|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.11.2012 10:49:48   
minna
Da, da, samo sam mu prvu noc ponudila vodu i videla da pije isto kao i mleko, bas me je to uplasilo, sledecu noc je nije ni hteo i dobro je! Hvala, valjda hoce, veliko magareuser posted image

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 526
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
15.11.2012 13:12:58   
zeci
minna, ja sam crkla od smeha tom tvom detetu...evo na poslu blenem i vristim dok kolege zapanjeno gledaju u mene...
i ja imam isti problem... s tim sto smo mi sa tri hranjenja bile sisle na jedno i sad se opet vratile na tri.... da odlepis, ajd dok nisam radila i nekako izdrzim ali sad nikako totalno sam iscrpljena, ali od veceras vise nema, jedno hranjenje i to ujutru oko 6 i kraj...makar ne spavale po celu noc

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 527
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
16.11.2012 13:49:53   
minna
Hehehe evo i meni smesnouser posted image

Mi vec vise od 15 dana ne pijemo mleko uopste nocu, ni vodu, nista, urla, ali se ne budi mnogo, uglavnom samo jednom, retko dva puta, samo sto nam se desi da se probudi u 5 i onda vise ni ne nastavlja da spava, a ja tad jos necu da mu dam jer sam mu rekla da ce dobiti mleko kad bude bio dan, a tad je jos mrakuser posted image
A desi se da se probudi i ranije, onda otkuka sat vremena i opet zaspi. Pa kad se probudi i pogleda kroz prozor sav odusevljen kaze, mama daaaaaan je, jupi jupi mekoooo.
Desi se i da prespava nocuser posted image user posted image
Sad sam iz ove teme presla u onu koliko dugo beba spava nocuuser posted image

Posto vidim da ona ima 9 meseci ja bih ti savetovala da ako si resila da nema, istrajes jer mislim da je mnogo lakse kad su manji, brze ce da zaboravi. Ja da sam bila pametna u to vreme bih vec prekinula, al nisam imala snage bilo mi lakse da mu dam da sisa po 100 puta u toku noci, i eto mi ga saduser posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 528
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
17.11.2012 12:07:11   
zeci
joooj ja se nadam da cemo da uspemo dok ne dodje do toga da sama vice daj mekoooo user posted image
jednu noc smo izgurali sa jednim mlekom ono drugo je preplakala i zaspala, a sinoc opet dva, toliko sam bila umorna da nisam mogla da slusam da vristi al bukvalno vristi...pa joj dala...toliko o mojoj upornosti user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 529
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 8:55:53   
minna
Mislim da ce vam sve biti jasno ako kazem jaoooooooo.
Evo posle skoro 2,5 meseca nisam mogla da izdrzim vise i dala sam mu mleko i sinoc i preksinoc, stvarno nisam imala snage vise da ga slusam, mislila sam prestace ali predugo mi ovo traje, budim se mrtva umorna, tako da eto ni ovog puta nismo uspeli, necu vise ni da se trudim, prestace kad tad, jedino sto jos mogu da probam je da mu uzmem flasicu pretpostavljam da na casu ne bi pio mleko nocu, ali necu sad to da isprobavam

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 530
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 11:55:01   
branki*
verovatno i mene ceka ovaj scenario.boza i dalje pije mleko nocu,nekad jednom,cesce 2 puta.ni ne pokusavam da ga odvratim,bez mleka bi,verovatno,trebalo da ga nosim,sto je jos gore.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 531
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:04:21   
Sanchy
Nas bebac se vrlo lako odvikao pre mesec dana,,promeskoljio se u vreme kada se budio da klopa ja mu dala lazu i pustila njegovu muzicku vrtesku i on zaspao ...tako i sledecu noc i vise se u to vreme nije ni budio...e sad klopa uvece u osam pa ujutru oko pola sedam pa opet nastavi da spava do devet pola deset kako kad a onda oko pola jedanaest doruckuje zitarice

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 532
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:09:03   
branki*
mi smo izbacili cuclu,tj lazu,tako da nista od toga...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 533
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:09:46   
Tiziana
Zene odvikavajte decu od mleka nocu ZBOG ZUBA!!! Nas sin je u periodu pre drugog rodjendana pio po litar mleka nocu!!!nije se uopste budio,samo krene da se meskolji,nadje mleko u cosku krevetca,popije punu flasicu i baci!I onda mu se pojavila tackica na zubu. Moj drugar zubar je rekao odmah ukidajte nocno mleko.To je poznato u stomatologiji kao baby bottle caries.Mleko je nocu gore za zube nego sok (mada ni to ne valja,pa cak ni caj). Radikalno smo ukinuli mleko.Nije se puno bunio.Budio se nocu,ali smo mu objasnili da nema vise mleka nakon pranja zuba..Sva sreca pa je ta tackica neka dekalcifikacija,nije karijes..
Nije ih lako odvici,daleko od toga(mi smo se i od laze odvikavali u isto vreme jer se rodila beba,a on je jos uvek vukao lazu) pa je bio pakao,ali nije trajalo dugo.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 534
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:18:25   
Sanchy
To sam i ja procitala da nocno hranjenje nije dobro zbog zuba i da je bolje ranije ih odvici nego kasnije,,moj bebac nije ljubitelj laze medjutim trpa prste i sake u usta zbog zubica pa ja onda insistiram na lazi ,,bolje to nego prsti..mada i dalje nije ljubitelj bas sto je opet dobrouser posted image ...a da probas caj da mu das ako pije tako ces da ga zavaras pa se mozda uspava pa posle par noci skapirace da nema vise mleka ...mozdauser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 535
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:22:38   
branki*
sta znam,on caj ne voli,ne pije ga uopste.sok hoce i voli.smatrala sam da je bolje,kad vec insistira da nesto pije nocu,da to bude mleko,nego sok,ipak je hranljivije i ima manje secera.on jos pije NAN.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 536
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:25:39   
minna
I ja znam za zube i stvarno sam pokusala ali kod nas ovo predugo traje, bas je uporan, uopste nije posle par noci da zaboravi kao sto svi kazu.
Lepo on sve shvati kad mu objasnjavamo zasto se ne pije mleko nocu, ali kad se probudi nista od toga ne vredi cak je bolje cutati i pustiti ga da iskuka koliko on hoce i onda brze zaspi opet. I dosta bolje spava kad tek krenemo sa odvikavanjem, bilo je tu i noci kad je prespavao skroz, mada ne mogu da se nabroje ni na prste jedne ruke ali eto bilo ih je i onda nista, svaku noc vristi po 2-3 puta.

A ja sam ovog puta izbegavala unos bilo kakve tecnosti u toku noci, par puta sam mu ponudila vodu i uglavnom je nece nego nastavlja da vristi.


< Poruku je uredio minna -- 11.1.2013 12:27:02 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 537
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 12:29:50   
cockic
ja leni mleko nocu nisam davala od 8 meseca mada nisam ni vodu samo bas kad place duze dam joj kao sinoc popila je 100ml vode mada sad je muce zubi pa se cesce budi ali se nenosimo.

pila je mleko oko 5h i 20h a sad kako smo ukinuli ad i presli na kravlje nece ga popije nekih 80ml i vise nece ali zato jogurta popije po 300ml dnevno njega voli.mleko vise ne pije ujutru to oko 5h sto je pre htea sad nece samo pije vodu ovih par noci umesto mleka.

a sin mi je sisao nocu do 14 meseca i onda kad smo ukinuli presli na kravlje nekih 20 noci je pio i prestao ni on ne pije mleko ne voli ga nesto ali i on vise voli jogurt.mada i ja slabo volim mleko vise jogurt volim,mleko mi se pije mozda dva puta godinje onako da mi organizam trazi.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 538
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 14:14:15   
bojanica7
minna, ja bih probala s cajem. kod gale pali. sad se vise ne budi skoro ni caj da pije. mozda jednom, i to imam skuvan od lipe, bez secera. uzme koji gutljaj i nastavi. a nekad ni to.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 539
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
11.1.2013 22:50:23   
Torbica
Ja sam sa svo troje jako dobro prosla, nikad nisam nudila bilo kakvu zamenu za podoj nocu. Cilj mi je bio da se ne budi, a ne da trazi sok, caj, vodu sta god... Cerka sa 6 meseci a oba sina sa 4... Nisam reagovala i bunili se par noci, i kraj, nikad vise. Evo i sad, niko od mojih nista nocu ne trazi, jednostavno nisam im odrzala taj refleks da treba nesto da dobiju i kraj. Znam da zvuci strasno, ali te prve dve noci smo se mm i ja pomerili u dnevnu sobu i culi sve, naravno, pratila sam situaciju ali i zaspala u momentima kad je i bebac spavao. Jako brzo skontaju kad smo neumoljivi. Tako da, ne bih nista menjala. Srecno!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 540
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
19.2.2013 14:50:48   
minna
Ja se nadam da je kod nas ovaj haos gotov, ne znam ni da li smem da pisem da nesto ne ureknemuser posted image

Pre nekih 10 dana sam mu rekla da je pukla flasica i da sam morala da je bacim, samo me je pogledao, i kaze dobro. Meni bilo cudno, reko da li me je dobro shvatio, ja mu posle nekog vremena opet kazem, kaze on - dobro, kupicemo drugu. Ja mu rekoh vazi, samo sad nemamo gde, pa sutra ako nadjemo negde. I zaspao je skoro bez problema, mleko nije hteo iz solje. Sutradan je isto malo kukao dok smo citali knjigu jer je navikao da tad pijucka pred spavanje, ali u toku noci se nije budio. Onda se razboleo pa se 3-4 noci budio, ali nije trazio mleko, nego verovatno zbog temperature. Cim je to proslo spava celu noc, mozda se probudi jednom i malo zaplace ali odmah nastavi da spava, uopste mleko ne spominje, ponekad trazi vode i popije gutljaj iz case.
Jedino sto mleko sad uopste nece da pije, ali nema veze popije dosta jogurta za dorucak i veceru.
Ja se idalje budim, valjda iz navike, ali cak i ovako sam kao nova, samo kad nema onog dosipanja mleka i kukanjauser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 541
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
19.2.2013 16:52:56   
bojanica7
minna, diiivnooo!!! spavaj sad, zeno!user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 542
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
19.2.2013 17:32:15   
Torbica
Minna user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 543
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
19.2.2013 20:50:03   
branki*
super,minnauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 544
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
20.2.2013 8:24:27   
minna
user posted image ja jos ne mogu da poverujem, sve mislim to je nesto privremeno opet ce poceti da me zeza, ali nadam se da nisam toliki baksuzuser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 545
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
20.2.2013 9:36:18   
Snelle
Minna user posted image E ako si i ti dočekala taj dan da on prespava celu noć!

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 546
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.4.2013 23:05:03   
Ivanka 75
Možda ovo nije prava tema, je r smo mi noćno hranjenje davno izbacili ali nekako se od septembra kad sam počela da radim navuče na flašicu... strašno! A do tada lepo popije mleko pred uspavljivanje, stavimo flašicu na stranu i zaspi bez problema. U stvari problem je počeo kad su sveki i mm počeli da je uspavljuju, sveki popodne a mm uveče (moje glupo radno vreme) tak oda nisam mogla da utičem na 4 dana u nedleji ali vremenom je preraslo u zavisnost.
Poslednjih mesečak dana i u toku dana je vukla sa sobom, dal praznu dal sa malo mleka na dnu ali mi se smučilo da joj je uzimam iz usta.
I tako ja rešim da čim krene lepo vreme ukinem flašicu skroz. Od juče odluka stupila na snagu, plakala sinoč jeno 5min, zaspala, probudila se noćas i od 2-4 se vrtela nije mogla da zaspi, tražila flašicu, pa voljenog zeku (koji ko za inat sinoć završi u mašini za veš jer ga je okupala u bari)...
Jutros nije tražila mleko kad se probudila, ja rešila da je izmorimn do popodne, išli u grad, šetala šetala pala s nogu i kad smo došli kući jela pa u plač - hoće flašicu.
Da skratim priču - flašicu nije dobila ali je ceo dan bila budna da bi sva uplakana i podadula zaspala u 21h. A do 8 je vozila autić po ulici gore dole da sam se pitala odakle joj više snage. Plakala nekoliko minuta i zaspala...
I sutra će plakati ali flašice više nema....
Eto šta ti je zavisnik od flašice, ludiranje, plakanje 10min a onda koma trans, bup na jastuk i zaspa ko letva user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 547
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2013 6:22:18   
Misha i Ljisha
jel pod ovu temu spada i odvikavanje od nocnog dojenja?

Moja devojcica je do pre par nedelja spavala 8 sati bez prestanka i onda valjda kako su krenule ove vrucine pocela da se budi vec u ponoc pa onda oko pola 3 pa onda oko 5 pola 6 i tako. Nije meni tesko nju da dojim nocu nego mi kazu ako je ranije spavala celu noc da ne bi trebala da je navikavam da jede nocu. Dudu nece uopste, tako da ta varijanta otpada. Vodu pije jedino iz kasikice nece na flasicu tako da i to otpada. Sta da radim? Meni je iskreno malo i bezveze da je odvikavam jer je leto pa nekad i mi odrasli ustanemo da pijemo vode ali eto samo vam prenosim sta je rekla patronazna sestra. Da ne treba da je hranim nocu.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 548
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
30.7.2013 23:53:07   
Yula
Nemoj da je hranis nocu. Moja drugarica je upropastila dete, mali ima 2 godine, jos uvek sisa, budi se nekoliko puta nocu, ranije i na svakih sat, da bi sisao! 'Ajde sto je nenaspavan, ajde sto je ona oronula skroz, ali mali ima 21 kilo i debeo je i to puno! Inace, dete se fenomenalno zdravo hrani,; bez masnoca, minimalno slatkisi, obroci dosta manji nego kod mog deteta, aktivan je ( mada je kasnio sa motorikom ) dosta, ali su mu listovi deblji od mojih. Dusa me boli kada ga vidim.

Mislila sam da ce smrsati kada propuze, pa kada prohoda, pa kada pocne da trci, ali on je sve deblji i deblji!

I nemoj da te lazu da majcino mleko ne moze da ugoji dete, moze i te kako! Imam drugaricu, njena sestra je dojena do 2 god. i sada ima preko 100kg! Ne kazem da je debela od sisanja, taman posla, ali hocu da kazem da to nije nikakav garant da osoba nece biti debela! Zato, ne navikavaj dete na nocno hranjenje, kao ni na uspavljivanje na siki.

Meni maksimalno idu po zivcima Ameri sa tim njihovim sektaskim forama oko dojenja i tutkanja sise detetu svako malo, dok maltene ne podje u skolu. Forsiraju tu pricu poslednjih 20 god. a za tih 20 god. im je se broj gojaznih enormno povecao, meni tu nesto ne stima.

P.S. Nauci dete da pije vodu. Voda je voda, mleko je mleko.

To su ti moji najdobronamerniji saveti, a ti kako hoces.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 549
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
31.7.2013 0:08:56   
Yula
I da dodam, odvikavajte zene decu od losih navika na vreme. Nema tu place, ovo-ono, vi ste roditelji i vi ste odgovorni za detetovo kako fizicko, tako i psihicko, mentalno zdravlje, ne stvarajte od njih zavisnike od bilo cega. Deca ispituju dokle su granice, a vi ste tu da ih postavite za dobrobit samoga deteta. Sa decom ne valja ici linijom manjeg otpora.



_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne valja dete ljubiti po tabanima, neće ra...
Pored pravljenje od trudnoće i porođaja medincinskog problema, duboke rane i neadekvatne podrške, samo nam je falilo naš...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here