|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hlamidija
24.6.2009 15:55:33   
Brand new mama
Vucko je u pravu, polna bolest je nesto sto dovodimo u vezu sa ne bas tako pozeljnim ponasanjem, pa se i zbog toga se izbegava i samo razmisljanje na tu temu. A realnost je da se moze bilo kome desiti(OK, onima u celibatu vec malo teze, ali eto sifilis se moze preneti i na druge nacine, ne samo sex-om- fino kazem da sam hipohondar). Kao sto neko moze ostati trudan posle prvog seksa... Sve je moguce.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Hlamidija
24.6.2009 15:56:39   
Anoniman
desava se da dodje do zamijene rezultata ... ali onda odes i ponovis...nažalost sta sa tom osobom koja je otisla u ubjedjenju da je sve ok...pa mogu je pronaci ... sa adresom, telefonom itd
pa nije bitno u kojoj ustanovi ... odnosno prostri  se onoliko koliko ti je dug jorgan (ako mozes idi privatniku ako ne postoji drzavna organizacija)



(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 77
   RE: Hlamidija
24.6.2009 15:57:13   
Anoniman
Nemoj navoditi druge bolesti koje se prenose ne-polnim putem, jer ovde pričamo o Hlamidiji. user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 78
   RE: Hlamidija
24.6.2009 15:57:37   
mister NO
svaka cast Prase na iskrenosti! i meni je bilo prekipilo,vjeruj mi...citam ima hlamidiju....sexa se sa deckom....hoce da ide na testiranje ,nece...a uz to svi su joj postovi propraceni sa nekim smajlicima..zamisljena...pita se...jao boze sta cu sada.a jos planira da je lijeci u trudnoci.!!??!!ma more ovde si dosla da trazis, kao sto bi u bosni rekli ,'sadaku'!e ne moze cur.za tvoj slucaj nema mjesta sazaljenju i razumjevanju u mom srcu..glavi. ****************** eeeej kaze da ima hlamidiju,imala je abortus,planira trudnocu...a ne pridrzava se nicega da se izlijeci.osim sto se roka jakim lijekovim.mogu da shvatim da je i imala abortus i ima tu bolest...ali NE MOGU DA RAZUMIJEM KAKO MOZE PONOVO DA SE SEXA SVE DOK SE NE IZLIJECI.ljudska glupost nema granica pa to ti je

>dopisala Tasha: mister, malo sam te cenzurisala, nećemo se vređati!<

< Poruku je uredio Tasha RR -- 24.6.2009 16:01:51 >

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Hlamidija
24.6.2009 15:58:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Sve cool, a što nisu ponovili test ako sumnjaju u njega?


zato što neko hoće privatniku a nema novca za njega .... pa ebote odes i pregledas se u drzavnoj ustanovi ponovo ...čisto sumnjam da će dva puta pogriješiti

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 80
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:00:29   
NadaR
Ma pustite to... user posted image
Sto se samo nesto svadjamo u zadnje vrijeme???
Bilo... proslouser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:00:44   
Rivana
Ma ponekad je i bolje u drzavnim ustanovama sve zavisi, ali ako se nema novca moze i u drazavnim zasto da ne

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:01:42   
Rivana
Ma pustite to... user posted image
Sto se samo nesto svadjamo u zadnje vrijeme???
Bilo... proslouser posted image user posted image user posted image user posted image



Takav raspored zvezda user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:02:06   
NadaR
user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:02:48   
Anoniman
zato sto se ljudi vole kuruser posted image

jer ako neko procita da nas recimo 60% ide privatniku ...jao one su bolje od mene ...hocu i ja

ma covjece ne daj Boze bolesti ici cu i hodži i popu i da mi stravu saljevaju i mesaru .... a ebe me se jel privatni ili drzavni

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 85
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:03:09   
sanji
hlamidija je veoma neotporna, ali ipak moze opstati izvesno vreme na prljavim rukama, peskiru ili nekom drugom predmetu, pa je prenosenje hlamidije neseksualnim putem moguce. Osim toga, prenos infekcije je moguc i za vreme porodjaja - sa majke na dete .
Smatra se da se kondilomi najcesce prenose direktnim seksualnim kontaktom, mada i drugi putevi prenosenja nisu iskljuceni kao sto su depilacija ili brijanje zajednickim/tudjim brijacem i sl.

ne branim nikog ali me je ovo zainteresovalo pošto mi je jednom prilikom moja doktorka skrenula pažnju da su se nekad brakovi rezvodili zato što se nije znalo da se takve stvari mogu preneti bez odnosa. Ovo je izvučeno iz tekszova sa sajta http://kolevka.20.forumer.com/a/bakterijske-infekcije-i-polno-prenosive-bolesti.
Posto ne znam da ubacim sajt izvukla sam samo bitne delove.


_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:03:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mister NO

s imala abortus


E nisam imala abortus nego spontani....

Prase...mogla si odavno da mi kazesh shta mislish...a ja nisam kriva shto nemam para...i izvini shto sam ti pokvarila druzenje time shto sam napisala da mi je krivo jer ne mogu dotji jer nemam para.... Koliko sam mogla da primetim svi ovde zivite u izbilju...imate para za letovanja, zimovanja, marikirane stvari...a ja nekad ni za hleb nemam.... I ne treba mi nichije sazaljenje ...pogotovo ne snobova kao vetjina na ovom sajtu....sad mi zao shto sam se i registrovala

Jedno je retji svoje misljenje...a drugo napadati i vredjati nekoga kao vi mene...

Zamolila bih moderatore da obrishu moj profil ako je to ikako mogutje? user posted image

(odgovor članu mister NO)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:03:41   
prase
IZVORNA PORUKA: mister NO

svaka cast Prase na iskrenosti! i meni je bilo prekipilo,vjeruj mi...citam ima hlamidiju....sexa se sa deckom....hoce da ide na testiranje ,nece...a uz to svi su joj postovi propraceni sa nekim smajlicima..zamisljena...pita se...jao boze sta cu sada.a jos planira da je lijeci u trudnoci.!!??!!ma more ovde si dosla da trazis, kao sto bi u bosni rekli ,'sadaku'!e ne moze cur.za tvoj slucaj nema mjesta sazaljenju i razumjevanju u mom srcu..glavi.jbte kakava gl*paca ta smeskica.eeeej kaze da ima hlamidiju,imala je abortus,planira trudnocu...a ne pridrzava se nicega da se izlijeci.osim sto se roka jakim lijekovim.mogu da shvatim da je i imala abortus i ima tu bolest...ali NE MOGU DA RAZUMIJEM KAKO MOZE PONOVO DA SE SEXA SVE DOK SE NE IZLIJECI.ljudska glupost nema granica pa to ti je


Ma trudnoće neće ni biti zbog hlamidije, meni je dr lepo rekao (ako je on lagao mene i ja lažem vas) da nisam mogla da ostanem u drugom stanju da sam imala hlamidiju te je onda ni sad nemam, osim ako sam imala nezaštićene odnose sa nekim drugim osim muža nakon začeća. Ja ne lupetam kada su tako ozbiljne stvari u pitanju, ranije sam imala običaj da zašećerim ali ovde ne može da se zašećeri pa to ti je. Šta sad, da napišem da možda može da se prenese ako sedneš u autobusu na sedište posle nekoga ko ima hlamidiju, pa da neko gugla hlamidiju i nađe to? Ne ide... Istina je jedna, bila bolna, uznemiravajuća, šokantna, vređajuća... njena je vrednost nesmanjena, jer je istina.


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu mister NO)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:04:51   
Brand new mama
To je bilo pre deset godina, i dok su nju bacakali po pretragama, proslo je najmanje 6 meseci...A greske je najteze priznati,zar ne? Zato sam i ja, od moljakanja da mi se uradi pap-a test i sl, presla fino kod privatnika, pa sve bude zavrseno odmah(pa to je i onako normalan pregled). Mada, moramo priznati da i sada ima mnogo zena( i muskaraca) koje na odlazak kod ginekologa gledaju kao na nesto suvisno(ili sramotno). Znam devojke od dvadeset i kusur godina koje nisu otisle nika kod ginekologa, a seksualno su aktivne poprilicno dugo.Ili odu tek kad zatrudne.A i manje vise smo neinformisane(ili nas ne zanima)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:09:27   
Rivana
Znam devojke od dvadeset i kusur godina koje nisu otisle nika kod ginekologa, a seksualno su aktivne poprilicno dugo.Ili odu tek kad zatrudne.A i manje vise smo neinformisane(ili nas ne zanima)



I ja isto znam dosta devojaka pa cak i od 30 koje nisu isle nikada pa to je strasno a polnih bolesti na svakom koraku

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:09:50   
mister NO
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Na kraju-dzumbususer posted image  Moze li se uzeti u obzir da joj ranije nisu radili kompletan pregled, posto sam ja u domu zdravlja bukvalno morala i da insistiram na PAP-a testu pre par godina-kao sta ce ti to? A sa druge strane- mozda (retko se desava ali se desava) da dodje do zamene rezultata. Tako su mojoj prijateljici " otkrili" potencijalni rak grlica materice kad je imala 18, pa je isla nemam pojma na koje pretrage da bi se ispostavilo da nema nista i da je su uzorci zamenjeni. Hajde, OK, njoj je laknulo, ali sta je sa tom drugom devojkom(zenom) koja je otisla kuci uverena da joj je sve OK, i pojavila se tek sledece godine na pregledu? Sta ako je njoj vec ta druga godina bila godinu dana prekasno? Tako da- svi smo u pravu i niko nije u pravuuser posted image


prokomentarisacu samo boldovano
iskreno mislim da u smeskicinom slucaju to nije bilo
jer niti jednog trenutka ona sa svojim postovim nama ostalim nije pisala koje je testove radila,nista nije rekla
ma to je bre cist rezultat 'vandrovanja'...dugo su zajedno cini mi se da je negdje napisala 2godine,hlamidija mu je ustanovljena prije par mjeseci!i to par mjeseci sta je to koliko je to.nije sigurno 12 pari mjeseci vec manje.
dajte ljudi...citajte izmedju redova!

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:09:54   
Brand new mama
Ja sam cula od mog doktora da hlamidija moze da,posle vise godina nelecenja da izazove i muski i zenski sterilitet, ali nisam sigurna da bas ne mozes da ostanes trudna u pocetnoj fazi bolesti.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:15:08   
Anoniman
Jaooooooooooooooooo mister no....nauchio si ti da chitash???user posted image

Nije njemu ustanovljena hlamidija nego meni....on ide sutra da proveri, tako je lekar rekao...

I pisala sam da su mi radili samo briseve i papa koji je grupa I

Ja sam zatrudnela i pored hlamidije...tako da neznam ko koga ovde laze....

I neznam koji vrag vishe chitam ovaj forum...kad sam ochigledno odavno suvishna ovde

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 93
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:19:42   
guppy RR
Zaključavam temu, moraćete sačekati da napišem svoje mišljenje o pročitanom, žao mi je.
Ako se tema nastavi u drugim forumima tipa Ringerajina kantina, zaključavam sve redom.

Molim za poštovanje ovog što sam napisala i MENE kao administratora foruma.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Hlamidija
24.6.2009 16:34:37   
guppy RR
MOLIM PROČITAJTE

Moram da se nadovežem na svoje prošlo pravilo, jer se sve češće dešava da forum puca od svađe.

Gore smo rešili (ili prikrili?) svađe vezane na nacionalnost i odnose do drugih naroda, a sada je red da se napiše nešto o NE VREĐANJU.

Nećete verovati, ali trenutno Ringeraju posećuje preko 66.000 korisnika mesečno. I sami znate da ako se nalazite u većem društvu, pogotovo u onom kojeg sami ne birate, nema šanse da se složite sa svima. Nema veze što je neko siromašan, drugi visok, neko pametan, neko bolestan... do razlike između nas dolazi već zbog naših različitih karaktera.

Nije neobično da ljudi, koji provode puno vremena na forumima, dobiju osećaj o nekoj osobi koja se krije iza nicka, i nacrtaju sami svoju sliku o tome, kakav je tak korisnik. Tako naše RR drugarice i RR drugari imaju svakakva mišljenja o nama, ali što je najlepše - ne moramo da znamo za njih.

Previše nas ima, da bi jedno drugom nanosili zlo, i da bi jedno drugog izdvajali iz društva i stavljali na krst. Mislim da nema potrebe da se na forumima izdvaja BILO KOGA zbog nečega što je napisano, jer u krajnju ruku, ništa vas ne sprečava da uz kompjuter na glas opsujete i kažete user posted image  ga, ali ova osoba mi se stvarno ne sviđa.

Ne bih nikoga da izdvajam, želim samo reći da je na svima nama da ostanemo odrasli i, ako je to potrebno, izbegavamo teme koje nas nerviraju.

... verujte mi da i ja nekad čitam i psujem... user posted image
... ali neću dozvoliti da se naruši integritet RR korisnika i osnovna pravila foruma

Hvala na poštovanju,
guppy
user posted image


RINGERAJA PREPORUČUJE:


(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Hlamidija
24.6.2009 18:02:20   
guppy RR
Dobila sam nekoliko privatnih poruka od korisnika i želim da kažem u ovoj temi, a kopiraću i temu o dostojanstvu, da nikome ništa ne zameram. Želela sam samo reći, da od svakog od nas zavisi kako se izražavamo na forumu. Jedno je da se napiše "osobo X, ti si totalna budala", a drugo da se kaže "sigurna sam da se hlamidija prenosi isključivo polnim putem i mislim da se varaš".

Sve u svemu, molim da ovde nastavite o hlamidiji.
Privatne poruke u svakom slučaju primam i možemo još tamo po koju reći, ali moj je zadatak ovde da zaustavim lična prepucavanja. Nemojte ni vi meni zameriti, a ni moderatorima (Tasha RR, Lenka RR, Jeca RR), ako čine isto što i ja.

guppy

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Hlamidija
24.6.2009 18:08:33   
Verus
Guppy, sve sto si ucinila je na mestu.  Naime JA licno smatram, da nije nikome bilo na mestu da napada Smeshkicu.  Nismo svi isti, i ne gledamo podjednako na svet i stvari. Ja sam je takodje savetovala da mora da odradi sve testove, i da se leci.  ONA je jedina koja zna sebe, svog decka i njihovu situaciju.  Niko drugi nema prava da upire prstom, moze samo onako, sa strane, da je savetuje, sto je dosta ovde ljudi i cinilo.  Ali, khm, da ne nabrajam, bilo je i onih koju su je stavili na lomacu i upalili sibicu. 

Koliko moje skromno znanje meni dozvoljava, mogu reci da je hlamidija sexualno prenosiva bolest, opet, moram reci da sam u poslednje vreme cula price i o tome da se mogu dobiti preko drugih puteva..da li je istina ili ne, ne znam.  Hlamidija se smatra bakterijom, ali se PONASA kao virus, znaci intracelularno zivi i samim tim se i cesto mora leciti u vise navrata, posebnim antibioticima uz dodatak drazeja koje targetuju ulazak u celije, gde hlamidija 'obitava'.  Ako je ona dobila i druga svojstva virusa, moguce da je mutirala da se prenosi na druge nacine.  To i nije poenta, bitno je da se mora leciti. 

Smatram da je sramno da se forum koristi za napadanje bilo koga. I ja citam sta mi se ne svidja nekada, ali ako me taj neko ne pita za misljenje, jel moje da sudim bilo kome sto: bi radje isao u setnju nego skuvao rucak i sl?  Sto kuka da nema para a uvek ima za more, letovanje i sl? Neko ce uvek raditi neke stvari onako kako ja ne bi, pa to ne znaci da treba da ih lincujem!  Molim vas, svi bi mogli da se posvadjamo u sekundi, ali treba prihvatiti ljude onakvim kakvi jesu i jednostavno ko-egzistencirati!

user posted image

< Poruku je uredio Verus -- 24.6.2009 18:10:38 >

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Hlamidija
24.6.2009 18:20:25   
guppy RR
E verus, a samo da dodam... ne mogu da verujem da su ti postavili istu dijagnozu a onda rekli da su se zabunili. user posted image user posted image
Šta misliš da je tebe tvoj muž stavio na lomaču tad? user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Hlamidija
24.6.2009 18:22:00   
dunja RR
meni je dr-ka rekla da KAZU DA SE PRENOSE POLNIM PUTEM hlamidija, ureaplazma i mikroplazma, ali rekla je da to ocigledno nije slucaj jer su ove bakterije sve vise prisutne kod parova sa dugim vezama......

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Hlamidija
24.6.2009 18:22:19   
sanji
Ja sam morala da stanem na Smeshkicinu stranu( i opet bi stala )iz dva prosta razloga:prvi- mi smo ovde svi laici i ako ne možemo da pomognemo jedni drugima mislim da ne bi trebalo ni da im sudimo; drugi- kad sam naišla na ovu temu prvo sam pronašla na netu neki članak o tim bolestima i u njemu lepo piše da je moguće da se prenese i na neki drugi način. Kolika je verovatnoća da se to dogodi nije ni bitna, dokle god postoji verovatnoća za to ( a u ovom slučaju verovatnoća nije mala). Koliko god se ne slažemo u neki stvarima niko od nas nema opravdanje da nekoga napada ukoliko nije dobro potkovan o temi o kojoj se piše.

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here