|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Norveške rolnice sa cimetom

Ringerajina kuhinja, 23.2.2013
Ringerajin kuvar: viking RR

image
/11


       Za testo:

  • 600 g brašna (mada uvek shvatim da mi treba više)
  • 100 g šećera
  • Pola kašičice soli
  • Jedan paketić svežeg kvasca od 45 g (nemojte kvasac u kesici, testo neće dobro narasti, pitajte Anu RR )
  • 100 g putera
  • 400 ml mleka
  • 2 jajeta
  • Kesica vanilin šećera

 

       Za nadev:

  • 150 g mekog, neslanog putera (istopim u mikrotalasnoj)
  • 150 g šećera
  • 2 kašike cimeta (može i malo više ako baš volite)
  • Šaka oraha ili mešavine oraha, lešnika, badema, šta god, samleveni
  • Malo karanfilića koje takođe meljete zajedno sa orasima
  • Kesica vanilin šećera
  • Jedno umućeno jaje za glazuru


  1. Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer, so i kvasac. Istopiti puter i pomešati ga sa mlekom i jajima i sve sjediniti sa ovom prethodnom mešavinom. Sve dobro umešati, može rukama a može i mikserom sa onim nastavcima za testo. Ja rukama to mesim bar 5 minuta, i više, da bi se kvasac lepo rasporedio. Ovde uglavnom dodam još brašna jer mi testo bude mnogo lepljivo. Napraviti loptu od testa, prekriti krpom i ostaviti 25 minuta.
  2. Odvojiti oko trećine testa i razvući ga u tanki pravouganik kojim ćete prekriti dno pleha (ispod tog testa ne zaboravite da stavite pak-papir). Na toj podlozi ćete kasnije ređati rolnice.
  3. Ostatak testa stavite na radnu površinu prethodno posutu brašnom, i oklagijom ga razvucite u pravougaonik približne veličine 50_x_25cm. Umešajte sve sastojke za nadev i rasporedite ga ravnomerno po testu. Umešajte cimet i šećer pre nego mu dodate istopljeni puter da se ne bi stvarale grumuljice.
  4. Urolajte testo u „rolat“, i isecite na parčiće oko 2cm širine, trebalo bi da dobijete oko 20 rolatića. Poređajte ih na podlogu od testa koju ste ranije postavili na pak-papir i pleh. Nema veze ako su poređani blizu, neće smetati da se „dodirnu“ kad narastu. Umutite jaje i četkicom namažite svaki rolatić sa svih strana. Ostavite da narastu još 15 minuta.
  5. Zagrejte rernu na 230 C i pecite oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno braon boju. Mmmmmm.....


Čuvajte ih u poklopljenoj posudi da se ne osuše!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pita bundevara
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Pita bundevara
Ringerajin kuvar: lelaigor
Plazma torta
Ringerajin kuvar: Sandricak



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

IMENA
iva kv

Koje ime bi ste dali detetu:

Petar (87%)

Djuradj (13%)


Ukupan broj glasova: 101

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here