|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
3.3.2017 17:47:26   
vbojana
Neodlucna sam jer znam da to nece moci tek tako da joj se objasni, mi smo jos pre nego sto se beba rodila rekli da necemo primati posete itd.ali nas ocigledno nije ozbiljno shvatila.. Ona ne moze da izdrzi a da ne dodje. Ja kazem muzu da ne mora dolaziti svaki dan, a on kao pa eto rekla je da ce navratiti, vidim da mu je sada nezgodno da je odbija. I da, nervira me kad se tako obraca bebi jer mislim da time zeli meni da poruci sta misli.. I nervira me sto vec planira da setaju sa nama, zena nas nece pustati na miru ma sta mi uradili, ni sada ni kasnije. Zato odugovlacim, jer mislim da to nece moci na lep nacin da se resi.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1976
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
3.3.2017 22:54:44   
Rosita
Razumem te. I mene bi sve to jako nerviralo. Nikakav savet nisam trazila ni od majke ni od svekrve, sve sam sama radila, apsolutno sve. Srecom, obe su bilie samo po malo kod nas i nisu naporne. Pride, hormoni i nova osecanja su me cinili jako posesivnom. Ja bih joj ponasanjem pokazala da mi to smeta, ako sama ne uvidja lepo i kulturno bih sve rekla.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu vbojana)
Direktna veza do poruke: 1977
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
3.3.2017 23:36:16   
vbojana
Pa da..u nezgodnoj sam situaciji, mozda svima izgleda kao da samo zelim.da kukam, i da ne slusam savete, ali nije tako
Najgore sto ja nisam osoba koju ce da boli briga sta ko misli, ona nije zla zena i losa, zato ne zelim da je povredim, a bih cak iako na najlepsi moguci nacin kazem sta mi smeta. Ona sama kaze da ne moze ni dan da ne vidi bebu, pre neki dan ulazi u sobu gde mi mm spava zajedno sa bebom, dere se, uzima ga, iako je spavao.. Dzaba ja govorim nemojte ulaziti, ona me ne slusa. Prima vakcinu za par dana, kaze dovedite ga da ga ja pazim ako bude imao neke nuspojave, ja cu ga leciti.. Sili nas da dodjemo, ja kazem necemo sutra, a ona po svom, ne slusa me, dodjite kad se naspavate, dodjite onda posle rucka.. Pa mozete onda predvece.. A ja uporno govorim da necemo, ona po svom. To sam takodje rekla muzu vise puta, on joj kaze da ne navaljuje, ali ona opet. Zato mislim da to nista nece upaliti na fino, samo ce se naljutiti.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1978
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
4.3.2017 0:01:04   
Rosita
Onda od ove teme mozes da ocekujes da se izjadas i da te razumemo. Nema tu resenja dok se ne kaze. To moras sama da uradis. Razumem i tebe, donekle i nju. Ali dete je tvoje. Nasi babe i dede prvo kazu dok pitam mamu. Bude tu i neki propust, ali generalno tako bude. Zato sto su naucili da postuju to sto dobar posao radimo sa detetom bez njihove pomoci. Ti moras da izvagas kako je najbolje reci joj. Tvoj muz mozda- da on poprica. Mislim da si dosta saveta dobila, propusti ih kroz svoje sito pa delaj.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu vbojana)
Direktna veza do poruke: 1979
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
4.3.2017 19:40:45   
Sanjalicaaa
Mislim da je tu jedino resenje da tvoj muz porazgovra sa svojom majkom i sve joj to lepo kaze. Ona svom sinu nece zameriti, a i sigurno ce prihvatiti kad joj onn skrene paznju na to sto radi.


_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1980
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.3.2017 20:55:37   
vbojana
Rekla sam muzu. Stvarno nisam mogla vise da izdrzim. Cim kroci preko vrata, dere se, gde mi je beba, ako spava- zasto spava kad sam ja dosla, cim ga cuje, ulazi mi u sobu i uzima ga iako se nije probudio, navaljuje da ga ona kupa, ne da mi da ga presvucem ja kad je ona tu, pa mu prica- kakvi su ti ovi roditelji, ostavili su te tamo da spavas, samog, bas su bezobrazni ( kao da on spava kad mi zelimo ), pustili su te gladnog, brze mu napravi...pa mi govori da mu prvo dam da jede pa da ga presvlacim, jer je njoj zao " da ceka", kao da mi treba 2h da ga presvucem. I tako sto nekih sitnica. Da ne pominjem da nas zatrpava hranom, koju ja bacam, jer ne mozemo da pojedemo. Ja joj kazem, a ona- pa dobro jedite sad odma, tera nas kao da smo deca, ja znam da je to iz dobre namere, ali iritira. I mm joj je rekao da ne dolazi svaki dan, nema ljutnje..kao sve ok. Mada ona zna da meni to smeta i da sam mu ja to trazila, mogu misliti sta sad pricaju. Ali moji roditelji dodju jednom u 10 dana i nije bilo potrebe da im to naglasavam, plus kad dodju, mama ne skace da mi ga uzima iz ruka, vec se povuce kad on treba da jede i da ga presvucem. Ja kazem mm da bi i njemu smetalo da moja majka dolazi svaki dan, on kaze da ne bi.. Ali meni bi. Plus i to sto od kako smo se vencali, pre 3 meseca, svaki dan smo isli kod njegovih, jer bi njegova majka "plakala" na tel.od ranog jutra gde smo vise, kad cemo doci, nije prihvatala ne. I ljutila se da smo je zaboravili ako ne dodjemo ili ako nazove a mi kod mojih, kaze vi ste se tamo preselili. Je li previse ako sad trazim malo mira??

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 1981
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.3.2017 21:14:02   
vbojana
I nakon sto joj je rekao, a prosao je samo jedan dan da nije bila, zove ga uvece i pita kako je beba, place na tel.danas ga nisam videla, tuzna sam.. Cujem da place zena. Kako da je odaljim od nas, ona je bolesna, pa ja sam mu majka i ne bih plakala ako ga ne vidim jedan dan, cini mi se, je li to normalno? Zena nema svoj zivot, i misli da se meni nakaci, ja ne zelim to da trpim. A vidim da je mm zao majke..

(odgovor članu vbojana)
Direktna veza do poruke: 1982
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.3.2017 21:34:11   
Milena18
Vbojana, žao mi je što prolaziš kroz to. Mislim da je dobro što je tvoj muž pričao sa njom, čak i ako se on ne slaže sa tobom. To pokazuje da mu je bitno kako se osećaš. Nemoj da odustaješ, ako ponovo krene da dolazi svaki dan, neka joj ponovo skrene pažnju. Na kraju, možeš joj i ti reći smireno i pažljivo, kaži da si umorna, da bi htela ponekad da budeš i sama sa bebom, da razumeš da su njene namere dobre, ali da odluke o detetu donosite samo ti i tm. Njoj neće biti svejedno, ali ako joj lepo objasniš, to je njen problem, a ne tvoj. Ima li ona još dece osim tvog muža?

(odgovor članu vbojana)
Direktna veza do poruke: 1983
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.3.2017 22:02:00   
vbojana
Ona ima trojema dece. Ali samo oko mm se tako ponasa jer sa ostalima ne sme, a njemu je zao. Kuka kako je sama po ceo dan..pa sta?? I moja mama je sama nekad pa ne kuka. Plus smo mi dolazili svaki dan dok se nisam porodila i to joj je bilo malo, ako krenemo kuci, a gde cete, sto bezite.. Govorio joj je mm i tada, ali dzaba sve, i za hranu takodje, ali i to uzalud, ona opet. A dolazice, ako ne svaki onda svaki drugi dan. Mislim da cu morati biti ostrija, sto mi je krivo, ali sta da radim. Nisam se tako dogovorila sa muzem kad smo planirali zajednicki zivot.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1984
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.3.2017 22:22:38   
amelia
Vbojana razumem te ali tu izgleda nema pomoci.. Jedino da ti otvoreno snjom razgovaras mozda ce da se naljuti a mozda to i nista ne promeni jer uglavmom posle nedelju dve takve osobe sve zaboravljaju i nastavljaju po starom. Takva je moja svekrva. Moze da te izvredza na najgori moguci nacin da ti kaze sve najgore tako radi i sa svojom decom i sa muzem i sutra dan se ponasa ko da nista nije bilo. Ja se cudim kako moze tako. Meni je dovoljan nekad rec dva da zavrsim s nekim zauvek i da vise ta osoba ne postoji za mene...
Dobra stvar je ovde sto ona nikako nije zlonamerna i da je luda za bebom itd ali znam da tebi smeta sto dolazi svaki dan probaj prvo da joj kazes na najbolji moguci nacin ako ne pali, moras postati ostra da ne kazem bezobrazna da bi resila problem.. Mada ja se bojim da kod takve osobe ni to ne pomaze uvek...

Meni recimo ne pali nekad sto sam bezobrazna sa svekrvom vidi da meni nije do price i ona mi namerno prica u vuce za jezik. Vidi da zelim ostati sama kod kuce i ona ostane. Kad idem napolje sa detetom ona uvek dodze a na mom licu se moze videti da ne zeliiim ali dzaba. Takve osobe ne znaju za sram i ne zanima ih nista oni rade to sto su zacrtali pa ti makar puklaaa !!!

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu vbojana)
Direktna veza do poruke: 1985
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.3.2017 22:59:24   
vbojana
I ja se bojim da nema pomoci, pogotovo sto je mm slab na nju i nema dovoljno snage da joj se suprostavi. Uvek je na nju gledao kao na zrtvu svog oca, "jadna moja majka"... Ona ne deluje kao zena koja ne bi razumela, cak kad prica o sebi, vidim da i njoj smeta ako joj neko stalno dolazi ili ako ona mora negde svaki dan (bili su joj svekar i svekrva 20 dana na lecenju, pa je isla svaki dan u posetu, i smorila se), kako onda ne razume mene? Ja ne bih da ja s njom pricam, nisam dobra u tome, odmah se iznerviram, i to se ne zavrsi dobro. A mm je previse blag. I na mom licu moze da se primeti ako mi nesto ne odgovara, a pogotovo po ponasanju, i ne verujem da se to ne primecuje, ali ona eto ne.. Isto, ocekuje da je zovemo da seta sa nama, jednostavno imam osecaj da nas nece pustati na miru i to me cini nervoznom, svadjam se sa mm, i on mi je kriv iako znam da nista nije..

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 1986
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
11.8.2017 17:14:00   
Mariya
Ja bih moju trenutno na Mesec lansirala!!
Već 3 dana kako me naljutila, ne mogu da je gledam! Mi svi jedemo sladoled a L sedi u kolicima, gleda i naravno cokće. Ona mu kaže nešto kao "pa i ti bi sladoled, jel'da, evo daću ti da lizneš" i krene prstom u H sladoled!! I onda tim prstom ka L ustima, tako da sam joj morala gurnuti ruku da mu ne stavi sladoled u ustauser posted image user posted image i na to mi kaže pa ne bih mu ja dala!! Znam da ne sme!

(odgovor članu vbojana)
Direktna veza do poruke: 1987
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
11.8.2017 17:23:01   
krin 40
Mariya i neka si.Moja je divna.Ne meša se a tu je za sve sto treba

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1988
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
11.8.2017 21:23:37   
Milena18
Krin, blago tebi. Moja se meša, a nije tu ni za šta što nam treba user posted image Ranije, pre nego što smo dobili bebu, smo bile u ok odnosima, mada uvek pomalo na distanci, a sada se već jedva uzdržavam da joj svašta ne kažem.

Mariya, mene je moja od početka izluđivala sa "vi jedete, a ona gleda" i "nemojte pred njom da jedete", kao da mi je dete gladno. Srećom pa nije tako pokušavala da joj daje.

< Poruku je uredio Milena18 -- 11.8.2017 21:26:43 >

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 1989
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.8.2017 19:43:30   
Sarav
Nemam svekrvuuser posted image Bila je divna žena! Verujem da bi mi bila velika podrška. Preminula je baš pre nego što sam saznala da sam trudna sa prvim detetom. user posted image

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1990
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.8.2017 19:48:28   
krin 40

IZVORNA PORUKA: Milena18

Krin, blago tebi. Moja se meša, a nije tu ni za šta što nam treba user posted image Ranije, pre nego što smo dobili bebu, smo bile u ok odnosima, mada uvek pomalo na distanci, a sada se već jedva uzdržavam da joj svašta ne kažem.

Mariya, mene je moja od početka izluđivala sa "vi jedete, a ona gleda" i "nemojte pred njom da jedete", kao da mi je dete gladno. Srećom pa nije tako pokušavala da joj daje.


Nemoj da se suzdržavaš.Moja da je,nedaj Bože,,smaračica ja ne bih prećutala

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1991
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
12.8.2017 22:36:27   
Milena18
Krin, kažem joj ja ponekad kad mi nešto zasmeta, ali njene promene ponašanja su jako kratkotrajn. Posle par dana nastavlja kao da ništa nisam ni govorila. To me onda još više iznervira..

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 1992
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
13.8.2017 9:14:07   
vocicana
Ja cu se nastaviti na prethodni post. Sveki je divna, posle svega dosada, nista se nijepromenilo, super funkcionisemo, njoj nistane smeta, sve hoce, stvarno je super, super

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1993
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
13.8.2017 22:00:24   
emicaa
Ja sam skoro rekla da cu svojoj podici spomenik na kome ce pisati majka,baka,svekrva,zena i kraljica user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1994
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
14.8.2017 15:53:07   
vocicana
Bas tako Emice!!
Neka su nam zive i zdrave sto duze tako.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1995
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
14.8.2017 17:51:02   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Milena18

Krin, kažem joj ja ponekad kad mi nešto zasmeta, ali njene promene ponašanja su jako kratkotrajn. Posle par dana nastavlja kao da ništa nisam ni govorila. To me onda još više iznervira..

Milena, dzabe se nerviras. Koliko sam ponovila jednu te istu stvar samo se nasmeje na to. Jednostavno ne uvazava moje misljenje.


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1996
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
14.8.2017 18:00:44   
krin 40
I to si u pravu.Ima tih"slučajeva" što se ne daju "ni povesti ni poterati".Ja bih pošizela

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1997
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
17.9.2017 14:04:56   
Dragce86
Moja je na pocetku dolazila,jer je na molbu sina pristala da nam kao pomogne oko deteta u prvim danima. Onda je imala primedbe sta god joj se ne dopadne kod nas da prenosi svom muzu, a on onda da zove sina da mu skrese i zahteva da se to promeni, mm skakao pritisak, na lekovima zavrsio, e onda sam uzela stvar u svoje ruke i napusila je kulturno - ako joj je mio sinovljev zivot i ne zeli da on slogira od pritiska da se vise ne mesa, pomoc nam ne treba, ako ce da zavadja i da lomi nam vrat...a suprugu sam rekla da mi vise u zuvotu ne dolazi kad sam sama sa detetom vec kad je on tu, pa nek je on zabavlja i nema sad - ko bubica, najavi se jednom u mesec ili dva, dodje islika dete ( posto je to jedino vazno, da se pokazuje prijateljicama kako ima unuku, a ne zna ni sta jede, ni da li je dobila zubic, ni kako napreduje, nista oko nje ) i ode - daleko im lepa kuca. Ne znam na koga je moj jadni muz ispao ali ni na oca despota ni na majku spletkarosicu...

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 1998
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
20.9.2017 21:50:56   
lukaandrej
evo mene i tu,nasla sam ovu temu,i moram da se pohvalim svojom svekrvom user posted image .Divna zena,zivim sa svekrom,svekrvom,2 devera,muzem i dvoje dece.Iako nas ima puno,Ove 4 godine,nikada nije bilo svadja,niti razmirica,Razumevanje je obostrano,nekad nam naravno nije sve po volji,ali ja se trudim da to sve bude kako treba,jer su mi kao otac i majka.Ona uvek hoce da pricuva decu,nikad se nije pozalila,i sve radimo zajedno.user posted image user posted image .Zvucim kao slihtara,ali stv nije tako.user posted image

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 1999
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
22.9.2017 14:35:05   
veselicaa
Ja ove godine nista od zimnice nisam spremila,sve sveki.Mislim da ne treba nista vise da kazemuser posted image

(odgovor članu lukaandrej)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here