|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Norveške rolnice sa cimetom

Ringerajina kuhinja, 23.2.2013
Ringerajin kuvar: viking RR

image
/11


       Za testo:

  • 600 g brašna (mada uvek shvatim da mi treba više)
  • 100 g šećera
  • Pola kašičice soli
  • Jedan paketić svežeg kvasca od 45 g (nemojte kvasac u kesici, testo neće dobro narasti, pitajte Anu RR )
  • 100 g putera
  • 400 ml mleka
  • 2 jajeta
  • Kesica vanilin šećera

 

       Za nadev:

  • 150 g mekog, neslanog putera (istopim u mikrotalasnoj)
  • 150 g šećera
  • 2 kašike cimeta (može i malo više ako baš volite)
  • Šaka oraha ili mešavine oraha, lešnika, badema, šta god, samleveni
  • Malo karanfilića koje takođe meljete zajedno sa orasima
  • Kesica vanilin šećera
  • Jedno umućeno jaje za glazuru


  1. Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer, so i kvasac. Istopiti puter i pomešati ga sa mlekom i jajima i sve sjediniti sa ovom prethodnom mešavinom. Sve dobro umešati, može rukama a može i mikserom sa onim nastavcima za testo. Ja rukama to mesim bar 5 minuta, i više, da bi se kvasac lepo rasporedio. Ovde uglavnom dodam još brašna jer mi testo bude mnogo lepljivo. Napraviti loptu od testa, prekriti krpom i ostaviti 25 minuta.
  2. Odvojiti oko trećine testa i razvući ga u tanki pravouganik kojim ćete prekriti dno pleha (ispod tog testa ne zaboravite da stavite pak-papir). Na toj podlozi ćete kasnije ređati rolnice.
  3. Ostatak testa stavite na radnu površinu prethodno posutu brašnom, i oklagijom ga razvucite u pravougaonik približne veličine 50_x_25cm. Umešajte sve sastojke za nadev i rasporedite ga ravnomerno po testu. Umešajte cimet i šećer pre nego mu dodate istopljeni puter da se ne bi stvarale grumuljice.
  4. Urolajte testo u „rolat“, i isecite na parčiće oko 2cm širine, trebalo bi da dobijete oko 20 rolatića. Poređajte ih na podlogu od testa koju ste ranije postavili na pak-papir i pleh. Nema veze ako su poređani blizu, neće smetati da se „dodirnu“ kad narastu. Umutite jaje i četkicom namažite svaki rolatić sa svih strana. Ostavite da narastu još 15 minuta.
  5. Zagrejte rernu na 230 C i pecite oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno braon boju. Mmmmmm.....


Čuvajte ih u poklopljenoj posudi da se ne osuše!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šišarke na moj način
Ringerajin kuvar: minnica
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Mekani medenjaci
Decembar je mesec kada kuća miriše na med, cimet i karanfilić. Mekani medenjaci su kolačići koji se prosto tope u ustima
Američka pita sa krem filom od banana
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Прерано за бебу?
пеперутка16

Да ли је рано за жељу за дететом и за брак са 18 година?

Click Here