|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
23.11.2009 0:55:13   
Verus
juro, imas pp, gore na "moja posta"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
23.11.2009 23:46:13   
jura
imas od

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
23.11.2009 23:47:37   
jura
izvini imas odgovor.
pozdrav

(odgovor članu jura)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
25.11.2009 23:13:35   
kika g
nadam se da sam pogodila temu,iako ne bi pricala o autizmu,nego samo o toj mmr vakcini,i sta se meni i mom detetu desilo od tad...i zanima me da li neko ima slicno iskustvo,jer u zadnje vreme saznajem da ima jos takvih slucajeva.beba je primila mmr sa godinu dana,sleedece jutro je imala febrilne konvulzije,a posle toga su pocela zagledavanja svaki dan,gomilu puta..2 puta u bolnici da bi joj otkrili da ima epilepsiju(koju inace imamo u porodici)..doktorka(nacelnik imunologije)je pregledala tako sto je usla u sobu,rekla da skinem dete,poslusala joj pluca,pogledala grlo i rekla da nije od mmr vakcine..da nije zalosno bilo bi smesno...eto,dete je sad na eftilu,par meseci vec nema napade.a niko ne zeli ni da razgovara o tome da to ima neke veze sa tom vakcinom..eto od potpuno zdravog deteta zavrsismo sa epilepsijom,prognoze su 50 posto da se mozda odbaci do puberteta da potpuno nestane,a isto toliko da se pogorsa...

(odgovor članu jura)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
25.11.2009 23:33:05   
Anoniman
Pogledaj i ovu temu: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj KLIKNI

(odgovor članu kika g)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
20.12.2009 2:09:35   
neni too
i mi se borimo sa nekim ne tako teskim oblikom autizma.Labaratorijska istrazivanja su pokazala da moj mali decak ima crevnu kandidu.kazu da je to zbog antibiotika koje je popio u prvim mesecima zivota zbog cestih upala uva.Vec cetri meseca smo na dijeti i suplementima i ja sam veoma zadovoljna.Sada mnogo vise izgovara reci no ranije i ima mnogo duzu paznju no ranije.Iako znam koliko stete moze naneti vakcina i antibiotik ja nisam protiv toga.Mislim da ima vise stete ukoliko ne bude bilo vakcinisanja,ali mislim da treba deci davati vakcine tek posle navrsene trece godine kad stvore imunitet.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
20.12.2009 21:11:18   
Verus
Gore sam pisala koliko kandida moze biti uzrocnik ovakvih stvari, a i mnogih drugih imunoloskih, neuroloskih poemecaja u telu....samo se drzite dijete i dalje, bravouser posted image

(odgovor članu neni too)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.5.2012 0:42:50   
poseydon...

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Sonja, upamti jednu stvari-internet ce ti uvek pisati o najgorim slucajevima i nece navesti one koji su dobro prosli!  S' toga nemoj se opterecivati jer vidis kako lose utice na tebe, prestani da citas i razmisljaj pozitivno!!




evo iskustva roditelja cija su djeca ostecena vakcinacijom...


Svi komentari za tekst "Vakcinacija"
nena 30.04.2012. 22:33
Pitala bih gospodju Marijanu da li znate sastav vakcine , i da li smete reći pošto je farmaceutima i lekarima i te kako zabranjeno da govore bilo kome o sastavu vakcine , i kako vi objašnjavate fatalne posledice upravo nakon primanja vakcina , s obzirom da deca koja su bila zdrava pa prime vakcinu odjednom dobiju fatalan ishod i završe kao retardi . Da li ste vi iole dovoljno informisani ili su vam samo govorili lepe reči i mazali vam oči a niste se usudili da bolje ispitate vakcine pošto ste lekar. Ili ste i vi kao i ostali lekari u fazonu " bolje lečiti nego sprečiti " ?

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
0 od 0 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Ucenik 22.03.2012. 00:16
Potrebno mi je za biologiju a nikde ne nadjem :(
Sta je Vakcinacija ? MOLIM ODGOVOR NA OVO PITANJE :) HVALA (:

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
0 od 0 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Sofija 17.02.2012. 17:52
Drage mame !
Ne mogu da verujem sta se sve bebicama kad su najslabije dogadja zbog strasnih propusta.Moja devojcica je drugu dozu obavezne vakcine Infandriks prilima u butinicu,i nakon nedelju dana joj se pojavio otok, kad smo je odneli na pregled rekli su nije nista stavite hladne obloge da bi na kraju posle mesec dana od vakcine shvatili da ipak je nesto jer otok ne da nije splasnuo nego je i narastao. Od svog tog uzasa se ispostavilo da moja devojcica ima flegmonu misicnog tkiva tj gnojni apsces zbog vakcine i operisana je dva puta, sa cetri i sa sest meseci , to je najstrasnije iskustvo koje sam prezivela i koje me je deset godina ucinilo starijim a moja beba se napatila zbog tudje greske.

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
13 od 13 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Ivanchica 20.12.2011. 13:41
Drage mame evo i mog iskustva!!!Moj sincic je imao nepunih 13 meseci kada je primio MMR vakcinu.Posle dve nedelje dobio je temperaturu i trajala je 2/3 dana...Odvodim ga u Dom zdravlja oni kazu to je od zubica...Posle nedelju dana,odnosno tacno tri nedelje posle vakcine pojavljuje se veliki otok ispod levog uva ka obrazu.Na dodir osecam da su se pojavile zlezdice koje su otekle...Odlazim ponovo u Dom zdravlja i kazu mi da je to reakcija od vakcine i da nista ne brinem samo da pazim da ne bude stanje gore...Moj slucaj prijavljuju Beogradu kao nezeljeno dejstvo vakcine i to je to...Vadili smo i krv i tu je prikazan virus u organiymu i to je normalno...Posle dva dana pojavljuju se nove zlezdice na vratu i na glavi,ali jos uvek samo na toj levoj strani...Proslo je nedelju dana od tada otok je splasnuo ali zlezde jos uvek postoje...Ovde sam se nacitala svega i svacega i ne verujem sta sve deca prezivljavaju u ovoj zemlji...Napominjem prilikom vakcine niko me nije upozorio na sve ovo sto mi se dogodilo...i sad pitam se da li je to normalno...sta smo bre mi stoke,nasa deca zamorcici...ima li sve ovo smisla!!!!Nadam se da nam bude dobro pa vam se javljam sa novim vestima...Poydrav svim zabrinutim mamama!!!!

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
16 od 16 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Sanja 14.12.2011. 12:02
Neka svako proceni sta je za njegovo dete najbolje.

Ja cu priloziti dva web sajta gde mozete procitati i drugacija misljenja doktora i cenjenih strucnjaka u ovoj zemlji.

Pa opet kazem, neka svako za sebe proceni:

.http://www.torexin.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=29

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/vakcine%20i%20zdravlje.htm

Sve najbolje i neka su decica ziva i zdrava :)

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
4 od 4 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Bane J 16.09.2011. 09:40
NIKAKO NE TREBA VAKCINISATI DECU kao ni odrasle. Vakcinacija=t5rovanje organizma!!!!!

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
7 od 14 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Ceca 13.05.2011. 09:17
@Alenka
ne mogu da verujem da si opisala slucaj koji se i meni istovetno dogodio pre deset godina sa devojcicom, nakon sto je primila MMR.
Mnoge mame ne znaju da se reakcija na tu vakcinu javlja ne u prva tri dana vec nakon nedelju dana, pa i ne povezu to sa simptomima. Mi smo odlezali nedelju dana na decijem odeljenju, imali terapiju dijazepamom, i nista vise. Dete je bilo potpuno zdravo i temperatura je bila uzrokovana vakcinom. Pred polazak u skolu, kada je primila re vakcinu otekla joj je citava rucica, imala je bolove, mucninu, otok, cak nedelju dana. Za re vakcinu MMR nisu smeli ni da pomisle, zbog reakcije sa godinu dana pa su nas poslali na Institut za majku i dete gde su nas uverili da je ona osetljiva na neki sastojak vakcine, ali da nema drugih smetnji da je primi. Hvala Bogu re vakcina nije izazvala nikakve probleme. Mislim da se malo zna o posledicama koje moze da napravi MMR, jer mi za drugo dete nisu cak ni spomenuli da moze da dodje do bilo kakvih komplikacija. Nadam se da nisam nikog uplasila a poenta price je da se reakcije, i to veoma burne javljaju posle pet do sedam dana tek.

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
15 od 15 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


vera 23.03.2011. 21:56
ja neznam da li da napisem da sam razocarana,zgrozena ili sta vec u vezi ovih vakcina!imam bebu od 5,5 meseci prve dve doce smo primili u rukicu,nogicu i popili i bili je katastrofalno!dva dana temperatura do 39,neprestan plac,otok na mestu uboda......i za trecu dozu nam preporuce PENTAKSIN kao kazu to je bolja vakcina i OD NJE SIGURNO NECE DOBITI TEMPERATURU,mi smo je danas primili i pre pola sata dobili temperaturu 38,21poludecu ako bude kao prosli put a vakcinu sam platila 3900din!Nebi mi bilo zao da sam je platila i 10000din ali da ovaj put nismo dobili temperaturu,da nije plakala.....tako da stvarno neznam da li je to neki trik da nam uzmu pare ili jednostavno svako dete drugacije reaguje!ja sam i dalje razocarana jer u domu zdravlja bili jako ubedljivi kako posle ove vakcine NECE BITI NIKAKVIH REAKCIJA-LAZ!!!!!!!!!!!!1

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
20 od 24 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Alenka 14.03.2011. 01:21
Moja beba je primila pentaksim vakcine, sve tri doze bez ikakvih reakcija.
Ne želim da plašim mame koje će ovo pročitati, ali pentaksim je mačiji kašalj u odnosu na mmr vakcinu.
Sa 13 meseci je naše zlato dobilo mmr vakcinu, petog dana je dobio temperaturu 37,5 koja je trajala dva dana, a onda je naglo skočila i dobio je febrilne konvulzije (fras).Završili smo u Tiršovoj gde su nas primili i rekli da je to reakcija na vakcinu. Posle toga je dobio osip po celom telui završili smo na Institutu za infektivne i tropske bolesti, jer su sumnjali da su mu izašle rubeole - isto reakcija na vakcinu. Zatim je pao u hipotermiju iz koje već mesec i po nije izašao (34,9-35,3 stepena). Neonatolozi i neurolozi kod kojih smo ga vodili kažu da će se vratiti normalna temperatuta u roku od pola godine.Ovo sam napisala iz najbolje namere da obratite pažnju posle davanja mmr vakcine i da uvek u slučaju povišene temperature odmah reagujete, tj. da je spuštate KAO I DA UVEK U FRIŽIDERU IMATE DIJAZEPAM KLIZMU, koja se kupuje u državnim apotekama i daje se UVEK kada dete ima temperaturu 38,5. Tako se sprečava da do napada ne dođe ili ako do njega dođe da se zaustavi, jer se dok traje napad dete ne vodi kod doktora. Bolje mu je da ostane u kući, pa da se posle vodi kod dr.To su nam rekli u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj.
Ono što su nam još korisno rekli je da je bolje da se temperatura odmah skida, tj. da se ne čeka da dođe do 38-38,5 zbog stvaranja imuniteta, zato što su manje posledice ako se skine temperatura, nego da dete dobije febrilne konvulzije.
Nadam se da sam ovim komentarom bar jednu majku podstakla da kupi dijazepam klizmu i da tako svom detetu ne priredi ono što smo mi, ne skidajući temperaturu, po savetu pedijatra.
Da napomenem, dijazepam klizma se daje sve dok je detetu visoka temperatura, ona obično traje tri do četiri dana i sa njom se ne spušta temperatura, nego se sprečavaju ili prekidaju febrilne konvulzije...

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
73 od 75 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Adisa 10.10.2010. 12:26
I ja se isto plasim tih vakcina,moja djevojcica ima 16 mjeseci i redovno smo primili sve vakcine sem ove sa godinu dana jer je bila malo alergicna na bjelance ali vise nije,pojavljivale su se male crvene tacke oko usta.Moja pedijatrica kaze da je sada mogu ovesti na vakcinu ali vjerujte mi da me
toliko strah neznam sta da radim,dali ima neka mama koja je bila u slicnoj situaciji sa tom alergijom na jaje.

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
2 od 2 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


danijela 09.08.2010. 14:05
drage moje,mi smo se, posle preseljenja iz velikog grada u jedno selo,susreli sa novim problemom. naime doktor pedijatar, koji radi u selu, ne zeli da da mom sinu trecu dozu pentaksina, iako je petar vec primio dve doze u gradu. doktor tvrdi da su vakcine "zabranjene' i da mu neka njihova inspekcija nalaze da daje obicne,zakonom odredjene vakcine. dakle i to moze da vas snadje. neznam samo kome bi mogla da se obratim povodom ovog problema,jer ovo je samo "kap u casi" od onoga sto su oni nama priredjivali

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
4 od 5 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


MAMA DADA 07.07.2010. 14:35
Moj sin ima 14 mjeseci,juče je primio ovu vakcinu koja ide sa godinu dana....nismo mogli prije zbog prehlade...nije imao temperaturu,mjesto uboda nije bolno....do sada je primio sve vakcine koje je trebao,i naikada ni od jedne nije imao nikakav problem....čak ni temperaturu!!!!Zato sam šokirana vašim problemima i savjetujem vam da nađete dobrog pedijatra a prije svega provjerenog i sigurnog....pedijatar mog sina je vodio mene pa moju sestru i sad moje dijete....i nebih je dala nizašta na svijetu!!!!!

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
6 od 14 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


bibiz 22.06.2010. 08:54
Elitni Član

Poruka: 633
50010025
Lokacija: Futog Prvo sam procitala sve sto ste pisale a sad da izlozim svoj slucaj...
mm i ja smo sludjeni i ne znamo sta nam je ciniti...
Ovako, moja Natasa je rodjena prirodnim putem, u 32. nedelji. 52 dana je provela u Decijoj bolnici... Imala je krvarenje u mozgu koje je ostavilo ciste, krvarenje je bilo treceg stepena, zbog toga i zbog nedostatka kiseonika prilikom rodjenja, ona zaostaje u motornom razvoju. Radimo vezbe po Vojti, i stimulisemo je... nije do sada primila nijednu vakcinaciju, do marta nije smela, zbog poslednje transfuzije koja je bila pocetkom decembra... e sad posle toga, je bila malo, malo pa prehladjena, temperaturice, sekret iz nosica, proliv i tako... uglavnom taman je spojila dve nedelje, da ne kasljuca ( mada evo danas vec pocinje da kaslje) i da nema zapusen nosic... i mi juce odemo u nas dom zdravlja da vidimo da li mozemo napokon da pocnemo sa vakcinacijom, kad nam oni na to kazu da oni trze napismeno od naseg neonatoga da se Tasi sme vakcinisati...
Oni se plase da je vakcinisu....
(pitam se sta o ovome misle VELIKE MAME koje se zalazu za dozivotnu robiju mama koje ne odvedu dete na vakcinaciju??!!
Na prslom pregledu Uz glave, dr je rekla da Tasi moze da se vakcinise, ali da ona to ne moze meni napismeno da da...
Otisli smo danas nasem neonatologu iako imamo pregled tek krajem jula, da se posavetujemo oko vakcinacije i da ona da svoj sud.... ALi avaj, dr je na godisnjem, primila nas je neka, koja nije upoznata sa nasim slucajem, ona je samo rekla, slobodno joj dajte bsz, ali za ostalo neka presudi neurolog....

7. jula idemo kod neurologa, nismo mogli da dobijemo ranije slobodan termin...
Isto tako dr u nasem domu zdravlja nam preporucuje penyaxim, kaze da je on najsigurniju za nasu cerku... Hteli smo i neonatologa da pitamo isto, ali moracemo da sacekamo da se vrati sa odmora.

niko ne spominje sta ako se vakcinise a reakcije ne budu dobre...
Jetrva radi u domu za decu ometenu u razvoju, malo se raspitala i rekli su joj, da tamo ima dosta dece koja imaju Cp kao posledicu vakcinacije ......

Moja beba je jedna misica, mrvica, mala, vesela i tek zakoracila u ovaj svet... i sta sad ja da radim? Da je vakcinisem i strepim da li cu je osuditi za ceo zivot, ili da je ne vakcinisem i strepim opet.... I nemojte mi govoriti o statistickim podacima, jer kad se nesto desi vama, vi onda niste samo procenat i brojka, zar ne?

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
46 od 46 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


jelena 04.06.2010. 15:53
E,ovako posto vidim da ni na ovom sajtu ne moze da se izbegne prozivanje postavila bih jedno pitanje....Kad ste svi vi tako pametni drage mame,a pogotovo lekari mame objasti mi koja je poenta toga sto vakcina koja nema nus pojave kosta 3859 rsd,a ona koja ima nus pojave je dostupna,znaci ko nema pare nek mu se dete pati?

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
36 od 42 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Violeta 01.06.2010. 15:17
Uh! Mnogo komentara i razlicitih iskustava. Moja beba od dva i po meseca (inace trece dete) je juce primila vakcinu: jedna se pija, druga ide u nogu, treca u ruku. Nisam se informisala ranije o pentaximu jer sa prvo dvoje nikakvih problema nije bilo (osim malo povecane temperature) a na isti nacin su vakcinisani. Medjuti ova beba ja imala tri puta u toku dana visoku temperaturu koju smo spustali paracetamolom, a i plakala je u jednom periodu dana oko 45 minuta bez prestanka, mislila sam da zovem hitnu pomoc, prestravila sam se!!! Danas je dobro, smirila se, mada je i jutros imala malo povisenu temperatury. Ne znam da li je vakcina losija ili reakcija zavisi od bebe, ali sledeci put cu se raspitati koje su opcije...

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
7 od 8 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


dragica 22.04.2010. 22:29
vec sam dala komentar da mi je beba primila "partizansku"vakcinu i ja je ne bih nikom preporucila>Beba je ostala bez daha i poplavila,pa neka mi neko kaze da je to provjereno???

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
7 od 10 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


dragica 22.04.2010. 22:12
Moram reci da se slazem sa Jelenom.Moja beba je primila DTP u drugom mjesecu i imala je konvuzije,zavrsile smo u bolnici na svim pretragama(snimanje,mozga ,srca...)i ne bih preporucila ni jednoj mami da joj dijete primi tu vakcinu>Ja cu moju bebu da vodim privatno gdje ce mi se dr potpisati da nema reakcije,ali kad ja odlucim,a ne po nekim pravilima>Posle sam vidjela da je mogla dobiti trajno ostecenje mozga,a svi cute o tome da su te vakcine kod nas odbacene od EU jer nisu prosle test,>Pa vi dobro razmislite sta dajete djetetu i ko stoji iza toga.Ja sam vjerovala dr i nisam dobro prosla ,bas bi voljela da mi neko od"zakona"pokuca n a vrata zato sto joj jos nisam dala vakcinu(Ima 6.mjeseci)

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
11 od 14 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


sanja 15.04.2010. 12:09
moja beba ima crvenilo i tvrdo mesto gde je primila vakcinu i zasto moja beba od 3 meseca nece da poije malo caja ni vodu? hvala

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
5 od 9 osoba smatra ovaj komentar korisnim.


Jelena 12.04.2010. 01:17
draga Marijana, podatak koji ste izneli, da su u celom svetu vakcine obavezne je - netačan!!! Vi, kao lekar, biste to trebali da znate. vakcinacija nije obavezna, naročito ne u ovom obliku koji je nama poznat - svakih mesec dana neka nova vakcina i još revakcinacija za neku prethodnu... što je stravična stvar - toliko otrova ubrizgavati u taj mali bebeći organizam!
koga zanima, može da proveri, podaci su lako dostupni. u čitavom svetu se vakcinacija PREPORUČUJE, ali nije obavezna, kako je to kod nas. mi smo za ostatak sveta još uvek samo eksperimentalni pacovi na kojima se sve i svašta isprobava.
takođe, Marijana, trebalo bi da znate, kao lekar, kako organizam i imuni sistem reaguju na bolest, a kako na vakcine i bolesti koje se ubrizgavaju putem njih.
količina otrovnih i kancerogenih supstanci koje se unesu prilikom vakcinacije su, reći ćete, beznačajno male i ništa ne škode...
reći ću još samo ovo - probajte da pitate nekog lekara da potpiše da vaše dete neće imati nikakve negativne posledice od vakcina. niko to neće potpisati, jer bi to bila laž. a ovde ne mislim na povišenu temperaturu, proliv, razdražljivost i druge grozne stvari koje ta divna mala bića pretrpe prvih nekoliko sati i dana nakon vakcinacije. mislim na one gore posledice, koje se dešavaju, a o njima niko ne govori.
no, svako ima glavu da misli njom, a informacije su svima dostupne manje-više podjednako.
svi oko nas odavno bore protiv vakcina, roditelji u Hrvatskoj, Sloveniji... a Srbija i dalje oberučke prihvata otrove koje nam šalje "beli svet" koji od toga ima finu zaradu.

Da li vam je ovaj komentar bio koristan?
51 od 58 osoba smatra ovaj komentar korisnim

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.5.2012 0:43:27   
poseydon...
Evo kako to rade drugi roditelji što polako i kod nas postaje praksa

ako sumnjate da bi nadležni liječnik mogao protiv vas podnijeti prijavu jer niste cijepili dijete, u dogovoru sa odvjetnikom koji će biti nazočan kao svjedok u slučaju da taj liječnik odbije potpisati slijedeće



Vakcinacijski Obrazac - Liječnikovo Jamstvo Za Sigurnost Cjepiva



Ja,
(liječnikovo ime i prezime) ________________________ ,


(stupanj obrazovanja) ________________________ ,


sam liječnik ovlašten obavljati zdravstene i medicinske poslove i dužnosti u državi ________________________ .


Radim u


(ime zdravstvene ustanove) ________________________ ,


a identificiram se


(vrsta i broj dokumenta) ________________________ .


Moja uža specijalnost u medicini je ________________________ .


Temeljito razumijem i u potpunosti sam svjestan rizika i koristi svih lijekova koje sam propisao ili dao mojim pacijentima.



U slučaju
(ime i prezime pacijenta) ________________________ ,


(starosna dob) ________________________ ,



kojeg sam osobno pregledao, pronašao sam da postoje neki rizični faktori koji opravdavaju preporučeno cijepljenje.
Slijedi popis navedenih rizičnih faktora i cjepiva koja će pacijenta zaštititi od njih:


Rizični Faktor ________________________


Cjepivo ________________________


Rizični Faktor ________________________


Cjepivo ________________________


Rizični Faktor ________________________


Cjepivo ________________________


Rizični Faktor ________________________


Cjepivo ________________________


Rizični Faktor ________________________


Cjepivo ________________________


Rizični Faktor ________________________


Cjepivo ________________________ .


Svjestan sam i znam da cjepiva obično sadrže mnoga od ovih sredstava:


- aluminijev hidroksid


- aluminijev fosfat


- amonij sulfat



- amphotericin B
- životinjska tkiva: svinjsku krv, konjsku krv, zečji mozak,


- pseći bubreg, bubreg majmuna,



- pileći embrij, kokošje jaje, jaje od patke
- teleći serum



- betapropiolactone,

- fetalni goveđi serum
- formaldehid


- formalin



- želatin
- glicerol



- diploidne ljudske ćelije (podrijetlom iz abortiranog fetalnog tkiva)
- hidrolizirani želatin


- živin spoj timerosal (thimerosal, Merthiolate)


- monosodium glutamat (MSG)


- neomicin


- neomicin sulfat


- fenol crveni indikator



- phenoxyethanol (antifriz)
- kalij difosfat



- kalij monofosfat

- polimksin B
- polisorbat 20


- polisorbat 80


- hidrolizat kazeina iz svinjskog pankreasa


- ostatci MRC5 proteina


- sorbitol


- tri-n-butyl phosphate


- vero stanice, kontinuirana linija majmunovih bubrežnih stanica


- krv ovaca.



Ovime jamčim da su ovi sastojci sigurni za ubrizgavanje u tijelo moga pacijenta.
Istraživao sam izvješća koja tvrde upravo suprotno, kao na primjer ona da živin spoj timerosal uzrokuje ozbiljna neurološka i imunološka oštećenja.



Svjestan sam i znam da su neka cjepiva kontaminirana s majmunskim virusom (Simian Virus 40 - SV 40).
Ovime jamčim da cjepiva koja koristim u obavljanju svog posla ne sadrže virus SV 40 ili bilo koje druge žive viruse, ili jamčim da SV-40 virus ili bilo koji drugi virusi sadržani u cjepivu ne predstavljaju nikakav rizik za mog pacijenta.



Ovime također jamčim da cjepiva koja preporučam za njegu
(ime i prezime pacijenta) ________________________ ,


ne sadrže nikakva tkiva abortiranih ljudskih beba (poznatijih kao fetusi).


U cilju zaštite zdravlja mojih pacijenta, poduzeo sam slijedeće korake kako bi mogao jamčiti da cjepiva koja koristim ne sadrže štetne sastojke.


Poduzeti Koraci: ________________________________________


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __ .


Osobno sam proučio izvještaje koje su primile nadležne institucije za kontrolu cjepiva, i moje je stručno mišljenje da su cjepiva koja preporučam, sigurna za upotrebu kod djece mlađe od 5 godina.



Svjestan sam da će oko 60% pacijenata koji su primili cjepivo protiv Hepatitis-a B, izgubiti detektabilna protutijela na Hepatitis B u roku od 12 godina.

Znam da je u sistemu VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) 1996 godine, samo 54 slučaja hepatitisa B u dobnoj skupini 0-1 godina bilo prijavljeno CDC-u (Centers for Disease Control and Prevention).
Znam da je u VAERS-u bilo ukupno 1.080 izvještaja o nepovoljnim reakcijama na Hepatitis B cjepivo u 1996 godini, u dobnoj skupini 0-1 godina, sa priavljenih 47 smrtnih slučajeva.


Jasno mi je da 50% pacijenata koji sretnu Hepatitis B, ne razvija simptome nakon izloženosti. Jasno mi je da će 30% pacijenata razviti simptome obične prehlade i steći doživotni imunitet. Jasno mi je da će 20% pacijenata razviti simptome ove bolesti, ali i da će se 95% potpuno oporaviti i razviti doživotni imunitet.


Shvaćam da će 5% pacijenata koji su izloženi Hepatitisu B postati kronični nositelji bolesti. Shvaćam da će 75% od kroničnih nosioca bolesti živjeti s asimptomatskom infekcijom i da će samo 25% od kroničnih nosioca bolesti dobiti kronične bolesti jetre ili karcinom jetre, 10-30 godina nakon akutne infekcije.


Izvršena su sljedeća znanstvena istraživanja i dokazala sigurnost Hepatitis B cjepiva kod djece mlađe od 5 godina.


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __ .


Kao dodatak na preporučene vakcinacije zbog zaštite od gore navedenih rizičnih faktora, preporučio sam osim cjepljenja i druge mjere za zaštitu zdravlja mog pacijenta od spomenutih rizičnih faktora.


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __


__________________________________________________ __ .


Potpisujem ovo jamstvo mojom slobodnom voljom, nakon savjetovanja i konzultacije s nadležnim pravnim savjetnikom


(ime i prezime pravnog savjetnika) ________________________ .


Potpisujem ovo liječničko jamstvo o sigurnosti cjepljena mog pacijenta u skladu s mojim profesionalnim sposobnostima da obavljam liječničku praksu.


Ime i prezime liječnika ________________________ ,


Liječnikov potpis ________________________ ,


Svjedok ________________________ ,


Datum i mjesto ________________________ .

(odgovor članu poseydon...)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.5.2012 10:18:33   
guppy RR
Zaključavam temu na neodređeno vreme.

(odgovor članu poseydon...)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
5.11.2013 21:25:51   
anajid
Evo mame skoro sam bila u sitauciji da donesem odluku o vakcinisanju svoje dece (MMR je u pitanju).Andriju sam bez razmisljanja vakcinisala,medjutim u medjuvremenu moje drugarice sin (koji je Andrijinog uzrasta) oboli od autizma.E tu sam se bas slomila,pogotovo sto je teski oblik.
Osjecam duznost da sa vama podelim razgovor koji sam obavila sa nasim pedijatrom prije vakcinisanja djece (covjek ima 35 god radnog iskustva i veoma je upucen u sve sto se desava oko vakcinacije).Dakle on kaze da niti jedna teorija nije dokazana,ali on je u komisiji za djecu ometenu u razvoju i kaze da kod nas od 3 500 djece ima 10 sa autizmom.On tvrdi da je od vakcine da bi morao biti daleko veci prosjek.Dalje,kaze da su virusi protiv kojih se vakcinise MMR-om toliko mutirali da bi mala djeca jako tesko prezivjela ili sa velikim posledicama (bilo je slucajeva propusta vakcinisanja u ratu i fatalnih ishoda).
On smatra da postoji genetska predispozicija za autizam,a povezuje se sa vakcinom jer se u tom periodu i javljaju prvi znaci autizma.
Dr.rece da bi svoju djecu opet vakcicisao a i unucad ce.
Mnogome umirio ovaj razgovor sa njim i odlucila sam da prime vakcinu isto kao i Andrija.
Mozda nekome ovaj tekst bude od koristi prilikom odluke.


Da dodam zamame iz BIH,od aprila ove godine u redovnu vakcinaciju uveden je Pentaxim i Priorix (za MMR).


< Poruku je uredio anajid -- 5.11.2013 21:28:11 >

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
5.11.2013 21:31:45   
vikiveki
Meni ovo nikad nije palo na pamet,da neko povezuje autizam sa vakcinacijomuser posted image nisam u to toliko upućena ali mislim da to nema nikakve veze

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
5.11.2013 21:56:17   
anajid
Pisalo se o tome,MMR i autizam.Procesljaj malo pointernetu,bilo je tu svakakvih navoda,tvrdnji tekstova....

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 8:21:49   
Torbica
Anajid,meni je korisno! Ja sam skontala da je idealno sacekati da dete napuni dve godine pa onda primi MMR. Pozdrav

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 8:29:45   
Peace*
anajid, slažem se sa tvojim dr user posted image , isto sam ja dobila kao odgovor od Markovog imunologa - alergologa koja je takođe član komisije za vakcinaciju.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 9:35:42   
dijana1*
Ja tek sada vidim koliko sam neupucena sto se tice vakcinauser posted image nekako sam bila okupirana drugim pregledima a to vakcinisanje mi je bilo usput. Kada pedijatar kaze odvedem ga u savetvaliste on primi i to je to. Jako ruzno sto nista o tome ne znam ali na zalost tako je kako jeuser posted image


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 9:42:32   
Ivanka 75
Pa ima logike sto traze da deca imaju jak imunitet da bi primila MMR.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 9:43:11   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Peace*

anajid, slažem se sa tvojim dr user posted image , isto sam ja dobila kao odgovor od Markovog imunologa - alergologa koja je takođe član komisije za vakcinaciju.

ovo sam i ja čula od svoje dr user posted image
A ovde na RR sam dosta naučila o vakcinama zahvaljujući Tash i Mihi user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 9:45:05   
dijana1*
Anajid kako se sada vakcinise u savetovalistu, sta se tacno promenilo?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 9:49:53   
vikiveki
Ni ja nisam ništa znala o tim vakcinama,samo sam kao automat vodila na vakcinacije kad sam dobijala pozivuser posted image Tek sam ovde na RR čula za onu jednu vakcinu koja zamenjuje njih nekoliko zaboravila sam kako se zoveuser posted image a sada sam i otkrila za tu debatu o vezi između vakcine i autizma

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 19:00:22   
MTS064
Anajid, jako lepo objasnjeno. Svaka cast tvom doktoru.
user posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 19:52:17   
anajid
Dijana,ne znam sad redosled,jer su moji u aprilu,kad je uveden nov sistem,primili vecinu vakcina po starom (imali su 6 mj).Medjutim dr mi je rekao prilikom tog razgovora da je od aprila uveden Pentaxim i Priorix.Zaista,kad smo odveli blizance na vakcinaciju,MMR vakcina je bila zapakovana u kutiji i pisalo je Priorix.Na nase oci je sestra odpakovala i dala im.
Jos nesto .mame jako je vazno da djeca prije MMR vakcine probaju jaje-bjelance da biste upratili eventualne reakcije.

Dr.rece da je Priorix mnogo blaza varijanta,sa manjim nus-pojavama.

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 20:01:52   
Maslacak15
Vakcine i autizam nemaju veze. Prosto nemaju. To su sve kojekakve teorije zavere rekla kazala i potreba roditelja cija deca imaju autizam da pronadju neko objasnjene. Nije bas naucni uzorak, ali evo ovde moze da se javi sigurno 100 mama cija su deca primila MMR na vreme i nisu imala bas nikakvih problema. A odlagati MMR nema nikakvog smisla jer se time povecava opasnoti da dete oboli od boginja pre nego sto dobije vakcinu. Onda je ona bespredmetna.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
6.11.2013 20:09:14   
anajid
Maslacak delim tvoje misljenje apsolutno.Pomenuh sina moje jako dobre drugarice.Ona ima u porodici onako bas tesku "povijest bolesti" tako da....Moguce da je ta vakcina okidac za neko vec unapred odigrano stanje.Nemam pojma,ali strasan je taj autizam.
Svaki put kad s tim decakom provedem vreme,ja sam danima sludjena i ne dolazim sebi,jako mi je tesko.user posted image

Sto je najgore poslednje vreme sam primetila da se moja drugarica stidi okoline zbog njega,zatvorila se u kucu,povukla se,nikuda ga ne vodi,izolovan je....no to je za neku drugu temu.









(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
7.11.2013 1:20:13   
Žapkić
Maslačak, apsolutno je tačno sve što si napisala. Naš pedijatar je moja jako dobra prijateljica i nikada nije dovodila u pitanje da li treba decu vakcinisati ili ne.

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here