|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 10:19:16   
Sanjica26 RR
Slazem se Rosi. I mi tako vaspitavamo decu. Mi ako budemo uzimali sad neki stan(a to samo ako dozvole mm kredit) njih dve ce imati zajednicku sobu. Kao sto imaju i sad u ovom gde smo podstanari.
Stvarno imam zelju da ih imamo troje, ali sto kaze Peace jedva plivamo sa njima dvema. I to najosnovnije uzimamo. Jedno je zelja, a drugo su mogucnosti.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 826
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 10:56:17   
Rosita
Ima i ona tema kako se odluciti na drugo dete. Posto smo mi poceli sa radom na drugoj trudnoci na moru, dole sam leskareci iscitavala ru temu. I tu se nekako potvrdi da sto su uslovi roditelja bolji, to su zudnje za jos boljim vece. Odmah da kazem da to ne osudjujem. Samo konstatujem. Za mene je ipak previse da razmisljam, sada i ovde, da li cu moci da im platim skolarinu na nekom vidjenijem fakultetu. Ejhej. No dobro, to je samo moj stav.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 827
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 11:55:14   
isidora88
Finansije su jako promenljive, nama jeste mnogo teze sa jos jednim detetom, nismo isli na more, i tako neke sitnice koje su mi pre koju godinj bile jako bitne, vise nisu. U medjuvremenu sam se i ja zaposlila ali opet dzaba jer su mm tada smanjili platu tako da smo nekako na istom. Tako da ko nema danas, ne znaci da sutra nece imati, isto tako i ko danas mozda sutra nece imati jer zivimo u drzavi gde se sve menja preko noci pa tako i plate. Mislim da je nekako veci broj dece onaj koji nam daje motiv da de vise trudimo i da ih bolje vaspitamo da budu skromniji. Ja priznajem da mi je stariji peilicno razmazen jer smo mu sve kupovali, sad se to malo promenilo, ali i on kapira sada neke stvari.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 828
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 12:03:51   
mama Jo
Jeste sve ste u pravu, posebno sto se tice finansija. Na zalost nismo mi krivi sto zivimo u takvom vremenu, da je jako tesko pronaci siguran posao, lepu platu da imas i da mozes bez razmisljanja da funkcionises. Na zalost mnogi se i na drugo, a kamoli na trece ne odlucuju samo iz finansijskih razloga... to je skroz i redujer zelis detetu da pruzis sto vise, a sa druge strane je i tuzno jer od novca zavisi koliko ces dece imati.... ali opet kazem vrlo bitnu stvar- tu nismo krivi mi nego drzava. Svakako ce se svaki roditelj truditi da deci pruzi sto vise.

Dunja, mozda ipak nije losa ideja da ljnk od ovog foruma prosledis u Skupstinu 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 829
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 12:18:59   
Mala Elena
Isto razmisljam. Samo sto neko ko ne gleda na finansije i radja dece onoliko koliko zeli , nije ni on napravio pravo resenje jer toj deci nece pruziti ono sto im treba, osim ljubavi i malo nervoze zbog nestasice ili manje vremena zbog stalne potreba za radom da bi porodica prezivela.
Ne znam , samo mislim da ce nam tek za par godina biti teze kad prestanemo da primamo roditeljski dodatak.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 830
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 12:53:49   
Anck Su Nmaun
Za dvoje ne bih gledala puno finansije. Bar ne ako smo u proseku sa platama, znaci da zivimo solidno.
Za trece stavrno ima dosta sto pomazu, ne placa se vrtic, ne placa se ne znam boravak u skoli, uzina isl. To se skupi pa je i to nesto. A gde je roditeljski, sto od pokraine (ako ste u Vojvodini) sto od drzave. Lepa pomoc za pocetak.Naravno da to nece biti stvar koja ce vam pomoci da presecete i donesete odluku al mozda pomogne.
Mislim da sam naj manje za trece dete i kupovala i potrosila ako tako gledamo. Sve vec imamo. Mislim da je za prvo dete naj vise potrebno obezbediti, bar je nama tako bilo jer nista ni od koga nismo dobili.

A Isidora je lepo rekla finansije su jako promenljive! Za zivota se vise puta promene. Daj boze da svima ide samo na bolje, ali ima i ona druga strana. I uvek treba to imati na umu. Nikad ne volim da se opustam, nikad ne znas sta nosi sutra.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 831
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 13:18:05   
Peace*
Mislim da je nekako veci broj dece onaj koji nam daje motiv da de vise trudimo i da ih bolje vaspitamo da budu skromniji.


Malo mi je čudna ova rečenica. Ako neko želi da odgaja skromno dete, može to da uradi i sa jednim. Tada to radi jer to želi i jer smatra da je tako ispravno.
Ako to radi jer mora... onda je meni to tužno, jer, koja je poenta da neko rodi puno dece i da ne može da im priušti ono što ustvari misli da bi trebao?

I ja volim bebe. Mekane, mirišljave. Dojenje je divno. Ta ljubav u dečijim očima, posebno bebećim... neprocenjivo.
Međutim, ja sam realna.
Imam nekakvu ideju o tome šta želim da omogućim svojoj deci i idem u tom pravcu.
Takođe, imam ideju i šta želim da omogućim sebi i mužu kada deca još malo porastu - da, krajnje sebično.
Iz ovog aspekta (trenutno) - na veoma sam dobrom putu da ostvarim planove.
Iz aspekta da sada rodim još jedno - nema teerije da se moji planovi ostvare, najpre iz finansijskih razloga, a zatim i zbog odgoja trećeg deteta.

U svakom slučaju smatram da svako treba da živi život kako mu odgovara. user posted image



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 832
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 13:28:19   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Peace*

Takođe, imam ideju i šta želim da omogućim sebi i mužu kada deca još malo porastu - da, krajnje sebično.


Ovo stalno svuda citam , i da osudjujemo sebe ili nas drugi osudjuju da smo sebicni.
Ali zasto uvek moramo biti mucenice da bi smo se osecale, ili da bi nas drugi tako gledali kao prave majke i ne sebicne?
I mi imamo dusu. I znam koliko se radujem svakom letovanju, ako mozemo i zimovanju. Svakom izletu, ili ziveti u lepsem i komotnijem ili sta god...
Ako smo majke nismo se s dusom i uzivanjem oprostile. I dalje nam je potrebno sve to.
Zato podrzavam i jedno i drugo, ko sta zeli u zivotu tome i tezi.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.11.2017 13:29:14 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 833
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 13:32:42   
mama Jo
Ni ja ne mislim da je to sebicno, naprotiv - realno i pametno razmisljanje. Svako zna sta zeli i koliko i time treba da se vodi...
Koliko god da su divna i da unose radost u zivot, neke stvari su ti i uskracene kad dobijes dete... i to je skroz realno.


_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 834
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 13:38:24   
Peace*
Da, u pravu si.
Zašto sam sebična što bih radije radila nešto drugo umesto nunala?

S druge strane, da ne bude pogrešno shvaćeno: Ne smetaju mi deca kada putujem. Volim porodična putovanja, i ustvari, muž i ja veoma retko odemo nekuda sami. Možda smo 1 ili 2 puta otišli na vikend u Peštu, ali i to smo išli sami jer smo imali ideju za odlazak u Ikeu i tako neke stvari, pa je ustvari bzvz da se vuku deca.
Nisam pristalica toga da muž i ja odemo na more a decu ostavimo u Novom Sadu. To mi je nekako blesavo. Opet, ne osuđujem, ko to voli nek izvoli, ali eto, ne razumem.

A ono na šta sam mislila u postu gore je: kada deca porastu (ova koju već imam user posted image ) i odluče da im nisam zanimljiva, odu svojim putem... tada imam ideju šta bih volela da muž i ja radimo, a za šta će nam trebati pare i slebodno vreme.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 835
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 14:23:52   
isidora88
Sto se tice gore citirane recenice, mi smo malo snobovi bili dok smo inali jedno detr, sada smo promenili misljenje, nekako smo sazreli i shvatili da ne moraju deca da imaju sve najskuplje i najbolje, a tako ni mi odrasli. Mi smo promenili prioritete i shvatila sam da ne zelim da od deteta pravkm snoba nego da bude skroman i srecan onim sto ima ( da de razumemo i dalje ima sve), samo eto ne mora bas svaka igracka da se kupi.
Drugaciji smo roditelji sada, naravno da zelim da im obezbedim sve sto pozele, alj boze moj ne mora to biti najskuplja skola stranih jezika, neke silne sekcije. Dovoljan je jedan sport po meni, nisam od onih roditelja da im deca budu najbolja, pohadjaju prestizne skole i fakultete.


_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 836
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 14:33:20   
Peace*
Ma naravno, pa i ja sam se promenila kroz decu, mislim da je to čak i normalno.
Ono što mene brine je što mislim da idemo ka tome da uskoro ni srednje škole ni fakulteti neće biti besplatni.
Pri tom ne mislim na prestižne škole...
I ustvari, dok su bili mlađi pa svako malo pelene, pa ad mleko... mislila sam da je to najskuplji deo života, i da će biti jeftinije kad krenu u školu.
Au što sam se zeznula.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 837
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 14:38:10   
isidora88
I ja sam mislila da je taj pocetak najskuplji, medjutim sad kad imam skolarca glava me boli, samo knjige koje su preskupe, pribor, ekskurzije, gomila donacija za skolu.
Mislim da je daleko razmisljati kako cemo de i priustiti srednju skolu, faks jer sutra moze sve da bude besplatno, a moze i da se sve placa, mozda cemo sutra imati super plate, u ovoj drzavi ja se ne usudjujem da razmisljam dugorocno. Bitno mi je da imamo krov nad glavom, da smo siti i obuceni, a sada ako preskocimo more, ili tako nesto boze moj, bice prilike.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 838
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 16:01:45   
vonavoj
Peace.nikad ne reci nikad..da si mene pitala pre 3 meseca.uporna sam govorila nikako trece..jer je puno bebaca u okruzenju bilo i kao ajdete i vi..reko neka.neka..taman imam malo vremena za sebe.muza...deca porasla.mogu u miru kafu da popijem.mlzda sam sebicna,ali jesam sebe zapustila,svojom krivicom..mislim ne zapustila fizicki,ali su mi na prvom mestu deca i njihove potrebe..i taman sam pocela da spavam nocu,odvojili decu u sobu...mm promenio posao,kao imacemo sansu da putujemo...lakse je kad su veliki..i eto.desi se trece skroz neplanirano i sve sto sam zamislila je palo u vodu..ali vec se navikavam i pravim nove planove...nema druge..sve se odlaze za koju godinu..

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 839
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 16:47:25   
degu
Tash nisi ni najmanje sebicna, pa mi smo ziva bica sa zeljama i potrebama koja nemaju veze s decom. Mislim da je vrlo zdravo da imamo zivot i pored dece, pogotovo sto se tice coveka kojeg smo izabrale da s njim ostarimo. Deca ce jednog dana graditi svoj zivot, sta ce nama ostati ako nemamo svoj? I ja jedva cekam da malo porastu i povratim deo svog vremena. Bas iz tih razloga ne bih ni zelela trece sad nego za tamo neku godinu kad opet malo prozivim i radim sta se meni radi, mada sto vreme vise prolazi sve mislim da bih se teze vratila na nunanje, odricanje...sasvim normalno razmisljas, pa sto se roditeljstvom smatra msksimalno odricanje od shog zivota?

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 840
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 16:47:51   
isidora88
Mi smo tako drugo planirali kad kupimo stan i kad se zaposlim, na kraju ja trudna ali eto po porodjaju kupismo i stan i ja dobila posao iz snova tako da dzaba planovi, nismo samo mi ti koji se pitamo sta ce sutra biti.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 841
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
8.11.2017 20:48:55   
Maslacak15
Ah zene su razlicite, veze su razlicite pa tako ima i razlicitih razmisljanja o planiranju porodice. Ja svakako jako postujem svacije pravo da kroji sopstveni zivot. I to je poslednje na sta treba uticati, ubedjivati nekoga dali mi treba ili ne treba dete. To je duboko privatna stvar. Iako je meni kao jedinki nepojmljivo prihvatam i da ima zena koje ne zele decu. I ne mislim da su obavezno nesrecne i da negde pate.
E sad mi smo ovde na jednom porodicnom forumu i to je naravno lepo, razmenjujemo iskustva itd. Ali iskreno ponekad me da smo uvele hegemonijuuser posted image . Narocito na trudnickom topicu. Mislim da ima bar 80% zena koje cekaju trece dete, ostatak ceka drugo. To je naravno sa jedne strane divno, ali se pitam nismo li nekad malo zastrasujuca grupa za odredjene clanice pa se zato manje i javljaju. Primetno je da crtica nema skoro uopste. Nekad je bilo mnogo mnogo drugacije. I cela tema zena koje se bore sa neplodnoscu je zamrla a sigurno ih ima dosta.....

Odoh u off.....

Ja ocigledno mislim da su tri deteta divna stvar, ali mislim da odluka mora da dodje bez pritisaka bilo kakve vrste.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 842
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 8:25:09   
Peace*
Peace.nikad ne reci nikad..


Ni nisam rekla. user posted image


tako da dzaba planovi


Ne želim da prihvatim da je ova rečenica tačna.
Ne želim da prihvatim da živim od danas do sutra.
Želim da imam planove i želim da ih ostvarujem.
Po nekada ću možda ići dužim i komplikovanijim putem nego to sam mislila, ali nikako ne mogu da se pomirim sa tim da džaba planovi.


Da, Maslačak, pre bilo baš puno Crtica...

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 843
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 8:49:02   
Rosita
Ne bih ni ja da idem u off, ali ovo pitanje zamiranja tema crtice je vrlo interesantno. I ova hipoteza koju iznosi maslacak, zasto je to tako. Mislim da bi jedino zene iz te grupe mogle da daju odgovor zasto je to tako. Ja jedino u svoje ime mogu da kazem da me nikad nije privlacilo da caskam u toj temi. Nekako sam u stilu da o tome da l cekam il ne cekam ne pricam puno. E sad, da sam duze cekala ko zna da li bi i dalje bilo tako. Izvinjavam se za off.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 844
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 9:58:31   
vonavoj
Ne.peace.nisi me razumela..treba imati planove.imam ih i ja..ali nije sve samo u nasim rukama.na neke stvari ne mozemo uvek da uticemo..ja sam prosle godine iz cista mira ostala sama na poslu..od nas 6..njih troje otislo u penziju.dvoje dobilo otkaz...a sve je islo.po planu..i onda sve ispocetka.trazi radnice.uci ih...eto.banalan primer..mogla sam da planiram i zimovanje.a ne bi mogla da mrdnemuser posted image
Da smo zdravi i ostvaricemo planove kad im dodje vreme..

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 845
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:08:04   
Peace*
Ma znaaam, kapiram, ali sam ja trenutno prilično odlučna da neću roditi treće i time poremetiti planove.
To je ustvari tema, zar ne?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 846
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:24:03   
vonavoj
user posted image i ja sam bila odlucna..ej.ja sam cak i spiralu stavila.koja je ispalauser posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 847
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:30:20   
Misha i Ljisha
Ja sam se jedva odlucila na drugo a trece mi nikad ali nikad nije palo na pamet. Ovo drugo stize pet godina posle prvog, i to otprilike samo zato sto su me svi ubedjivali, muz i dete me moljaka vec godinu danauser posted image . Pri tom nemam lose iskustvo sa porodjajem i trudnocom niti bilo sta slicno. Ostvarila sam se kao majka i zasto moramo imati vise dece?

Nego ja sam s jedne strane iznenadjena ali i odusevljena. Ovde gde smo se preselili u ulici samo mi imamo jedno dete i jos jedan komsija svi ostali imaju troje ili VISE dece. Neverovatno i svaka im cast.
Ja sam kao Peace, meni se to ne uklapa u planove ne znam ni kako cu drugo a trece nema sanseuser posted image .

Pri tom ja sam neko ko voli i svoju slobodu, sad sam skoro u depresiji sto cu roditi drugo. Prvo dete mi je dovoljno veliko, samostalno, ne brinem mnogo, idemo gde zelimo, bioskop, pozoriste, ma gde god. Pomisao da cu imati bebu i da starije dete necu moci da odvedem u bioskop zbog bebe mi je uzasna. Rekla sam mm ili ce on morati da cuva bebu dook smo D ija negde, ili ce on voditi D.

Ne znam. Eto iskreno nekako zelim da mi se otegne trudnoca da sto vise vremena jos provedem solo sa svojom D. Za mene je beba= zatvor. Znam da sam uzasna kad ovo kazem, ali pomisao na budjenje nocu, na presvlacenje, oblacenje, sisanje, njakanje, bolesti i sve to ispocetka. Muka mi je. A uraditi sve to 3 puta mi je ravno ludilu user posted image

Tako da svaka cast svim roditeljima sa troje i vise dece.user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 848
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:34:35   
Ana RR
Ljišo user posted image volim te tako iskrenu user posted image

Niste više na salašu? Pa što bre?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 849
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:41:23   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha



Pri tom ja sam neko ko voli i svoju slobodu, sad sam skoro u depresiji sto cu roditi drugo. Prvo dete mi je dovoljno veliko, samostalno, ne brinem mnogo, idemo gde zelimo, bioskop, pozoriste, ma gde god. Pomisao da cu imati bebu i da starije dete necu moci da odvedem u bioskop zbog bebe mi je uzasna. Rekla sam mm ili ce on morati da cuva bebu dook smo D ija negde, ili ce on voditi D.



Ovo i mene pomalo muci. Pomisao da cu neminovno uskratiti D za puno toga na sta je navikao. Trenutno racionalizujem kako cu bebu pod misku i svuda user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here