|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nedonoščad
10.8.2011 12:27:13   
zeksi
Moja beba je rodjena u 29 nedelji, imao je samo 1130 grama na rodjenu i dug 36 cm.
trudnoca je proticala dobro sve dok jedno vece nisam dobila bolove i to na pet minuta, odmah sam otisla na betaniju, ali nista nisu uspeli da urade, tako da sam se naredno jutro porodila prirodnim putem....bilo je strasno, neizvesnost da li je beba ziva, da li je dobro... grozan osecaj. Sledeci dan moj decak je prebacen u decju bolnicu, a ja sam dosla za nekoliko dana da bih mu davala moje mleko da jede. Kada sam ga videla on je bio strahovito mrsav, izgubio je dosta na kilazi i imao svega 860 grama, disao je pomocu aparata i oko njega je bilo jako puno cevcica, jedva sam stajala na nogama koliko mi je bilo tesko, gledala sam ga i plakala. Proveo je na intenzivnoj nezi dve nedelje, a onda je prebacen na odeljenje neonatologije. Mi smo jos uvek u bolnici, Jovan sada ima 1800 grama, ovih dana treba da izadje iz inkubatora, a onda ce ga mama prvi put uzeti u narucje .... jedva cekam i onda nadam se da brzo idemo kuci, samo da nam budu dobri nalazi....Jedva cekam da tata dodje po nas, da nas decak posle skoro dva meseca dodje svojoj kucici, da se mazimo i uzivamo. Moja mala mrvica je moje najvece blago.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Nedonoščad
16.10.2011 9:49:45   
Olga75
samo da vam kazem moja mala curica je napunila tri godine user posted image
Zeksi , nadam se da ste vec stigli kuci i da decko uziva sa mamom i tatom user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Nedonoščad
24.11.2011 13:28:48   
Stasija
Citam vase price i ne moze ceovek da ostane ravnodusan.
Bravo na hrabrosti!!!!

Drago mi je da a Institutu za neonatologiju sada postoji banka humanog mleka, da su dobili i nove inkubatore..sve za male bebiceuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Nedonoščad
22.10.2012 10:08:38   
mj85
Moja beba je rodjena u 34 nedelji sa 2.250 i 48 dug, citava trudnoca je protekla uredu dok nisam osetila blagi bol u donjem delu stomaka i pojavile su mi se mucnine tog dana mi je hitno uradjen carski rez jer se posteljica odvojila zbog nekog ugruska i beba je plutala, uglavnom da sam zakasnila pola sata kazu da nebi ni mene mogli spasiti a o bebi da i nepricam. beba je bila 5 dana u inkubatoru prikopcana na cevcicu za disanje, posle toga je prebacena u topli krevetic 2 dana, 2 dana je bila u obicnom kreveticu i mi 10 dan kuci Hvala Bogu sve je proteklo uredu i danas 1 mesec i 6 dana nakon poroda moja beba ima 3.170, i 50.5 dug. Zeksi samo hrabro, zelim vam da sto pre stignete kuci, i da uzivate sa svojim bebacom

_____________________________

milkica85

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Nedonoščad
22.10.2012 10:13:09   
Verolina
MJ85, drago mi je sto je sve na kraju dobro ispalo.
Poljubac za vas dveuser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mj85)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Nedonoščad
24.10.2012 14:57:55   
Zemunka85
Ja sam rodjena u 32 nedelji sa kilo i 850, i spala na kilo i 600. Nagutala se plodove vode, menjali mi krv, bila modra .. naravno, dva meseca sam bila na intenzivnoj. Taman kada sam se krenula oporavljati, kroz mene je proleteo virus, bila sam modra oko ociju i imala proliv. Mama prica koliko je bilo strasno. Ali bila sam veeeeeeliki borac i to su DR rekli cim su me videli, da sam jaka i da cu uspeti.

Ne znam gde mi je ta borbenost i hrabrost danas. Mama prica da sam i u Inkubatoru sa cevcicama po glavi i modrim kolutovima oko ociju - uvek imla osmeh na licu.

Danas mi nista ne fali :D. Sta vise .. allal al la :D

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Nedonoščad
7.11.2012 11:20:53   
aleks87
Cao drage mameuser posted image
Vec godinu dana obilazim razne forume, iscitavam tekstove i konacno sam reslia da napisem i nas mali tekst... Trudnoca bila uredna sve do drugog ekspertnog uzv...Tog dana su nam rekli da je na meni Sofijin izbor i da to nije lako... Nisam nista razumela, samo sam gledala u ekran na kome se moja beba videla . Rekli su da ce obavestiti betaniju da cemo jos nocas doci... Ako ne, onda svakako da se javim ujutru na konzilijum... Ujutru na konzilijumu tri lekara se dogovaraju, konsultuju i govore mi da moja beba nece preziveti vikend,tj da ce ona umreti u meni jos taj dan. Da budem spremna na to jer je stanje kriticno... Protok kroz pupcanik izuzetno los, krv skoro i ne prolazi, kiseonik i hrana ne dolaze u dovoljnim kolicinama do moje malene...Krece pakao... Sve smo radili, kordocintezu, mirovanje, moj gin. mi je dala aspirin da malo razredi krv pa da barem nesto dodje od hrane.... Dr u betaniji davno odustali od nas, dolazimo svaki drugi dan cisto da poslusaju da li ima tonova... Meni dr kaze : Ja davidim nadu ja bih se maksimalno borila, ali ovde nade nema... Pa zaboga imate 24 godine, mladi ste , bice jos dece... :) Ja govorim kako znam da postoje neke injekcije za krv i da se lezi 3 nedelje... DR meni : Ali gospodjo vama to ne treba , beba nece preziveti...
Ostavljam i cigare, inace sam bila strastveni pusac, odlucujem da cu uraditi sve sto je do mene da je donesem na svet. Poslednji konzilijum posle 4,5 nedelje od dijagnoze. Dr mi daju statistiku : 10% da ce preziveti, 3%da ce biti normalna, tj najverovatnije c e biti slepa, mentalno retardirana ili u kolicima. Da li je zadrzavam pa da umre u meni, da li idem
na komisiju pa da rodim "mrtvu" bebu ili idemo na zivu bebu. Idemo na zivu bebu, to je moja konacna odluka... Dakle spremam se na sve... Molim se Bogu i sve je u njegovim rukama... toliko ljudi se molilo za nju... Anja se rodila u 30+1 sa 690g 31cm. Dobila je 6/8. Bila je u inkubatoru dva i po meseca, ja sam sa njom u bolnici bila 6nedelja, dobijala je moje mleko. Sada ima deset meseci , nedavno je pocela da sedi samostalno, odustali smo od vezbica po vojti, radili smo ih 4 meseca. Ali radimo vezbe za sedenje, okretanje itd... Veseliju devojcicu nisam videla u zivotu :) Jedino sto polako napreduje jer nece bas da jede kao ostala deca ali je zdrava , krvna slika skoro pa savrsena :) I tako da sam dobila moju devojcicu iako su svi govorili da ce umreti... Ima ih jako puno u poslednje vreme, takvih boraca poput moje Anje :) Veliki pozdrav za sve mame i samo budite jake za njih,tj ugledajte se na njih i crpite snagu iz njihovih pogleda, osmeha user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Nedonoščad
7.11.2012 11:53:32   
Olga75
Aleks87 dobrodosla , pridruzi nam sei na ostalim temama user posted image
bravo za Anju user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu aleks87)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Nedonoščad
7.11.2012 11:54:43   
MarijaBg
user posted image user posted image user posted image
Divno, ljubac za malu Anju user posted image

(odgovor članu aleks87)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Nedonoščad
7.11.2012 12:00:51   
Sonreir
Svaka cast za veru da ce sve biti ok, i svaka cast za borbu user posted image

_____________________________

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Nedonoščad
24.11.2012 23:35:51   
Els23
Pozdrav svim mama :)
Malo sam se premisljala da li da uopste napisem nesto ali su me vase price ohrabrile da vam napisem par reci.
Pre 6 meseci smo zatrudneli, posle duzeg vremena, nikad srecnija nisam bila. Sve je bilo savrseno, u 3 mesecu smo saznali da cemo imati blizance. Osecaj je bio odlican, devojcica i decak. San snova. Sve je super napredovalo, svakih mesec dana pregledi, bebice zdrave, napreduju u skladu sa nedeljama. Dosli smo do 22 nedelje kad su mi konstatovali prolabiranje vodenjaka i apsolutno mirovanje. Lezanje u krevetu bez ikakvih aktivnosti. Zavrsili smo na patologiji, jer se stanje pogorsavalo. Pripremali su nas na sve, i na dobro i na lose. Zatim se desilo ono najgore. Pre dva dana sam prokrvarila i zavrsila u porodjanom bloku. 15 sati mucenja i bebice su dosle na svet u 24 nedelji. Smesteni su u decijoj bolnici odmah po rodjenju, decak sa 550gr i devojcica sa 600gr. Evo proslo je dva dana, svi se nadamo najboljem ali im se stanje pogorsalo u prethodnih 12 sati. Jako je tesko, ali ne znam sta da ocekujem. Nadam se da su moje bebice borci i da ce izgurati.
Samo sam htela da podelim ovo sa vama, ipak je lakse kad vas neko razume. user posted image

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Nedonoščad
24.11.2012 23:38:54   
Ana RR
Els, mnogo mi je žao i od sveg srca se nadam da će sve biti u redu. Baš su maleni ali verujem da će se izboriti.
Puno sreće vam želim user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Els23)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Nedonoščad
25.11.2012 0:30:41   
adulence
beskrajnu srecu vam zelim...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Nedonoščad
25.11.2012 14:32:20   
Olga75
Els , nadam se da ce sve biti kako treba , javi nam molim te sta se desava user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Nedonoščad
25.11.2012 14:52:41   
vonavoj
Borci su to,izborice se user posted image user posted image

(odgovor članu Els23)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Nedonoščad
25.11.2012 17:36:16   
MarijaBg
Drzim fige i mislim na vas user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Nedonoščad
25.11.2012 19:59:15   
marince1
ELs drzi se,trebas im jaka i hrabra.Nadam se da ce sve biti ok.Drzim palceve

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Nedonoščad
26.11.2012 11:26:57   
dijana1*
Els zelim vam svu srecu, to su nasi veliki borci i verujem da ce se izboriti. I moj sin je rodjen ranije i uspeli smo da se izborimo. Sada ima dve ipo godine i ziv i zdrav. I vama zelim da sto pre izadjete iz bolnice i da sve bude uredu pa da zajedno uzivate user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Nedonoščad
9.2.2013 19:46:49   
zeksi
Drage zenice, posto sam pisala na pocetku ove stranice o mom nedonoscetu, zelim da vam kazem kako smo danas. Dosli smo kuci posle 50 dana, tada je imao 2150 grama. Posle toga slede brojne kontrole, sada je sve u redu osim okica. Jovan ne vidi na levo oko i nosi protezu, a na desnom mu je vid ocuvan , ali ne u potpunost. Jos neznam koliko vidi u procentima, ali vazno je da se snalazi prostoru i da uzima predmete. Prohodao je sa 14,5 meseci, sad ima 19 meseci, jako je zivahan, pomalo prica, odnosno sve ponavlja za mnom. Vise nemamo puno kontrola, samo kod oftalmologa. Pozdravljamo vas i ljubimo....Jovan i mama.....

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Nedonoščad
9.2.2013 21:56:55   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: zeksi

Drage zenice, posto sam pisala na pocetku ove stranice o mom nedonoscetu, zelim da vam kazem kako smo danas. Dosli smo kuci posle 50 dana, tada je imao 2150 grama. Posle toga slede brojne kontrole, sada je sve u redu osim okica. Jovan ne vidi na levo oko i nosi protezu, a na desnom mu je vid ocuvan , ali ne u potpunost. Jos neznam koliko vidi u procentima, ali vazno je da se snalazi prostoru i da uzima predmete. Prohodao je sa 14,5 meseci, sad ima 19 meseci, jako je zivahan, pomalo prica, odnosno sve ponavlja za mnom. Vise nemamo puno kontrola, samo kod oftalmologa. Pozdravljamo vas i ljubimo....Jovan i mama.....



Zeksi, pa to je predivno user posted image user posted image user posted image
Sto se okica tice, medicina je toliko napredovala, da sam sigurna da ce on skroz fino videti, ali jos je mali za neke intervencije user posted image
Svu srecu vam zelim...

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Nedonoščad
23.2.2013 13:35:55   
mrvica7
Pozdrav svim mama ovog foruma i na sire..evo da i ja napisem svoju pricu..Bila sam aktivna na ovom forumu na nekim temama,naime imala sam 2 pobacaj od 6 nedjelja..kontrole ,terapija i sve sto slijedi nisu mogle da to sprijece,sudbina! Opet zatrudnim u 10 tom mj prosle god..imala sam manje krvarenje koje je prestalo,izgurala sam kriticnih 12 nedelja..i pila terapiju ali opet nije bila subina..na uzv je sve bilo ok..sve potaman sto bi rekli..ja sam se super osjecala..beba napredovala..i sta ce se desiti..
U srijedu 13 fevrala mene pocne stomak boliti kao da cu dobiti mps (pojavi se malo krvi na ulosku,ne crvena-friska,nego tamna) odem na uzv i kaze mi ginekolog da sam otvorena za porodjaj,da mi serklaz nemogu raditi jer je kako sam razumila (pricala na Ruskom) placenta malo splizala u porođajni kanal ( nadam se da sam se pravilo izrazila) i da mi terapiju i strogo mirovanje,al kaze dabogda??? Ja dodjem u stan a klinika mi je preko puta,i da ona meni svoju vititku,kaze nazovi me u svaka doba ako sta krene po zlu! Ja dosla u stan,muz dosao s posla,mrnr boli na svakih 5 min..bolovi za neizdrzati..i pukne meni vodenjak,ja sva izgubljena,a i muz nazovemo gin,nejavlja se..klinika zatvorena..dok smo se skontali,ja u krvi do koljena,prizor uzassss..do klinike druge 10 minuta pocnu meni naponi za porod..i izadjem iz taksija i porodim se na ulazu..cucnem i rodim curicu ( rekla mi na uzv da je curica)..sa 21 nedelju,nije bila dovoljno porasla da zaplace...muz ju je vidio meni nisu dali..kaze bila je krupna,velika bebica...sta je se desilo,neznam..zasto tako sve naglo i brzo?? Sve sam to pripisala sudbini i nastavljam dalje sa nadom da ce nam iduci put biti srece da uspijemo..boriti nam je se,i shvatam da ima i tezih slucajeva..i mnogo nas ovakvih koji patimo i pitamo se zasto?? aodg nema,jer nista se nije moglo uraditi protiv Bozije volje...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Nedonoščad
23.2.2013 13:53:06   
Olga75
Mrvice , pa da li sam ja to dobro razumela , rodila si bebu u 21 nedelji koja nije prezivela user posted image
zao mi je jako user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mrvica7)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Nedonoščad
23.2.2013 13:54:49   
Olga75
ovde se do 28 me nedelje svaki porodjaj smatra spontanim pobacajem user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Nedonoščad
23.2.2013 14:09:02   
branki*
procitah,bukvalno mi nije dobrouser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Nedonoščad
23.2.2013 14:21:35   
Torbica
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here