mama
 
Ja sam skoro prezivjela sve tacke tvoje "nocne more" pa smo skroz OKuser posted image
a sta ako se porodjaj desi ranije? a sta ako porodjaj krene u osmom? Sta ako onda ne budem imala spremnu torbu i dokumenta? -Porodjaj mi je krenuo u 36+3,sto se jos vodi kao prevremeni.Dvije nedjelje ranije sam se doselila u novi stan(i grad).Kad mi je pukao vodenjak,zvala sam, svog dr i on mi je rekao da odmah idem u bolnicu.Strpala sam pidzamu u torbu i mozda jos nesto donjeg vesa(i one jednokratne gaciceuser posted image )
- koliko stvarno boli rana posle? koliko minimum a koliko u najgorem slucaju traje oporavak? - Mene nisu sjekli,ali sam pukla mozda za dva sava.Ali vec sam za 5 dana sjedila u turskom sjedu,a moja mama samo sto se nije onesvjestila.U svakom slucaju,ako se plasis-kupi ulje za masazu(imas i temu o tome) pa lagano pocni da masiras-medjica(perineum) ce postati elasticniji
-  sta ako porodjaj krene a ja budem sama kod kuce?Bila sam sama,muz na 450 km od mene(zaboravio mob. taj dan u stanu),prijateljica taman imala prvo predavanje,moji i od mm na hiljadu i kusur km(i ponovo niko kuci,a brat i zaova su oboje taj dan imali ispite).Isla sam taxi-jem i ubijala se u pojam da li cu covjeku da zeznem sjediste,dok je on sav veseo pokusavao da me smiri pricajuci kako je u toj bolnici dobio 3 djece.-Zovi Beotaxi>trebalo bi da te voze besplatnouser posted image
opet, znam da to ne ide brzo ali sta mogu da uradim da ne zakasnim na epidural (oko mene dve porodilje nisu ni stigle na epidural - ja nisam dobila epidural,ali i nije mi pao na pamet skoro do kraja,a tad bi mi ga i onako iskljuciliuser posted image
- kad taj porodjaj krene i kad stignem u bolnicu..taj klistir, pa merenje tog pritiska...da li je te neko preuzme i vodi kroz celu pricu? -kraj mene je u toku porodjaja bio muz(stigao jeuser posted image ) i babica.
- da li klistir boli - ne,ali je malo neprijatno(mozda moj trip).mada sam ja ocekivala nemam ti pojma sta
- da li ste se vi depilirale ili brijale same kod kuce pred porodjaj ili ste pustile da to tamo urade? Ja sam bila djelomicno sredjenauser posted image ali ovdje ni ne briju
- na pregledima u devetom mesecu DR moze da vidi koliko je blizu porodjaj, makar okvirno???Tipa: "nece ovo jos nedelju dana" ili " ovo moze svaki dan" -mene je moj dr jako nervirao jer nije htio da mi radi ultrazvuk(bila sam navikla da svaki pregled vidim bebu dok sam bila u Kelnu),ali mislim da se to ne moze sigurno znati.Meni je grlic bio OK,a nisam ni primjetila da li mi je ispao"cep"
- da li ti neko pomogne da se spakujes i poneses stvari kad izlazis iz porodilista? Sad kad nema poseta...da li te neko spusti dole ispred...kako to izgleda?
- kada cu da naucim da povijam bebu? svedske pelene, tetra pelene, pampers pelene...kad cu da naucim koja kako ide, gde koja ide...  Pokazace ti sestre,ili ti sad juri kod prijateljica i vjezbajuser posted image .Ja sam i prije imala dodira sa bebicama,pa meni to nije bilo problematicno(vec od treceg dana sam ga sama i presvlacila(sa sve navlacenjem majicica preko glave)
Niko se nije naucen rodio,a i nije neka posebna nauka.Sigurna sam da ce sve proci OK.

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 20:48:35   
Dora
IZVORNA PORUKA: Tasha RR



Dora, na 4-ti CR svakako ne smeš!


Draga, na 4. CR i da smem nećuuser posted image samo, eto, pada mi svašta na pamet...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 20:56:00   
Lu
IZVORNA PORUKA: Dora

Šta ako mm padne jednom na pamet da rađam ponovo, šta ako me nagovori na to??? (iskreno, posle drugog deteta sam tražila da mi podvežu jajnike ali se moja doktorica samo slatko nasmejala) ALI SAD STVARNO, ŠTA DA RADIM DA STAVIM TAČKU NA RAĐANJE!?? Da to nikad više ne moram!???
user posted image


Pa zar je to nešto strašno,evo ja više neću da rađam a imam jedno dijeteuser posted image
Da te pitam,ti si otvorena osoba i znam da me nećeš shvatiti pogrešno...
Da li bi te muž mogao nagovoriti da rodiš još jedno dijete(zanemarimo to da ne smiješ više na carski i nebitno koliko djece imaš),zanima me da li će neka žena pristati da rodi dijete samo zato što to muž traži od nje a ona  eto u tom trenutku nema neki osjećaj za dijete user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:22:48   
Verus
Ja se jedino plasim CR.  Sto se tice kupovine, pocinjem da sredjujem sobu za mesec dana, par stvarcica vec imam...a ostalo cekam 8 mesec, 9ti nikako!
Sto se tice secenja....najbolje je pustiti da sama puknes ako budes, ali kada ti kazu da NE guras, stani oni ce masirati medjicu da se rastegli pre nego sto izadje glava i ramena, tako mozda neces ni puci.  Reci im da ne zelis da seku, ti si pacijent-izbor je tvoj.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:45:48   
anajid
Ja se sve ukupno plasim svega,ali mi nekako najgora ta epiziotomija!U nekoliko postova sam procitala kao porodjaj nisam ni osetila ali epi........uf,bas me strah.Ako pristanem da me seku,mozda nepotrebno,ako ne plasim se da ne puknem pa da bude jos gore!Eto sad fino nisam pametna!Mogu misliti kako smo smesne ovim zenama sto su se porodileuser posted image user posted image user posted image !A prezivecemo i mi kad su svi!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 34
   [Obrisana poruka]
8.12.2009 21:50:58   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 35
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:51:37   
Anoniman
nego sta anajid...pa cemo lepo da dajemo savete ovim novima...user posted image user posted image user posted image user posted image

Dora, kako to mislis " ne znas kako da stavis tacku na radjanje"
Nisam razumela.

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:55:07   
anajid
IZVORNA PORUKA: gagi

Draga ti si iz Banjaluke ,oni te nece ni pitati da li da seku ili ne ,ako budu morali oni  hoce a ako nema potrebe onda ne.......
Gagi ja koliko cujem oni to po redu,bez izuzetka i koga treba i koga ne treba???Pa dobro,onda bar nisam u dilemiuser posted image user posted image sta cu i kako cu!Ma neka strikaju,proci ce i to samo neka sa user posted image sve bude ok!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:55:28   
Lu
IZVORNA PORUKA: anajid

Ja se sve ukupno plasim svega,ali mi nekako najgora ta epiziotomija!U nekoliko postova sam procitala kao porodjaj nisam ni osetila ali epi........uf,bas me strah.

Ma gdje si to pročitalauser posted image
Ja nisam osjetila kad su me sjecnuli a i pukla sam na stranu prema nozi i ni to nisam osjetila,malo je bojelo šivenje ali sve zavisi da li te šiju kada anestezije počne da djeluje.
Boli rana dok zarasta ali tada znaš sigurno da je sve prošlouser posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 38
   [Obrisana poruka]
8.12.2009 21:56:26   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 39
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:57:33   
anajid
IZVORNA PORUKA: gagi

MENI JE NAJGORE BILO SIVANJE AAAAAAAAAAA NAJGORI DIO PORODAJA......
O ovome pricam!!!!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:57:50   
Lu
IZVORNA PORUKA: OTI


Dora, kako to mislis " ne znas kako da stavis tacku na radjanje"
Nisam razumela.



Kako to Oti fino kulturno pita... a ja s neba u rebrauser posted image
Dora hoćeš li nam riješiti dilemuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 21:58:20   
2002m
IZVORNA PORUKA: gagi

MENI JE NAJGORE BILO SIVANJE AAAAAAAAAAA NAJGORI DIO PORODAJA......
i meni

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 42
   [Obrisana poruka]
8.12.2009 21:58:47   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 43
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 22:00:25   
Anoniman
au sestro, majku im njihovu, neka im sutra jutarnja presedne..sram ih bilo


ma ko ih sisa...sve to prodje...to je ono sto sve vi kazete..svaka od vas

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 22:01:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: OTI


Dora, kako to mislis " ne znas kako da stavis tacku na radjanje"
Nisam razumela.



Kako to Oti fino kulturno pita... a ja s neba u rebrauser posted image
Dora hoćeš li nam riješiti dilemuuser posted image user posted image


htela sam da pitam: "zar to nije odluka tebe i tvog muza zajedno?" ali nisam sigurna da sam je razumela...


(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 45
   [Obrisana poruka]
8.12.2009 22:02:52   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 46
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 22:07:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: OTI


Dora, kako to mislis " ne znas kako da stavis tacku na radjanje"
Nisam razumela.



Kako to Oti fino kulturno pita... a ja s neba u rebrauser posted image
Dora hoćeš li nam riješiti dilemuuser posted image user posted image


htela sam da pitam: "zar to nije odluka tebe i tvog muza zajedno?" ali nisam sigurna da sam je razumela...




Mislim da Dora nije htela da kaže da bi je muž silio da rađa još, nego da je time samo htela naglasiti dozu straha koju oseća pred porođaj iako je treće i da bi se isto osećala i za četvrti porođaj, tj još gore, jer, ipak svaki put kada ideš na CR, ideš na operaciju u totalnoj anesteziji (mislim da je Dora plašljiva kao i ja pa samo total dolazi u obzir user posted image ), i ostaje uvek nad glavom pitanje "Šta će biti sa mojim detetom ako se ne probudim?", a što više dece ostavljaš kod kuće da čekaju, strah ti je sve veći.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 22:13:00   
Lu
Pa nisam ni ja Tasho mislila da nju muž sili da rađa djecu,nego nisam shvatila njenu zadnju rečenicu;
Kako da stavim tačku na rađanje user posted image
Ma nije bitno nećemo nagađati,doće žena i lijepo nam objasnitiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 22:15:37   
Anoniman
Ma znam da nisi mislila, nisam se dobro izrazila. Svi znamo da je žena bila na listi čekalica, nije je muž tamo prijavio! user posted image


(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
8.12.2009 22:38:04   
Verus
moju mamu isto ovakouser posted image kake da ju je to bolelo gore od samog poroda!

gagi imas ppuser posted image
IZVORNA PORUKA: gagi

Mene su sivali kad sam se ohladila tj. dok je gospoda popila kavuuser posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here