|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
5.5.2012 19:43:51   
Yula
Hvala puno Zille! Bas cu da vidim da u Srbiji kupim katkada lakiju to da gricka, ako bas bude bilo potrebe, mada, ja mislim da cemo mi na leto probati prakticno sve, ali posle PRIC testa. Sada se samo jos lomim da li da ga radimo ovde ili u Srbiji. Ovde nam zakazali tek za 22. jun, a mi bi krenuli za Srbiju vec oko 15. juna. Znaci, ja planiram da probamo namirnice ovakvim nekim redom ( to kada dodjemo u Srbiju, druga polovina juna ):
-visnje
-tresnje
-jagode domace
-jagode sumske i to ako izostane reakcija na domace
-maline
-ribizle
-a mozda cak i kikiriki. Lazar ce imati tada punih godinu dana, pa red je da probamo da vidimo da li miu smetaju ili ne, ako vec PRIC ne pokaze reakciju na njih. Intersuje me vase misljenje.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2351
5.5.2012 22:03:20   
Anoniman
Mimoze da tvoj L moze sve da jede,ali ja ne bih zurila sa bobicastim vocem kao sto su jagode,maline i kupine. Predostroznosti radi bih mu dala tek kasnije,mozda cak sa tri godine. Isto i za kikiriki,mada ako mu pasulj,boranija i ostale mahunarke ne smetaju,verovatno ni kikiriki nece smetati. Sve u svemu,on je super,svasta moze da jede :-)

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2352
5.5.2012 22:06:23   
Anoniman
Evo ovde i moj Dumbo, majke mi na mojoj kesi piše DUMBO a ne JUMBO. user posted image KLIK

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2353
5.5.2012 22:13:26   
Anoniman
BTW, časkom je naučio šta je to smoki. Kako je posle Luka rekao da hoće smokija, on je skočio iz igre, trči u khinju i viče Smoki daaaaaaj! user posted image Kako tako ne viču Blitve daaaaaaaaaj!? user posted image user posted image user posted image

Kada sam Luki uvodila čvrstu hranu, pre 5-6 god, dr mi tad reče da je teorija o crvenom voću zastarela. Moja mama se nije složila sa tim, ali se nije mešala. Videćemo šta će moja dr u ponedeljak da kaže...

Čemu kikiriki? Šta će sa kikirikijem sa godinu dana? Mislim, nije da gori da ga jede. Ja ga čak ni Luki nisam davala, ne zato što sam se bojala alergije, već sam se bojala da će se udaviti.

Stigao mm kući, kaže haos u gradu, Balašević ima free koncert povodom sinovljevog 18 rođendana ako sam dobro upućena...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2354
5.5.2012 22:17:09   
Anoniman
Inače, Marku se osuli guzovi (već sam kukala Zilletu). user posted image Ne kapiram. Žurim da mu skinem pelenu jer ima osetljivu kožu, a on se ospe na pamučne gaće!?!? Možda je reakcija na prvi kontakt sa deterdžentom? Tu nikada nije imao taj kontakt, sem preko peškira.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2355
5.5.2012 22:25:55   
Yula
Zene, u pravu ste za kikiriki. Vec dok sam pisala tu recenicu, pomislila sma to isto, a za koji ce mu * kikiriki! Ali, rekoh, ajde da vidim sta cete reci. A bobicasto voce, pa nisam znala da je toooooliko alergeno! Nekako mi zao da ne jede preko leta, ako mu vec ne smeta, ali svakako cu se dobrooo raspitati pre nego sto resim da probamo.

A sta velite za visnje i tresnje? Ribizle?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2356
5.5.2012 22:25:56   
Anoniman
Ma gde ste sada nestale!? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2357
5.5.2012 22:26:48   
Yula
Tasho, pa reklo bi se da je od deterzdenta, ne kapiram sta bi drugo moglo biti? Kakav je osip, kuda je rsporedjen, jesi li prala hipermanganom???

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2358
5.5.2012 22:29:51   
Anoniman
Višnje sme, pa nama je to bila mislim prva voćka.
Trešnje mislim da dr nije dala jer su teške za stomak, a on je bio mali.
Ribile... nemam pojma.

Inače, fascinira me predizborna tišina: dele se novine određenih stranki, kače se letci po kolima, sve hale/bazeni su svečano otvoreni uz predstavnike određenih stranki... user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 5.5.2012 22:30:40 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2359
5.5.2012 22:31:28   
Snelle
Vidim da su "naše teme" aktivne i dalje user posted image Ne stižem da čitam kako ste, kako su deca, pa vas samo pozdravljam i mislim na vas user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 5.5.2012 22:32:13 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2360
5.5.2012 22:32:46   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Tasho, pa reklo bi se da je od deterzdenta, ne kapiram sta bi drugo moglo biti? Kakav je osip, kuda je rsporedjen, jesi li prala hipermanganom???

Tačno na guzovima, gde gaćice dodiruju guzu (malo su nam velike). Kakav je osip? Nemam pojma. user posted image Rapav, negde crven negde ne. Dal je suv... pa nije jer ga mažem 2x dnevno emolijentnom kremom. I ne svrbi ga, ili bar ne češe.
Nisam prala. Kontam, videćemo sutra šta ćemo.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2361
5.5.2012 22:34:22   
Anoniman
Snelle user posted image

Mi smo dobro, bronhitis, pa proliv zbog kandide, i u ponedeljak idemo na PRIC test (etp ukratko). user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2362
5.5.2012 22:35:08   
Yula
E, a da mu nisu izasle ospice od nose??????????????

Nama je sutra izborna groznica, izbori kod nas, izbori u Francuskoj. Ovde svi porodicno navijamo za socijalistu Hollanda, a u Srbiji smo svi podeljeni i ne rasravljamo o tome javno jer bi se posvadjali svi medjusobno, kao sto i jesmo sveki i ja pre neki dan user posted image

Hvala Snelle! Mi smo dobro, stavise super! A bice valjda tako i ubuduce user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 5.5.2012 22:37:08 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2363
5.5.2012 22:36:42   
Snelle
Al vas sastavilo user posted image
Kakav je to PRIC test?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2364
5.5.2012 22:45:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

E, a da mu nisu izasle ospice od nose??????????????

I to mi je palo na pamet, ali šta sada da radim???

PRIC - kožni test.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2365
5.5.2012 22:51:07   
Yula
Pa, nista, vidi kako cistis - dezinfikujes nosu, mozda ne isperes dobro od deterdzenta. Mozda, ako je samo u gacicama, seda na pod, pa mu to smeta, jer nije navikao. Mada, pre ce biti da je od nose.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2366
5.5.2012 22:52:14   
Anoniman
Nošu nisam prala hemijom. Nasledio je od Luke, oprala sam vrelom vodom.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2367
6.5.2012 22:23:52   
Anoniman
Sutra ujutru PRIC! Dobiću proliv od treme! user posted image

Inače, definitivno se osipa od gaćica, sada se pojavilo na kukovima, gde je guma od gaćica. user posted image
Ljudi za svoju decu kažu "Čedo moje" a ja "Čudo moje! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2368
6.5.2012 22:37:38   
Ana RR
user posted image

čudo malo lepo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2369
7.5.2012 11:21:03   
Anoniman
tash, sta se desava? javi se cim budes stigla da cujemo kako ste prosli.
zasto proliv, ne moze mu biti nista! imala sam i ja frku kada smo prvi put isli, ali stvarno nista detetu ne moze od toga biti. moze samo da ima crvenilo na ruci koje ce da se povuce jako brzo. njima je nezna kozica, moze i od samog uboda da bude crvenilo.
mnogo me zanima kako ste prosli. navijamo da mare nije vise alergican na kazein, a ni na bilo sta drugo! user posted image

yula,i ja sam razmisljala o tresnjama. stizu uskoro na pijacu, kod moje bake u basti ih vec ima, onih ranih.. bas bi mi bilo zao da ih ne proba. ali mi nismo ni visnju jos uveli. sta mi savetujete, da li da probamo tresnje i da li pametno da pre toga uvedemo visnje?

mi smo u subotu probali jogurt! user posted image nista joj nije bilo. tj. imala je par tackica na vratu ali ih ima cesto i ja sam misljenja da je to od vrucine i znojenja. jedino sto je posle par sati bila malo nervozna i plakala, bas je bila katastrofa neko vreme, pa je posle proslo. mozda i zato sto smo bile kod moje bake, ja pomagala oko slave pa se mozda malo i zbog toga poremetila. nisam primetila nikakve promene u stolici, kaki kao i obicno, na nosi, mozda jednom malo redje, kasasto. inace, dopao joj se prvog dana jogurt.
juce sam joj ponovo dala 2,3 kasicice, ali nije bila odusevljena. mozda zato i sto je bio malo hladan. juce nije bilo plakanja, dok nisu dosli gosti. nije dala nikome da je dira, plakala je, nije htela da jede. bas se ponasala razmazeno i divlje.
jutros smo otkrili razlog cudnog ponasanja zadnjih dana.. imamo novi zub! gornja leva dvojka. user posted image i desna samo sto nije izbila, malo vec viri. bas mi je cudno, mislila sam da prvo izbijaju jedinice. bice mnogo smesna sa donjim jedinicama i gornjim dvojkama. user posted image
inace, brat od tetke joj je dobio boginje i sada ne moze da se vidjamo 3 nedelje. jel tako? samo ne znam moze li baba da nam dodje, ako je u kontaktu sa njim, da li je i ona zarazna? m oram zvati halo bebu da pitam..
na nasu terasu se uselila golubica, napravila gnezno i snela 2 jajeta. toliko mi je zao da joj rasturimo gnezno i bacimo jaja, ali ne znam imamo li izbora. K ce uskoro izlaziti na terasu, planiram kada bude toplo da je stavim u bazencic da se brcka.. sta biste vi uradili? user posted image

snelle user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 2370
7.5.2012 12:18:04   
Anoniman
mi smo uzinali jogurt i kiflu. user posted image pojela je 5,6 kasicica jogurta i kmadic kifle. pitao je muz u ovoj nasoj pekari, u obicnoj beloj kifli nema aditiva. drzite nam fige da joj nista ne bude!! user posted image
malo mi je frka sto je podrignula 2x dok je jela. izgleda da joj smeta jogurt, mozda joj izaziva kiselinu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2371
7.5.2012 13:06:47   
Anoniman
Marku je danas rađena osnovna paleta alergena, tj, urađeni su mu najčešći alergeni. To se nalazi u prvoj tabeli. Sem toga postoje još dve palete, namerno sam tako slikala, da vidite i šta se u njima nalayi.

user posted image

Dr kaže da je njegova reakcija na mleko anafilaktična i da ni slučajno ne sme konzumirati mlečno jer bi moglo rezultirati anafilaktičnim šokom. Takođe, ubeđuje me i da je imala gori slučaj od njega, i da je prerastao, i da ona očekuje da on alergiju preraste u predškolskom uzrastu.
Sve na šta ga je testirala i dalje ne dozvoljava da uvodimo, kaže, to što je negativno ne znači da nema blagu alergiju, ali znači da se neće završiti anafilaktičkim šokom.
Onda pričam sa mamom (ona se bavila alergijama kod odraslih), i onda kaže da histamin sa rezultatom 3mm nije potpuna reakcija, trebao bi biti 5mm, tj, reakcija je blokirana, odnosno, ako sam dobro razumela, da se reakcija nije blokirala verovatno bi mleko imalo još veći prečnik (sada se očitalo 7mm), i moguće da bi još neka od navedenih namirnica bila pozitivna.

Kada sam spomenula kandidu i da sam mu ukinula šećer, dr je odlepila, rekla je da ni slučajno ne smem ukidati ugljene hidrate, jer proteinima on ne može nadomestiti ugljene hidrate, da on MORA unositi so i šećer.

Takođe, info za Zille: dr je protiv Singulara. Kaže da kombinacija eozonofilija i Singular mogu napraviti zvrčku sa imunim sistemom. Kaže, inhalatorni i kožni (mazalice) kortiko se ne luče sistemski, ne stradaju jetra, bubrezi i sl, dok od Singulara to može da se desi.

Sledeći ponedeljak će da mu radi PRIC na inhalatorne alergene. Sada sam se naoružala pitanjima koja sam zaboravila da postavim.

Dakle, nema reakicije na jaje, dr kaže da može da primi MMR vakcinu. Da li dati Torlakovu ili da kupim Priorix?
Pitala sam za vakcine Prevnar (za Marka) i Pneumo23 (za Luku), ona je ZA, ali će da pročita još do sledećeg ponedeljka detalje, pa ćemo pričati.
Zaboravih da pitam dal može sveže voće i povrće, ali tu bi verovatno odgovor bio da sačekam inhalatorne alergene.
Zaboravih da pitam za piletinu i ćuretinu s obzirom da je izostala reakcija na jaje.
Hoću da pitam za konzervanse i aditive. Smem li mu dati da jede salame, viršle, paštete. To bi nam žestoko olakšalo stvar, pošto je izostala reakcija na soju.
Iščitaću sastav čokolade za kuvanje, ona mislim da nema mleka, ali mislim da ima belance.
Ne znam šta je mononatrijum glutaminat (pojačivač arome), to je jedino sumnjivo u čipsu?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2372
7.5.2012 13:07:20   
Anoniman
Kliknite na sliku za veći prikaz. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2373
7.5.2012 13:30:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Bila do Idee, uzeh Dumbo flips. Piše da ima u sebi samo kukuruzni griz, biljno ulje i so. Proizvodi Corn, od njih jede i palentu. Poslala sam i mail da pitam da nema možda nešto u tragovima za šta bih trebala znati.   KLIK

Evo i odgovora:

Draga Tamara, "Dumbo" flips zaista sadrži samo sastojke koji su
navedeni na ambalaži i ništa osim toga. Međutim, biljna mast koja se
koristi u proizvodnji "Dumbo" flipsa u sebi sadrži antioksidans E-310.
Da li ovaj sastojak može da izazove neželjene posledice po zdravlje
Vašeg deteta ne znam, ali mogu Vam reći da je biljna mast u "Dumbo"
flipsu zastupljena u količini od oko 25%.
Srdačan pozdrav!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2374
7.5.2012 14:02:09   
Anoniman
Marko trenutno jede ovako nekako:

- oko 6h Allernova (240ml)

- oko 8.30h doručak
*slanina, pašteta, namaz od šargarepe, namaz od pl.patlidžana (uz hleb)

- oko 12.30h ručak
* povrće sa mesom, uglavnom bareno, nekada pečeno, nekada dinstano

- oko 15.30h
*palenta ili griz sa kompotom od voća (jedino bundeva ide pečena, i banana sveža)

- oko 19h večera
*isto što i doručak

- oko 20.30 Allernova (240ml)

Od namirnica jede:

* voće:
jabuka, kruška, šljiva / ringlov, višnja, kajsija, breskva, bundeva, banana
(planiram da pitam za: lubenice, dinje, jagode, maline, kupine, trešnje; takođe da pitam smemo li sve navedeno sveže)

*povrće:
krompir, tikvice, blitva, karfiol, prokelj, šargarepa, paradajz, brokoli, luk, cvekla, keleraba, plavi patlidžan, paprika.(odobreno da uvedemo: kupus, boraniju, grašak, pasulj, mirođiju; pitaću sme li sveže: paradajz, paprika, rotkvice, zelena salata)

* žitarice:palenta, pirinač, griz
*meso:

jagnjetina, svinjetina(zaboravila sam da pitam za piletinu i ćuretinu)

*začini:
suncokretovo ulje, so, šećer
(dozvoljeno nam je maslinovo ulje)

< Poruku je uredio Tash -- 7.5.2012 14:05:52 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here