|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 98 99 [100]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
15.6.2014 22:10:37   
Misha i Ljisha
Jole znam da je tesko kad ti neko kaze samo opusteno jer u ovom trenutku si sve samo ne opustena. A evo razloga zasto ti ponavljam da se opustis. Svi u mojoj okolini AMA SVI su govorili kako eto D nece biti ni prva ni poslednja koja pije dohranu da eto ja nemam mleka za nju dovoljno i td. Strasan pritisak. A ja sam tako zarko zelela da dojim svoju D. Kako vidim nekog na vratima meni bukvalno tako stane mleko. Svekrva sa pricom "Ta ja sam imala mleka, moj Miša sisao 21 mesec", moja mama "Snajka imala mleka ihaj Nole se ugojio 2kg prvi mesec" i td itd da ti ne pricam. Mislim strasno. Mm je pored svega bio ubedjen da D bolje podnosi dohranu nego moje mleko jer je imala strasne grceve, pa je cak insistirao da se izmuzam i da joj dajem na flasicu jer Boze moj kad pije na flasicu nema tako jake grceve. Mislim uzasan jedan scenario kod nas u kuci. Srecom bila sam sama skoro po ceo dan sa D. Ceo dan sam ja nju iskljucivo stavljala na siku, dohranu nisam davala, nisam se izmlazala. Kad dodje mm onda se izmuzem cisto da se nas dvoje dodatno ne svadjamo ali kad je na poslu i nocu radila sam onako kako sam ja mislila da treba. Mene moja mama nije dojila. Odhranjena sam na kravljem mleku od samog starta. Niko ama NIKO ne moze da mi kaze da detetu nista nece faliti od kravljeg mleka. Ja sam ubedjena da imam odredjenih zdravstvenih problema upravo zbog toga sto me mama nije dojila. mozda to tako i nije ali eto to je moje misljenje a ne nekog eksperta. Mama me nije dojila jer sam imala sum na srcu i nisam imala snage da sisam, plus sam rodjena sa infekcijom usta. Nije bilo do nje. Tad mi je ok da majka da formulu tj da ne doji, ali ako je sa majkom sve zdravstveno u redu smatram da svaka majka mora da se svojski potrudi da doji svoje dete. Kao sto rece Rosita, to je vise od dojenja. O mom odnosu sa majkom necu ni da pricam, mozda bi bilo drugacije. Moja majka svaki bratov bol oseti, kad je on bolestan i ona je, a ja eto kao 13 prase bez sise. No otom potom.

hocu da ti kazem da je ok da ponudis AD ali uvek i uvek nakon sisanja a ako mozes izmlazaj se nakon podoja na prazno, nema veze sto nista pumpica ne izvlaci, time ces jos podstaci produkciju mleka. Budi uporna zbog svog deteta i zbog sebe jer dojenje je iskreno nesto najlepse sto majka moze da pruzi svom detetu. Ti trenuci mazenja i uzivanja brzo nestanu ali veza ostaje zauvek kao i osecanje da si uradila pravu stvar i da je tvoje dete dobilo nesto najbolje u svom zivotu.

Maslacakuser posted image ja sam oduvek bila streberka i pazila na casu.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 2476
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
15.6.2014 22:37:33   
Torbica
Ja duboko verujem da svaka mama treba jako da oslusne svoj instikt! I da strah od +- 100-200gr ne treba da prevlada nad onim zadatkom koji imamo. Ja sam od onih mama sto su imale lepo iskustvo i dojenje sva tri deteta preko godine me veze za lepe uspomene. Treba se potruditi, naravno, ali se ne treba uplasiti ako ne ide sve glatko u startu, sve se to uci u hodu.
Opet, naravno da je najvaznije da beba napreduje, i da stalno ima pozitivan trend dobijanja na tezini.
Moj moto je - treba pokusati. Poljubac za malenu Milu.
Ljisho, svaka cast na trudu, upornosti i na kraju uspehu! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2477
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
15.6.2014 23:19:30   
jovicaa
i ja imam iskustvo da sa prvim detetom dojenje nije islo glatko, isto rodjen u 37+2... neonatolog je rekao da je beba nezrela, rodjena 10 dana pre vremena... i namucila sam se prve dve nedelje uopste nije imao razvijen refleks za sisanje, bukvalno smo mu ukapavali moje mleko iz flasice u usta, nije umeo da vuce, bio je kao biljkica, dok se malo nije razbudio i sazreo... jaka zutica, prevremeno rodjen... i opet sam uz moju divnu patronaznu sestru uspela da pocnem da ga dojim posle 2 nedelje samo flasice i posle je samo sisao do tri i po meseca bez dohrane. a onda sam zbog nedovoljne informisanosti i pod pritiskom okoline i pre svega moje blage averzije prema dojenju, zato sto sam se tako jako namucila u prva 2 meseca sa grudima i te prve dve nedelje sama razradljivala kanale, ma uzas kad se samo setim..
zato se sada jako kajem, nisam trebala tako, ne mogu to da promenim, ali sa sadasnjim znanjem i iskustvom znam da je aleks i te kako jos mogao da sisa, nisam trebala da slusam "dobronamerne" savete, pa beba treba da sisa na 2-3 sata, treba da kaki svaki dan, treba tako i tako, a aleks nije bas tako... e to su sve gluposti! nista ne mora i hocu da kazem da se sada jako kajem sto tada nisam istrajala i bila vise informisana.
potpisujem ono sto je torbica rekla u prethodnom postu, smisao je u tome da se ne odustaje na prvoj prepreci, vec da se istraje. mucno je samo prva dva meseca a posle je pesma. makija sam dojila godinu dana, samo moje mleko, zato sto sam bila uporna, strpljiva i istrajna! a i sa njim sam imala sve samo ne gladak tok dojenja... najlakse je dati flasicu i reci daj flasicu... to je ceo smisao price. 95 posto zena MOZE da doji svoju decu... naravno da ne treba forsirati po svaku cenu... ali odustati posle 3 nedelje je stvarno prerano..
pa zamislite kad bi od svega u zivotu odustajale posle tri nedelje i trazile alternativu, na sta bi nam zivot licio????


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2478
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
15.6.2014 23:24:20   
jovicaa
moj komentar se odnosi na raznorazne savete... koji ovde samo sto ne salju poruku, dajte detetu dohranu, to je super, sto bi se mucile.
a tebe jole razumem uplasena si, sve je ovo za tebe novo, ne znas ni sama kako ces i sta, nesigurna si jako, STO JE POTPUNO NORMALNO.
ali ja ti zelim da istrajes u dojenju, zato sto je to nesto najbolje za tebe i tvoju bebu, shvatices to i sama vremenom....
i ne mogu da verujem da pedijatri odmah prepisuju dohranu! kako se nisu setili da joj posalju patronaznu sestru, ili nekog drugog da ispita o cemu se radi, da li beba pravilno hvata dojku, da li sve ide ok sa samom tehnikom dojenja... ne, odmah prepisuju dohranu i cao, uaaa za nas zdravstveni sistem.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2479
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
15.6.2014 23:31:59   
dijana1*
Nova tema KLIK

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2480
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 98 99 [100]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 98 99 [100]
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here