|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:43:16   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ljišo user posted image volim te tako iskrenu user posted image

Niste više na salašu? Pa što bre?


Joj nismo skoro vec godinu dana. Ja nekako u dubini duse jos patim, ali smo kao porodica ok, da ne kazem s jedne strane nam je bolje sto nismo tamo. Sa tatom sam se sporeckala i otisla jedan dan odjednom user posted image . Naravno zvao me tata da se vratim, propada mu salas, imao je kvarova i kvarova koji se ne bi desili da je neko bio tamo i td. Ali sad smo u muzevoj kuci, renovirali smo, doduse imamo jos kupatilo i kuhinju da renoviramo ali smo se sredili manje vise, blize nam je sve, za D je ovde urbanije pa je s jedne strane bolje a s druge losije. Ne provodimo toliko vremena napolju i jako patim zbog toga, ali idemo na salas svakog vikenda i do mojih pa onda nadoknadjujemo.
No da ne idem dalje u off.

Iskrena sam, i strasno mi je sve ali sve sto sam gore napisala, ali ja to stvarno tako mislim i osecam. I jako se sad bojim iako znam da cu se ja organizovati.

A jos da ne pricam da mi strasnije kad je troje dece jedno drugom do uveta user posted image . Kako li ti roditelji tek funckionisu?? user posted image Zato i kazem divim se ljudima. Ko zeli hoce i moze i ima i zivaca i finansija samo napred. Lepo je to. U inostranstvu ljudi konkretno u Belgiji, Francuskoj i Irskoj imaju obicno po cetvoro dece. Njima je br 4 standard.


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 851
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:44:43   
lesica

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Ja sam se jedva odlucila na drugo a trece mi nikad ali nikad nije palo na pamet. Ovo drugo stize pet godina posle prvog, i to otprilike samo zato sto su me svi ubedjivali, muz i dete me moljaka vec godinu danauser posted image . Pri tom nemam lose iskustvo sa porodjajem i trudnocom niti bilo sta slicno. Ostvarila sam se kao majka i zasto moramo imati vise dece?

Nego ja sam s jedne strane iznenadjena ali i odusevljena. Ovde gde smo se preselili u ulici samo mi imamo jedno dete i jos jedan komsija svi ostali imaju troje ili VISE dece. Neverovatno i svaka im cast.
Ja sam kao Peace, meni se to ne uklapa u planove ne znam ni kako cu drugo a trece nema sanseuser posted image .

Pri tom ja sam neko ko voli i svoju slobodu, sad sam skoro u depresiji sto cu roditi drugo. Prvo dete mi je dovoljno veliko, samostalno, ne brinem mnogo, idemo gde zelimo, bioskop, pozoriste, ma gde god. Pomisao da cu imati bebu i da starije dete necu moci da odvedem u bioskop zbog bebe mi je uzasna. Rekla sam mm ili ce on morati da cuva bebu dook smo D ija negde, ili ce on voditi D.

Ne znam. Eto iskreno nekako zelim da mi se otegne trudnoca da sto vise vremena jos provedem solo sa svojom D. Za mene je beba= zatvor. Znam da sam uzasna kad ovo kazem, ali pomisao na budjenje nocu, na presvlacenje, oblacenje, sisanje, njakanje, bolesti i sve to ispocetka. Muka mi je. A uraditi sve to 3 puta mi je ravno ludilu user posted image

Tako da svaka cast svim roditeljima sa troje i vise dece.user posted image



Ljišo mila, ovo kao ja da sam napisala!

Samo ću dodati još, iz moje perspektive - proračunato sam se odlučila na drugo dete isključivo zbog Lenke, kako bi jednog dana imala nekog svog. Daleko od toga da ja ne obožavam i Damjana, međutim svesna sam sebe i znam da imati troje dece nikako nije za mene, tako da kod mene ne postoji ono nikad ne reci nikad. Moj cilj je postignut.

A da se divim višestrukim mamama, pogotovo sa decom među kojom je manja razlika, divim se iskreno.


p.s. Ljišo, ne muž da vodi šmizi u provod, već ti! To treba da budu trenuci samo za vas dve, bez izgovora! (i ovo iz iskustva user posted image )

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 852
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 10:54:13   
Misha i Ljisha
Lesice bas tako i ja sam upravo proracunato ostala u drugom stanju. Samo zbog Dunje. I jos se molim Bogu da je devojcicauser posted image . Hahaah...Cak sa se salila apropo filma Borat gde pita "is it a boy or abortion" pa sam rekla ili je zensko il abortus user posted image

Naravno sve radim zbog D, ona ce i dati ime bebi (nadam se ako bude musko da se moja D nece zaljubiti u nekog Janiku u medjuvremenu user posted image pa da da bratu ime po simpatiji kao sto je trenutno aktuelno ime Mladen)

Pri tom ja uopste ali uopste necu svoje starije dete da uposljavam da vodi brigu o mladjem bratu ili sestri. Ja radjam dete da joj pravi drustvo a ne da ona bude odgovorna za nekog.
Izmedju mog muza i njegove sestre je razlika 9 godina, svekrva je stalno uvaljivala cerki da cuva brata. Njih dvoje su u nikakvim odnosima iskreno. Evo i nakon 38 godina.
Mislim mozda ja previse razmisljam o svemu, ali sto kaze Lesica troje dece nije za mene, nema tu da se poremete planovi.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 853
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 11:13:25   
Ana RR
Ljišo, da znaš da je meni žao što niste na salašu. Ti si tako slikovito opisivala taj salaš da sam imala utisak da sam i sama bila tamo user posted image No dobro, promene su dobre i ne treba se kajati user posted image

Što se dece tiče, ja bih zaista volela još jedno, teška mi je pomisao da Marko sutra nema nikoga. A kada pogledam oko sebe, on zaista i nema nikoga sem nas (i dve babe i jednog dede). Nema više ni tetku ni ujaka, strica kao i da nema jer taj zbog njega neće dolaziti u Srbiju. Ja sa svoje strane nemam više rodbine, sa mm strane su svi stariji. I to je to. Sutra da se nama nešto desi, daleko bilo, moje dete ne bi imalo nikoga. Mnogo mi je to strašna pomisao.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 854
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 11:25:11   
Misha i Ljisha
Ana razumem sa hoces da kazes. I ja sam samo zbog D odlucila da rodim drugo.

A salas. Pa imam ja i ovde dozivljaja, al to moram u temi komsijeuser posted image .

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 855
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 11:28:54   
Maslacak15
ja mislim kao i Peace da itekako moze da se planira. Tj ne moze da se zatrudni na silu ali moze vala da se planira oce li se zatrudneti ili nece. Von ispala je spirala ali da si uzela pilulu posle toga nebi sigurno zatrudnelauser posted image . Mislim te price su simpaticne na topicu medju trudnicama ali prestaju da budu smesne na topicima o abortusima kao metodi kontracepcije. A takvih ima daleko najvise. Najvise prekida su medju udatim zenama koje su vec majke.....Jel se ne praktikuju efektivne metode kontracepcije.
Svakom svacija privatnost naravno, uopste ne zelim da osporavam ali uz disciplinovanu i modernu kontracepciju sanse sa nezeljenu trudnocu su minimalne. Pri tome se naravno ne racuna "pazili smo", " bili su mi neplodni dani" itd.

Anci ja te cekam !!! Ti si mi na top listi koga ih volela na temi dok se jos muvam tuuser posted image Svi imamo pravo na pristrasnostuser posted image .

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 856
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 11:36:28   
isidora88
Meni nije strasna pomisao na troje dece, a ritam zivota se da prilagoditi. Niko ne voli nocna budjenja, hranjenja i ostalo, ali eto nekom to nije problem kad zna da stize neko koga ce voleti najvise na svetu. Meni nije strasna pomisao na vise dece, i mislim da je troje nekako idealan broj za nas.
Onaj ko se ne vidi sa troje dece naravno da nece radjati trece zbog necijeg pisanija po forumu

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 857
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 11:40:17   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Anci ja te cekam !!! Ti si mi na top listi koga ih volela na temi dok se jos muvam tuuser posted image Svi imamo pravo na pristrasnostuser posted image .


Maslačak user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 858
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 12:04:55   
Peace*
ja mislim kao i Peace da itekako moze da se planira. Tj ne moze da se zatrudni na silu ali moze vala da se planira oce li se zatrudneti ili nece.


E to.
Pri tom, da se ne lažemo, omaklo se i meni pre 2 godine, i ni tada nisam htela da zadržim jer se ne uklapa u moje planove. Ja to nisam tako planirala. Bila sam odlučna da ću kiretirati, ali me spasao sponatni.
Nekome to možda zvuči grozno i strašno, ali sad kada smo iskreni... pa eto, iskrena sam.
Od tada pazim još 3x više jer sam tada shvatila da zaista ne želim da menjam planove. Znači, više nije bila u pitanju teorija "Čak ni kada bih ostala trudna ne bih treće", ne, bilo je konkretno "Trudna sam i ne želim to!"


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 859
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 12:08:41   
Peace*
I znam, sada demantujem sebe od pre koji dan.
Zapitam se po nekada. Zapitam se kad god vidim deverovu malu.
Pustm nekada da emocija povede nad razumom.
Ipak, razum je taj koji me vodi za sada ka ostvarenju planova. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 860
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.11.2017 12:09:59   
Rosita
Samo da primetim da ako je motiv da vec postojece dete ima brata/ sestru, tj. ako se novo dete radja zbog njega, onda nema mesta brizi da se nam starije biti uskraceno. Jer ono je zelelo brata/sestru, neka stara iskustva ce uamnjiti, ali ce steci nova, mnogo vrednija! Ovo ja sad i sebi kazem.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 861
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
21.4.2018 21:20:48   
Anck Su Nmaun
Joj citam temu...bar ovu poslednju stranu i imala sam nekad onako slicna razmisljanja da to nije za mene isl.
Iako smo pricali o trecem ...malo me iznenadilo, vise me.strah tolikog ludila uhvatio. Pogotovo sto nemam pomoc od baka deka nikog da priskoci ( to mi je nekako najteze i palo sa ovoliko dece). Kad imas nekog skrooooz je druga prica.
A onda te muke o kojima pricate pa to tako kratko traje u odnosu na ono sta dobijate. Ja sad kad se setim kako sam razmisljala i vidim njih troje i znam da imaju jedno drugo... puno mi srce. Presrecna sam sto ih imam ovakve bas kakvi jesu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 862
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
21.4.2018 21:56:14   
mama Jo
Ja sam uvek govorila da zelim da imam troje ❤

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 863
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
21.4.2018 22:13:29   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun


A onda te muke o kojima pricate pa to tako kratko traje u odnosu na ono sta dobijate. user posted image user posted image user posted image


E to. Nekad se raspilavim, čopor bih poželela da ih ljubim i grlim. No, u mom slučaju imati treće bila bi ludost. Ludost, ludost ali i hrabrost, rekose u Andjelimauser posted image
Nedostaje mi moja trudnoća, volim biti trudnauser posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 864
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
21.4.2018 22:13:44   
vonavoj
Anck.bas sam i ja danas pomislila koliko je lakse kad su obe kod kuce..starija nam je na Rudniku..koliko se vole,mala je plakala kad je kretala..sad kad im i bata dodje bice jos lepse i verujem lakse..one su velike..sad shvatam koliko mi T znaci i pomaze..
I nema nista lepse od sestrinske/bratske ljubavi..
I ja imam.dve sestreuser posted image

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 865
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
22.4.2018 6:38:18   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Rosita


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun


A onda te muke o kojima pricate pa to tako kratko traje u odnosu na ono sta dobijate. user posted image user posted image user posted image


E to. Nekad se raspilavim, čopor bih poželela da ih ljubim i grlim. No, u mom slučaju imati treće bila bi ludost. Ludost, ludost ali i hrabrost, rekose u Andjelimauser posted image
Nedostaje mi moja trudnoća, volim biti trudna[sm=smiley1.gif]


Jaao ja mrzim a znas koliko mrzim. Porodila bih se jos 5 puta samo da nikad ne bih morala biti trudna. A eto sve trudnoce zdrave i lepe al jednostavno mrzela sam taj osecaj tromosti...ma sve user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 866
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
22.4.2018 6:40:48   
Anck Su Nmaun
Von meni je uuvek bilo zao sto nisam imala jos i sestru pored brata. Pitala sam par puta mamu zasto nije jos jedno rodila.
Eto V ima sekice koje ga obozavaju.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 867
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
22.4.2018 14:55:05   
mama Jo
Isto! I dan danas govorim da bih volela da imam i sestru 💖

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 868
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
2.5.2018 1:25:48   
MimaKos
Imam i brata i sestru i ne bih se usudila trece da radjam, ukoliko se za to ne obezbede uslovi!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 869
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.5.2018 10:52:34   
mama ivane
Meni je zelja da imam troje dece , imam ih dvoje devojcicu od 4 ipo god i sina od 20 meseci e sad razmisljam koja mi je idealna razlika medju decomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 870
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.5.2018 11:02:09   
vonavoj
A nema idealne..ali je podnosljiva od 3 godine.

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 871
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.5.2018 11:06:48   
mama ivane
Razlika izmedju sina i cerke je 3 god i 15 danauser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 872
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.5.2018 14:48:38   
jess021
Ja bih tako volela trojeuser posted image
Bas juce kazem sestri dok smo setale centrom da vidjam bas puno porodica sa troje dece.
Jes da nam je sa njih dve male sa bas borbeno, ali za neke 2 godine bi stvarno volela. Nadam se da cu ostati pri toj ideji, a i realizaciji.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 873
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.5.2018 14:58:13   
Ana RR
Podsetićemo te Jess user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 874
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
9.5.2018 15:00:43   
MasnaMasnica
Mi smo zeleli trece, ali kasnije 2019 , Dusan je poranio 🤗i za mene nema lepse razlike zivot se ne planira. Una je dovoljno velika da mi sve pomogne i pricuva a voli to. A Nora je toliko razumna. Trunke ljubomore izmdeju njih nema.

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here