|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Oporavak posle porodjaja
27.7.2012 14:07:58   
Anoniman
Rado user posted image

(odgovor članu Rada T.)
  Direktna veza do poruke: 176
   RE: Oporavak posle porodjaja
27.7.2012 14:09:02   
Anoniman
Rado , draga nasa Rado user posted image Toliko me ova prica potresla , znali smo da kroz svasta prolazis ali ovo je stvarno strasna prica i uzasno iskustvo za tebe a zasluzila si da bude divno i da dolazak tvoje druge bebe bude nesto sto ces pamtiti samo po lepim emocijama a ne sa ovom dozom straha ! Grlim te puno i ljubi svoje milo malo i ono malo veceuser posted image

(odgovor članu Rada T.)
  Direktna veza do poruke: 177
   RE: Oporavak posle porodjaja
3.8.2012 13:35:05   
miva
Jaoj Rado samo kada je sve proslo!!!
Zivce sam sada iskidala citajuci tvoje iskustvo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Oporavak posle porodjaja
3.8.2012 14:28:19   
Anoniman
rado, stvarno mi je zao sto si prosla kroz tako nesto user posted image user posted image

(odgovor članu miva)
  Direktna veza do poruke: 179
   RE: Oporavak posle porodjaja
3.8.2012 14:38:29   
New Mom
Jao, Rado moja! user posted image Jeste da smo se "čule" porukama i da sam znala većinu ovoga, ali nije ništa manje strašno ovo sve pročitati.user posted image
Samo se ti oporavi! Jb sve, samo da si sa svojim momcima! Grlim vas svo troje!user posted image

< Poruku je uredio New Mom -- 3.8.2012 14:40:42 >


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Oporavak posle porodjaja
3.8.2012 23:35:22   
sneza24
Kod mene je oporavak posle drugog porodjaja mnogo brzi nego posle prvog.
Posle prvog nisam mogla dugo da sednem ko covek,nema sta me nije bolelo,sekli me a rodila sam bebu od 2850g i 49 cm.
Drugi put se posle evo vec 6 dana osecam kao da se nisam ni porodjala,pukla malo iznutra nista strasno a beba 3600g i 51 cm.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Oporavak posle porodjaja
4.8.2012 23:21:53   
bojana86

IZVORNA PORUKA: sneza24

Kod mene je oporavak posle drugog porodjaja mnogo brzi nego posle prvog.
Posle prvog nisam mogla dugo da sednem ko covek,nema sta me nije bolelo,sekli me a rodila sam bebu od 2850g i 49 cm.
Drugi put se posle evo vec 6 dana osecam kao da se nisam ni porodjala,pukla malo iznutra nista strasno a beba 3600g i 51 cm.



Kod mene je skoro identicno,prvi sin 2600 i 49cm i isto sjecena,a sada drugi sin 3670 i 54cm i malo pukla,i sjedila odmah....kako li ce sa trecimuser posted image ...

_____________________________

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Oporavak posle porodjaja
4.8.2012 23:37:23   
jovicaa
jedan napon i kuciuser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Oporavak posle porodjaja
5.8.2012 6:42:37   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Prošlo je mesec dana od kako sam otišla u porodilište... porodili su me 06.07. Ne dao Bog nikom ono kroz šta sam prošla!
Do sad nisam ni mogla da vam se javim, nisam imala ni vremena ni volje.
Prvenstveno želim da se zahvalim svim ženjama sa RR koje su pokušale da mi pomognu dok sam bila u porodilištu i naravno VELIKO HVALA za svu moralnu podršku koju ste mi pružile!

28.06. sam primnjena u Narodni Front na odelenje patologije 4ti sprat... ja koja sam čekala porođaj i koja sam hospitalizovana zbog hipertenzije sam stavljena u sobu sa majkama čije su bebe u stomaku zamrle ili su uspavane hemiskim putem ili su na održavanju trudnoće. Jedno veče je osam žena u agoniji vrištalo po hodniku u iščekivanju izazvanog pobačaja zbog razno raznih komplikacija, što anomalija što nekih drugih problema kod beba.
Jednom se desilo da sam u toku noći otišla do vecea i videla pobačen plod u lopati... kasnije ga je sestra sklonila pri tom grdeći majku koja je nije odmah pozvala da skloni ''''to''''.
Dani su prolazili ja sam i dalje čekala da odluče šta će samnom... nisu hteli da me porode na carski rez, zamerali su mi na kilaži i sprali se na vizitama u fazonu... ''''nju bi bio sevap prirodno poroditi''''... ''''ajde ti je porodi (ako možeš)''''... ''''hahahaa ajde je ti porodi''''....''''ko ti je radio taj uzdužni seljački rez?'''' radili su ga doktori u Prokuplju, odgovorih... ''''svašta!!!'''' reče sultan umesto sultana (zamenik načelnika)... bila sam ničiji pacijent i koliko sam mogla da primetim i zaključim izgleda da sam bila komplikovan slučaj.
05.06. odlučiše da mi urade OXY ( da izazovu kontrakcije) znam da je Lazar loše odreagovao i da sam završila na kiseoniku i da nešto nije bilo ok... rekoše, beba nalegla na pupčanik ili joj je pupčanik oko vrata.... uglavnom mačka u džaku.
06.07. posle kontrolnog pregleda zamenika načelnika, bila sam otvorena prst i po i poslata sam dole u podorodilište... nakačili su me na indukciju... CTG aparat im nije radio pa su doneli drugi, opet me prikačili ali ni taj nije radio... ostavili su me tako... počele su kontrakcije... od straha mi pao šećer dali mi infuziju i brzo me povratili... posle sat vremena mi probušili vodenjak... i tako... porođaj je počeo u 12h i trajao do 21h i 20min... za svaki prst sam majčino mleko propišala.... samo sam stiskala onaj krug od CTG-a i trudila se da čujem Lazarevo srce, ništa drugo mi nije bilo bitno.
Posle 5 sati na porođajnom stolu pitala sam doktora da li se otvaram i da li je sve ok.... ''''sve je uredu ići će to prirodno'''' reče on. Ok doktore ako ćemo prirodno molim vas da mi dovedete anesteziologa želela bih epidural.
I dovedoše najdivnijeg i najboljeg čoveka na svetu, jedinu svetlu tačku u onom tmurnom nadrndanom i hladnom porodilištu... bio je pun razumevanja, sve je odradio polako i natenane... jednostavno nemam reči!
Posle epidurala sam mogla da se skoncentrišem na disanje da se namestim kako mi odgovara, bila sam svesnija i spremna za saradnju kad do porođaja dođe... negde oko 21h je došao doktor zavukao ruku i ustanovio da sam otvorena 6 prstiju i da će ipak morati na carski rez da me porađa! I porodiše me u 21h i 20min... sebi sam došla oko pola jedan posle ponoći a u 6h ujutrro su mi doneli Lazara naravno svog perutavog sa kupastom glavom... ali u mojim očima tad je bio najlepši na svetu!


Osim okruzenja, tih zena oko tebe i takvog osoblja, i toliko dana u bolnici pre porodjaja, sam tok porodjaja (deo na indukciji i CR) nam je veoma bio slican osim sto sam ja dosla do 7 cm i dobila temperaturu (sa 3 cm su me primili prethodnog dana). Jedino su mi pritisak i secer bili svo vreme ok. Cak je i vreme bilo slicno, dali su mi epidural u 8 ujutru a na carskom zavrsila 9 sati kasnije, u 17 h... I jedino sto sam bila na spinalu pa sam odmah videla malecku... A kontrakcije (pre indukcije sam imala od 20 h pretodnog dana, tako da sam imala tu jednu fazu pre indukcije... Ne bas uspesnu doduse

< Poruku je uredio vukosava -- 5.8.2012 6:47:20 >

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 11:16:31   
red3lilu
Počela sam sad već da se plašim šta mi se događauser posted image
Dakle, trudnoću sam održavala i ležala cca 5 meseci. Porodila sam se pre 11 dana. Krvarenje sam mislila da je prestalo 6. dana ali je preključe oko podne iscurelo nešto tamne krvi i prestalo, i to se dešava evo svaki dan nakon toga negde popodne, samo se sjuri i prestane da krvari do sutradanuser posted image
E sad, pitala sam patronažnu kaže da to tako može duže vreme da se dešava (inače pijem kombinaciju hajdučke i koprive već par dana) i to me ne zabrinjava toliko, koliko me ceo stomak i kičma bole. Svako ustajanje, leganje, promena položaja, bilo kakve kretnje me baš bole. Imam osećaj da su mi se svi organi sasuli dole u stomak. Boli me i kao upala mišića i kao menstruacija i stalno me boli... Trudim se da mislim da je to normalno, ali se jednostavno ne sećam kako mi je bilo posle prvog porođaja??user posted image
Je li se dešavalo nekom slično??

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 11:56:37   
Bebilina
Red normalno je to za krvarenje, posebno tako pred kraj Dana, kada se fizicki umoris.
I meni je krvarenje stalo 6. dan, ali cim duze pesacim ili sam celi dan na nogama onda tako iscuri braonkasto. Ja stavljam dnevne uloske i dovoljni su. Jel tebi treba veliki?
Za bolove stvarno ne znam... Normalno jeste do odredjene mere, ali recimo paracetamol bi trebalo da bude dovoljan da otkloni bol. Posavetuj se sa lekarom i ako ti da zeleno svetlo uzimaj po dozu kad ti je najbolnije.
Veliki user posted image i da sve brzo prodje!

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 11:58:08   
Bebilina
Rado draga user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 12:01:26   
red3lilu
Ja isto koristim dnevne i dovoljni su mi, samo kad se sjuri onda stavim onaj mrežasti na satićak vremena i kad prođe vratim se na dnevne...
Ja pretpostavljam da su bolovi od "napora" pošto svako malo vilenim po kući... i pretpostavljam da je normalno jer nema pojačanog krvarenja niti drugih nekih tegoba ali nikad nije dovoljno predostrožnosti, zar ne?user posted image
Do lekara nema šanse sad da stignem...user posted image
Hvala na odgovoru, mislila sam da niko neće primetiti... Probaću paracetamol da popijem da vidim reakciju...user posted image

< Poruku je uredio red3lilu -- 24.8.2012 12:02:44 >

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 12:13:51   
sneza24

IZVORNA PORUKA: bojana86


IZVORNA PORUKA: sneza24
Kod mene je skoro identicno,prvi sin 2600 i 49cm i isto sjecena,a sada drugi sin 3670 i 54cm i malo pukla,i sjedila odmah....kako li ce sa trecimuser posted image ...

Kod mene nece biti trećeg porodjaja.user posted image

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 12:29:02   
Bebilina
A da probas da pozoves halo bebu red? Verovatno ce ti reci da odmatas, das telu vremena za oporavak... Pitaj ih za paracetamol, mada sam ja 100% sigurna da je bezbedan. Znacice ti da utupi bol, mada verujem i da ce ga doza od 1000mg skroz odneti user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Oporavak posle porodjaja
24.8.2012 14:51:42   
Anoniman
red, moze da ti curka po malo i do 40 dana. meni je crveno relativno brzo prestalo, ali je to smedjkasto duze trajalo i znam da mi se jednom desilo da sam zaboravila da treba da pazim i podigla zaovinu cerku (jer su mi stalno u trudnoci zabranjivali) i posle toga mi opet krenulo crveno.
za bolove paracetamol sigurno mozes, a najbolje je ako mozes naci cepice na bazi paracetamola.

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 191
   RE: Oporavak posle porodjaja
4.9.2012 9:53:34   
marince1
Posle prvog porodjaja sam dugo sedela na stranu,sad sam secena vise i to na isto mesto i lakse mi je da sednem,a beba je bila 4 kg.Jedino sto me sad ledja bole nenormalno,tj krsta ,a prvi put nije.

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Oporavak posle porodjaja
26.9.2012 14:53:53   
Maja31
Ja sam se relativno brzo oporavila, sto se tice rane, ali nikako da mi prestane crvenkast sekret??? Mada sad imam vise i mislim da sam dobila, jer me bole ledja i stomak, ginekolog mi je rekao da je to normalno, da se posle svake naredne trudnoce duze cisti... ja se grozno osecam, ovo mi je gore, nego cela trudnoca i porodjaj user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Oporavak posle porodjaja
28.9.2012 15:32:22   
sirko
porodjaj je prosao odlicno, malo sam se povrsinski iscepala ali me nije bolelo kasnije...jedino su me bolela ledja i levi kuk 3,4 nedelje sam hramljala...paracetamol sam pila i proslo

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Oporavak posle porodjaja
14.11.2012 9:34:10   
jovicaa
koliko dana nakon porodjaja ste pocele normalno da se ponasate? mislim da budete normalno aktivne po kuci?
i posle koliko vremena ste pocele da podizete starije dete?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu sirko)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Oporavak posle porodjaja
14.11.2012 9:48:51   
sneza24
Posle nekih desetak dana sam počela da se ponašam normalno onoliko koliko sam mogla i imala vremena.
A što se tiče podizanja starijeg deteta ja sam se trudila da ga što manje uzimam prvih mesec dana.Jer kako ga podignem tako bih odmah prokrvarila i zaboleo bi me stomak.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Oporavak posle porodjaja
14.11.2012 10:31:06   
jovana13
porodjaj mi je bio super, od kad sam dobila bas jake bolove do izlaska bebe proslo je manje od sat vremena. Ali.. Radjena mi je revizija na zivo 6h posle porodjaja,do tad sam krvarila nenormalno ali nisu hteli da bude dr nego su cekali jutro. Samo su sestre dolazile cesto meni se naduje stomak one dodju pritisnu i izadje lokva krvi. Od svega toga krvna slika mi je bila ocajna,pa mi je imunitet pao. Posle mi je izasao sor po bradavicama,bolelo je uzasno kad beba sisa,pa odmah zatim mastitis. Kad je i to proslo zavrsim u hitnoj ja sam mislila zeludac me boli i dr je mislila to. Medjutim posle nedelju dana opet isti bol ja u hitnu kazu zucna kesa puna kamencica. Pa nedelju dana antibiotici i bolovi i smilovase se tad da me operisu. Sad mi urin nije bio ok ja kod urologa on mi kaze materica se nije skupila i plus me poslao i kod gastrologa! Ja od svega toga nisam ni stigla da odem kod ginekologa sad cekam kad radi moja dr. I jos uvek mi je gvozdje nisko. To je moje ne bas lepo iskustvo nakon drugog porodjaja..

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Oporavak posle porodjaja
17.11.2012 15:24:03   
jovicaa
joj jovanauser posted image
meni je sad dve nedelje i polako se trudim da se ponasam potpuno normalno, ali prosto osecam da bi mi vise prijalo da lezim.. ali s obzirom da smo sami, nemam mnogo izbora..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Oporavak posle porodjaja
18.11.2012 0:14:51   
madre
joj, jovana, bas si se namucilauser posted image dobro je da je sve to iza tebe!

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Oporavak posle porodjaja
14.12.2012 14:47:06   
anajid
Cure ima li neko iskustvo sa nekim fiksatorom za pravilno drzanje.Ne mogu da nadjem temu,ili je nema?Gde da postavim pitanje.Dakle nakon porodjaja me uzasno bole ledja.Pretpostavljam da je to od loseg drzanja i konstantnog polozaja prilikom dojenja,presvlacenja,nosenja,kupanja.........Ima li neko neki predlog ili iskustvo?

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...
5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama po...
Roditeljstvo je izazov, a novi roditelji su posebno podložni greškama.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here