|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 13:21:47   
cipiripi
Evo sad sam pitala sveki, ona ti je expert za stitnu jer se pati sa njom odavno, pre dve godine je izvadila zlezdu jer ima hasimoto.
Mozes da zatrudnis ali uz pomoc lekova i odredjene terapije za stitnu.
Bitno je da nadjes dobrog ginekologa-endokrinologa koji ce da te vodi.
U trudnoci cs takodje da uzimas lekove s tim sto ces cesce da je pratis.

Ne brini draga bice to ok.. user posted image
P.s. - meni nije jasno kako su ti tek sad to ustanovili?

Sto se tice antitela stitnjace ima ih sigurno i normalno je da ih ima i kad je ubzan kao i sto je slucaj kod tebe usporen rad stitine zlezde.


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 14:20:15   
Anoniman
DRAGA MOJA KLEO,bitno je da si otkrila sta je KocilO i jos bitnije DA JE OTKRIVENO NA VREMEuser posted image

bices ti nama jako brzo user posted image ,videces..........

zao mi je jako za tvoju baku,ali sad samo sve moze da ide na gore ne na doleuser posted image user posted image user posted image
sunce je uvek na kraju tunela....drzi se ljubaviuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 16:36:52   
bluka
djevojke su uglavnom sve već rekle.

nažalost, bolest štitne žlijezde je sve učestalija bolest posebno među ženama u reproduktivnom dobu, ja u svom okruženju znam nekoliko djevojaka koje su, nakon ispitivanja uzroka steriliteta, otkrile da boluju od autoimunih bolesti štitne, i ja sam jedna od njih. moja bolest je suprotna ovoj (hashimoto sindromu)- ja bolujem od hipertireoze (tj. gravesove bolesti). sreća je da se hashimoto sindrom lako liječi, svakodnevno piti lijek i sve se vraća u normalu. to što su ti hormoni štitne u granicama ref vrijednosti uz povećana antitijela je znak da je bolest otkrivena na vrijeme i da antitijela još nisu stigla poremetiti rad same žlijezde.
uzimaj i mineral selen (to si već otkrila) i malo više joda ubaci u ishranu.

eto, znam da zvuči strašno, i meni se svijet srušio kad sam saznala da ću se sa štitnom patiti do kraja života ali od ovih bolesti se ne umire, već se umire sa njima. samo pozitivno i sve će biti ok.

user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 22:42:45   
lidija 011
drage moje...i meni je dijagnostifikovan Hashimoto prije 2 godine, a prije toga sam se patila sama, misllila da sam pocela da ludim...iako sam svom ginekologu spominjala sve simptome(aritmije, napadi nervoze, knedla u grlu, gusenje itd), tek kad sam samoinicijativno otisla kod endokrinologa(btw za taj pregled dala oko 100 evrica tada) konstatovano je da ga imam...ono sto je mene iznerviralo i iznenadilo je to sto su mi 2 doktora rekla da ne treba supstitucija  levotiroksinom, jer mi je tsh bio oko 9!Njihovo objasnjenje je da se ne reaguje terapijom do 10???!!!!I tako se ja vec vise od 3 godine borim SAMA sa  ovim problemom koji mi je napravio haos u medjuvremenu!A svima njima sam govorila da ZELIM TRUDNOCU...Cak sam se nosila mislju da sama ukljucim 25 mikrograma levotiroksina...ako mi u septembru doktor ne da neku terapiju to cu i da ucinim, jer mi je muka vise od tih sveznalica...A sama osjecam da mi sigurno problem u zacecu lezi bas tu!!!!

_____________________________

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 15:40:47   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moja sestra, koja ima Tarnerov sindrom, pre par godina počela je da ima problema sa štitnom žlezdom.

Odjednom je postala hronično umorna, naduvena, kosa počela da joj opada, ne znam kako se u tom periodu izborila sa ispitima, užasno joj je bilo.

Pije tivoral tablete, i sad je sve ok.
tarnerov sindrom nema apsolutno nikakve veze sa hashimotom....nazalost zene koje imaju tarnerov sindrom ne mogu imati potomstvo -to je jedini slucaj u medicini koji onemogucava reprodukciju...tako da Kleo ..ako dr kazu ne brigaj....sve se da resiti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 15:45:41   
Ana RR
Hašimotov tiroiditis prisutan je i kod ljudi s kromosomskim urođenim anomalijama ( poremećajima) kao što su Downov sindrom, Turnerov sindrom, Klinfelterov sindrom.)


Zbog ovoga sam napisala taj post.. na žalost, tačno je da ne mogu da imaju potomstvo..

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 15:54:08   
anuksunamun
znam anci...samo htedoh otkloniti takvu sumnju .....user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 15:55:18   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 15:58:54   
anuksunamun
ja sam izmaltretirala svog dragog dr.sa pitanjima o hormonima,tada mi je rekao ..za Tarnerov sindrom...user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 16:05:32   
Trudnicica83
Moram da se ukljucim u ovu temu, posto ja imam Hashimoto tiroiditis. Otkriven mi je pre 5-6 godina, tako sto je moja mama koja je inace radiolog ispanicila kako mi je sto posto uvecana stitna (btw ona je operisala stitnu zlezdu zbog hipertireoze) i odvela me na ultrazvuk. Naravno, ispostavilo se da jeste uvecana, jako prokrvljena i odmah sam dala krv zbog provere vrednosti hormona. Kako sam imala povisena antitela i povecane vrednosti TSH, odmah sam otisla kod endokrinologa, koji mi je ustanovio Hashimoto i rekao mi da se ne brinem, da to nije strasno, da minimiziram sve stresne situacije (a tada sam polagala prijemni za arhitekturu i u isto vreme zavrsavala prvu godinu na Filoloskom) i da cemo pratiti. Nije hteo da mi daje nikakvu terapiju jer je smatrao da kad se lekovi uvedu, zlezda se opusti i posle vise nema skidanja sa leka, nego cemo cekati i pratiti. Tada sam jos bila mlada nije bilo ni pomena o trudnoci.
Medjutim, pre godinu dana, kada smo mm i ja poceli da planiramo bebu, otisla sam kod tog istog doktora i rekla mu za planove, pitala sta dalje. On je tada rekao da u ovim slucajevima postoje male poteskoce kod zatrudnjvanja i da su vece sanse od spontanih pobacaja tokom prva 4 meseca (sto je mene prilicno uplasilo), ali je isto tako rekao da u principu nemam razloga za brigu jer sam mlada i najverovatnije nece biti problema. Terapiju bih pocela da uzimam tek kad se konstatuje trudnoca, nema potrebe pre. To je bilo u oktobru prosle godine, krajem novembra sam normalno zatrudnela, cak iz prvog pokusaja. Tako da te price o otezanom zatrudnjivanju mogu samo da naskode, ako se ozbiljno shvate. Pocela sam terapiju Letrox-om i pijem je jos uvek, naravno povecavajuci dozu kako trudnoca odmice, i mereci vrednosti TSH svakog meseca. OSecam se odlicno, i evo u devetom mesecu sam normalne trudnoce. Naravno, postoji sansa za nasledno prenosenje bolesti na bebu, pogotovo ako je zensko (sto je moj slucajuser posted image ), ali nije obavezno, pogotovo ako je tokom cele trudnoce uzimana terapija.
Nadam se da ovo moje iskustvo moze biti ohrabrenje za sve one koji su ovu bolest otkrili i zele bebu - samo se opustite, zdrave ste i moci cete da zatrudnite bez problema, samo nemojte previse razmisljati o tome. Puno srece svima i puno beba!! user posted image  Samo pozitivno i bez stresa!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 16:10:07   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

Moram da se ukljucim u ovu temu, posto ja imam Hashimoto tiroiditis. Otkriven mi je pre 5-6 godina, tako sto je moja mama koja je inace radiolog ispanicila kako mi je sto posto uvecana stitna (btw ona je operisala stitnu zlezdu zbog hipertireoze) i odvela me na ultrazvuk. Naravno, ispostavilo se da jeste uvecana, jako prokrvljena i odmah sam dala krv zbog provere vrednosti hormona. Kako sam imala povisena antitela i povecane vrednosti TSH, odmah sam otisla kod endokrinologa, koji mi je ustanovio Hashimoto i rekao mi da se ne brinem, da to nije strasno, da minimiziram sve stresne situacije (a tada sam polagala prijemni za arhitekturu i u isto vreme zavrsavala prvu godinu na Filoloskom) i da cemo pratiti. Nije hteo da mi daje nikakvu terapiju jer je smatrao da kad se lekovi uvedu, zlezda se opusti i posle vise nema skidanja sa leka, nego cemo cekati i pratiti. Tada sam jos bila mlada nije bilo ni pomena o trudnoci.
Medjutim, pre godinu dana, kada smo mm i ja poceli da planiramo bebu, otisla sam kod tog istog doktora i rekla mu za planove, pitala sta dalje. On je tada rekao da u ovim slucajevima postoje male poteskoce kod zatrudnjvanja i da su vece sanse od spontanih pobacaja tokom prva 4 meseca (sto je mene prilicno uplasilo), ali je isto tako rekao da u principu nemam razloga za brigu jer sam mlada i najverovatnije nece biti problema. Terapiju bih pocela da uzimam tek kad se konstatuje trudnoca, nema potrebe pre. To je bilo u oktobru prosle godine, krajem novembra sam normalno zatrudnela, cak iz prvog pokusaja. Tako da te price o otezanom zatrudnjivanju mogu samo da naskode, ako se ozbiljno shvate. Pocela sam terapiju Letrox-om i pijem je jos uvek, naravno povecavajuci dozu kako trudnoca odmice, i mereci vrednosti TSH svakog meseca. OSecam se odlicno, i evo u devetom mesecu sam normalne trudnoce. Naravno, postoji sansa za nasledno prenosenje bolesti na bebu, pogotovo ako je zensko (sto je moj slucajuser posted image ), ali nije obavezno, pogotovo ako je tokom cele trudnoce uzimana terapija.
Nadam se da ovo moje iskustvo moze biti ohrabrenje za sve one koji su ovu bolest otkrili i zele bebu - samo se opustite, zdrave ste i moci cete da zatrudnite bez problema, samo nemojte previse razmisljati o tome. Puno srece svima i puno beba!! user posted image  Samo pozitivno i bez stresa!!
user posted image user posted image user posted image user posted image hvala Bogu,neka je sa srecom!!!

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 16:13:51   
Trudnicica83
user posted image  hvala! I ja se nadam da ce i do kraja sve biti ok....

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 16:24:27   
Alexis79
Kleo nemoj da brigas

Moja super drugarica je imala isti problem i ostala je trudna totalno neplanirano i to u 40-toj god.
Ima veliku decu (20 i 18 god),pa nazalost nije htela da rodi .

A u to vreme je bila pod najvecom dozom letroxa i znam da su joj rezultati hormona bili ocajni.Ona cak nije ni obracala paznju na plodne dane i ciklus jer su joj rekli da to nema sanse da joj se desi.
Svi smo se zucudili kako je uopste i ostala trudna ,cak i njen endokrinolog.
Ali joj je rekao da njeno stanje ne smeta plodu i da slobodno moze da ga zadrzi.Samo uz cescu kontrolu.

Ona je nazalost mislila da je "matora" za bebca pa ga nije zadrzala.
Ali je uprkos svim verovatnocama ostala trudna.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 23:11:19   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Hašimotov tiroiditis prisutan je i kod ljudi s kromosomskim urođenim anomalijama ( poremećajima) kao što su Downov sindrom, Turnerov sindrom, Klinfelterov sindrom.)


Zbog ovoga sam napisala taj post.. na žalost, tačno je da ne mogu da imaju potomstvo..

da li je ovaj Turnerov sindrom sa simptomima(kao i Downov) ?


_____________________________

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 23:16:06   
cipiripi
ima simptome ali ne iste kao Daunov...drugacije je..

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
23.7.2010 23:31:31   
lidija 011
uh dobro je...vec je panicarka pocela da se tripujeuser posted image ...hvala Cipiuser posted image

_____________________________

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 11:29:48   
kleopatra*
Evo da napisem vrednost rezultata,posto sam ovih dana bila u frci pa nisam stigla
FSH-7,35 vrednosti 3,5-12,5
LH-4,27 vred. 2,4-12,6
Prolaktin u 08h 547 vred.40,0-530,0
Prolaktin u 11h 159 vred. 40,0-530,0
Testosteron 0,381 vred.0,06-0,82
Estradiol 46,8 vred.25-195
SHBG 66,6 vred.18-114
Inhibin B 99,2 vred 10,0-262,0
Anti-Mullerian Hormon 0,567 vred.0,00-592
T4 12,55 vred 12,00-22,00
TSH 5,85 vred.0,400-4,000
At-TPO 600 Vred.0,0-10,0

I dalje su mi poviseni hormoni TSH i TPO,dao mi je tbl.Letrox 12,5mcg 7 dana,potom 25mcg do kontrole.

< Poruku je uredio kleopatra* -- 27.7.2010 11:30:45 >


_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 12:51:32   
kleopatra*
Drage moje zelim da vam se zahvalim sto ste bile uz mene u ovom teskom trenutku kada sam u isto vreme saznala za ovu dijagnozu i izgubila bakuuser posted image
Ne mogu vam recima iskazati,koliko mi znaci vasa podrska,lepa rec i ta toplina koju nosite u sebiuser posted image
Sve vas puno volimuser posted image user posted image user posted image







Hvala vam na razumevanju, od srca, svima,srećniji čovek ne može biti ako poput vas prijatelje imauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




Vasa Kleo

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:05:53   
Mari86
Kleo moja draga....
Uvek smo tu da pomognemo...znas to i sama...da te podrzimo
i radujemo se i tugujemo zajedno!!!
Samo mi to znamo user posted image user posted image

PS. Bice sve u redu !


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:08:21   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: Mari86

Kleo moja draga....
Uvek smo tu da pomognemo...znas to i sama...da te podrzimo
i radujemo se i tugujemo zajedno!!!
Samo mi to znamo user posted image user posted image

PS. Bice sve u redu !




Ti si jedno ogromno user posted image i ja te puno volimuser posted image



_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:08:37   
Sanjica26 RR
Ej, Kleo nemoj sad da me rastuzujes. user posted image Ti si jedna velika dobrica. Nisam te upoznala, ali imam takav osecaj. A, Sanja kad nesto oseca ne moze da se prevari. user posted image I da se razumemo ne govorim ovo svakom, samo odredjenim osobama.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 27.7.2010 13:09:21 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:08:46   
bebironcic
Uvek smo tu za tebe,dusice nasa lepa!user posted image user posted image user posted image Bice sve ok......nagradice te Bog,ljude kao sto si ti Bog ne zaboravlja i uvek je uz njihuser posted image

_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:14:48   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ej, Kleo nemoj sad da me rastuzujes. user posted image Ti si jedna velika dobrica. Nisam te upoznala, ali imam takav osecaj. A, Sanja kad nesto oseca ne moze da se prevari. user posted image I da se razumemo ne govorim ovo svakom, samo odredjenim osobama.



Sto bi rekao Zika Pavlovic "moj me insekt nikad ne vara"user posted image
Hvala ti na lepim recima,dace Bog upoznacemo se jer i ja imam isto misljenje o tebi,da imas dusu veliku ko nebouser posted image


_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:15:51   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: bebironcic

Uvek smo tu za tebe,dusice nasa lepa!user posted image user posted image user posted image Bice sve ok......nagradice te Bog,ljude kao sto si ti Bog ne zaboravlja i uvek je uz njihuser posted image




Ti vec znas da ja tebe mnogo volimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
27.7.2010 13:22:26   
bluka
IZVORNA PORUKA: kleopatra*

Prolaktin u 08h 547 vred.40,0-530,0
Prolaktin u 11h 159 vred. 40,0-530,0



ovo nemoj da te brine, to je toliko malo iznad granice a plus se i smanjuje tokom dana da se može smatrati urednim nalazom.

za tsh piješ terapiju, možda potraje koju sedmicu dok ti ne pogode odgovarajuću dozu, al' će se i to regulisati. za povišena antitijela nema terapije, al selen može pomoći (u stvari male doze dexametasona ili pronisona se daju, al' tek kad se hormoni štitne i tsh dovedu u red, a poslije toga neko vrijeme ne dođe do začeća).

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here