|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.5.2011 14:58:34   
pepeljuga
Ma da, i ja to kazem, nece svako dete sve u isto vreme, ali zato i hocu da pocnem na vreme... Jedino sto me brine da ce ovo moje dete imati dudu do skole, u protivnom bi mu stvari bile non-stop mokre koliko gura rucice u usta, sizim od toga user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
8.5.2011 8:53:34   
mejvis
Mi još nismo počeli da se privikavamo na nošu ali planiramo uskoro, taman na leto!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
8.5.2011 13:11:11   
jabudic
IZVORNA PORUKA: Jeca*

Skines pelene i kazes nema vise. Stavis nošu u dnevnu sobu i svaki put kad vidis da se detetu ide u wc trcis sa nošom, pa ako stignes super, ako ne vices nema vezeeee, sledeci put trazi mami. Objasnjavas, pricas, dok ti jezik ne otpadne user posted image  tretiras nošu ko totem i nagradis dete kad trazi. Treba puno strpljenja, najcesce i najvaznije je biti istrajan.


E ovo smo i mi juce uradili, i sem jedno 7 upiskenih gacica, sve je dobro proslo. Samo se jednom upisio skroz, a ovo ostalo je bilo kad ne stigne, pa po malko... Sinoc sam mu stavila pelenu pred spavanje, jer pije mnogo vode i soka, bila bi mi poplava u krevetu do ujutro... Danas oper bez pelene, samo je jedne malko upiskio, jer je trcao u kupatilo, pa je prosao pored nose koja je bila u dnevnoj...
Malo mi je naporno, zbog stomaka, svako malo bi on da piski, ali zadovoljna sam, mislim da ce za 5-6 dana potpuno savladati vjestinu user posted image
A sto se nagrade tice... Upravo je otisao sa tatom da kupe neki "stasni amion"(strasni kamion)user posted image  

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
15.5.2011 17:06:45   
goda
Mi smo oko Djurdjevdana bili zaboravili sta je nosa,jer pored toliko posla nisam imala vremena da mislim i na to,tako da mi je cela sedmica bila naporna nikako da se vratimo u kolotečinu. Juče i danas je bolja situacija od 8 puta 6 puta je piškila u nošu. Iako ne zna da priča samo ono osnovno,ni ne očekujem da me zove ali vidim da zna šta treba da radi kada je sjednem na nošu i završi posao za 2 min. E ako ja zaboravim da je ponudim na nošu ona se upiški. Već izvesno vreme i kaki na nošu i to mi je jako drago jer kada treba kakiti počne da me vuče da je uzmem i složi neku levu facu i ja trčim da je stavim na nošu i brzo se pokaki.
U svakom slučaju,ako ovako nastavi mislim da ce mo se u toku ljeta potpuno navići i nećemo imati nekih vecih problema.
Srecno mamice.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
11.6.2011 16:13:47   
Verus
IZVORNA PORUKA: goda

Verus
Pisala sam u temi privikavanje na nošu,sad je nisam našla mislim da nije promašaj da pišem ovde.

Ni nam nije najbolje išlo na samom početku. Počela sam tako što cim se probudsi odmah je stavim da piški i to je uspevalo. Nekada smo znalči cekati i po 10 min ali uspemo. Desavalo se da je i bezuspešno ali nastavimo dalje kao da je sve u reu.Pratila sam na koliko piški vremenski,to je oko 2 h i stavljala je na nošu. I sada je najuspešnije kada je odnesem u kupatilo gdje joj i stoji noše stavim je na nju i ja sednem na šolju. Ja obavim na šolji ona čuje a ja joj govorim cujes kako mama,ja operem ruke za tovreme malo voda šušti i kada pog
ledam ona završila. Tako radimo i sada. Kada spava danju stavim joj mušemicu pa prelko čaršaf za svaki slučaj da mi ne upiški krevet. I to se nekada desi ali ne cesto.Nije znala nista da kaze sada nekad kaže pi pi i upiša se a kada hoce kakiti počne da se napreže i ja je stavim na nošu i bavi posao.Važno je biti uporan i ne odustajati,ako nece da sedi bolje je podigni nego da stekne odbojnost prema noši.‚Sada mi ide malo bolje,nekada kaže pi pi a nekada ne u svakom slučaju ja je stavim na nošu kad mislim da bi trebala piškiti i ona uvek piški . Vazno je da skapitra sta treba da radi na noši i onda je lako. Kada kaki ja joj şe rugam kao i ja kakim i stenjem. Ona sada kada treba kakiti prvo se počne rugati meni kako kaki  pa tek onada stvarno počne da kaki. Drugim rečima hoce da mi da do znanja da ce da kaki. Pokusaj da shvatis znake koje ti dete daje i li da je naucis sta da uizgovori nesto po cemu ces prepoznati sta hoce.

Pisacu veceras opet,pisi kako vama ide.




IZVORNA PORUKA: Verus RR

Hvala goda!!  Nece bas uvek da sedi na nosi, pa kad sedne ja se radujem i vicem jeeeee,pocela sam i ja da je stavim kad i ja idem na solju, secam se da si to pisala.  Eto, vec je preko 14 meseci i vreme je, mislim da sve vise pocnemo.  Cesto je ostavim bez pelene, da oseti da se upiskila: mislim da deca dans dugo budu u pelenama jer ove ostaju suve i ne osete neprijatnost biti upiskan ili ukakan. Hvala ti puno!  Pisacu kako ide. 


(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
11.6.2011 16:21:54   
goda
Verus što više nek je u gacama,mi stavimo pelenu u noc oko 2 h  da se ne budim vise do jutra i skinem oko 8h kad ustane a ostalo je u gacama. Skloni tepihe stavi manje pa ako i upiški podovi se lako brišu,kod mene je lamionat pa ne marim i ako se upiški obrišem i gotovo. Otkad je u gacama nalaz urina je sterilan nema bakterija a do tad se javljala ili morgamnela ili neka druga.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
11.6.2011 16:25:35   
Verus
Meni je svuda itisonuser posted image user posted image osim u kuhinji, hodniku i kupatilu....hocu da iskoristim ovo leto da je naucim na nosu, bar vecinu dana.  Dogovoricu u jaslicama da i oni isto rade koliko mogu: rekli su da ce pomoci...bilo bi brze i lakse da sam ja uvek kuci sa njom....eto, makar da se nauci do kraja godine, bilo bi zaista lepo.  Hvala puuuno na savetima, JAKO puno znaci kad ti napise neko ko je vec uspeo i ima proverene metode. Znam da ne uspeva isto na svakom detetu, ali lakse je modifikovati provereno!

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
11.6.2011 22:38:04   
goda
Ne mogu da kažem da sam uspela u potpunosti ali veliki pomak je ocigledan. Znaci mi mnogo sto je u gacicama po ceo dan i sto je još važnije kaki na nošu,sada počinje da daje jasne znake kada joj se kaki to me jako raduje jer je lakse i meni i njoj.
Odavno vec kad je imala 9 meseci ja sam počela iz šale da joj se rugam kada ona kaki i to je izgleda vredelo. To radim i sada kada kaki da ne bi zaboravila. Ja kada sednem na šolju ona meni uvak se naruga,hoce da kaže mama kaki sto znači da je shvatila šta ja to radim a takođe i ona. Kad je stavim na nošu da piški ili kaki kada se popiški zastenje kao završila je i odmah ustaje. Ruganje ,kao kad nama nešto zagolica u grlu (tako da objasnim) to obicno radi kada hoce da kaki nekoliko puta i onda počne. Još nezna da kaže ni noša a kamoli da joj se kai ili piški apa se ovako dogovaramo na bebecem jeziku.
Hocu da kažem biće ti znatno lakše ako po nečemu uspeš da prepozunaš kad joj se klaki ili piški.
Piškenje još uvek gledam na sat (ne bukvalno). Piškila je pred spavanje i mirna je do 12 ili 1 h  nekada do 2 zavisi koliko se ja uspavam, tad  je podignem,piški,stavim joj pampers i mirna sam do jutra.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
19.6.2011 1:08:42   
IVA 11
Moj sin je danas poceo sa koriscenjem tute, nose, kako li vec ko kaze. Naravno po malo, ovo je tek pocetak. Stoji nam tuta iskljucivo u kupatilu, a on voli da je tu, pogotovo kad je masina za ves ukljucena, uziva. user posted image Prvi put je plakao kako sam ga stavila na nju...drugi put sam ga stavila u pelenu pa na tutu, i ja se pravila da kakim, i on je kakio...a odlucila sam se da ga po malo stavljam jer kad god sam u kupatilu evo ga on doleti sa dubkom i kaki, ma svaki put.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
19.6.2011 1:13:51   
mmms
Ivo i ja sad kazem tuta kao i svi u CG pa kad odem kod mojih u Srbiju kad pricam sa drugaricama a one pitaju a sta je tuta a ja onda nosa,nosa...user posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
19.6.2011 1:17:54   
IVA 11
Haha, i ja kazem tuta...user posted image A juce  me prodavac koji je iz Srbije a radi u Chicco pita, a to bese nosa, ja reko' jeste, jeste, dajte neku od tvrde plastike za ovog mog meda user posted image

(odgovor članu mmms)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
19.6.2011 1:23:30   
mmms
Jeste u Srbiji retko ko zna sta je tuta,cerkice od mojih komsika cule od moje male tuta pa i one tako traze zanimljivo im a komsike u smeh..

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
22.6.2011 23:07:26   
goda
Ovo moje dete je bas mala nevaljalica. Od skoro je počela da govori pi pi pi kad hoce da piški ne uvak ali često ,sada ima 2-3 dana kad hoce da piški je pi pi  a kada hoce da pije vode piiiiiiii piiiiiiii piiiiiiiiii aaaa,ja cesto pobrakam sta hoce ja joj dam vode a ona nece dok se ja skontam ona se upiša,ili obrnuto nece dete da sedne na nošu a ja tek onda shvatim nece da piški hoce da pije vode. Po ceo dan se ganjamo sta hoce a sta nece.

(odgovor članu mmms)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
22.6.2011 23:39:48   
Verus
goda: H pocne da stenje ali tad je vec kasno, mislim pocne da kaki ne vredi sto je skinem kad je vec na pola puta...pocela sam da je vodim u wc da vidi kako piskim i uvek vicem: "mama pupu" ili "mama pi pi"  (pu za govance, jer ce tako i u jaslicama da govore pa da je tu ne zbunjujem na oba jezika), tako da pokazuje interesovanje.  Hoce da odsedi na nosi ali nista ne radi. Pre je svako jutro kakila na nosu a sada ne kaki vise ujutru tako da je bas tesko pohvatati....

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
22.6.2011 23:47:29   
pepeljuga
V nece ni da sedi na nosi user posted image
Imamo dve nose i imam utisak da su mu obe velike (on je sitan inace) i neudobne. Jedna je muzicka i sa njom voli da se igra, pusta muziku da svira i onda pored nje tapse i djuska, ali nece nikako da sedi duze od dve sekunde, nema sanse. Bojim se da misli da je nosa neki muzicki uredjaj user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
23.6.2011 0:41:53   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: LillyT

Mora li to tako? Mame (odnosno bake) bi još i trčale i brisale, a dadilje.. ne znam baš da će neka dadilja mesec dana (pa i više) da pomaže u odvikavanju deteta od pelena. Jedino da uzmem godišnji, ali ne bacaju mi se dani za to. Dajte neki lakši način.


Ja sam imala problem sa L jer je pretproslo ljeto bila previse mala (9mjeseci), proslo (1g i 9mjeseci) sam ja morala da lezim i nisam mogla da molim babe i ostalu ekipu da je odvikavaju od pelene, tako da smo docekali evo 2g i 9mjeseci i odvikli se od pelene user posted image Osim jednog use*a u gace i dva piskenja, nismo imali problema. Odvikla se za 2 dana. Ja ti savjet nemam, jer da sam ga imala i sama bih je odvikla ranije. 

Inace ne znam jesam li pisala, ovo imam u kompu jos odavno pa eto nek se nadje i na RR user posted image

7 znakova da je dijete spremno (svi moraju biti postignuti, ne jedan ili dva i tad je dijete spremno)-po Brazeltonu, čiki koji se posvetio temi "odvikavanje od pelena " user posted image

1. Beba više nema potrebu da se stalno kreće ili stoji na nogama - u stanju je mirno sjediti neko vrijeme i zaokupiti se nečim drugim - najranije oko 18 mjeseci, često i kasnije
2. Beba je ovladala receptivnim jezikom - razumije što joj govorite, mada možda ne priča, može slijediti uputu s dva koraka tipa "Odi tamo i donesi to i to:"
3. Beba može reći "NE" - jer ne želimo da to beba radi da nas usreći, nego da usreći sama sebe, a ako je potrebno i da brani svoju tjelesnu autonomiju.
4. Počinje stavljati stvari na svoje mjesto - zna da određene svari idu na određeno mjesto i kako se tamo "stvore"
5. Počinje vas oponašati - ne samo da plješće kad vi plješćete, nego kad se curica počne ponašati kao mama, igra se kuhanja ili sl, isto za dječake, mada oni više vole oponašati tatu. Oni u toj dobi žele ići na wc kao mama i tata i mogu se jako razočarati ako im to ne uspjeva, pogotovo ako i roditelji pri tom nisu oduševljeni kad nađu mokru posteljinu.
6. Dijete počinje obavljati nuždu u predvidljivo vrijeme - beba ostaje suha 1-2 sata u komadu. Krajem druge godine beba ostaje suha tijekom poslijepodnevnog spavanja. Nakon drijemanja nije teško "uhvatiti" bebinu "pi-pi" ako je požurimo odvesti na kahlicu. Pražnjenje crijeva se može predvidjeti u predvidljivo doba dana - često tijekom ili nakon jela. Ovi novi obrasci predstavljaju pravu kušnju za roditelje koji na osnovi njih često zaključuju da je došlo vrijeme za odvikavanje od pelene, iako zapravo nije. (ovo je sve citat)
7. Dijete postaje svjesno svoga tijela - daje do znanja da je smočilo pelene, čak i gunđa dok osjeća kretanje u crijevima (to nije isto što i stenjanje od napora). Imenuje svoja postignuća, zna da li je kakalo ili piškilo.

Znakovi koji govore da dijete nije spremno

1. Stoji iznad kahlice i piški na pod
2. Ne dopušta da mu se skinu pelene, vrišti i opire se svaki put kada roditelji to pokušaju
3. Samo skida pelenu i onda se pokaka na pod
4. Hoda uokolo šrokim hodom, a onda sjeda s kašastom stolicom u peleni. Ne pokazuje nelagodu nego čak izgleda blaženo.
5. Skriva se u kutu ili ormaru ili sl i onda se otamo mogu čuti zvukovi stenjanja dok izbacuje stolicu.
6. Govori "Ne, ne, ne!" ako roditelj ustvrdi da je došlo vrijeme za kakanje.
7. Negoduje na razne načine svaki put kad mu se predloži kahlica ili wc.


L dugo nije mogla da miruje, znaci ona je bila non stop u trku. Takodje, nije se nikad znalo kad ce da kaki, a pogotov ne kad ce da piski. Ni dan danas nema pravila sto se toga tice user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
23.6.2011 3:41:38   
Verus
H ima svih 7 znakova da nije spremna, tako da...user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
23.6.2011 11:36:05   
gagana83
Mi cemo ovih dana polako da kernemo sa odvikavanjem od pelena, pa sta nam Bog da.
Ovih dana je pustim po malo da bude samo u gacicama, nekad piski u nosu, ali uglavnom ne. Juce je moja svekrva cuvala i za 2 sata se upiskila 6 putauser posted image
Sinoc sam je svukla pred kupanje i ostavila je malo da bude gola. U jednom momentu je pisnula malo i onda trazila nosu da piski u njojuser posted image Posle je zavrsila u nosiuser posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
23.6.2011 12:19:29   
Anoniman
Mislim da sam već negde na prethodnim stranama pominjala da se mi vežbamo pomalo, ali još uvek nema nekog pomaka...
Sedne on na nošu, i kad se ukaka, ja kažem da menjamo pelenu, on poslušno do ormarića za presvlačenje i nosi pelenu. I kad ga skinem pred kupanje, redovno se upiški u kadu... I tapšemo kad nešto uradi u nošu, sad već imamo i jednu nošu kod ove žene što ga čuva, pa da vežba i tamo i kući, ali ja nisam sigurna da on konta tu relaciju pipi-kaka : noša.... Mislim da više sve ovo doživljava kao igru... Da, imamo trenutno 17.5 meseci.... Ne znam kad će doći njegovih 5 minuta user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 219
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
23.6.2011 12:34:58   
Olga75
Nina , kad bude spreman sam ce da trazi nosu
ja sam se proslog leta polomila oko odvikavanja , kao trebalo bi ali djavola , ona se utronjala , upiskila i uopste nije reagovala
aliiii
evo vec dva meseca mi ne nosimo pelenu preko dana , sam je trazila nosu i od tada se samo pva - tri puta upiskila ali u pocetku
sad uredno preko dana skine gacice i trk na nosu user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Kada privikavati na nošu?
23.7.2011 22:51:30   
Anoniman
Sad čitam da je BubaMira stavila Ninu na nošu, i da je ona piškila.
Ja Marka nisam ni stavljala. Jel bih trebala? Jel vi (mame sličnih uzrasta) stavljate decu na nošu? Meni se nešto to čini bzvz, mislim, svakako nema šaje da sada skinemo pelenu.
Da me ne shvatite pogrešno, Luku sam stavljala sa 9 meseci,  kakio je, jer sam znala kad će da kaki.
Sa Markom se nikada ništa ne zna, sem da će piški ako ga raspovijem na bračnom krevetu! user posted image


< Poruku je uredio Tash -- 23.7.2011 22:52:32 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 221
   RE: Kada privikavati na nošu?
23.7.2011 22:59:17   
Anoniman
Ola, mame. Ja sam Ninu danas prvi put stavila na nošu više iz zeze. Piškila je, a ja sam joj tapšala, kao "smernicu" da je uradila nešto što treba. Naravno, ne očekujem da će sada da se popiškava namenski samo u nošu. Mada, zašto da je ne stavim i pokažem čemu noša služi? Svesna je većine stvari oko sebe, čemu služe: kada vidi kašikicu raduje se jer zna da je klopa na vidiku, kada vidi kadicu isto reaguje jer povezuje da je kupanje na redu, zašto onda ne bi počela da stvara naviku da je i noša nešto što služi za pi-pi? Leto je, toplo je, i onako je skoro pa golišava po ceo dan, nije mi teško da je povremeno stavim na nošu, da se navikava. Ne forsiram je, ne smeta joj, tako da ćemo mi da se zezamo sa nošom bar jednom dnevno, a ona će brže da poveže šta treba da radi u toj "spravi". user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 23.7.2011 23:01:35 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 222
   RE: Kada privikavati na nošu?
23.7.2011 23:01:15   
gagana83
Ja se ne secam kad sam je prvi put stavila na nosu, mislim negde oko prvog rodjendana ali je to bilo cisto rekreativnouser posted image Desavalo se i da piski, ali to je bilo slucajno.
A imala je jedan period kada je kakila uvek u isto vreme pa sam to iskoristila da je stavljam na nosu, ne zato sto sam htela da je navikavam vec mi je bilo lakse da operem nosu nego ukakanu guzu.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Kada privikavati na nošu?
23.7.2011 23:02:58   
Anoniman
Nisam ono gore napisala kao kritiku tebi, nego sam se zapitala jesam li trebala već da počnem da ga stavljam?
S druge strane, ja bih da prekočim nošu. Luka je nije voleo, i mislim da će kod nas lakše ići sa prenosnom daskom jer će videti brata kako tamo sedi (dok kaki), pa će valjda i on hteti. I ovako hoće sve što i Luka.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 224
   RE: Kada privikavati na nošu?
23.7.2011 23:06:11   
Anoniman
Nisam ni doživela kao kritiku, ma daaaj. user posted image Samo kažem, generalno, zašto da ne? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here