|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
31.7.2013 0:20:33   
pocahontas
Yula, potpisujem. user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 551
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
1.8.2013 6:17:20   
Misha i Ljisha
ja se slazem i slazem se da dete ne treba da jede nocu tj da sisa ali kazem nece dudu nece vodu na flasicu pa sam vas pitala za neki savet ili ideju. Glupo mi da ustanem i ona ocekuje sisu a ono nista, da se pravim da spava? heheh... Nemam pojma. Jos uvek nema zube, ali cim dobije prvi zub sa nocnim hranjenjem je gotovo. Ja sam neko ko strasno pazi na zube, zdravlje zuba i izgled. Kazem nemam ideju sta da radim. Pre neku noc je spavala cura od 8 uvece do 4 ujutru. I to mi je ok. Nekako ja tad i ustanem. Ali prosto kazem ne znam sta da radim kad se nocu probudi

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 552
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
1.8.2013 9:21:01   
Yula
Ja sam davala vodu na flasicu, ali on je vec bio prihvatio vodu, dve-tri nedelje ranije. 1-2 noci je uzmao vodicu a onda je prestao da se budi. Prvo sledece mleko je bilo, ako se dobro secam, izmedju 5 i 6h. On je tada imao 4 i po meseca.
Znaci, uzmem dete, dam mu vodicu, mazim ga, tesim ga i on ubrzo zaspi. Treba malo strpljenja i nerava, ali bolje sada nego kasnije. Sto su svesniji sve je teze i teze. Opet, sve je to stvar licnog izbora, kako ko hoce.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 553
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
1.8.2013 21:24:35   
Misha i Ljisha
pije moja vodu kao smuk. Ja sam njoj vec prve nedelje zivota dala vode da pije ali prosto nece vodu na flasicu. Ponekad kad nesto radim a mislim da je zedna pokusam da joj tutnem vodu u flasici i ona pocne da place, moram da joj dajem vodu na kasikicu. Zato kazem da je to meni bas velik problem. Nece iz flasice pa nece, udari u plac najstrasnije i preko dana a mogu zamisliti kako bi bilo nocu user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 554
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
1.8.2013 22:38:47   
Torbica
Yula, slazem se!
Pisala sam na prethodnoj stranici. MiLJ, ja nisam nudila nijednom detetu alternativu, ni ja ne pijem nocu, nemam tu naviku. Oni svi spavaju celu noc, citala si, od 4-6 meseci je pravo vreme. Nisam ni ja za to - kad samo skonta.... Znam za nekoliko katastrofalnih primera. Par drugarica je postupilo po tome - ne nuditi nista i beba im je kao i moje - nakon par minuta kukanja, nastavljala da spava. Moji su vec trece noci - promeskoljili se, kmeknuli i spavali dalje. E sad, kad imaju neki problem, zubic ili sta god, tesila sam ih i tesicu, ali bez pijenja bilo cega. Iako je leto, uvek nam je podesena temperatura u kuci, nikad nisu zedni nocu jer im je toplo. O tome jako vodim racuna. I evo, kakve su zege bile - niko se nije budio. Ma sve je stvar navike, garant, posle troje koje sam po istom principu odvikla, verujem da je tako. Ti svakako odluci kako mislis da je najbolje za tvoje dete. Ovo je jedna od prvih odluka tog tipa, a kasnije ce biti tih postavljanja granica za druge stvari pa ce ti se ovo ciniti vise ok nego sto ti se cini sad. Tacno znam kako se osecas... Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 555
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.8.2013 5:40:02   
Misha i Ljisha
Uf kazes da nemas naviku da ustajes nocu. Ja nekad ustajem da pijem vode a nekad i u wc da idem. Prosto zavisi od vecereuser posted image Rekli su nama jos u skoli za trudnice da bebu odvikavamo od nocnog hranjenja vec sa 6 nedelja medjutim ja nisam ni htela da je odvikavam jer je spavala od 8 uvece pa do 4 ujutru ili cak i 5 pa to meni vise nije nocni podoj vec jutarnji (ja tad ustajem). Ona je pocela da mi se budi pre par nedelja pa se sve mislim to je faza. Evo i pre neku noc je spavala do 4. Ne place moja Dunja kad se probudi, ona se samo vrti u krevetu i vrti i igra se ona cura svojim prsticima ili resetkama na krevecu ili cime god nadje, pokrivacem. Ne znam mislila sam da je iskuliram jednnu noc tj da je pustim tako da se ona igra oa ce valjda zaspati.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 556
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
6.8.2013 0:36:46   
leamalamut
Ja se divim svakoj od vas koja je uspela da ukine nocne podoje . Ja sam se pomirila da ce se to desiti kad ona odluci , jer ni jedna metoda nije uspela kod nje , ni da kuliram , ni da ne nudim nista , nosala je sat vremena , place sve vreme , lazu nece da pipne , vodu takodje i nema teoretske sanse da se umiri dok ne dobije loku . A vec 11 punih meseci user posted image , joj je to glavni izvor hrane .
Ja sam prosto navikla i kada sam ekstremno umorna , prebacim je kod nas u krevet pa se sluzi sama user posted image

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 557
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
20.8.2013 10:50:58   
mamma9
Ja se divim svakoj od vas koja je uspela da ukine nocne podoje . Ja sam se pomirila da ce se to desiti kad ona odluci , jer ni jedna metoda nije uspela kod nje , ni da kuliram , ni da ne nudim nista , nosala je sat vremena , place sve vreme , lazu nece da pipne , vodu takodje i nema teoretske sanse da se umiri dok ne dobije loku . A vec 11 punih meseci , joj je to glavni izvor hrane .
Ja sam prosto navikla i kada sam ekstremno umorna , prebacim je kod nas u krevet pa se sluzi sama


Isto i moja beka, ima 10 i po meseci i nece lazu, nece vodu, mleko iz flasice odbija samo hoce da sisa. Za mesec pocinjem da radim i ne znam kako cu. Muz vec 5 dana ne spava sa nama u sobi jer se ona budi na sat vremena i place, a ako ne place vrti se po krevetu od mene do njega i udara nas dok nekoga ne probudi. Sedne pored njega, sljepa ga i prica tata, tata... Ili mama, mama... Takodje se sama sluzi mlekom dok ja spavam pored.
Nikako nece sama u krevetcu da spava...
Ima vec 6 zuba, zato me i brine to nocno hranjenje...
Ne znam sta da radim...user posted image

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 558
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
21.8.2013 8:32:28   
Misha i Ljisha
uf moja lepo pajki evo dva dana i opet je izbacila nocne podoje. Stoga se ja nadam da ak sve bude kako treba da ce ona sama to da izbaci. Nemam zuba hvala bogu ali ako dodje koji zubic uskoro bice odvikavanja izgleda se meni.

(odgovor članu mamma9)
Direktna veza do poruke: 559
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
9.9.2013 9:26:01   
Misha i Ljisha
Ne budi se ako je sve ok tako da mogu da kazem da je nocni podoj izbacen sam, ali sam morala da joj uvedem probiotik da je ne bi nocu mucio stomacic. I eto lepo pajki celu noc a taman i zubici stigli.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 560
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
12.11.2013 18:43:49   
Shomika
Mi smo bili na dohrani i isto se budio non stop nocu,a onda su nam u apoteci predlozili Novalac NF,ako sam dobro razumeo farmaceutkinju to je formula koja sadrži neke secere koji se sporije resorbuju iz zeluca pa osecaj sitosti traje duze. Od kako smo kupili spavamo kao "beba" user posted image

(odgovor članu mamma9)
Direktna veza do poruke: 561
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
12.11.2013 19:16:47   
Rosita
Heh, moj jos sisa nocu. Evo sad ce 8 meseci. Flasicu nikad nije koristio, ljubitelj vode nije, nikad ne skačem odmah čim ga čujem, al u nekom momentu ustanem i dam mu da sisa. Tako se najbrže smiri. Znam da činim sebi medvedju uslugu, al trenutno mi više tako odgovara nego da ga nosam bez efekta. Čekam da uvedemo večeru, pa ću u devetom mesecu da vidim kako će se stvari odvijati i kako ću da postupim. Nije za svako dete ista metoda, a ja svoje nikad ne bih pustila da dugo place.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Shomika)
Direktna veza do poruke: 562
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
12.11.2013 21:57:42   
Janncica
Rosi,ako ce ti biti lakse...moj jos uvek nocu sisa..user posted image Ne vezano za veceru.user posted image Ako ga muce zubi onda 825 puta,ako ne oko ponoci mora i do ujutru je miran.

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 563
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
12.11.2013 22:28:49   
Misha i Ljisha
eh to nocno sisanje. Nekad me izludjuje pogotovo sad sa zubima ali ajd ako je njoj lakse onda nek joj bude nek dobije svoj analgetikuser posted image . Nadam se da cemo veceras lepo spavati i da nece biti nocnog sisanja s obzirom na to da je jedinica konacno nikla ali vidim spremaju se donje dvojkeuser posted image

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 564
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.11.2013 0:34:53   
Azra_
Mi ćemo uskoro 2 godine i još uvek se noću budi za mleko. Generalno slabo, jako slabo spava od kad se rodio... Mlekom kupimo 3-4h sna u kontinuitetu. Znam ja da to nije ni pametno ni zdravo, ali kad sebi ugradim neki čip za aktivno funkcionisanje u trajanju od 24h, moćiću da odvojim i koji sat od duge noći da dresiram i odviknem dete od mleka...do tada...čekam čudo!user posted image

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 565
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.11.2013 15:21:36   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Azra_

ali kad sebi ugradim neki čip za aktivno funkcionisanje u trajanju od 24h, moćiću da odvojim i koji sat od duge noći da dresiram i odviknem dete od mleka...do tada...čekam čudo!user posted image


Pa razumem te. Ja stalno na ovakvim temama ponavljam da je dosta toga do deteta, jer mi se čini da se prenaglašava uspešnost roditelja u nečemu. Nije dete rođeno kao tabula rasa pa sad kako se ti postaviš apsolutno će tako biti. To jeste uglavnom tačno, ali svako dete ima temperament koji boji njegovo ponašanje, a koji je velikim delom nasledan, za razliku od karaktera.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 566
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.11.2013 15:31:53   
vikiveki
Ja kad sam krenula da mog bebca odvikavam od noćnog podoja bila sam dosledna i posle dve noći borbe nie više tražio da sisa noću

< Poruku je uredio vikiveki -- 13.11.2013 15:32:30 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 567
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.11.2013 20:06:26   
lanina mama
Shomika, i moja devojcica koristi Novalac NF. Jako smo zadovoljni ovom formulom. Pre toga je lepo napredovala, ali se budila i do 4-5 puta u toku noći. Već sam mislila da ima nekih problema i odvela sam je kod naše doktorke. Ona nam je rekla da se ne brinemo i preporučila ovu formulu i STVARNO nam je pomogla. Dajem joj formulu u vidu jednog obroka pred spavanje. Sada se ponekad probudi noću, ali to nije ni približno kao ranije. Sada konačno i mi možemo da se naspavamo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 568
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.11.2013 21:11:02   
Alexxa
Ja sam sinoć počela da odvikavam malenu. Velika je već. Bilo je užasno, celu noć se budila na 10 minuta. Uopšte nisam spavala. Samo je tražila da sisa. Zaspi ona bez sike, ali se posle 10 minuta budi. Ja sam slabić i to mi teško pada. Inače, svi se čude koliko je dobra i poslušna, još kad je mrvica bila naučila sam je šta sme, a šta ne. Tu sam u stanju da je vaspitavam kako treba i budem stroga kad treba i kad pusti po koju suzu, ali da joj ukinem siku user posted image . Ne znam kako ću.

(odgovor članu lanina mama)
Direktna veza do poruke: 569
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
13.11.2013 22:28:19   
Modessty
Alexa da li pije mleko pre spavanja? Dete ima koliko vidim godinu i četri meseca? Tvoje melko joj definitvno nije dovoljno za celu noć. daj joj melko na flašicu pre spavanja, a tokom noći nudi samo vodu. Danilo se noću budio nedelju dana i uvek je dobijao flašicu sa vodom, a on vodu ne voli ni sad da pije, i samo je odjednom prestao da se budi

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 570
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
14.11.2013 12:23:55   
Alexxa
Ona večera oko 7 i u 8 sisa i posle spava. Da, već je velika. Problem je što ne koristi flašicu i ne pije kravlje mleko, mada voli jogurt. Ne bih je sad navikavala na flašicu, kad je odbijala do sad. Prosto ne znam kako to da uradim. Bilo bi lakše sa flašicom ili varalicom, ali šta da radim kad ih ne koristi.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 571
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
14.11.2013 15:20:58   
Rosita
Ja neću da pametujem, ne znam ni kako će kod nas biti, ali ne mislim da je tu problem što mm mleko nije dovoljno za noć, velika cura, večera, a budi se svako malo, ne može uvek biti gladna... navika, uteha, opsesija... Alexa, informiši se kako se radi to odvikavanje. Verovatno neko drugi teši dete par večeri ili već...

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 572
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
14.11.2013 15:34:05   
Alexxa
Ma, naravno da nije gladna. Navika je problem. Gde god pročitam nešto u vezi sa odvikavanjem od nćnih podoja, to obavezno podrazumeva plač user posted image , a ja nisam u stanju da je pustim da plače. Googlaću još.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 573
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
14.11.2013 15:43:52   
vikiveki
Kod odvikavanja od noćnog hranjenja tj. sisanja u nekim slučajevima,najbitnije je da nađete nekoga ko će jedno dve ili tri noći spavati sa vašom bebom umesto vas...bar je tako kod mene bio slučaj,jer dok sam ja sa njima spavala u sobi u noć kad se probude dolatili bi do mene i ne bi odustajali dok ih ne podojim tj. nenahranim.

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 574
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
14.11.2013 18:29:22   
Ikinamama
Poslušala sam tvoj savet i prespavali smo 2 noći!!! Hvala na savetuuser posted image

(odgovor članu Shomika)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here