Natalie018
|
Lazanje.... mmm.. Obozavam ih. Ranije sam ih cesto spremala, ali od kad sam se porodila nemam kad da odvojim toliko vremena za kuvanje. Uvek potrosim mnogo vremena u kuhinji kad ih spremam i to me nervira, a tek uprljani sudovi koji ostanu.. Mada priznajem da sam ih se uzelela. Moracu uskoro da napravim jedan pleh Imam odlican recept. Najbolji od svih koje sam do sada probala. Evo kako ja pravim: Sos od mesa: 4 kasike ulja 2 glavice crnog luka (sitno seckane) 4 cena belog luka (-----II-------) 600 g mlevenog juneceg mesa malo vode 3 dl soka od paradajza (tomatino, tomatello..), (ili 5-6 svezih paradajza seckanih na kockice) so, biber, origano, mlevena paprika Besamel: 80 g maslaca 60 g brasna (2 pune kasike) 0.75 l mleka (vruceg) so, malo bibera, muskatni orah rendani kackavalj testo za lazanje 250 g (Barilla) - nema potrebe za kuvanjem.. provereno je vise puta! bitno je samo da testo bude svuda dobro pokriveno sosom, tj. da ne ostane golo i nece biti nigde tvrdo ili krckavo. U podmazan pleh prvo sipati malo besamela da se prekrije dno pleha, zatim redjati I sloj testa, pa sos od mesa, besamel, rendani kackavalj... itd.. Na kraju zavrsiti testom i taj zadnji sloj testa preliti debljim slojem besamela i rendanim kackavaljem. Pokriti alu-folijom i peci 30 min na 220*c. Skinuti foliju i vratiti jos nekoliko minuta da se uhvati korica. Izvaditi iz rerne i pustiti 10-15 min da se prohlade pa onda seci. Sluziti uz pavlaku. E sad sam bas ogladnela pisuci recept..
< Poruku je uredio Natalie018 -- 30.1.2012 15:05:21 >
|