|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
12.1.2014 22:05:44   
serpica

IZVORNA PORUKA: suki

Moja cerka se igrala sa drugaricom pre nedelju dana i javi mi njena mama da je mala dobila boginje tako da sad cekamo i mi. Malo mi je frka kako cemo pregrmeti s obzirom na to da se tada unervoze i svrbi, pa temp. pa da ne nabrajam + i bebac moze da ih dobije, barem mi tako rece patronazna juce. Kaze navodno su zasticeni do nekog 2-3 meseca ali ako kojim slucajem dobiju kao tako mali to znaci da mogu da bobiju i kasnije iznova kao da ih nisu ni imali. user posted image




Evo mog primera:
starija devojcica je imala 4 god kad je dobila boginje ilo ih je svuda.strasno,mnogoo temp.visoka,svrab,njoj otpada zadnja krasta,bebi koja je tad imala 4 meseca izlazi prva,imala je jedva 4 tackice bez temperature cak nije ni bila kenjkava,plasila sam se da ce biti isto ko kod starije ali eto nije...mladja sada ima 5 god i bila je vise puta u kontaktu sa decom koja su imala boginje ili su ih dobijali a ona nije,jer ko jednom prelezi boginje vise se ne vracaju to je sigurno.
Moriana znam da je kod odraslih opasno da dobiju varicele,kad kazem opasno mislim da visoka temp.udara na pluca mozda da uzmes neke vitamine preventive radi a o vakcini ne znam nista mislim kako deluje na odrasle.A mozda ih i ne dobijes uopste.Pozdravuser posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 626
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
12.1.2014 22:09:27   
Torbica
NM, sta da ti kazem, za ovih godinu dana koliko ih koristimo, uvek su bile dostupne. Sorry za off, ali mozda da probas u inhalaciji neki drugi dekongestiv, mozda ti ublazi kasalj?! Ako su ti glasnice problem. Probaj pa javljaj!
E, moj prvi sef u bivsoj firmi je dobio varicelu od sina, i bas je imao gadan oblik, mesec dana je lezao siromah, izvukao se bez posledica ali uopste nije bilo veselo. Ja sam prelezala sve zivo i TORCH mi je na sve pozitivan. Radila sam u prvoj trudnoci za svaki slucaj.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 627
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
12.1.2014 22:24:56   
Moiraina
Ne znam... Sad kad vratim film unazad, poslednji put sam bila u kontaktu sa varičelama mesec dana pre nego što sam ostala drugi put trudna. Bili smo na Božiću kod moje mame i bili su klinci od mog brata. Naravno, Đorđe se igrao sa njima, posle dva dana javlja nam moj brat da su obojica dobili boginje. Meni ništa, Đorđu ništa. Pa i tada kad smo ga povukli iz vrtića to je bilo nakon što su se neka deca već razbolela, znači bio je u kontaktu sa njima par dana pre toga... I nije se zarazio, a više od pola njegove grupe je bolovalo.
Inače, tada kada su se razbolela deca mog brata, mlađi je imao 10 meseci, stariji skoro 5 godina. Stariji je baš teško podneo, mlađem izašlo možda par boginja i mnogo je lakše pregrmeo. Sad su bolesna deca moje drugarice, stariji sin (4 godine) imao baš visoku temperaturu, mlađa ćerka (godinu i po) gomilu krastica po celom telu ali bez drugih simptoma. Izgleda da mnogo lakše podnose kad su mlađi...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 628
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
12.1.2014 22:26:56   
BRANKA13
mi smo prosle godine u ovo vreme imali i super je podnela,nismo uopste imali temperaturu ,mazali smo se sa onim krec mlekom,i doktorka nam je preporucila da je cesce tusiram i opet tako u krug mazem i super je proslo sve,srecom nije se ni cesala,super je jela,bas nismo imali komplikacije

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 629
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
19.1.2014 19:19:04   
peca
Evo i ja da se prikljucim ovoj temi... Mi smo 9og januara primljeni u bolnicu zbog upale pluca user posted image Dva dana je bila na infuziji jer par dana pre toga nije htela da jede nista.... Nekako smo izdrzali tamo sedam dana, dan pre nego sto cemo izaci joj se pojavila tackica ispod kose na glavi, ali mama curka nije odmah skontala sta je u pitanju, sutradan, kad smo izasli iz bolnice je povracala, sve sto stavi u usta povrati, povracala je taj dan, i onda se osula, otisli smo u dz. doktorka je potvrdila da su boginje u sta sam vec i sama pocela da sumnjam, jer mi se vreme nikako nije poklapalo od zadnjeg puta kad je bila u vrticu i kad nas je vaspitacica upozorila da su se u njenoj grupi pojavile boginje... Mislila sam da je previse proslo, jer su mi svi rekli da je period inkubacije 2 nedelje, posle sam videla da je ustvari 21 dan. a jedan mali je u nasoj sobi imalo boginje al on kao nije bio zarazan jer su vec pocele kraste da mu otpadaju.... Mazem je onim krecnim mlekom, njoj su izbile 15og al vec prolaze, i mozda ima samo dve kao "prave" sa onom ispunom iznutra, tu prvu na glavi i jednu na tabanu, ima tackica i na drugim mestima al neke sitne koje vec prolaze, ne znam dal su te ostale takve zbog mackanja ili ne izbijaju kako treba ? Sve je to ok, ali mene sekira to sto ona nece apsolutno nista da stavi u usta ni od pica ni od hrane, koliko citam niko nije imao takav problem.... jako je bleda, ni usta joj nisu vise ruzicasta, ne lici ni nasta, ni milom ni silom nece bas nista, ne mogu nikako da je nateram, ni slatko ni slano, ni vode ni mleka, ni caja ni soka, ni cokolino, ni kasice, ni kuvano, ni industrijsko :( Vodicu je sutra kod lekara mada mi on nece nista pomoci :( Jako se brinem za njeno zdravlje user posted image user posted image user posted image

_____________________________

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 630
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
19.1.2014 20:14:22   
New Mom
Peco vrlo je moguce da ima boginje i po sluznici unutar usta. Obrazi, nepce, zdrelo. Pa da je to boli i da zato ne jede.

Nama danas 8.dan od izbijanja. Drugog dana je bio talas i posle toga nije nijedna izbila. Nije imala T., dobro je raspolozena. Vrlo disciplinovana, ne cese se. Samo je podivljala u kuci ovoliko dugo, ide po stanu i vice "Dosadno mi je."
Ja joj mazem naizmenicno Pox Clin penu i tecni puder.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 631
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
20.1.2014 8:57:32   
Peace*
New Mom, napolju je lepo vreme, izađite bar na sat napolje ako već nema temp. Nemojte među ljude da ne bi nešto pokupila, ali prošetajte. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 632
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
31.1.2014 21:25:29   
New Mom
Boginje. Vol.2.
Danas tacno 21.dan od Kacinog izbijanja i poslednji moguci za to.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 633
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
7.2.2014 14:49:45   
Ana RR
Da se upišemo user posted image

Jutros me zvali iz vrtića, kažu ima dve, tri ospe po leđima (jutros kada smo se spremali nije imao ni jednu) ako sam dobro razumela njih deset_oro se osulo. Kaže mm da je sav u crvenim tačkama, dr kaže da dođemo u ponedeljak da potvrdimo 100% da su boginje.

Inače, pre tri nedelje se neko dete osulo, baš je mm bio kada su pričali sa detetovom majkom, i rečeno je da će nas obavestiti ako su boginje. Međutim, niko ništa nije javio, što mislim da nije u redu. No sad je nebitno.

Mackaćemo se, kupanje u hipermanganu, nadam se da ih neće biti mnogo i da će brzo proći.

< Poruku je uredio Ana RR -- 7.2.2014 14:50:36 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 634
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
7.2.2014 17:41:44   
lanajelena

IZVORNA PORUKA: New Mom

Boginje. Vol.2.
Danas tacno 21.dan od Kacinog izbijanja i poslednji moguci za to.

Kako nisam ovo ranije procitala mogli smo vam doci u goste user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 635
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
7.2.2014 18:14:21   
New Mom
Da ih podelimo il da nas animirate?user posted image
Danas je 8.dan i onih par sto je ostalo je u sasusenim krastama.
Nije imao T., prvih dana je bio jako nervozan. S tim da mu curi nos od prvog dana, a od juce je zapatio konjuktivitis (verovatno mu je imunitet nula).
Inace je smesan, dodje i pokaze tackice i da se maze.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 636
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
7.2.2014 18:25:42   
lanajelena
Da ih pokupimo user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 637
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
8.2.2014 21:36:31   
Ana RR
NM, koliko dugo su izbijale? Mare je juče dobio i evo prepun je, nema gde ih nema. Na čmaru ima 5 komada user posted image puna glava, lice, leđa, prepone, na jajcima.. užas. A mazanje... svako mi presedne, urliče, plače kao da ga koljem. Nemoguć je. Nervozan je i samo se za mene kači.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 638
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
8.2.2014 21:43:18   
serpica
Ana poznata mi je prica i moja starija je bila prepuna nije bilo mesta gde nisu izasle,varicele izlaze prvih 7 dana i to je to,sto izadje do tad izaslo je nakon toga vise ne. Daj mu slobodno paracetamol cak iako nema temp.a ima i nesto poput krecnog mleka u spreju da se kupi,mada sam ja to krecno mleko razblazila pa sam sipala u jedno flasicu i prskala po telu kao ono za suncanje,razumes,budem im zanimljivo i ne placu toliko,pretvori mazanje u igru ako je moguce.zelim vam brz oporavak.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 639
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
8.2.2014 21:43:59   
madre
joj, jadnicakuser posted image
ali, znas i sama, brzo ce prociuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 640
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
8.2.2014 21:49:42   
Torbica
Ana, postoji homeopatski lekic, Rhus Tox se zove, daje se u situacijama kada remete san i uopste funkcionisanje deteta. Pomogne da brze prodje. Moj bebac je bio pun, uspeo je jedno vece da izadje iz dzaka za spavanje pa smo dobili zeleno svetlo da mu damo taj lek. A Djordje iako je imao puno po telu, ipak je normalno jeo i spavao i dr je rekla da mu ne treba... Joj kad se setim, bebac je imao isto tako na guzi puno, na glavicu, horor.... Ja sam za svo troje koristila puder za boginje. Probala sam kod poslednjeg to krecno, nije mi se dopalo, nekako mi je ipak suvo lakse bilo i nanositi a i u nekoj mojoj logici sam vise pristalica postulata u dermatologiji, suvo na suvo a vlazno na vlazno. Ove promene koje sam tretirala kod varicela, sve su bile suve..

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 641
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
8.2.2014 21:58:50   
Ana RR
Pa čini mi se da bi bilo lakše staviti mu puder, pošto mu je on uvek bio zanimljiv. Ovo je prava borba, ja sam večeras bila gola voda, 25 minuta sam ga mazala. On se dere, otima, vrišti.. ludilo.

Serpice, to nije loša ideja ali kako si razblažila, čime? Ne znam da li bih to smela..

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 642
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
8.2.2014 22:32:02   
Didy
Joj, Anči, jadničak mali.user posted image Izdržite još malo. Stefan je imao puno i nije hteo da sarađuje. Rekla sam ti da smo mi pravili sneg od pudera.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 643
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 12:43:56   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Ana RR

NM, koliko dugo su izbijale? Mare je juče dobio i evo prepun je, nema gde ih nema. Na čmaru ima 5 komada user posted image puna glava, lice, leđa, prepone, na jajcima.. užas. A mazanje... svako mi presedne, urliče, plače kao da ga koljem. Nemoguć je. Nervozan je i samo se za mene kači.

Sve ukupno boginje traju 7-10 dana. Evo Kolji danas 10. i ima bukvalno jednu krastu.
Mojima oboma su u prvih 24 sata sta je izbilo izbilo, nije bilo drugog talasa. Nisu imali T., bar to. Najgore je bilo oko prepona, genitalija, na guzi... To sam mazala tecnim puderom (pomocu bebi stapica za usi). Inace ostalo sam koristila penu Pox Clin. Kosta oko hiljadu din., ali vredi svaku paru. To im hladi, jako lako se nanosi, i ubrzava isusivanje.
Mozes mu dati i malo Aerius sirupa, to im smiri osecaj svraba. A pred spavanje paracetamol.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 644
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 13:15:05   
Ana RR
Njemu je od petka, kada su se pojavile, pa do danas izbilo bezbroj, čini mi se. Leđa su potpuno prekrivena, prepone, čmar (presedela sam noć jer je kmečao, svrbela ga guza, a ne dozvoljava da ga namažem pa se borim po ceo dan sa njim), vrat, ramena, čelo, nos, brada, to je tačka do tačke. Najmanje ima po rukama i nogama. Po glavi ima baš puno. Nadam se da će se smanjivati intenzitet izbijanja user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 645
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 13:23:11   
cockic
a koliko sam razumela one svakako prodju za nekih 10dana su vec u fazi prolazenja,mazao ne mazao.mi smo se mazali puderom iz apoteke tecnim sa mentom i onim u prahu za kosu.jer su ih u kosi imali mnogoo.lena se nije videla od tackica.i da i oni su imali jedan talas gde su izasle one vece,drugi talasa su vec bile sitnije.njima je vec za 10 dana proslo.pekisi vec 7dan mslim je bilo zavresno imao je po koju krastu.leni bogami 14 dana jer ih je imala mnogo.najkasnije su iz kosice otpale kraste.jer ih je u kosi imala samo 30tak ako ne i vise.

ne znam od cega zavisi koliko tackica izbije.ja sam imala samo 3 tacke,prelezala sa 4 godine.a moja deca su bila puna,Lena je imala 17 meseci,a Petar tri i po godine.Petar upola manje tackica od Lene.njemu je jedino mala rupica ostala na licu na jednom ili dva mesta,ali imace bradu pa se nece videti user posted image .ona je dugo imala fleke.cak ima i oziljak izmedju vrata i vilice.mazali smo se posle saljicem.ali ipak nam godislje doba nije odgovaralo da se mazemo vise tim saljicem jer su ih imali sredinom leta jul,avgust.pa smo se mazali povremeno.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 646
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 13:30:31   
cockic
meni je Petar imao na kapku,ali ta je brzo prosla.to nisam mogla da mazem.ma kao sto rekoh prodju svakako sa ili bez mazanja.ovo se maze samo da im koliko toliko olaksamo taj svrab sta vec.jer ja ne znam kakav je osecaj.bila sam i ja mala.a i imala svega tri tacke.
a ni meni pera nije dao da ga mazem drao se tih par dana da je promukao skroz.jedva je imao glas.a i lena nije bila odusevljena mazanjem.mi penu nismo probali i ako nam je dr.spomenula.odlucila sam se ipak za puder.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 647
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 14:55:53   
isidora88
ja sam mateji stavljala samo puder za boginje (prasak), bilo mu je zabavno, sam je hteo da se maze.
za tecni sam cula da ne valja jer zatvara pore i koza ne moze da se dise, pa je i susenje usporeno.
ana kupi prasak i daj mu nek i on sam stavlja, shvatice to kao igru, a ne kao nesto neprijatno.
mi smo imali srece, mateja je imao oko 20-ak tackica ukupnouser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 648
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 15:24:24   
Maslacak15
Zbog drugih stalnih rasprava o boginjama i vakcinama i tome sta je svrsishodno a sta ne sve bi mame mogle da iscitaju ovaj topic. Eto varicelle ovcije boginje nisu ni posebno opasna bolest hvala bogu a ni ne komplikuju se cesto pa su itekako neprijatne za decu i roditelje dok se prica ne zavrsi. Postoji vakcina protiv varicella, znam u Srbiji nije u kalendaru obaveznih, ali u Evropi jeste. Ovde se zapravo prima MMRV cetvorostruka vec sa 11 meseci. I onda nemate nikakvih problema. Mislim da je ima na trzistu pojedinacno i u BG pa se raspitajte kod pedijatra.

Svim malisanima zelim brz oporavak.user posted image


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 649
   RE: Varicella (Ovčije boginje)
9.2.2014 15:41:26   
Torbica
O toj vakcini sam citala svojevremeno i ono sto je meni bilo cudno je to da i pored vakcinacije deca oboljevaju, jel tako? Zbog male efikasnosti i nije toliko rasprostranjena. Secam se da me je procenat iznenadio, ne mogu sad da trazim izvor, bio je iz neke medicinske baze. Napisi nesto o tome, sigurno znas. Pozdrav

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here