|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 22:57:14   
Anoniman
ČORBA OD BUNDEVE / TIKVICE

sastojci:

-150gr bundeve(kada je nema tikvica)
-1 crni luk
-1 manji krompir
-1 manja sargarepa
- malo spanaca ili blitve ili brokoli ili koprive
-morska so
-maslonovo ulje
-biber/dumbir
-2-3 cena belog luka

priprema:

Na malo ulja prziti nekolioko minuta, kropmpir ,crni ,beli luk, sargarepu, bundevi spanac.Nasuti vodom i kuvati dok bundeva omeksa.Zaciniti. Izmiksati i napraviti gustu krem corbu


KREM ČORBA OD BROKOLIJA

Uvek kada kupim brokoli ostane mi veliki deo njegove drške pa da se to ne bi bacalo naravno, ja napravim čorbu:

- drške od brokolija , iseći
- mladi luk perca , iseći
- šargarepa, iseći na veće komade
- proso

U šerpu staviti navedeno povrće (ja dodajem i parče kombu alge) i kuvati u nekolio šolja vode dok sve ne bude delimično gotovo. Dodati proso i kuvati još 15ak minuta.

Čorba ne treba da bude mnooogo vodena , više gusta. Bplje manje vode sipati , pa dodavati tokom kuvanja.

Posoliti u toku kuvanja ili na kraju dodati razmućeni miso - kako ko voli (ja volim sa misom).

Sipati potrebnu količinu u blender , sve umixovati i služiti.
Posuti sa malo peršuna.

Super je za probirljive ili decu jer je ukusna a sobzirom da je sve usitnjeno ne mogu da traze po tanjiru ono što kao ne vole.


KUPUS ČORBA

Osnovna supa za sagorevanje masti

-veza strukova praziluka ili par glavica luka
-2 paprike babure
-velika glavica kupusa
-celer ( ko voli i lisce i koren)
-keleraba
-tikvice
-karfiol
-zacini- so, vegeta, biber, kari.
Po zelji sve iseckati na male i srednje komade, naliti vodom, brzo kuvati (10-tak minuta), zatim naliti litrom kuvanog paradajsa i smanjiti da polako vri dok povrce ne omeksa. Supu jesti kad god ste gladni.

Da vas ne zbuni naslov i ovo na kraju "jesti kad god ste gladni" da pojasnim. Recept je izvucen iz jedne dijete za mrsavljenje. I kolicina je "malo" veca jer je predvidjeno da se napravi za par dana...
Mi dodamo i sargarepu (koje nema u originalnom receptu) a izbacimo celer.. Supa/corba bas prija, posebno za ove sve toplije dane koji dolaze...


-1/2 solje seckanog celera
-1/2 solje seckanog paradajza
-1,5 solja kockica krompira
-solja seckane sargarepe
-3 kasike maslinovog ulja
-solja seckanog crnog luka
-6 solja vode
-kasicica suvog origana
-so
-biber
-1/2 solje pirinca

Sve sastojke osim pirinca stavite u lonac,sipajte vodu i kuvajte oko 30 minuta.Zatim dodajte pirinac i kuvajte dok ne omeksa(da se ne raspadne).Posolite,pobiberite.Sluzite toplu corbu.

Za vegetarijance-pre sluzenja dodati rendani parmezan.



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2401
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:05:57   
Anoniman
ČIPS OD JABUKA

Jabuke operite, narežite na jako tanke ploške (debljine 1 mm), uh valjda nisam preterala.Najlakse je da to odradite sa onom rendisaljkom za kupus.

Posložite ih jednu do druge na pleh za pečenje obložene papirom za pečenje i sušite u pećnici zagrejanoj na 100°C dok ne postanu hrskave (1 sat). Ipak sve zavisi od rerne, ako imate onu sa ventilatorom, ko ce ga znati...


Izvor isti kao i u prethodnom postu, tamo kod Rafaelo kuglica.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2402
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:05:58   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Marku je danas rađena osnovna paleta alergena, tj, urađeni su mu najčešći alergeni. To se nalazi u prvoj tabeli. Sem toga postoje još dve palete, namerno sam tako slikala, da vidite i šta se u njima nalayi.

user posted image


Dr kaže da je njegova reakcija na mleko anafilaktična i da ni slučajno ne sme konzumirati mlečno jer bi moglo rezultirati anafilaktičnim šokom. Takođe, ubeđuje me i da je imala gori slučaj od njega, i da je prerastao, i da ona očekuje da on alergiju preraste u predškolskom uzrastu.



Tash, nemas pojma kako mi je zao! user posted image Vec sam ti spoeminjala da znam klinca koji je bio jako alergican na kazein i da je prerastao alergiju sa 5 godina. Ne ocajavaj.



Sve na šta ga je testirala i dalje ne dozvoljava da uvodimo, kaže, to što je negativno ne znači da nema blagu alergiju, ali znači da se neće završiti anafilaktičkim šokom.
Onda pričam sa mamom (ona se bavila alergijama kod odraslih), i onda kaže da histamin sa rezultatom 3mm nije potpuna reakcija, trebao bi biti 5mm, tj, reakcija je blokirana, odnosno, ako sam dobro razumela, da se reakcija nije blokirala verovatno bi mleko imalo još veći prečnik (sada se očitalo 7mm), i moguće da bi još neka od navedenih namirnica bila pozitivna.



Podebljano, ne razumem! Ne razumem zasto detetu uskracivati nairnice za koje ne postoji OSNOVANA sumnja na alergiju?! Moze on da bude alergican na x stvari, ali moze da ne bude alergican ni na jednu! Mislim da tvoja doktorka malo preteruje, bez ljutnje. Eto, pogledaj mene i Macaki, odnosno nasu decu. Pa, oni ne bi jeli nista, ali smogle smo hrabrosti i malo po malo probali po nesto i videle da to deci ne smeta, a zamisli da su se deca uzdrzavala bezveze od konzumacije tih namirnica. Nije ni to za salu, pa sve te namirnice poseduju neke veoma korisne stvari za razvoj malih organizama, nije samo stvar ukusa i krkanja. Ja sam se tada ljutila na onu dr kod koje smo isli prvi put, ali bila je zena u pravu kada je rekla da ne smem detetu da uskracujem namirnice ako mu ne smetaju, a dok ne probamo, necemo znati da li mu smetaju ili ne. Pogotovu sto je Mare vec maltene dvogodisnjak.
Ne znam, ne zelim da te zbunjujem, ali ja bih videla sa njom zasto ne probati ono na sta nije reagovao na PRIC testu. Ako niste sigurni, zasto ne bi uradili test iz krvi na te namirnice, pa ako i on bude negativan, ja bih probala pojedine namirnice i pratila dete.

Nadovezacu se i na ostale postove koje si pisala, da ne citiram sve redom. Hrana sa sojom, kako mislis da je koristis ako ti je rekla da ne smes nista na sta je testiran iako nije reagovao alergijom na pric testu? Plus sto kazu da 50% dece alergicne na kazein razvije alergiju i na soju? Ali, pazi ovo, mozda je Mare bas u tih 50% koji nece razviti alergiju! Eto, taj mali koga znam je od samog starta dijagnostikovanja al. na mleko, pio sojino i nije mu smetalo, mozda nece ni maretu. Mi za slavu ( kada pada posna ) redovno pravimo rafaelo kuglice od sojinog mleka u prahu i nema nikakve razlike! Fenomenalne su! Kako god, ako budete mogli da jedete soju, pa vi ste na konju! Izmedju sojinog i kravljeg mleka, maltene da nema razlike. Mada.... Sada se tek setih zasto i nema razlike! Zato sto tamo trpaju kazein!!! Bas sam skoro citala sastav sojinog mlek ai prahu i pise da je dodat kazein iz kravljeg mleka! On mu i daje slicnost u ukusu. dakle, to zaboravi, ili pak, pokusaj da nadjes cisto sojino mleko, bez dodatka kazeina, ako to postoji.

Dok sam bila na dijeti ( eliminacionoj ), napravim palacinke sa mlekom od pirinca. Ispekla sam dve i svo testo sam prosula u wc solju. Bilo je fuj! Mozda ce nekome ko ne zna za pravi ukus palacinka to da se dopande, ne znam. Mada, vise sam za varijantu palacinaka sa kiselom vodom, videla sam da i tako ljudi prave, ali to tek naravno kada uvedete jaja.

I na kraju, da zavrsim sa jednom pozitivnom - UBEDJENA SAM da Mare nije alergican na jaja! Al. na jaja su jake i mislim da bi se ona ocitala na pric testu da je ima! Bila bih VEOMA pazljiva, veoma, ali bi ih probala.

Uz vas smo, mislimo na vas i saljemo vam najpozitivniju energiju! Sve ce na kraju biti dobro, samo treba strpljenja i vremena. user posted image user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2403
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:06:46   
Anoniman
Inače, Viking, hvala za sastojke, ali mislim da to dr neće odobriti jer je veza kravlje mleko - soja veoma česta.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2404
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:10:43   
minavb
Taso, skupljacemo recepte, pa ce Mare da jede raznovrsno, ukusno i zdravo.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2405
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:16:51   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

mi smo uzinali jogurt i kiflu. user posted image pojela je 5,6 kasicica jogurta i kmadic kifle. pitao je muz u ovoj nasoj pekari, u obicnoj beloj kifli nema aditiva. drzite nam fige da joj nista ne bude!! user posted image
malo mi je frka sto je podrignula 2x dok je jela. izgleda da joj smeta jogurt, mozda joj izaziva kiselinu. user posted image


Polako, ne brzaj sa zakljuchcima. Daji ga nekoliko dana i svaki dan povecavaj kolicinu. Ako nesto zaista nije kako treba, primetices. Ovo sto si navela moze da bude tek puka koincidencija. Drzimo vam palceve! Izvestavaj nas.

I da, cestitamo vam novi zubic!!! Bas je neobicno, zaista, da prvo izadju dvojke, ali i to se desava! Nama izasla jos pre neki dan gornja 2. a druga nije ni na pomolu. user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2406
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:24:09   
Anoniman
Yula, ni tvoje ni Macakino dete nije bilo prekriveno ekcemom od glave do pete sa 4 meseca, nisu primali kortiko u venu 3x na dan 10 dana. Ni jedna od vas se nije susrela sa gomilom lekara koji su prestajali da se javljaju na telefon kada ih zovem 3ći put jer realno ne umeju da mi pomognu. Ni jedna od vas nije bdela nad detetom mesecima i držala mu ruke da se ne raščeše do krvi tokom noći. A nakon toga napokon nađeš dr koja ti se javlja na telefon, koja je bila u pravu za sve što je rekla, koja je realno dete izvukla iz gabule... Ne znam, ja nisam dovoljno hrabra da kažem da ona preteruje. Realno, jaje mu ne treba u životu. Žumance je čist holesterol, nema u njemu ničega. Slažem se da bi mi život bio lakši da mogu da mu pravim moče, da mogu da kuvam kupovno testo a ne da pravim testo bez jaja, i milion drugih primera, ali eto nisam dovoljno hrabra da je ne poslušam. Jednom je već nisam poslušala i završismo u bolnici.
Ustvari nisam htela da koristim sojino nego pirinčano mleko. Čuj gadno... a Allernova je baš fina, jel?

BTW, dr reče da je kožni test sigurniji nego Spec IgE. IgE nama nije pokazao alergiju na mleko, samo na kazein i to nizak nivo antitela. A danas se na kožnom pokazala jaka anafilaktična reakcija na mleko. Nije se pojavio jedan plikić, već dva, jedan do drugog vezana. Realno, dr to nije trebala ni meriti jer ona tu nema prečnik (što je i rekla), ali je ipak izmerila zbirni prečnik. Mama mi kaže da takvi vezani "plikčići" (da ih tako nazovem, nisu bukvalno plikovi) ukazuju na anafilaktičnu reakciju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2407
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:26:00   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

Taso, skupljacemo recepte, pa ce Mare da jede raznovrsno, ukusno i zdravo.user posted image


Planiram da napravim mesečni jelovnik, 31 dan. I da pičim po tome. Malo sam počela da se gubim u namirnicama i idejama. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 2408
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:33:44   
Anoniman
postavicu sad jedno verovatno jakooo glupo pitanje.. ali smeju li deca alergicna na kravlje mleko da piju kozje mleko?????

nama se veceras desila katastrofa. osurili smo dete!!! kupala se u kadici, vristala, bacakala, prskala.. kao i obicno. onda smo hteli da joj dodamo malo vrele vode po coskovima kadice, da bi se malo duze kupala. u tom trenutku ona zamahne rukom i mm joj prospe vrelu vodu na ruku. plakala je neutesno pola sata. user posted image onda smo se mm i ja posvadjali jer joj je on namazao pantenol, iako sam rekla da joj ga ne maze, pa sam isla da joj perem ruku ledenom vodom, pa je jos vise plakala, onda je on vikao.. haos je bio! na kraju sam joj nakon sto se jedva nekako uspavala namazala jekoderm na ruku i tek onda se setila da to nisam smela. dr nam na poslednjem pric testu rece da krece al. na ribu. ziva sam se odsekla da joj nesto ne bude. inace, mm se vec tri dana maze tim smrdljivim jekodermom jer je u nedelju na jezeru zestoko izgoreo. sad kontam da joj posle u krevetu ipak preko namazem pantenol. sta se maze bebama u takvim situacijama, znate li???
i da.. veceras spava ponovo sa nama. a taman je dve noci spavala sama. jovo nanovo.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 2409
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:34:29   
Yula
U pravu si user posted image Jbg, nekada izgubim iz vida sta vam se u pocetku desavalo, jer sam se kasnije ukljucila u ceo vas problem, kada ste vec sredili situaciju. Sorry. Razumem da je ipak bolje da slusas doktorku, i nisam ni mislila da se oglususjes o njene preporuke, samo da mozda porazgovaras sa njom i vidis da li su neke stvari zaista neophodne, a mozda i da se konsultujes sa jos nekim dr. Nisam znala da ste vec imali losh iskustava sa drugi doktorima. Ocigledno da je Mare veoma alergican na mleko, i to svakako stoji, ali kao sto rekoh, verujem da mu mnoge druge namirnice ne smetaju, e sada, da li su zdrave, neophodne ili ne, sve je to pitanje, ali bi vam svakako mnogo olaksalo ako bi ste znali da li mu zasigurno smetaju ili ne.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2410
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:43:24   
Yula
Jaoj, jadna mala milica user posted image Proci ce je to brzo! jel joj bilo puno crveno? Jedino sto znam to je da na opekotine ne treba stavljati hladnu vodu jer bude jos gore, odnosno, vise boli kada se ohladi. Takodje, znam da je pantenol dobar za opekotine, ali, eto, ja se nikada nisam setila da ga namazem. Ne znam nista za jekoderm, nadam se da ce to sve proci dobro. Kada si joj namazala? Jel do sada nije bilo nikakve reakcije? Ako se plasis, a ti lepo ukvasi pelenu mlakom vdoom i izbrisi joj rucicu dobro dok to ne isperes.

I moj L. se danas malo pecnuo na peglu, sva sreca, nije bila vrela, ali je bila vruca da i ja kada sam pipnula momentalno sam povukla ruku. Malo je placnuo jer sam ja vrisnula, ali nije se opekao, hvala Bogu. Bas sam krele sto je nisam odmah sklonila.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2411
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:49:08   
Yula
Samo da zabelezim da smo mi uveli kakao, juce bio treci dan, proslo bez reakcije i satram ga uvedenim. Danas ga nisam davala, ne stigoh nista da krenem da uvodim,a li od sutra krecemo sa avokadom. Ne znam sta bih drugo, od voca jos nista pristiglo nije. Kako sta bude stizalo tako cemo uvoditi. Inace, kroz mesec dana stizemo u Srbiju user posted image user posted image a onda cemo da krkamo mlade krompirice, visnje, tresnje i svasta nesto!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2412
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:50:06   
Anoniman
A ja znam da se na opekotine stavlja ledena voda. user posted image

Opekotina vrelom vodom KLIK

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2413
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:51:57   
Anoniman
ja samo predlazem da tash pita dr sta sme da uvodi od namirnica koje nisu jaki alergeni. cisto da imaju vecu paletu namirnica koje jedu. znaci, one koje nisu rizicne, za koje dr da zeleno svetlo. a mi cemo da trazimo recepte. uopste nije problem hraniti se bez mleka i jaja, mi postimo cele postove i stvarno moze svasta da se sprema. plus jako ukusno.
ja nisam przila nista u sta sam stavljala sojino mleko, ali sam kao sto rekoh spremala puding, sutlijas i to je bilo extra. mozete i same probati, videcete da razlike skoro da nema. u ovom slucaju sa pirincanim..
da li bi moja K smela to pirincano mleko, za kasice npr? user posted image

yula, sto se jogurta tice, danas ga je sa uzivanjem jela. izgleda da joj je juce bio hladan, zato se ljutila. sutra nastavljamo sa jogurtom, cetvrti dan. a da dan ne bi bio izgubljen ja joj veceras ubacih jednu malu kockicu dunje dok se kuvala jabuka. tako da ce sutra biti i prvi dan dunje. nadam se da je to ok. malo bih pozurila sa uvodjenjem namirnica, jer hoce dete da jede nasto konkretno, stalno kuka dok mi jedemo.
odoh u krevet da vidim kako joj je ruka. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2414
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.5.2012 23:57:10   
Anoniman
da tash pita dr sta sme da uvodi od namirnica koje nisu jaki alergeni. cisto da imaju vecu paletu namirnica koje jedu.


Pa to i ja kontam: kupus, grašak, boranija, pasulj, pirinačno mleko, ona mleka i ulja gore (ne mogu da zapamtim, zapisala sam user posted image ), emulgatori u čipsu i ovom groznom smokiju, cimet, kakao (ovo neće dat), maltex, ovas, ječam, sveže voće koje već jede termički obrađeno + novo voće koje stiže, piletina, ćuretina, aleva paprika. Pa ja time otvaram sasvim nov svet.

Macaki, jesi ti uvela svinjetinu i gluten do kraja? Daj detetu hleba i slanine. Deca OBOŽAVAJU slaninu dok su mala.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2415
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 0:03:38   
Anoniman
jesam tash, jedemo hlebic i svinjetinu u kasicama, kuvanu. kako da joj dam slaninu, zadavice se time. ima samo 2 i po zuba. user posted image (ova dvojka viri do pola).
gde da kupim slaninu da znam da valja da je jede beba? pominjala si da je bitno od cega je salamura, ali sam zaboravila.. od cega uopste moze da bude?

smemo li mi da probamo tresnje? sta mislite, da li je pametnije da pre toga uvedem visnje ili je to isto, sto se tice alergogenosti?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2416
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 0:18:07   
Yula
Cujte zene, mozda se nisam nesto dobro izrazila, ali ne mislite valjda da sam predlagala da Tasha da detetu kafu, kikiriki, orase i slicno, pa nisam toliki kreten. I ja sam mislila da pokusa sa uobicajenim povrcem, tipa grasak, boranija, pasulj, kupus i slicno, pa i kakao, zasto da ne. Za jaja sam rekla da bih probala i sigurno bih, uz naravno konsultaciju i mozda malo ubedjivanje sa doktorkom user posted image Mozda su jaja cist holesterol ( zumance ) ali kada njih ima u ishrani onda moze da se jede svasta nesto, od kolaca, preko pohovane hrane i svacega sto deca vole. Moj L. sigurno nece jesti jaja pre 2. rodjendana, ali samo zato sto je njemu dijagnostikovana alergija na jaja i preko PRIC-a i preko krvi. Zelim iz sve snage da preraste tu alergiju, ali ako je i ne preraste, sta je tu je, navici ce se da zivi sa tim, Boze moj.

Zaboravih da kazem, Tasho, proveri na kutiji Allernove, ali mislim da mnoga od tih ulja sadrzi i allernova, palmino sam skoro sigurna da sadrzi, tako da mislim da njega ne moras da se plasis.

< Poruku je uredio Yula -- 8.5.2012 0:19:31 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2417
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 0:23:12   
Yula
Macaki, ne znam za tresnje i visnje, i mene to isto kopka. Ja nekako uvek gledam kako je Tash radila, njena varijanta mi je nekako reper i posto oni odavno jedu visnje, smatrala sma da bi najbolje bilo da prvo probamo sa visnjama, pa onda tresnje. Mada, jos ne znam, videcu kada se nadjem u toj situaciji da biram, za mesec dana user posted image

Ja cu uskoro opet da probam da uvedem pirinac user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2418
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 8:40:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

postavicu sad jedno verovatno jakooo glupo pitanje.. ali smeju li deca alergicna na kravlje mleko da piju kozje mleko?????




Ne znam, ali ne bih experimentisala. nešto se o tome već pisalo, mislim da Verus zna odgovor.


IZVORNA PORUKA: Macaki

jesam tash, jedemo hlebic i svinjetinu u kasicama, kuvanu. kako da joj dam slaninu, zadavice se time. ima samo 2 i po zuba. (ova dvojka viri do pola).
gde da kupim slaninu da znam da valja da je jede beba? pominjala si da je bitno od cega je salamura, ali sam zaboravila.. od cega uopste moze da bude?

smemo li mi da probamo tresnje? sta mislite, da li je pametnije da pre toga uvedem visnje ili je to isto, sto se tice alergogenosti?


Ma otkud će. Sečeš jako tanko i sitno. Moje "trakice" slanine su tipa dužine 2cm, širine 2mm, debljine isto 2mm. Slikaću ti. To se topi u ustima.

Ne znam za trešnje, pitaću u sledeći ponedeljak.


IZVORNA PORUKA: Yula

Cujte zene, mozda se nisam nesto dobro izrazila, ali ne mislite valjda da sam predlagala da Tasha da detetu kafu, kikiriki, orase i slicno, pa nisam toliki kreten. I ja sam mislila da pokusa sa uobicajenim povrcem, tipa grasak, boranija, pasulj, kupus i slicno, pa i kakao, zasto da ne. Za jaja sam rekla da bih probala i sigurno bih, uz naravno konsultaciju i mozda malo ubedjivanje sa doktorkom Mozda su jaja cist holesterol ( zumance ) ali kada njih ima u ishrani onda moze da se jede svasta nesto, od kolaca, preko pohovane hrane i svacega sto deca vole.

Zaboravih da kazem, Tasho, proveri na kutiji Allernove, ali mislim da mnoga od tih ulja sadrzi i allernova, palmino sam skoro sigurna da sadrzi, tako da mislim da njega ne moras da se plasis.


Ma razumela sam ja tebe. Dr i jeste rekla da probamo pasulj, grašak i boraniju. Kupus je rekla još pre da može. A kakao... ne mogu sada da mislim o tome, smisliću. Jaja mislim da neću skoro, ali sam jutros razmišljala, fino je to što PRIC nije pokazao reakciju, ali ja sam stava da dete treba da proba belance pre MMR vakcine. Mislim da ću u tom kontextu pričati sa dr o Štarkovim čokoladnim bananicama i čokoladi za kuvanje.

JBT, u pravu si za Allernovu. Sada ću da nađem sastav što sam ovde prekuckavala, ko će dočekati popodne da stignem kući.


Držimo fige za pirinač! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2419
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 8:49:25   
Anoniman
Sastav Allernove:

sirup glukoze, biljna ulja (palmino, ulje uljane repice, koštice palme, suncokretovo), hidrolizirani kazein, emulgator (mono i digliceridni estri limunske kiseline), kalcijev fosfat, magnezijev klorid, kalcijev karbonat, kalijev hlorid, L-cistin, natrijev askrobat, kolin klorid, L-triptofan, kalijev hidroksid, taurin, mezo-inozitol, željezov sulfan, cinkov sulfat, L-karnitin, citidin 5''-monofosforna kiselina, DL alfa tokoferil acetat, dinatrijev-uridin 5-monofosfat, L-askrobin palmitat, nikotin amid, kalcijumov D-panatotenat, adenozin 5''-monofosforna kiselina, dinatrijev - gvanozin 5-monofosdat, dinatrijev-inozin 5''-monofosfat, bakrov sulfat, riboflavin, limunska kiselina, titanijev hidroklorid, retinil acetat, piridoksinijev hidroklorid, folna kiselina, kalijev jodid, manganov sulfat, fitomenadijon, natrijev selenit, D-biotin, holekarciferol, cianokobolamin.

Ima palmino ulje! user posted image

A vezano za limunsku kiselinu, planiram da pitam za kupovne sokiće.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2420
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 8:50:13   
minavb
Taš, imaš mail.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2421
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 10:24:02   
Anoniman
Aj mi ga šibni na poslovni, sad sam ti pisala sa njega.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 2422
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 10:29:00   
Anoniman
Kako se spremaju ječam, ovas i proso?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2423
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 10:32:40   
minavb
Sad ću da ti šibnem. Od tih žitarica možeš da kuvaš kaše, a ja ih ponekad dodajem jelima. Recimo, ako se doda mahunarkama malo prosa, imaš kompletno jelo kome meso ne treba jer onda u njemu imaš sve esencijalne aminokiseline.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2424
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.5.2012 10:33:57   
Anoniman
Zamena za jaje:
1/3 šolje semena lana
1 šolja vode
u blenderu izmiksati seme lana dok se ne dobije prah. Polako dodavati po malo vode dok se ne dobije gusta pasta, kao gnjecava pena. Može da se čuva u frižideru do 6 dana, a jedna supena kašika menja jedno jaje.





(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Ne valja dete ljubiti po tabanima, neće ra...
Pored pravljenje od trudnoće i porođaja medincinskog problema, duboke rane i neadekvatne podrške, samo nam je falilo naš...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here