|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 14:14:20   
Ana RR
Ju Sanjice user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 14:38:28   
Anoniman
sanjice, moguce je. moja mama je isto posle par godina izvukla parce koncica koje je ostalo. nece ti nista posebno reci, nije to nista strasno, ali svakako idi neka pogledaju.
user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 152
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 14:39:54   
Sanjica26 RR
Necu sama da vadim. Isla sam danas, pa sam se vratila jer moja dr radi posle podne. Sledece nedelje cu da idem kad bude muz mogao da me vozi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 15:45:11   
Didy
Sanjice, dobro je da si primetila.
Meni je bila patronažna, pogledala ranu i kaže da nije ništa strašno, da je površinski. Najverovatnije jeste od sedenja, ali i od toga što su mi sekli rez na rez, pa je sve nekako grbavo, pa je zato puklo.user posted image Baš me je utešila. Mada mi se čini da i dalje nekako puca. Površinski jeste, ali se nekako počelo i granati.user posted image Joj, baš je grozno! Reče samo oktanisept, a ja sve čekam Bubulence da se javi za onu kremu malo detaljnije. Da li će od nje brže da zaraste? Jer meni nikako krastica da se uhvati, stalno je sveža rana i krv.user posted image
Nisam nešto zabrinuta, ali me nervira, ne mogu da se opustim.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 22:45:56   
bubulence
IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: bubulence

izgleda da treba sto manje pirkanja... tusiranje svaki treci dan i da vidis kako ce da zaraste user posted image .



Ovo je potpuno netačno. Ujedno je to i najbolji recept da se rana inficira. Najpametnije je tuširati se posle svakog odlaska u toalet i stavljati Rivanol (ili povidon jod, šta već kome savetuju). Jedino je bitno osušiti lepo ranu i luftirati je što više.


leki nisi valjda mislila da sam ozbiljnauser posted image user posted image ??? u soku sam! da li iko normalan moze toliko da se ne tusira a posebno mi koje se mazimo sa decom i stvljamo ih uz sebe!!!???

didy meni je dr rekao da se to sada najvise preporucuje zenama koje su radile carski, ali da je jako dobra i za nas sa epiz. tako da je sigurno dobro i za ove oziljke. sada cu malo pogledati na internetu jer sam bacila kutiju i uputstvo.

sanjice strasnouser posted image


(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 22:47:46   
bubulence
inace didy rana mi jeste brze zarasla ali se nije hvatala nikakva krastica nego se kao sasusila i suzila... ako me razumes jer ja imam rupicu duboku oko pola cm a siroku skoro 2cm a bila je vecauser posted image . katastrofa

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 22:55:58   
Didy
Ok. Hvala. Otići ću sutra do apoteke, pa ću videti. Nešto moram uzeti, jer mi se čini da oktanisept ne pomaže u ovom slučaju. Moja nije duboka, tanka je pukotina, ali se nekako počela granati i produžavati. Nisam ni gledala od posle podne, ne usuđujem se.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 22:59:27   
bubulence
koliko sam sada gledala na netu jeste i za oziljke. nadji je, stvarno je dobra, kosta oko 500-600din.
jedino mi je dr rekao da je bitno da lezim najmanje sat vremena posle mazanja. tako da mozes da je mazes uvece pre spavanja...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 23:01:42   
Didy
Znači imaću izgovor da ležim još neko vreme.user posted image user posted image user posted image Sviđa mi se. Lap top u krilo i udri.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Savovi i konci
21.9.2011 23:06:04   
bubulence
moramo i mi malo da uzivamo...  jos sam ja mucila mm da me mazeuser posted image . da vidis te pripreme kao da svako vece obavlja operacijuuser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Savovi i konci
23.9.2011 0:42:27   
Nina777
I meni je babica mazala Fibrolan mast na ranu dok nije zaraslo. Sad stavljam Saljicev melem za oziljke kad se setim

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Savovi i konci
23.9.2011 10:45:09   
Didy
Kupila sam juče fibrolan i mazala juče, sinoć i jutros i moram reći da odlično izgleda u odnosu na prethodne dane. Počelo je da zarasta i, što je najvažnije, više se ne širi.user posted image Hvala, Bubi.
Znači fibrolan nije za ožiljke, već kad zaraste da uzmem nešto drugo. Imate li neke predloge? Ja sam isto razmišljala o Šaljiću, ali nisam nikad ništa koristila, pa nemam iskustva.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Savovi i konci
3.10.2011 1:11:04   
Joj@
eh...savovi...imala sam unutrasnjih 30 kopci...porodila se u kasapnici (u narodnom frontu, koji od porodjaja jedino oslovljavam sa "kasapnica"). Posto sam trudnocu vodila privatno, tamo nisam imala svog doktora. Ukratko, bebac jedva ostao ziv, ja takodje, karton zagubili, mislili da imam samo epiziotomiju (imala sam operaciju materice i besike odmah po porodjaju, tako da su mi usivali i matericu i besiku i kanal i rektum). Pustili me kuci i ja pitam kad da dodjem po skidanje konaca kazu otpasce samo...ponavljam mislili su samo epiziotomiju imam. Prodje od tad dve nedelje, ja ne mogu od bola iz kreveta da ustanem. Prodje jos nedelju dana, ne mogu ni da sedim, niti da lezim, konstantan bol. Pozovem moju doktorku, zakaze mi za pet dana, medjutim sutradan meni temperatura preko 39. Primila me odmah. Zena u soku, sve se zapalilo, infekcija teska (primala sam injekcije koje sadrze sumpornu kiselinu, 2 puta dnevno, najvecu dozu, dve nedelje...to je dovoljno reci) a najgore od svega sluzokoza je krenula da zarasta, preko savova....morala je da bukvalno (sklonite decu od ekrana) kida meso i vadi konce. Krvi vise nego na porodjaju. Bol me je onesvestio. Trideset kopci, nemam pojma koliko koncica, a svaki od po 5 cm. Pritom se zalepio...dobro da sam se kod petog onesvestila, nije me ni budila doktorka dok nije zavrsila, pa mi jos i namazala anesteziju kako bih mogla da obavljam nuzdu posle toga. Posle toga mi je objasnila da unutrasnji konci koje sam imala na materici i besici moraju rucno da se izvade najkasnije posle deset dana (a ja u bolnici bila nedelju dana i nikome nije palo na pamet da me pregleda niti da potrazi moj karton...sta reci, zaboravili kateter da mi izvade, na kraju je moj otac zvao i zalio se nacelnici i tek mi onda izvadili)...tako da ste vi, drage moje, predivno prosle...inace epiziotomiju nisam ni osetila, zarasla za dva dana ma milina. Valjda od unutrasnjeg bola nju nisam ni konstatovala

_____________________________

*They can crush my cookie, but they can NEVER steal my fortune*


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Savovi i konci
3.10.2011 12:29:14   
Sanjica26 RR
Zakazali su mi intervenciju za 20. oktobar. Kaze mi ginekolog da ce morati da mi daju lokalnu anesteziju, jer mora negde da se bocne da bi izvukli konac.user posted image

(odgovor članu Joj@)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Savovi i konci
20.10.2011 14:11:55   
bubisarba
Jao zenske, ja tek sad videh ovu temu. Ja sam se porodila pre 33 dana, od 6 konaca za sada su mi otpala 3, a pod rukom mi je nekako sve reljefno kad se pipnem dole. Na jednom mestu gde je bio konac mi vrlo cesto krvari, nije to obilno, ali uvek ima neka tackica krvi. Koliko vidim iz vase price, Fibrolan mast je dobro mazati dok sve to ne zaraste, a posle Saljicev melem protiv oziljaka? Koliko uopste treba vremena da se sve to sredi?

_____________________________

Svako ima svojih pet minuta, neko jednom, neko vise puta.

Bubi R + Bubi I = Krofnica Isidora

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Savovi i konci
28.10.2011 23:09:59   
Sanjica26 RR
Konacno mi je dr danas izvadio konac. Nije mi dao anesteziju. Bolelo me je, ali sam izdrzala. Kaze da je bio u cvoru zato nisam mogla sama da izvucem..

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 28.10.2011 23:12:34 >

(odgovor članu bubisarba)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Savovi i konci
15.12.2011 1:19:32   
milia
 Jao Joja, pa stvarno je kasapnica. Kako si sad?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Savovi i konci
31.1.2012 10:26:57   
Lilla
Meni su konci poispadali nakon 6 sedmica, neke sam sama izvukla a ostali su izasli sami. A rekli su mi u porodilistu da ce ispasti poslije 2 sedmice. A koliko sam ih imala ni broja nema, u papirima pise flertal (several) user posted image

_____________________________

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Savovi i konci
9.5.2012 12:04:35   
crazymama
ja sam se porodila pre dve nedelje, kad sam pitala dr koliko imam konaca, rekao je "nista strasno!" i naravno niko mi nije rekao da li ce konci sami da ispadnu ili treba da idem da ih vade..? ja bi radije sacekala da sami ispadnu... ono sto mogu da vidim je spolja dva sava, a za unutra ne znam... zapiram se cesto, i prskam oktanisept... mogu da sedim, ali ne bas kao pre...
znaci da sacekam jos neku nedelju sto se konaca tice?

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Savovi i konci
9.5.2012 13:58:21   
IRJ82
ja sam lepo sacekala da sami ispadnu i poceli su posle 15 dana, ni meni nisu rekli koliko imam, tako da ni ja nisam znala, videla sam samo sa spoljne strane 4 sava, a za unutra ne znam. do mesec dana sve mi je ispalo tokom tusiranja, a ja sam se tusirala bukvalno posle svakog odlaska u toalet prvih 40 dana

_____________________________

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Savovi i konci
9.5.2012 19:35:14   
crazymama
hvala IRJ, i ja se isto cesto perem i tusiram, a tek je proslo dve nedelje od porodjaja, nadam se da ce ispasti ovih dana...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Savovi i konci
17.5.2012 7:14:56   
New Mom
Ovaj put sam imala 6 komada (samo epiziotomija ovaj put) i konačno su ispali 19.dana poslednji. Koristila sam Oktenisept da se rana suši i prala sma je kod svakog menjanja uloška.
Prošli put sam imala 8 na epiziotomiji, 6 na dodatnom delu gde sam pukla i ko zna koliko na grliću materice. Poslednji je ispao 13.dana.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Savovi i konci
21.5.2012 23:11:50   
crazymama
meni je dr rekao da sacekam jos nedelju dana, ali da bi trebalo da mi ispadnu sami... gledala sam se u ogledalu, spolja ih ne vidim vise, ali unutra je na dodir kao da sam zaheftana..
i ovi spoljasnji ne znam kako su nestali, ja nisam videla da ispadaju..?!

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Savovi i konci
22.5.2012 0:40:25   
Bebilina
Moji su bili samo-apsorbujuci, znaci nema vadjenja. Ono se razgrade, istope i nema potrebe za seckanjem, rizikom od nove infekcije itd.
Ne znam koliko sam ih imala (cepanje, rana II stepena), ali sam od starta sedeci dojila i normalno setala i to bas puno. Jedan spoljasnji je bio kratak pa ga je babica 4-5dana od porodjaja secnula. Nedelju dana od porodjaja je i krvarenje (svo) prestalo i bila sam ok, odnosima smo se vratili posle nekih 5ned mislim. Oziljka nema, nista za ciscenje i mazanje osim kupki od mineralnih soli nisam koristila...

A nevezano za porodjaj, ali u vezi savova- imala sam posle toga jos jednu operaciju (ortopedsku) i tu su iznutra bili ti savovi, a spolja "heftanje". Ortoped nije jednako dobro obavio posao kao babica, krajicak sava je provirio kroz rez pa smo ga secnuli... Ali velika rana je imala spoljasnjih 16 heftanja tako da sigurno nije isto kao i epiziotomija user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Savovi i konci
10.4.2013 9:09:01   
Rosita
Zene, ja ne znam sta su tacno savovi, ali pretpostavljam. Danas je 22 dana od porodjaja, nakon 10 dana mogla sam da sedim skroz normalno. To dole dobro izgleda osim sto imam sa strane jedan pretp.sav koji nije ispao i tu je naduto meso, ako me razumete, ali ne boli. Malopre zovem da zakazem, danas ne mogu da izvedem da odem, da l je kasno za 7 dana? Sestra je bila u fazonu - jos vam NISU ISPALI??? Smem li tu kvrzicu da mazem kantarionom, do sad sam prskala oktanisept?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here