|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 16:37:20   
argus
Dak, draga uzmi Aptamil bez laktoze ako odbije AD Imlekovo bez laktoze. Čekam da mi se javiš što pre sa lepim vestima. Poljubac za tebe i tvig bebirona


_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu dak)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 17:05:49   
anuksunamun
covek je jedino zivo bice koje pije mleko drugih zivih bica -totalni apsurd...sada deca vise i cesce reaguju na kravlje mleko jer su jadne krave otrovne od raznih hormona i antibiotika i nepomeranja i nehumanih uslova za zivot...i kada beba samo sisa ...ako majka jede smece od hrane -naravno da ce i beba imati reakcije...neophodno je odreci se junk food-a i slatkisa i teskih mlecnih proizvoda bar dok dojite dete...bebama se vraca hrana iz stomaka jer nemaju enzime koji razlazu otrove koje su dobili preko majki svojih sisajuci....ne znam zasto se zene ovde cude kako ...a mislim najlogicnija je moguca stvar da ono sto zena jede pretvara se delimicno u mleko koje proizvodi njeno telo za bebu....neki aditivi prolaze i tamo...nista neobicno...dajte deci pirincano ili sojino mleko...nije ni to idealno ali sigurno je lakse za varenje

< Poruku je uredio anuksunamun -- 25.11.2010 17:08:10 >

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 17:14:08   
minavb
anuksunamun, mozda si u donekle u pravu, ali GER kod beba nema veze sa kravljim mlekom, aditivima i hormonima. Prosta i jednostavna stvar-nerazvijen sfinkter i slabost jednjaka. Preko 40% beba to ima, neke to brzo preguraju, nekima se zakomplikuje, a neka deca se sa tim muce citavog zivota.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 22:34:17   
argus
Minavb nije baš tako, pre deca nisu imala probleme i nisu imala Ger kao sada. Sada je hrana sva zagadjena a mleko je puno laktoze, uzmi Nan i Aptamil u Nan-u je laktoz 74 na meru a u Aptamilu 22 pa vidi razliku. Obogaćuju dećije mleko vitaminima i gvoždjem pa to i nama smeta a ne bebi koja se rodila. Detetova creva i želudac sazdrevaju sa 3 godine i ne smeju se opterećivati raznim sra.... a to dokturi neće da kažu. Uzmi naprimer kupovne kašice, piše bez konzervansa i aditiva, pa niko od nas nije glup da ne zna da te kašice ne bi mogle opstati ni tri dana, a kašice od voća da li misliš da im gule koru i uzimaju neprskano voće. Inače tamo gde se prave kašice svaki dan u istim posudama prave iste.....Moja poznanica kaže da na 50 teglica od ćuretine ide jedno krilo strašno. Nisam ovo napisala da te kritikujem već zato što je to istina .Poz

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 22:52:12   
ivaj
A kako mi znamo da deca pre nisu imala GER?

Evo moja svekrva kaze da su joj oba deteta povracala mleko ali na to niko nije obracao paznju.Samo je proslo i gotovo.

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 23:09:26   
argus
Treba razlikovati povraćanje i bljuckanje, beba zna da bljucka pa roditelji pomisle da povraća. Povraćanje je u mlazu i stomačić se grči a beba ne napreduje. Ger je izuzetno neprijatan za bebu a kao što sam i napisala dete je uznemireno, ima grčeve, štuca, zagrcava se i možete primetiti da ima kiselinu ali simptomi intolerancije na laktozu su isti. Pitaj svekrvu da li je beba imala grčeve duže od 3 meseca i da li je smela da ostavi bebu samu. Skoro sve bebe prodju fazu grčića ali ako grčevi traju duže onda tu nešta nije u redu.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 23:16:35   
minavb
IZVORNA PORUKA: argus

Minavb nije baš tako, pre deca nisu imala probleme i nisu imala Ger kao sada.

Pre 30 godina, ja sam bila klasican slucaj bebe sa refluksom-povracala posle svakog podoja u malzu i obilno, slabo napredovala i odbijala hranu. Tada se nije znalo o cemu se radi. Moja drugarica je kao moje dete, hranjena samo u snu. Naravno , ni to nikome nije bilo jasno. Danas nema vise refluksa, samo se o njemu vise zna. Kao sto napisah, preko 40% dece ima slabije razvije sfinkter. Neka to brzo prerastu i nemaju tegobe, a neka se bas namuce.

IZVORNA PORUKA: argus

Uzmi naprimer kupovne kašice, piše bez konzervansa i aditiva, pa niko od nas nije glup da ne zna da te kašice ne bi mogle opstati ni tri dana

Neki proizvodjaci koriste prirodni konzervans, limunov sok, a neki koriste pasterizaciju i sterilizaciju za odrzavanje kasica. Kako su nase bake kuvale dzem, slatko, pa se ono odrzavalo godinama? Lepo ga na kraju sipaju u tegle i to drze u rerni na visokoj temperaturi-pasterizacija!
Kazes neprskano voce. Neprskano voce je stetnije od prskanog. Na neprskanom vocu se razvijaju kolonije plesni koje proizvode mikotoksine, materije mnogo opasnije od sredstava koja se u kontrolisanim kolicinama koriste za prskanje voca i povrca ( ovo se odnosi na zemlje EU u kojima se primenjuje Global GAP). Nikad u zivotu ne bih pojela neprskanu vocku, a pogotovo je ne bih dala detetu.
Na kraju, ne vidim kakve veze sve ovo ima sa refluksom? Po meni , ama bas nikakve. Ponavljam, deca, i odrasli refluksiraju zbog slabosti sfinktera izmedju jednjaka i zeludca.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Refluks (GER)
25.11.2010 23:37:57   
argus
E, draga moja kada bi ti znala čime se prskaju voćkice i povrćkice ne bi tako pisala. Kako da ne, limun je pravi konzervans za kiselenje kašica a pasterizacija ribe i mesa je veoma poznata u svetu. Da dušo moja naše bake su pravile sletko i djem ali je šećer prirodni konzervans. Inkseticidi, fungicidi, najteži otrovi kojima prskaju te divne jabuke završe u tvom stomaku a prskanje se vrši 10-15 puta i da li si čula za karencu. Zato imamo porast kancerogenih oboljenja ali nisam tu da nekome držim predike o zdravoj hrani, svako ima pravo da se hrani kako on smatra da treba i neka to zadrži za sebe, ovde pričamo o Ger-u a ako si ti mila tako hranjena kao beba onda nije ni čudo što si povraćala.Nadam se da te nisam uvredila jer mi je to zadnja namera u ovoj temi

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 3:11:18   
minavb
ako si ti mila tako hranjena kao beba onda nije ni čudo što si povraćala.Nadam se da te nisam uvredila jer mi je to zadnja namera u ovoj temi

Prvo, vrlo zlobno napisana recenica.
Drugo, povracala sam, kao i sto sve bebe sa GERom povracaju, dok sam samo sisala, tj dok nisam bila TAKO hranjena. I moj sin, i druga GER deca povracaju dok piju MLEKO a povacanj se smanji kad pocnu da jedu cvrstu hranu.

IZVORNA PORUKA: argus

E, draga moja kada bi ti znala čime se prskaju voćkice i povrćkice ne bi tako pisala

Znam cime prskaju, to mi je posao. Ja sam nutricionista i radim na kontroli kvaliteta hrane u svojoj ustanovi. Kad sastavljam tenderku dokumentaciju za nabavku svezeg voca i povrca, jedan od uslova za dobavljaca je i uvid u koriscenje pesticida i herbicida, kao i obavezni atest o zdravstvenoj i mikrobioloskoj ispravnosti svake namirnice.
Ovo nije tema za ovavkvu pricu. Ako zelis da nastavis, to treba da cinis ovde Kupovne ili domace kasice
GER mamama ova prica nikako ne pomaze.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 11:02:18   
dak
Argus, jutros sam probala sa Imlekovim mlekom bez laktoze, ali čini mi se da je bilo još gore. Danas krećem u potragu za Aptamilom, pošto se teško nalazi u našem malom gradu, pa da probamo i to. Nadam se da će nam pomoći, pošto je situacija sve gora i sve manje spavamo i noću.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 12:10:29   
argus
Javi mi se priv ako nema tu Aptamil poslat ću ti ja.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu dak)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 12:23:27   
argus
Minice, tvoja izjava da je prskano zdravije od ne prskanog dovodi do sumnje u tvoju stručnu spremu. Zato su nam granice pune robe kojoj je istekla dekleracija i koja je puna otrova. Neću više da komentarišem tvoje postove a pogotovu da ti kažem koja je moja stručna sprema. Veruj da mnoge majke koje nisu završile fakultete su pametnije od nas i imaju bolja znanja kada su im deca u pitanju. E to je pravi fakultet, dignuti zdravo dete a ne prepirati se.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 12:28:26   
minavb
Molim moderatora da obrisu prethodne postove. Ovo je tema na kojoj pricamo o refluksu i kako jedna drugoj da pomognemo. Ova tema nema veze sa aditivima, konzervansima, herbicidima, pesticidima... Ovde se prica o deci koja povracaju MLEKO a ne neljusteno voce i prskano povrce.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 12:40:41   
*Alexx*
O (ne)zdravoj hrani i kašicama nastavimo u temi na koju je usmerila minavb. Ja vas molim da se ne prepirete oko stručnih sprema u temi u GER-u. U stvari, molim vas da se ne prepirete. Tačka.
user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 12:59:15   
minavb
Imamo li temu o intoleranciji na laktozu, posto mislim da i oko toga ima zalutalih?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 13:10:34   
*Alexx*
Ja sam našla temu o Kravljem mleku, ali ako znaš tačnu temu, daj link, mina user posted image
Ja bih ove postove ipak ostavila jer možda mame i ne znaju da li im dete ima refluks ili ne, sumnjaju, ne sumnjaju... Samo nećemo da se prepiremo, pliiiiiiiz user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 13:52:39   
minavb
Kad budem stigla, linkovacu neke tekstove o refluksu, ili ih mozda prekopiram ovde. Nisam nasla temu o intolerancii na laktozu.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 13:59:34   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: minavb

Kad budem stigla, linkovacu neke tekstove o refluksu, ili ih mozda prekopiram ovde.


Super! user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 14:07:30   
ivaj
mina mi smo uzeli one pirincane pahuljice.Kad sam videla kutiju sama sebi sam se nasmejala kako sam glupa i uopste mi nije ranije palo na pamet da je to touser posted image  Sve sam razmisljala da je to nesto sto se kupuje na meru u prodavnici zdrave hrane.Plavusauser posted image
Stavljali smo po malo u moje mleko ali nisam primetila poboljsanje.I neverovatno,jedan dan ispovraca sve zivo,drugi dan manje,pojma nemam od cega to zavisi.
Ali sve bih na svetu dala da nestane.

Videla sam danas u prodavnici i pitam se ima li razlike u humani ar i aptamilu ar?Ili je to sve isto. Osim cene.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 14:10:08   
mihi
Kontrola hrane i mleka za bebe je maksimalna i najstrožije se kontroliše i poštuju se pravilnikom propisani kriterijumi, prema tome ako je Hipp deklarisao kao organsku hranu onda je to sigurno tako. Kontroliše ih 5 ili 6 laboratorija u Beogradu. U mleku za bebe se kontroliše i nivo aflatoksina M1, prema tome uvezena hrana za bebe je sigurno ispravna ako se nalazi u prometu.









< Poruku je uredio mihi -- 26.11.2010 14:11:16 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 14:21:03   
minavb
IZVORNA PORUKA: ivaj


Videla sam danas u prodavnici i pitam se ima li razlike u humani ar i aptamilu ar?Ili je to sve isto. Osim cene.

Razlika je u ukusu verovatno.user posted image  Moj ne pije AR posto mleko pije samo u snu, a u snu to gusto mleko ne moze da izvuce iz flasice. Vecini je pomoglo, probajte.


Mihi, sve i da nije tako, nista od toga nema veze sa GER-om kod beba.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 14:22:16   
mihi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 16:44:51   
argus
Gos Alex, pravo mišljenja je dozvoljeno a ne cenzurisanje i poltronisanje. Forum je tu da iznosimo svoje mišljenje a ne da lupetamo gluposti i lažemo koju struku imamo a kada treba lupetamo kao Maxim po diviziji. Dotična osoba priča o Ger- u a nema pojma šta je Ger pa dovodi u zabludu mnoge majke. Ceo svet se bori za zdravu hranu a kod vas se propagira prskana na forumu. Pročitaj te u literaturi o Ger-u,  laktozi i alergijama koje daju iste simptome pa onda donosite zaključke. Što se tiče pametovanja dotične i zvanja moderatora to sve govori o kakvoj je ličnosti reč. Kada te neko provali da lažeš onda zoveš da se brišu postovi, šta me briga i da nisam na ovome forumu ima idrugih

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 16:58:10   
Anoniman
Argus, molim te lepo spusti loptu...nemash pojma shta je beba sa refluksom...ja imam dve...i to apsolutno ne zavisi od laktoze, niti od voca i povrca.... stvar je samo u slabosti jednjaka kako je rekla minavb, koja JESTE nutricionista....a ti se pojavish niodkud i vredjash forum....user posted image

(odgovor članu argus)
  Direktna veza do poruke: 99
   RE: Refluks (GER)
26.11.2010 18:44:54   
Snelle
Imam jedno glupo pitanje user posted image
Da li bebe sa Ger-om povraćaju u svim položajima, tj. i kada leže nakon obroka i kad sede....Moje dete u poslednjih mesec dana nakon svakog podoja povraća/bljucka, ali baš dosta. Ali to se dešava samo kad je odmah nakon podoja podignem. Ako je ostavim na krevetu da leži onda se ništa ne desi. Inače, jako lepo napreduje, pošto pretpostavljam da se i to uzima kao parametar za odredjivanje Ger-a.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
7 činjenica koje niste znali o martovskim ...
Kažu da mart dolazi kao lav a odlazi kao jagnje. Dakle, da li će vaša martovska beba biti mirna mala ovčica... ili će ri...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image
Click Here