|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
8.12.2011 18:47:10   
smeskicTB
jeste, to je najbitnije! i da si sada mirna kada si bila kod dr.
praznici idu, ususkaj se, citkaj i da sto duze izguras sa bebicama.
ti, vanesicak i ja smo slicnih nedelja..
ja idem sledece nedelje na kontrolu.

kakva ti je laboratorija-gvozdje, hmg, kolike su bebice?

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
8.12.2011 19:18:13   
Dvebebe
koja si ti nedelja? znas pol beba? kakvi su tebi lab.nalazi? meni je gvozdje 7(kao pijem tothemu)ali povracam od nje pa je izbegavam! na ultra zvuku pise : gem I BPD 68, HC 245,AC 235.FL 54 SFP 156/min  glavica u fundusu GEM II   BPD 70, HC 257, AC 250, FL 52 , SFP 147/min  glava ploda dole ...posle toga dok je dr pisala recepte ja pitam pa dobro kolike su bebe sad duzina tezina a dr kaze e pa ne znam nisam ih izmerila....i eto to je to imama samo te podatke  bebama! Kako se ti osecas?kolike su tvoje bebe? nemas nekih tegoba? e da a meni baksuzu sad izasla barolinijeva cista...kao antibioticima moze da se smanji pa kad se porodim da se operise,medjutim nisam htela antibiotike i onako pijem lekove vec...

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
8.12.2011 19:41:42   
smeskicTB
ja ulazim u subotu u 26. nedelju. osecam se dobrooo, malo usporenije..ali trudim se da prosetam, raduckam po kuci..ali pravim pauze.
bebice su aktivne, sutkaju..i daaa-dva decaka su mi rekli na ekspertskom.
osecam da su porasli fino..znacu koliko grama sledece nedelje..pre cetiri su bili skoro 500gr, pa mislim da ce biti sada 800-900gr.

inace, krvna slika mi je odlicna-u smislu da mi je sa 27, gvozdje palo na 13..pa cu sutra videti opet sta se desava.
ja jako vodim racuna o ishrani-svakodnevno jedem junece ili zdrbece meso, cveklu, bundevu, borovnicu, kupinu..sve da bi ga odrzavala, jer lekovi stolicu otezavaju, a vec mi je i bez suplimenata problematicna..tj nije, zbog ishrane i sirupa..ali..

preporucuje se revita fe..kao sokic..pa cu pitati dr u cetvrtak.

miruj i pazi na ishranu!

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
8.12.2011 19:53:13   
Dvebebe
hocu,hvala ti,i ti se cuvaj i iruj,znas kako kazu "kucni poslovi  ti nece pobeci nigde" odmaraj i po malo raduckaj sta moras....ja u ponedeljak 28.ned. trazicu kad budem otisla 23.12 na ctg da mi radi uz i da mi izmeri bebe...bas me zanima!  ej bicemo mi sve dobre i izguracemo...ja mislim da je kod mene vise strah i panika,prva trudnoca,pa ne znam nista...al valjda je sve to normalno sto nam se desava!!!

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
13.12.2011 7:48:14   
vanesicak
Dobro jutro trudnjace i maminke, nema dugo nikoga na temi pa da provjerim kako je ko? Kako su nasi mali drugari i drugarice, babinjare i trudnjace?
Valjda je kod vas kao i kod mene sve u redu pa dani prolaze bez brige. Sve sto mogu reci za sebe je da sam veliiika, i da mi stomak raste kao lopta, svi se odusevljavaju obliku, da nema debelih nonica i guze bila bih kao "top menekenka iz MIlana" :))). Sada kako ne idem privatno na kontrole malo su mi rjedje dok uhvatim svog doktora na klinici da radi, pisala sam vam da je sve ok bilo na zadnjem pregledu, a tad nismo radili UZ. UZ mi je zakazn za 20.12. pa nikako da docekam. Jedva cekam da vidim koja beba je na kojoj strani.. uopste kako su smjestene u ovu moju okruglu loptu :) Vec sada pomalo galamim na njih kada pocnu da me razvlace ko zvaku.
Priblizava se kraj polugodista pa sam aktivna i u skoli, ove dvije nece da uce dok ja ne pocnem kandzijati jezikom (galamiti) pa je bas veselo...
Pisite curke, ljubim vas sve :***

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
13.12.2011 16:10:35   
smeskicTB
vanesiiiicak, tuj siinala!
i ja jedva cekam kontrolu-danas sam saznala-idem u cetvrtak definitivno!user posted image

i meni stomace rasteeee..noge i ruke su mi iste, ali sam dobila u butinama i na guziuser posted image

(odgovor članu vanesicak)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
14.12.2011 18:56:05   
nolinica
Mamice, interesuje me da li ste nosile pojas posle porođaja i koliko se dugo i često nosi? Ja sam mislila da kupim Anitin, kažu daje dobar, a  s obzirom da imam veliku stomačinu, trebaće mi!

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
15.12.2011 17:56:52   
smeskicTB
moje bebice su suuper! opet kao da smo po merama sedam dana napredniji. jedna beba ima 1100gr, a druga  oko 850gr. dr mi rece da je to sve ok, da ne brinem..rece mi da su dugajlije(a i ja sam takva beba bila-sa 2700gr rodjena, a duuugaa, sva u kozi)...jedna beba je postavljena karlicno guzom, a druga poprecno i to je ono sto me malko muci-sto sam vam spominjala da me boli kada ustanem, pa dok se obe prilagode, nadju polozaj...

trebam se paziti, mirovati i na kontrolu za 4nedelje.

uvela mi je feroglobin jer se jako dobro podnosi.
drugarica farmaceut mi je dala sve super komentare..jer je lek kombinacija i zinka, folne..pa vidite:
klik

i poenta je da nisam anemicna, vec treba da mi se nivo gvozdja odrzava.

drzite mi palceve-od sutr cu ga piti, pa da mi bude super stolica..uvela sam i kakao kao posleednju prirodnu opciju od juce..a i kuma ce mi uzeti revitu.

opisala sam dr kako osecam kao da nema mesta dve nedelje..a ona mi rece da je sada meni kao trudnici u 8mesecu sa jednom bebom..valjda i zbog duple posteljice, vode..a ja samo zelim da se obe bebe osecaju komforno

***
nolinice nemam iskustva sa pojasom nakon porodjaja!

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
20.12.2011 13:29:27   
Adriana83
Evo da javim da smo danas isli na kontrolu i primili vakcine... Joooj sto je bilo plakanja!A ja sama sa njima pa ne znam koju pre da utesim! Inace dobile su obe po 400 gr za dve nedelje i dr kaze da je to sasvim ok. Lepo sikimo,dosta cesto moram priznati. Otprilike 2.5 sata nam je prosek. Bude nekad na 1.5 a nekad na 3 sata. Malo je naporno ali vredi. Nego iskusne mame jeste imale napade gladi dok ste dojile? Ja nisam gladna pa kad me uhvati odjednom imam osecaj da bih vola pojela!

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
21.12.2011 9:30:55   
bulka
Mile moje duplice!
Ne stizem ni da vam se javim,
a vidim nema ni novih ni starih mamica...

Draga Adriana bravo za devojcice i za tebe! Tako sam i ja moje devojcice dojila na zahtev, nekad na svakih sat, nekad na tri... Jako mi se tada pila voda, jela sam i vise nego u trudnoci, ipak su dve bebe...

nolinice meni je doktorka na otpustu rekla da ni slucajno ne nosim steznjak ili pojas prvih cetrdeset dana

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
23.12.2011 21:13:19   
Dvebebe
drage mame i buduce mamice  evo mene pravo sa kontrole...Beba je i dalje glavicom skroz nisko,a druga popreko  (rebra mi polomi) user posted image   Sad imaju oko 1400gr one su ok obe,grlic je ok,al posteljica je prvi stepen zrela sto navodno i nije bas ok...inace pitala sam za porodjaj i verovatno cu morati carski rez zbog ciste koju imam i bas sam se malo rastuzila nadala sam se prirodnom porodjaju...mada ima vremena do tada jos.mozda se cista kojim cudom povuce user posted image   Pozdrav za sve 

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.12.2011 16:01:45   
smeskicTB
dve bebe ipak si sada posle kontrole mirnija!
sta ti je dr rekla zas posteljicu-verovatno da vise mirujes?

koliko su bebice imale na prosloj kontroli?



(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.12.2011 17:51:09   
Dvebebe
da rekla mi je da mirujem i da je moguce da je od cigara,mada ja ne pusim vise,a bebe su sad prvi put merene!i to na moje insistiranje!jesam mirnija sam,naravno!a nigde ne mogu naci podatak u kojoj nedelji koji stepen sazrevanja posteljice odgovara,bas sam juce trazila!sledeca kkontrola nam je tek 20tog januara i tad imamo i ctg.inace trebalo je i juce da uradimo ctg ali bebe nisu dale  user posted image  bunile se !!!  kako ste vi trudnice? nadam se da ste sve ok i da je pocelo novogodisnje raspolozenje! 

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.12.2011 21:18:36   
smeskicTB
dve bebe, verujem da je sve ok, cim ti je zakazala pregled za 4nedelje..tada ces biti 34nedelja.

da li bas bas treba da lezis...ili?
da li si pila nesto za gvozdje, da li si ga proveravala?

ja se osecam odlicno, bebice su aktivne..feroglobin pijem osam dana i pu, pu, da ne ureknem, nije mi stvorio mucni nu i zatvor. ali bas pazim sta jedem.

dr je bila zadovoljna na poslednjem pregledu..

ali dr u dz koja mi daje upute zatrazi da radim test opterecenjana glukozu, pa ga radim u ponedeljak..na 50gr glukoze i merenje za 60min. nisam imala problem sa glukozom, bebice su ok, tezina mislim da je ok..dobila sam 10-11kg do sada..

polagano sredjujem kucicu, radujem se praznicima...

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
25.12.2011 0:05:45   
Dvebebe
radila sam i ja taj test opterecena,i bio je ok,za gwozdje treba da pijem ampule tothema,al ih izbegawam jer sam powracala sad samtdobila neke kapsule gwozdja pa cu probati njih!ne wodim racuna o ishrani,jedem sta mi se jede i kad mi se jede!narawno unosim dosta woca,jabuke,pomnrandze,mandarine,grejp,ili jedem ili cedim pa pijem kao sok!!! ja sam se ugojila 14kg do sad!kazu da je mnogo, da rekla je da lezim i mirujem jer imam bolowe,stomaj,kicma,rebra,swe boli ,al swe se da izdrzati samo kad su bebd ok! [sm=bravo.gif

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
25.12.2011 8:47:38   
smeskicTB
dve bebe, samo onda miruj! da izguras jos malkooo! taman ce ti i praznici prijati!user posted image

obavezno sredi gvozdje-sto zbog beba, ali je jako bitno i da nakon porodjaja bude dobro. mojoj kumi je dr uveo tothemu iako je i hemoglobin i fe odlicno..ipak se izgubi krvi, ceka nas umor..treba izgurati..

javnucu sta sam uradila na testu;)

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.12.2011 20:49:02   
Parižankaa
Dobro veče drugarice!
red je i na ovim stranam ada se predstavim...
Potpis iz nekog razloga nisam u mogućnosti da promenim, a dopunjen je mojom najvećom srećom.
4. postupak VTO je urodio plodom, i ja sam danas 9+3 nedelje trudnoće sa dve beke...
Za sada toliko, pratiću vas, družićemo se.
Pozz od nas user posted image


_____________________________

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.12.2011 20:58:49   
Anoniman
Parižanka, čestitam od srca i želim ti divnu trudnoćuuser posted image

(odgovor članu Parižankaa)
  Direktna veza do poruke: 218
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.12.2011 21:18:51   
Parižankaa
Hvala Neđo! user posted image

_____________________________

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.12.2011 23:11:06   
bulka
Parižankaa cestitam!!!
user posted image user posted image
Uvek se obradujem kada se jave nove trudnice duplice!

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.12.2011 3:15:37   
Dvebebe
parizankaa,cestitam!
smeskic sta bi na testu?

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.12.2011 7:29:48   
vanesicak
Parizanka, dobro nam dosla, a pozdrav i za sve maminke i ostale trudnjace, tema nam nije bas aktivna iako dodjem svaki dan da vidim ima li sta novoga. Kod nas je situacija skoro ne promijenjena. Bili smo prosle sedmice na kontroli, sve je u redu. Bebe odgovaraju velicinom u nedjelji u kojoj se nalazim, aktivne jako :). Samo mi je doktor rekao da mirujem. Mada ja vec mirujem po njegovom. Kaze jos devet sedmica da izguramo i onda je opusteno :) Samo da bebe ne krenu ranije. Ja kao ja, sam sve teze pokretljiva. Po noci se okrecem sigurno na svakih pola sata ako ne i manje jer me bebe podboce :) Trenutno im je polozaj jedna glavicom dole, jedna guzom. Dok kaze da im je to jos uvijek prinudni polozaj i da se moze jos promijeniti, o nacinu poroda kaze da je rano da pricamo. Sve sam emotivnija i osjetljivija. U nedjelju sam gledala Vrijeme je za bebe, sjetila sam se Adriane, voljela bih da gledam emisiju kada bude, nadam se da ces nas obavijestiti.
Pisite curke kako je kod vas
A ako se ne oglasim ovih nekoliko dana do prvog januara, svima vama zelim sve najbolje, puno srece i ljubavi u novoj godini :***

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.12.2011 10:12:30   
bulka
Drage duplice zdravo!
vanesicak bravo za bebice!
... i ja svratim cesto, ali nikoga nema :(
Nema nasih novih mamica Adriane, Blagoslovene, tvigi... a i razumem ih...
ni bokicans se dugo nije javljala...

(odgovor članu vanesicak)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.12.2011 12:04:23   
smeskicTB
vanesicak, a ja bs mislim na tebe. znam da je uz bio 20.12.og!
oodlicno! sve je u redu!user posted image
meni je stomacic malo mirovao..pa evo poslednja dva tri dana raste..ostalo ne primecujem..okacila sam slicice na temi, pa pogledaj;)

i ja bi volela da zajedno dodjemo do 36nedelje..pa superiska!
kako ti funkcionises sa decicom, aktivnostima, kako se odmoris?

Parizankaa cestitam od srca! mogu zamisliti tvoju srecu! poseban je osecaj!
pazi se!

ja sam uradila test i bio je 3,95-7,90 i nadjem referentne vrednosti..8,9; negde 10, negde 10,6..i odnesem dr a ona kao na granici sam, tj malo povisen jer je granica 7,8..i da ponovim sa 100gr i posto sam videla da joj nema kraja..ja rekoh da cu sve sa svojom dr koja mi vodi trudnocu, i koja mi nista nije spominjala..
ocigledno da je resila da na meni sujetu ispolji..



(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.12.2011 22:08:23   
Parižankaa
Hvala cure, hvala najlepše!user posted image
jedno pitanje... ne znam vam godine, ni način na koji ste ostvarile vašu blizanačku...ali me interesuje koja je od vas rdila AC, ili ima zasebna tema o tome?


_____________________________

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here