|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 13:19:43   
mama krava
Kakva je to?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 13:23:08   
doktorkakristal
MK to kupujes isto u apoteci od plastike je na jedan kraj stavis pumpicu drugi kraj stavi dete u usta ti pritisnes pumpicu i onda dete udise to,mislim da mora biti dovoljno veliko da ume da udahne na usta a izdahne na nos

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 13:43:28   
mama krava
Ma, znam kako izgleda pumpisa, ali Peace pominje neku na komoru...pa se pitam da li je to neka posebna?

Ovaj moj ima 17 meseci pa sam zato i postavil apitanje koliko treba da bude staro dete, ali vidis da je Marko koristi oduvek...pretpostavljam od kad je bio beba?

Tasho, javi se!user posted image

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 13:44:55   
doktorkakristal
MK pa ja ti i pisem kako izgleda komora

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 13:46:57   
mama krava
aaaa...user posted image

ok , hvala, ali j amislim da je to komplikovano da dete koristi kad je jos uvek, prakticno beba!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 14:04:00   
Peace*
Ma neeeee.

Postoji više vrsta komora.

Naša je ovakva:


IZVORNA PORUKA: Anoniman


user posted image



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Astma kod dece
6.3.2015 14:09:07   
Peace*
Tu lepo uđu i nos i usta, i dete diše. Trebalo bi da dišu na usta, ali iskreno, ne sećam se baš dal je M uvek disao na usta. I ustvari, nisam ja to ni mogla kontrolisati, jer nisam kod kuće uvek kad uzima, pa je ipak pomagalo i on je postao stabilan.

Sorry, jako sam u gužvi na poslu.

Ne sećam se ni koliki je bio kad je počeo da koristi, ima u temi o bronhitisu pisano, kad je dobio dijagnozu, izvukao špric sa kortiko iz guze, to je bilo nekog aprila, samo ne pamtim godinu. Rođen je 07.09.2010, pa ako nekoga zanima koliki je bio tad, neka sračuna, ne stižem. :*

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Astma kod dece
10.3.2015 15:16:56   
acalukic
to sto si ti astmaticar ne znaci da ce i Luka biti ..uglavnom, ako dete nema bronhitis sto bi ga vodila dr. Drugo ako dete nema vise od 4x zabelezen bronhitis pulmolog nece ni da ga pregleda,a sa preko 5 bronhitissa vec se ide u pulmologu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Astma kod dece
18.10.2017 22:48:00   
mesečina
ćao,
Možete li mi nešto više reći o doktorki iz Bečeja...
Iz Loznice smo i čuli smo za tu doktorku....
hvala unapred

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Astma kod dece
11.11.2017 6:33:38   
Queen Lady
Dobro jutro. Evo i ja da ispricam pricu sa mojim detetom i astmom.
Procitala sam sve postove sa ove teme, ali sam primetila da odavno nije pisano na ovoj temi.

Od treceg meseca S je imao problem sa ekcemima, ali to smo uspeli brzo da sredimo. Do prvog rodjendana je imao u par navrata crvenilo oko usta, ali nista strasno. Posle prvog rodjendana (tacnije negde sa godinu i po) mu je oko usta bilo crveno. To crvenilo je par meseci bilo takvo, da mu je pucala koza oko usta, cak je i u par navrata imao i ranice. Tada jos nismo znali sta je u pitanju. Isli smo privatno kod alergologa, gde je radjen alergo test, i gde nam je receno da je alergican na svinjetinu, sargarepu, mleko, a da je crvenilo oko usta jer u samim ustima ima dosta gljivica i bakterija. Peditajar u dispanzeru nam je davala samo kreme (koje su bile kortikosteroidi) i koji su mu trenutno pomagali (kao i svi lekovi i kreme tog tipa). Cak smo u to vreme isli i na kozno, gde je doktorka rekla da je crvenilo od laze i dala nam Cinkovu kremu da maze dve nedelje (od nje je jos gore bilo). Na kraju smo preko neta nasli doktorku pulmologa-alergologa u Tirsovoj. Tad je alergo testovima utvrdjeno da je alergican na kikiriki i na belance (pa i na belo pilece meso, jer je slicno sastavu kao i belane - tako oni rekose). Dali su nam 3 sirupa, dva da pije svaki drugi dan, treci po potrebi kada je izrazen svrab i kremu protopik. Tek tada se povuklo crvenilo oko usana (vec posle 3,4 dana). I tada smo to sve drzali pod kontrolom. Onda, prosle god u decembru S dobije visoku temp. 5 dana je imao temp oko 39,40. Grlo malo crveno. I na kraju nas peti dan iz hitne posalju na decije, ostave nas tamo i dijagnoza gnojava angina. Tako smo dosli i do pulmologa u KG-u. Po izlasku iz bolnice uradjeni su IgE i ECP. Oba rezultata su bila povisena dosta vise od granice koja je za decu normalna. Ceo januar pa do polovine Jula je imao samo terapiju Aerogal (i to je pio mesec dva, pa pauza). U maju je uradjen alergo test iz krvi. Alergican na svasta nesto (cak i na stvari koje se preko pik testova nisu pokazali). Alergican je na sve tri vrste grinja, na perje, na polen trave, na belance i kikiriki (jedna vrsta grinja je preko dva, kikiriki preko 4, ostalo na sta je alergican preko 3). Tada je dobio dijagnozu astme zbog alergija i zbog cestih bronhitisa. Od terapije pije singular vec 3.5 meseca, i od juce mu je uz Singular dodat Galitifen sirup (da pije 6 meseci). Kod kuce hoce i med da jede, limun trazi sam da mu isecem na pola i da lizuce. Dajemo mu i sirup od borovih iglica (10tak dana ga pije i dva dana za redom oko 5,6 sati popodne izbacio gomilu slajma-dal je od njega ili nije ne znam, mozda se samo potrefilo). Primetili smo i kada su promene vremena da mu takodje smeta, pocne nekad tesko da dise, nekad samo kaslje. Evo juce i danas samo ujutru kaslje, posle preko dana nista, nocu lepo spava, dise normalno. U utorak ga slusala doktorka (pulmolog), kaze ne cuje se nista.

Ako je neko koristio ili koristi slicnu terapiju i imao slicnu sitauciju, volela bih da cujem kako ste se vi borili sa tim.

Pozdrav

(odgovor članu mesečina)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 11:58:35   
BubaBubica



Mi smo još u bolnici i dobili smo dijagnozu astma. Alergo kožni test je pokazao alergiju na kućnu prašinu, grinje, trave, i ne znam da li još nešto. Hteo je dr da nas zadrži do kraja nedelje al mu rekoh da se osećam loše jer je sada mene uhvatio virus a još i trudna, pa kaže sutra 90% idemo kući pa po potrebi da dolazimo. Ona je sad već super, samo je puna šlajma, a ja se borim sa njenom dosadom ovako nikakva.


Sa jedne strane mi je laknulo a sa druge strane sam zabrinuta. Kad smo joj kao maloj pravili alergotest iz krvi ništa od ovog nije bila alergična.


Kaže dr da će na kraju dobiti jednu zaštitnu terapiju.


Ima li neko iskustva i reč utehe? Jel to deca prerastu? Ona sad ina dve i po godine ali bronhitis ima svake zime od rođenja skoro pa svaki mesec.



_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 12:16:31   
Ana RR
Buba, kod male dece uglavnom testovi ništa ne pokažu. Mi smo radili kada je klinac imao 4 godine i ništa se nije pokazalo (imao je groznu urtikariju po celom telu, nekoliko noći za redom smo išli na hitnu i primao je injekcije). Letos smo ponovo radili testove (sa 7 godina) i taj test je već pokazao reakcije na dosta toga.

Za astmu ne znam šta da kažem jer nemam iskustva, nadam se da će se javiti neko ko ti može pomoći.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 12:26:07   
Sanidej
Za mamu "Bubu": Verovatno ćete dobiti Singulair tablete za žvakanje, odličan lek koji će astmu držati pod kontrolom. Dete se prati u periodu 3-6 meseci i po potrebi se koriguje terapija. Kod dece do 5 godina sa alergijskom astmom se uvodi već pomenuta terapija, kasnije obično u kombinaciji sa Flixotidom ili sličnim kortikosteroidnim pumpicama. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 12:29:33   
Sanidej
Sada i koja reč podrške..dete uz pravu terapiju može voditi sasvim normalan život. Astma se kao hronična upalna bolest drži pod kontrolom, ne leči se brzo i potrebno je dosta strpljenja. Želim Vam sve najbolje

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 12:49:23   
Rosita
Buba, ja samo znam da je to dobra terapija i da se daje često i preventivno. Ja sam sa malim detetom skoro bila u bolnici i čujem od pulmologa savete drugim mamama da posle ponovljenih opstrukcija (da ne lupam napamet, 2-3 u kratkom vremenu) uvode singular. Stariji sin- sad će 6 g- je svakog meseca maltene bolovao od laringitisa i to se rešavalo pulmikortom. Sad ređe, ali i dalje je sklon jako. I njemu sa 4 g alergo test rađen, sve ok osim grinja... Njemu niko nije predlagao profilaksu, a ko zna, možda je i trebalo.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 17:02:31   
BubaBubica


Hvala vam puno, smirila sam se i set_ila sve moje prijateljice iz detinjstva koje su imale astmu i imale pumpice. Išle su i na more zbog toga sećam se. Jeste strašno kad tako otežano diše al dobro je da je sad ok osim što je puna šlajma pa dobija infuziju da se to razredi i iskašlje plus inhalacije na svaka 4 sata mislim da je Berodualom. Videćemo sutra šta će da dobije samo da odemo kući jer ovde se lečim samo vodom a grlo me boli. Rekla sam jednoj sestri da sam bolesna i utešila me je da i nju hvata. Pa mislim si hvala na utesi baš mi je pomoglo. Imam osećaj da se prave lude i da ne vide da sam trudna.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 17:41:07   
vocicana
Buba ti i ja smo se privatno cule, eto potvrdjena je dijagnoza, sada samo polako sa terapijom, bice sve ok.user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Astma kod dece
5.2.2019 20:34:42   
BubaBubica


Hvala Voci ❤ terapiju još nemamo, za sada samo inhaliranje i infuzija da izbaci šlajm kojeg je puna. Večeras je prvi put pojela bolničku hranu i sad jela još kašicu, ništa drugo nije htela do sad. I glupira se ovde sa jednim dečkom srednjoškolcem, baš su blesavi 😂

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Astma kod dece
7.2.2019 19:05:20   
BubaBubica
Juče smo došli kući, dobili terapiju baš kao što ste rekle, Singulair granulice, koje još uvek nismo nabavili ali sutra stižu u našu apoteku pa ćemo početi sa terapijom.
Ona je sad dobro, nema više problema, još nastavljamo inhaliranje do subote i to je to. Ona neće imati gušenja ovako, već joj se to dešava kad počinje da se razboljeva, ali nadam se da smo sad sa terapijom mirne. Pored ovog su stigli i nalazi brisa nosa gde ima veliki broj stafilokoka, opet one koke zezaju, zato i ima stalno zapušen nos. Dobila terapiju Hloramphenikolom, i mislim da se već otpušava, puno lakše diše.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Astma kod dece
8.2.2019 19:46:17   
BubaBubica
Naravno morala sam da pročitam upustvo leka i sad me hvata panika, neželjena destva gušenje, svrab i luštenje kože, trnjenje tela, lupanje srca, napad astme.... user posted image Strah me je da joj dam lek. I piše da ne sme da se daje sa inhalacionim kortikosteroidima, šta je Berodual, kortiko ili ne? Jer još sutra ima inhalacije.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Astma kod dece
8.2.2019 20:04:36   
Milena18
Bubice, mislim da je Berodual bronhodilatator a ne kortikosteroid, ali nadam se da će se javiti neko ko će ti reći sa sigurnošću, npr. Jess.
Nadam se da će vam uz terapiju biti mnogo lakše. Ljubi malecku.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Astma kod dece
8.2.2019 22:24:45   
Rosita
Berodual nije kortiko.
Slične nus pojave su ti i u uputstvu beroduala.
Ne čitaj i ne obraćaj pažnju!

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Astma kod dece
8.2.2019 22:46:33   
Sanjica26 RR
Berodual nije kortiko.
Bubice, nemoj nista da citas. Samo se stresiras, a sad morate do kraja da isterate sa terapijom.
Bice to sve dobro.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Astma kod dece
8.2.2019 23:23:06   
Duškić

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

Juče smo došli kući, dobili terapiju baš kao što ste rekle, Singulair granulice, koje još uvek nismo nabavili ali sutra stižu u našu apoteku pa ćemo početi sa terapijom.
Ona je sad dobro, nema više problema, još nastavljamo inhaliranje do subote i to je to. Ona neće imati gušenja ovako, već joj se to dešava kad počinje da se razboljeva, ali nadam se da smo sad sa terapijom mirne. Pored ovog su stigli i nalazi brisa nosa gde ima veliki broj stafilokoka, opet one koke zezaju, zato i ima stalno zapušen nos. Dobila terapiju Hloramphenikolom, i mislim da se već otpušava, puno lakše diše.




Ma i mi se inhalirali berodualom, opusteno. Jedno vreme bila nestasica. Ne brini nista.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Astma kod dece
9.2.2019 8:08:27   
vocicana
Slazem se sa devojkama, nije kortiko, vec dilatator koji potpomaze iskasljavanje. Ako nastavis da citas sve nuspojave nikada nista neces piti. Evo Jess eka ti kaze, ona je u apoteci, oni su zakonski obavezni da sve sto se u pretklinickom ispitivanju desi navedu kao mogucu nuspojavu. Zato se opusti i pomozi joj bez citanja.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Click Here