|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nedonoščad
22.1.2011 13:28:33   
Vika
I ja sam mama prevremeno rođene bebe.

Posle 13. godina braka  blagoslovena sam trudnoćom koja je tekla idealno- bez uobičajenih teškoća poput mučnine, razdražljivosti ili bilo kakvih problema. A onda krajem šestog meseca dobijem napad slepog creva.! Ukratko, trebalo je nedelju dana, dve bolnice, 7 hirurga, 5 radiologa, 3 urologa, i ne znam koliko ginekologa ali pre svega intervencija mog svekra koji je doveo dobrog hirurga, da mi postavi dijagnozu i operiše. Operacija je trajala preko 2 sata, slepo crevo je perforiralo (puklo), stvorio se apsces (gnojni čep) a mojoj bebi su davali male šanse ili prevremeni porođaj, što bi teško preživela u 25. nedelji. Međutim, moj ratnik se izborio i posle 15 dana bolnice, katetera, 2 drena, milion antibiotika, tokolize i svega i svačega, vratimo se kući.

Mesec dana kasnije odem na kontrolu i kako sam malo krvarila posle ginekološkog pregleda neukog mladog dr, zadže me. i onda dan za danom krenem da se otvaram, pa strogo mirovanje, tokoliza, injekcije za ubrzani razvoj pluća i nada da ću izgurati što duže. Izgurah 28 dana i pukao je vodenjak. Pikanterije sa porođaja ću samo navesti: indukcija, porod, revizija materice, revizija grlića, ušivanje, sve na suvo!user posted image

Mališa je bio krupan za svoj uzrast-33+4 nedelje,2850 gr i 50 cm, odmah je zaplakao i dobio ocenu 9. Odnose ga na neonatologiju i ja čujem dok me izvoze iz boksa kako sestri koja ga nosi babica kaže da je 36. nedelja! Zovem mm i on juri za njima, posle čega bebu smeštaju u izoletu jer ne može samostalno da diše, doduše na minimum kiseonika. Trećeg dana ga iznose u krevetić a na večernjem podoju je bio žut ko limun i potpuno malaksao. sledećeg jutra dolazim da ga podojim, a on u izoleti, sa sondom u ustima, čudom oko glavice, sav izbušen i polu mrtav. Taj užas mislim da ni približno nikada nisam osetilauser posted image . Morali su kažu da ga vrate nije se adaptirao. Pogledam ja listu i piše apnea, dakle gušio se! Posle par dana raspitivanja i podmićivanja, saznam da su mu se borili za život. Ni danas ne znam koliko dugo se gušio dok nisu primetili, ali kako je u pitanju poluintezivna, nisam sigurna da je bilo brzo. Mučili smo se još 11 dana- on je ukupno bio 8 u izoleti, na infuzijama, antibioticima,sunčanju zbog žutice, a ja sam plaćala apartman da me ne bi otpustili.

U ponedeljak smo bili na kontroli u toj bolnici, i na UZ glave viđene su 2 ciste, za koje nam je rečeno da su vrlo česte i da se najčešće povuku bez ikakvih komplikacija. Ima pupčanu kilu, odgovor je isti, a treba da radimo i vežbice ako odobri hirurg zbog kilice. Inače smo lepo napredovali i danas, sa 2 meseca moj dečkić ima 5100gr i 57 cm.


(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Nedonoščad
29.1.2011 19:13:45   
Vika
Došla sam do najboljeg dečijeg neurologa koja je pregledala dete i on nema ciste i nije hipotoničan i ne mora na vežbe!user posted image
Naravno, pratiće ga.

Iako mi je princip da idem samo kod proverenih dr, odvela sam dete na zakazanu kontrolu i ispostavilo se da su nas bespotrebno izbezumili pogrešnim dijagmozama. Više mi se takva greška neće omaći!

< Poruku je uredio Vika -- 29.1.2011 19:14:22 >

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Nedonoščad
31.1.2011 22:56:06   
babytaya
Pozdrav svim mamama malih heroja.
I ja sam rodila jednu malu mrvicu od 1500g duzina 41 cm.
Prvih 72 h je kao i kod vecine vas bilo neizvesno,ali hvala Bogu izgurali smo.
Danas ima 6 godina i pravi je nestasko...user posted image

MOJ NAJVECI USPEH!!!

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Nedonoščad
31.1.2011 23:24:35   
dijana1*
Babytaya, Viko user posted image
Samo da su nam bebice zive i zdrave i iskreneo se nadam da cemo pakao koji smo prezivele uskoro zaboraviti user posted image

(odgovor članu babytaya)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Nedonoščad
2.2.2011 22:40:47   
babytaya
Dijana1, ma bebe su mali sampioni,nema sekiracije.
Neznam da li ikada moze sve da se zaboravi,ali ima tu i necega dobrog sto nas uvek podseca da treba da ih sto vise mazimo i pazimo.Da ih ispunimo neizmernom ljubavlju.
Tvrdim da dete koje raste uz ogromnu ljubav ne moze da bude lose dete.
Dakle,sto vise mazenja i poljubaca!!!
To je nasa terapijauser posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Nedonoščad
20.2.2011 13:06:20   
Olga75
proslo je vise od dve godine i moje nedonosce je nevaljala mala devojcica koja je propricala dva jezika user posted image
briga oko njih je ogromna ali se uglavnom isplati


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu babytaya)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Nedonoščad
20.2.2011 13:09:26   
Nensi*
Ja sam bila nedonosce,rodjena sam u 8 mesecu,imala sam 2350g i 47cm i evo nista mi ne fali (valjda) user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Nedonoščad
20.3.2011 21:01:48   
Ana RR
I ja sam nedonošče user posted image rođena sa 7 meseci i 2000gr user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Nedonoščad
21.3.2011 1:08:10   
liliana
Moj brat je isto prevremeno rođena beba. Rođen je na kraju 6. meseca, sa 1100gr i47cm!!! Pošto nam je kragujevačka bolnica najbliža bila koja ima inkubator, dok je stigao spao je na 850gr i tu kilažu je imao 2 meseca-ni gram nije napredovao, a onda je, čovek, rešio da se  "Ugoji"!!!user posted image Sada ima 30 god i 190cm-k"o od brda odvaljen-kao da se rodio sa 5kg!!!

Moja beba je rođena u terminu (38 nedelja), ali je , zbog silnih komplikacija u mojoj trudnoči, imala samo 44cm i 2400gr. U bolnici su je tretirali kao nedonošče i bila je u Višegradskoj na 4. spratu, sa prevremeno rođenim bebama.


< Poruku je uredio liliana -- 21.3.2011 1:10:42 >


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Nedonoščad
19.4.2011 10:51:00   
Zvoncica77
Pozdrav svima!Nova sam na forumu i imam neka pitanja za vas.Ako sam promasila temu izvinite.I moja beba je prevremeno rodjena u 7.mesecu sa 1200,42 dugacak.Sada ima 9 meseci i 7500.Doktori kazu da je to ok,al meni se cini da u posledje vreme slabo napreduje.Poceo je i mleko da odbija,dajem mu ujutro i uvece,ali to su muke,ne pamtim kada je popio 150ml.Inace je na adaptiranom mleku od rodjenja.Bili smo na Aptamilu,pa samo presli na Humanu,ali nista,par dana je pio ok,ali opet bojkot! Molim vas za neki savet i misljenje.Hvala unapred!

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Nedonoščad
25.4.2011 21:18:52   
ana77
Mislim da bi trebalo da gledas njegovu opstu sliku ponasanja, kako motoricki napreduje (da li samostalno sedi, okrece se i sl), da li je veseo, radoznao itd itd itd. Mozes da mu uradis i krvnu sliku. Ako su svi ti pokazatelji OK onda mislim da nemas razloga za brigu, a mleko uvek mozes da mu "uvalis" u onim mlecnim kasicama tipa cokolino koje sve bebe vole.

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Nedonoščad
25.4.2011 23:23:03   
Zvoncica77
On je ovako super,veseo je,nemiran,stalno aktivan,sedi stabilno,samo se povremeno malo zanese pa se prevrne,mada me brine sto jos uvek ne moze iz lezeceg u sedeci da se pridigne.Malo se podigne i nista,ali mislim da tu dosta udela ima i krevetac,koji je od mreze,ema one drvene ogradice,pa i nema za sta da se uhvati da bi ga stimulisalo,iako se ja trudim i dovijam na razne nacine.
Pedijatar nam je rekao da njega uvek treba gledati sa dva meseca zakasnjenja s motorikom,ali ja ipak brinem zbog eto tako nekih stvari.Sto se tice krvne slike,od rodjenja je malokrvan,pijeo sirup i sda je dosta bolja.Ali bas me hrana brine.Evo juce je nam je nikao i prvi zubic,mozda i zbog toga,mada mleko odavno ne voli.I ja sam pomisljala da probam sa cokolinom,al ne znam da li je to ispravno,mislim da li se i tako racuna mleko.Neko vece smo probali i pojeo je sve.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Nedonoščad
25.4.2011 23:25:52   
Olga75
Zvoncice , ne verujem da to sto po nekad nece da jede vezano za nedonesenost
i zvercica je rodjena mesec dana pre termina sa 2600 g i imala je faze da jede vise , manje i da skoro uopste ne jede

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Nedonoščad
26.4.2011 0:15:49   
liliana
Zvončice, moja bebi je več 2. put u fazi da neče mleko. Ali hoče Čokolino, medolino te i ostale fore, pa probaj tako-računa se jer je to sa mlekom. Sada neče ništa kuvano-ali ta faza se uvek javi kad joj rastu zubi. Hoče samo voče , vočne jogurte , kiselo mleko, pavlaku i druge namirnice koje joj, verovatno, "hlade" desni.

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Nedonoščad
26.4.2011 19:47:07   
ana77
Pa u cokolino ide bar 150ml mleka tako da se to racuna u mleko :), samo biraj one kasice koje nemaju dodate secere (mi jedemo nestle, a dobijaju se i carapice na poklon kad uzmes dva pakovanja user posted image ) da se ne navlaci na slatko :)!
I da, sto kaze liliana pokusaj sa jogurtom i sirom, sad je on vec veliki da moze da pocne sa tim, taman da ga usput navikavas na kravlje proizvode pre nego sto pocne da prelazi na kravlje mleko.

Nije tema ali kad se oni dizu iz lezeceg u sedeci oni to prvo rade iz polozaja kada leze na stomaku.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Nedonoščad
26.4.2011 22:41:07   
Zvoncica77
Pa i mene to brine,u cokolinu ima bas secera,mislim da jedino u rizolinu nema od lino proizvoda.A uzimali smo to duplo nestle i bas smo lepe plavo bele carapice dobili sa sapicamauser posted image .
Nisam znala da se tako prvo podizu,sa stomaka,moram ga malo vise forsirati tako,mada nikad nije voleo da bude na stomaku.I sad uporno pokusavam da ga stavim,zbog puzanja,stimulisem ga igrackama,ali nikako da krene,mada znam da i ne mora uopsta da puze,ali tako bi mu lakse bilo da nauci da se snalazi u okolini.
Izvinjavam se zbog odstupanja tema,Pozz

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Nedonoščad
27.4.2011 1:25:35   
liliana
Zvončice, u Čokolino ide 2 decilitra mleka. Probaj. Uzgred, gde kupujete te Nestle kašice?
Ne brini-moja bebi je tek sa 11,5 meseci uspela da se podigne sama u sedeči položaj. Fizijatar mi je rekao da je to individualno i da ne brinem. Prohodala je tek sa punih 16 meseci. I za to mi je Dr rekao da se toleriše do 18 meseci.Tako da ne brigaj previše-opusti se i uživaj. Nema to veze sa tim što je nedonošče-i moj brat je rođen na kraju 6. meseca, (pisala sam o tome na ovoj ili prethodnoj strani,), pa je prohodao sa 11 meseci!
Moderatori, Sorry za OFF!!!


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Nedonoščad
27.4.2011 9:46:33   
Zvoncica77
Liliana,ja sam uzimala u DM-u prvo nestle,pa ih onda nije bilo to duplo pakovanje,onda sam kod drugarice koja drzi apoteku.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Nedonoščad
28.4.2011 9:26:33   
jabudic
Bubi, i ti na ovoj temi? Ja je citam svakodnevno, imam osjecaj da cu se poroditi za 10 dana najkasnije user posted image

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Nedonoščad
28.4.2011 21:10:44   
ana77
Tih nestle kasica ima u Aksi koliko hocete, ja ih mesecima kupujem. Jedna Aksa ima na B. Brdu, a druga u nekom hipermarketu na N. Beogradu, ne znam tacno, ova prva mi je u kraju :)! 

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Nedonoščad
29.4.2011 8:13:23   
bubulence
IZVORNA PORUKA: jabudic

Bubi, i ti na ovoj temi? Ja je citam svakodnevno, imam osjecaj da cu se poroditi za 10 dana najkasnije user posted image


daleko bilo user posted image ...
mada i ja imam neki bzvz osecaj, nadam se da nas nasi insekti varaju user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Nedonoščad
13.7.2011 1:15:03   
Anoniman
Veliki hug za sve, sad sam pročitala celu temu. user posted image

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 72
   RE: Nedonoščad
3.8.2011 14:22:53   
vira
i moja beba je rodjena kao nedonosce sa 1500gr i 44 cm a danas ima godinu i 6 dana i dostigao je sve kao i bebe koje su rodjene na terminuser posted image

< Poruku je uredio vira -- 3.8.2011 14:25:59 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Nedonoščad
3.8.2011 14:28:46   
vira
moja beba jede sve sto god mu se pruzi, i do sada hvala Bogu nije imala nikakvih problema nmalo sa grcevima u pocetku i nsta vise, ni sa vakcinama, ni sa zubicima user posted image  

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Nedonoščad
3.8.2011 14:57:31   
Olga75
Vira , dobro dosla user posted image
pridruzi nam se i na ostalim temama


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vira)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here