|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
16.2.2018 22:48:15   
Misha i Ljisha
Dobro vece.

Nemam sad bas neku posebnu inspiraciju za piskaranje ali evo kolko tolko ukratko (ako ja to uopste mogu u kratko).

Elem Iznad nas zive mm rodjaci, znaci delimo dvoriste sa njima. Imaju tri sina. Treci je beba. Najstariji ima 7 godina i zloca je. Srednji ima 4 i bezobrazan je ali jos uvek nije zlocko. Treci ne znam kaki ce da bidne ali cisto sumnjam ce da bude dobar.

Pisala sam vec u par navrata da je taj stariji zafrkavao moju D jer ne zna da kaze slovo R i da joj se podsmeva. Iskuliram i kazem Dunja ce nauciti, i ona je naucila da mu kaze "naucicu". Medjutim neizbezni su ti kontakti sa njima. I moja D voli decu, voli drustvo i kad su oni napolju hoce i ona. Da ne pricam da su oni vecito napolju bez roditeljskog nadzora, i sa njima je bilo i nezgoda da se povredjuju, da uzimaju alat, lome, i svasta. Npr jednom su se igrali sa drvima i kao slazu u prikolicu neku plasticnu i D je htela napolje. Ja kazem ne moze bez nadzor, svekrva je inace bila tu bas tad, i ona kao pa sta pusti je. Rekoh ne moze bez nadzora eno igraju se drvima nekom ce da padne na nogu ili sl i udarice se, bice plakanja njakanja i mozda trnova i td. Rekoh sa drvima se ne igra. I sveki meni (njena familija jelte)"ta otkud ta nece" i nije proslo 30 sekundi kad srednji poceo najstrasnije da se dere, naravno pala mu cepanica na nogu. Samo sam se okrenula i rekla sveki "sta sam vam rekla?". Sa njima uvek neka tenzija uvek neka frka. Cak i nas pas bezi od njih. Posto mi prolaze ispod prozora verovatno se ne zapitaju da li ja cujem ili ne cujem njihove komentare ali npr jednom su prosli sa tatom i rekli : "znas kako smo juce IZLEMALI Sendi(naseg psa)". Toiliko zlobe u njima pogotovo starijem nisam videla. Pas spava oni prolaze pored i sutnu ga. Grozno nesto. O psovanju i da ne pricam, manji je rekao bas nedavno" je.o ga caca da ga j.bo". Ja u soku.
A stariji. Hm...stariji je podmukao, pokusava D stalno nesto da natera da radi sto ne sme, srecom D mu kaze "necu". Ali naseda nekad na njegove fore, u fazonu on joj kaze idi pitaj mamu da nam da povodac za SEndi, i ona dodje do vrata i pita me, i ja kazem "da li ti trazis sreco povodac ili trazi on" naravno uvek je odgovor "on". A on uzme i vezuje psa, zarobljava je u male prostore i td.
I na kraju mm sizne i odlepi i kaze njima i njihovim roditeljima "ne mogu kod nas da dodju jer su nevaspitani i bezobrazni, vaspitajte vasu decu pa cemo se druziti". Ja onako malo me bilo sramota malo mi bezveze, rod su, al generalno je u pravu. Oni su unistitelji, o tome da D nije slomila nijednu jedinu kocku 4 godine, a oni su joj u 3 puta slomili pola kocki, pa na dalje.

Hajde preko svega covek jos i da ppredje. ALI...stariji npr ima grozne ali grozne komentare (nazalost skapirala sam da sve to ustvari cuje od svoje mame, nisam mislila da je ona zena takva). Drugar u skoli koji je verovatno autistican ili ima neki problem se ukakio, i on je dosao i prepricava i kaze "retard jedan odvratni", ma onako grozote ni ne mogu da se setim svih komentara. Uhvatim sebe onda kako ja njemu objasnjavam da to nije lepo, a ustvari to radim da D cuje kako to stvarno nije lepo i ne odnosi se samo na nju da ona ne sme tako nesto da kaze (mada ona ruznu rec nije rekla nikad a kamoli tako nesto za nekog drugara)ali sam jednom dobila "packu" od njihovog tate jer sam u stvari bas u trenutku brige dreknula na decu. uplasila sam se da ce se povrediti i onako znate kad vas uhvati panika jer rade nesto sto ne bi smeli tek ce mi njihov tata "ja sam im dozvolio" u fazonu ne vici na moju decu i d. I opecem se jelte tako par puta. I onda smo poceli nekako D da odvajamo od njih odnosno gledamo da se ne srecem. Eh da da ne pricam da su mojoj D pokvarili bicikl. Jer uzmu bicikl i onda ga BACE ali bukvalno ga BACE i nesto je puklo u pedalama i sad stalno pada lanac. Kola su nam izgrebali i td i td.
Nego da se vratim na juce. Hoce D napolje da se igra sa njim. I ja kazem moze. Mm me pita sto je pustas i kazem mu da treba i sa takvima da se druzi upravo zbog toga kad su bezobrazni i kad je nagovaraju da ima kaze NE i NE! ali i da ona dobije kaznu ako ne razmislja da li je nesto ispravno ili nije. Odnosno npr da je ona poklekla kojim slucajem i radila nesto sto se ne sme, bez obzira sto su to radili zajedno od mene bi dobila kaznu jer mora svojom glavom da razmislja. Za sad uspeva, i sve mi se cini da je dobra taktika. JA ne govorim ruzno nista o njima, njihovim karakterima pred njom ali kazem "On zna nekad da bude nevaljao" i sl. Znaci ne ogovaram pred njom. Mm se bas i ne kontrolise ali srecom mm retko kad i "misli" na njih.

Sad ni ne mogu da se setim svih situacija jer ih je bilo mnogo. U svakom slucaju oni izgledaju kao da su prepusteni sami sebi. E tako. U sred zime dete izadje napolje u papucama. Bez kape, bez rukavica, slinavi, mokri. Ovaj mladji mi visi pod prozorom kuhinje i najavljuje se sam na rucak user posted image sto mi je i simpaticno nekad, ali iz toga sta mogu da zakljucim osim da ih mama nije ni nahranila???? Mrsavi su mada to ne mora nista da znaci, ali u principu bi jeli sve sto ponudis i kad god da nudis. Takodje mladjem ako stanes na put, on odmah udara. Nema pardona. O zajedljivim komentarima kazem necu ni da pricam. Covek ostane u soku sta sve cuje od deteta. Nauceni su da komentarisu ljude. I sto je najgore da govore lose o ljudima. Sve ismevaju.

Znaci moje pitanje je: da li da budem kao mm i kazem nema igranja sa njima oni su bezobrazni i losi, ili da eto tako dozvolim ponekad cisto radi "treninga" jer ce nailaziti u zivotu na lose ljude, pa da se istrenira da im kaze Ne i da misli svojom glavom da li je nesto ispravno ili nije. Sta mislite? Ja se uvek setim ono sto je moja mama pricala. Uvek ce pre gori uticati na dobrog nego dobar na loseg.
Moja D srecom NISTA nije pokupila od njih. Srecom ali to je prica i prica kako je psovanje nekulturno kako ovo kako ono....

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 0:16:43   
Rosita
Bas delikatno. Meni se cini da bi moj D u nekim od tih nagovaranja rekao da to ne valja, mozda i drzao bukvicu. Al opet, decak je, voli adrenalin. Prva reakcija iz stomaka mi je NE, ne treba da se druzi sa njima. Ali, prihvatam da i tvoja taktika i te kako ima smisla. Sve dok ti to nadzires, nju kontrolises i drzis situaciju pod kontrolom. Sve je i stvar deteta. Tvoj rezon je dobar ako je dete doraslo tome. U tom periodu dominantno je ucenje po modelu. Ali, meni se cini da ti to dobro odmeravas i znas sta radis. Ne bih izostavila dobrani razgovor sa poukama posle svakog susreta sa njima.
Ipak, ta deca su za moj ukus prevrsila svaku meru. Roditelji zakazali.

< Poruku je uredio Rosita -- 17.2.2018 0:24:11 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 2:00:21   
Sanjica26 RR
Ako ti je ovo Ljiso kad nemas inspiraciju, kako je tek kad imasuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 3:02:10   
Misha i Ljisha
Sanjice i nisam imala inspiraciju veruj mi htela sam neki primer zlobe bas da stavim u tekst al nisam ehheh...
IZVORNA PORUKA: Rosita
. Sve dok ti to nadzires, nju kontrolises i drzis situaciju pod kontrolom. Sve je i stvar deteta. Tvoj rezon je dobar ako je dete doraslo tome. U tom periodu dominantno je ucenje po modelu. Ali, meni se cini da ti to dobro odmeravas i znas sta radis. Ne bih izostavila dobrani razgovor sa poukama posle svakog susreta sa njima.
Roditelji zakazali.

Rosita e bas tako. Znaci to je prica pre nego sto ona ide sa njim da se igra, znaci tipa govor "pamet u glavu" i onda posle igranja. Da ne kazem da mi oni sluze za primer kako ne treba.
Kad su dvoje napolju tj kad je jedan i ona ne izlazim da ih cuvam aliiii visim na prozoru i osluskujem. A kad su svo troje e onda je cuvanje neophodno. Ranije je D svaki put oplakala njihovo igranje. Cak mi bude drago npr ona ih je pre nekog vremena iskulirala najstrasnije. Sama se zaigrala i od i jos dosli da joj kvare igru i ona ih terala od sebe. Kako da kazem. Pna vidi i zna da su nevaljali.
Nije mi uopste frka za nju. Ona je dosla ovde skoro kao pa "izgradjena licnost" sa stavom sta je dobro a sta ne i kako treba da se ponasa. Meni je veca frka sad za batu kad dodje. No dobro ja imam.i "plan" i radim na tome da otkupimo njihov deo i da ih se "resimo". A nadam se da ce to biti ove godine user posted image

Onako oni su mi bas opterecenje.
Nego vodila ja svo troje u vrtiv prosle godine. I srednji je poneo zvonce sa vrbice i ja mu kazem ne smes to da nosis nije petak, samo se petkom nose igracke. "Ali meni je mama dala" dobro dala ti je ali moras da ostavis u ormaric (moja D nosi svaki dan nesto do vrtica ali uredno i bez problema ostavlja u ormaric). I naravno dosli mi i ja ga predajem vaspitacici i pitam sme li da unese zvonce, ona naravno kaze ne. I ja ga nateram da ostavi u ormaricu a on se dere kao blesav. I zove mene ona i pita kako proslo u vrticu i kazem joj da mu ne daje da nosi igracke osim ako nije petak da je plakao bla bla. Tek ce ona "debela jedna kravetina mogla ga je pustiti sa zvoncetom sta fali"a ja ostala u soku preko telefona. I mislim se posleee...Bozeee sto je dobro tim ljudima. Jeste sad je njeno dete plakalo i njakalo ne zbog nje vec zbog"debele kravetine" vaspitacice a pravila se odnose na sve a na njenu decu ne. I tu skapiram "kolko ima sati, i zasto su oni takvi kakvi jesu. I naravno kasnije se samo sve kod potvrdilo.
Kako da kazem jedni izuzetno losi ljudi. Zamislite koristili su frizider od jedne tetke godinu dana i onda kazu "mami im j...civutsku"user posted image alooo budi zahvalan sto si koristio sto nisi morao kupiti, a zena je rrkla da ce doci po stvari koje je tu ostavila i dosla je. Ma ne znam. Kako da kazem nista lepo ni za koga nemaju reci. Verujem ni za nas. Mi smo im cudni sto vodimo dete na treninge, mi smo im cudni jer ovo jer ono. Mi smo ludi. (nesto skapiram i preko svekrve jer je nju lako nasamariti da ti kaze sta ne trebauser posted image a ni ne shvati,ili npr svoji mamu tako zezne pa ako ima poruku za njih kaze mami npr isticao je rok za placanje poreza i on je to tako u neobaveznom razgovoru natucao svojoj mami i naravno sveki posle njima rekla da istice rok zaa placanjeuser posted image ).
Kazem meni je malo bezveze jer smo rod pa bas da se uopste me vidjaju...al opet imam i ja sestru od tetke koja.mi je najbliza posle brata dodje og i ne vidjam je i nemam zelju da je vidnam a nismo se ni u detinjstvu slagaleznom razgovoru natucao svojoj mami i maravno sveki posle njima rekli da istice rok zaa placanjruser posted image ).
Kazem meni je malo bezveze jer smo rod pa bas da se uopste me vidjaju...al opet imam i ja sestru od tetke koja.mi je najbliza posle brata dodje og i ne vidjam je i nemam zelju da je vidnam a nismo se ni u detinjstvu slagale.


< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 17.2.2018 3:14:41 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 8:06:30   
vocicana
Ljiso, meni to izgleda kao klasicno kopiraje nekakvih situacja u kuci, ili je majka takva da joj svi smetaju i osvima ima nesto ruzno za reci, deca su agresivna i tako se ruzno ponasaju i izrazavaju. Nemoj sklanjati svoje dete od njih, ali nemoj ni dozvoljavati da se nesto previse druze, jer kada pricaju tako o drugima, o tom malom koji je autistican, sta li o vama pricaju i kako li vas opisuju. Losa slika. Ali neka malena mnauci da kaze ne i necu, sto ona i zna, a svakako da nauci da oseti lose ljude.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 8:15:36   
Misha i Ljisha
Voci bas tako nekako i radim. Ne cesto ali povremeno i po malo. Dok kazem mm ne bi dao uopste da se druze.

Juce krecemo na trening i D u dvoristu nesto vriska sa Sendi i ja joj kazem tise malo mozda beba spava. Tek ce mm pa sta i oni su ainoc nama.do ponoci sad je kaze bar dan nek se dere dete. I ja sam samo rekla ne moramo biti isti.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 8:23:47   
vocicana
Lep si odgovr dala, ja bi isto tako odgovorila. Neka su deca tako rastu, ja sam imala ilion zlica sa jos milion lica oko sebe svasta dozivela kao dete, zato sada, nema tog, nije se rodio. Pokupila sve st mi je odgovaralo, sljam odbacila sa stilom, ljubi tu macu, sve ce doci na svoje. 100 ljudi 100 cudi.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 10:25:48   
milicicak
Ljiso, moj profesor fizike je uvek govorio da niko nije toliko los da ne moze da posluzi kao dobar primer. Ako od nevaljalih rodjaka mozes da napravis dobar primer sta ne sme i ne treba da se radi, odlicno. Ja uvek kazem: Prijatelje biras, rodbina ti zapadne. To sto ti je neko rod ne znaci da moras sa njima da se druzis i lepo slazes. Odrzavas neki kontakt ali ne iniciras druzenje, vremenom ce i D shvatiti da sa njima igra nije toliko zabavna.
Mi smo imali situaciju da se mini buba na nagovor kumice kad smo bili kod njih usunjala u ostavu i uzela neku bombonu. Maloj brane slatkise pa ih ona uzima kad niko ne gleda. T je bila u kazni nedelju dana, prvo zato sto je uzela nesto bez pitanja da li sme a drugo sto je poslusala drugaricu i uradila nesto sto zna da ne sme da se radi. Kumovi su bili u fazonu sta dramite a mi smo bili bas ljuti na nju jer zna koliko je opasno da jede nesto sto nije pitala da li sme. Naucila je lekciju.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 19:54:47   
IvanaSK RR
Slažem se sa milicicak i njenim profesorom. user posted image
Napraviti od njih primer kako se ne treba ponasati. Pustiti dete ponekad da se igra, ali ne ni previše često. Dovoljno da vidi kakvi su, a nedovoljno da dodje u situaciju da "padne" pod neki njihov uticaj.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 20:55:58   
Misha i Ljisha
Da ja to bas i radim. Tako ne treba, nije lepo odgovarati roditeljima, nije lepo nikog udarati, nije lepo udarati pse, ne treba se igrati sa onim sto nije za igru, nije lepo lagati i td i td. Bas su mi primer za to "nije lepo, nije kulturno".
Strasno. Ja sam cak u jednom momentu pomislila eto mozda cu ja nesto promeniti kod njih. U principu oni vole da budu kod nas, oni vole sa mnom da idu negde, mi se setamo. Sa tim starijim sam isla i do poste i do mesare, i na igraliste. On je zapusten. I prija mu kad je eto u nekoj "normalnoj" atmosferi. Ali odustala sam od bilo cega jer sam naisla na kritiku. Opominjala sam ga da se ne kaze a nego molim, da krece uskoro u skolu i da to nije lepo i td. Onako postupala sam kao prema svom detetu ali sam shvatila da ne vredi i da njima to ne odgovara.I shvatim nije to moj posao. I "kasno" je.


(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
17.2.2018 22:00:20   
Misha i Ljisha
Znaci psihopate su mi sad u komsiluku. Da ne kazem da imaju svih 7 simptoma. Ustvari nemaji valjda mokrenje u krevetu. Inace ovaj mladji voli da gleda svinjokolj. Dete od 4 godine na youtubeu gleda svinjokolj. I ja mu kazem to nije lepo, jadna gica i td. I on prebaci kao na nesto drugo i kaze evo nije gica koza jeuser posted image
http://skolarci.com/decje-ponasanje-zbog-kojeg-treba-da-potrazite-pomoc-opasni-signali-vide-se-vec-od-3-godine/

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.2.2018 1:14:55   
gagana83
Ljiso, ja sam zabezeknuta sta sam procitala. Susretala sam se sa svakakvom decom, ali ovo... Svaka ti cast kako drzis sve pod kontrolom. Ja ne verujem da bih uspela. Da klinac kaze za druga iz odeljenja da je "retard odvratni" i to u tom uzrastu...

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.2.2018 7:35:44   
Duškić
Iskreno se ne cudim bas puno, sve gora su deca, a mnogo su krivi njihovi, koji ih na mnogo toga i forsuraju. Te snimke klanja i ostalog je verovatno gledao neko njihov pa otud to i gledaju.
A da su bezobrana deca to da ne komentarisem, sta rade i kako dovoljno da izadjete u park. Na ulicu. Zivim pored doma za nezbrinutu decu i strasno je sve to.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.2.2018 9:30:43   
Misha i Ljisha
Ja sam se iscudjavala dugo. Ovde smo vec godinu dana i dalje se iscudjavam. Iz sredine odakle smo mi dosli ovo je drasticna promena.
Nego da se vratim na taj komentar za drugara. On je to tako prepricavao i omalovazavao dete (da ne kazem svakom moze da se desi da se ukaki pa i odraslima no to je sad druga tema) ali moja D u tom momentu je njega shvatila kao "zabavnog"i pocela onda da prica kako se njen drugar u vrticu upiskio. Naravno.moja D nista lose nije rekla za druga niti bilo sta "socno". Dobila je taaakvuuu kritiku od mene. Mislim da me je zapamtila za sva vremena.
A da ne pricam o tome i o.mojoj besedi kako se tako ne ismevaju drugari da je mogla i ona da se upiski i td.

Najgore je sto takvi ismevaci hajde da ih nazovem momentalno dobijaju "masovnu podrsku" ostatka kolektiva i odjednom imate celu armiju dece koja ismevaju jedno dete. To jedno trpi nasilje i psihicki popusta i nije ni cudo sto imamo toliko dece koja sebi oduzimaju zivot. Ma strasno.
Kazem nisu ovo deciji nestasluci ovo je na mnooogooo visem nivou. Zato i kazem da izvire zloba iz njih.
Iiii... Jos jedna stvar. Zasto su oni nauceni tako da pricaju? Pa zato sto su uvek u sobi dok roditelji imaju goste. Evo ja necu reci da ja nikad ne ogovaram,ali zna se. Moji gosti su moji gosti i sede sa mnom. Znaci odrasli sede sami a deca.su u svojoj sobi. Pa cak i da imamo temu koja nije primerena deca to NE slusaju. Ali iskreno cak i da slusaju opet tako nesto pokupili ne bi jer ja retko kad strogo osudjuje. Ljude. Da ne kazem ja im uvek trazim izgovore. Mm kaze tebi su svi dobri i ti uvek popustis i uvek te "muzu". Jeste takva sam uglavnom i tezim da mislim dobro o ljudima.
Ma posle salasa i.mojih divnih komsija meni su ljudi ovde izuzetno nekultuurni i nevaspitani. Sa svima ja procaskam ali se ne druzim uopste sa ljudima ovde. Ono u smislu da mi neko dodje na kafu i sl.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 8:27:11   
Anck Su Nmaun
Pustam da sami biraju, nemam neke posebne uslove sem da su normalna i kulturna deca, sto je po meni i naj bitnije.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:04:11   
Sarav
Čitam sad Ljišine postove i slažem se ali ja nemam toliko strpljenja sa takvom bezobraznom i podlom decom. Moja se uglavnom sklanja od takvih na igralištu ispred zgrade, ako ne ja joj kažem jer ima vremena kad će morati u školi da provodi vreme sa nekim takvim.

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:07:23   
Anck Su Nmaun
Pa to je zivot, i treba da nauce da sa takvima izadju na kraj. Susretace se sa svakakvima u zivotu ali treba da nauce prave crednosti kod ljudi.

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:11:30   
Sarav
Ovamo su deca opasna, baca kamenice, zaljulja se jako pa zbacuje patike sa nogu na decu koju je pozvao da stoje ispred (kao da se zaljulja do njih a on ih gađa). Jednom je tako skočio taj mali sa ljuljaške i slomio ruku, a majka umu tu i bleji okolo pravi se da ne vidi kakav je divljak. Da ne bih dolazila u sukob sa roditeljima takve dece, bolje da sklonim svoje.

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:13:33   
Anck Su Nmaun
Ok je to dok su mali, pa mozes.Tada ni ne znaju da biraju prijatelje.
Al kad malo odrastu i krene u skolu sami ce birati prijatelje al okruzenje neces moci ti da kontrolises vec ce sami morati da razgranice kakve ljude zele oko sebe.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.2.2018 9:20:48 >

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:19:00   
Misha i Ljisha
e Anck bas to je i moja logika. Ovde ja jos mogu da uticem i eventualno da je usmerim u smislu "ne moras ti njega da slusas, ne moze on tebi da naredi" npr ako pokusava nesto da je nagovori. Pa ja bas to tako i smatram "treningom" za ubuduce kad mene ne bude da zna da izlazi na kraj sa njima. Ni sad se ja ne mesam ali sam tu, cujem, pratim, ona dobije i kaznu i grdnju ako i ona radi nesto sto ne sme sa njima zajedno. Tako da...s jedne strane hajd da kazem je i dobro sto su takvi.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:23:58   
Anck Su Nmaun
Pa jeste, naravno da svi zelimo saamo dobro okruzenje za nasu decicu. Ali vise cemo im pomoci ako pricamo sa njima i usmeravamo ih nego samo da ih sklonimo, Tako nece nista nauciti. A sutra nece biti mame da ih stiti i samo im cinimo "medvedju uslugu".
Ja volim da vidim sta rade npr. moja deca kad su napolju pa naculjim usi da cujem i sta i kako pricaju jer ne prenesu mi sve deca naravno. Pa ako cujem ne sto sto mi se ne svidja kasnije popricam sa njima o tome isl.
Ali uglavnom se ne mesam kad smo napolju.
Samo prica i prica sa decom po meni daje najbolje rezultate.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:34:45   
Mala Elena
Ja vec sada kada smo u drustvu nekog deteta koje opsuje, kazem Eleni da je to ruzno i nevaspitano, za sada me slusa, ali kada se zanese u igri kaze nesto sto ne treba pa zastane i pogleda me . Znaci, ipak upija to od druge dece ali se i zamisli.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:37:46   
Anck Su Nmaun
Ne mozes izolovati dete da ne cuje i ne vidi, al eto kao sto rekoh sve pricom. I moji su se svega naslusala i svasta donesu iz vrtica i sa ulice al nepsuju.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.2.2018 9:38:22 >

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:40:49   
Sarav
Za usmeni bezovrazluk ja joj kažem da nije lepo i tu rešim stvar, ali pisala sam samo ne znam na kojoj temi da joj je jedan od problematičnih prošlog leta oteo trotinet i bacio je na betonuser posted image a moje dete je par meseci pre toga išlo na MR glave i leči se kod dečijeg neurologa. Njemu tata kaže nije lepo, more dve tri po guzici pa da nauči.

< Poruku je uredio Sarav -- 23.2.2018 9:41:21 >


_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
23.2.2018 9:42:42   
Misha i Ljisha
Ono sto je dobro kod moje D jeste da ona od starta znaci od jaslica kako su mi vaspitacice pricale, igra se sa decom i onog trena kad joj ne odgovaraju ona ode i igra se sama. Odnosno uglavnom nema problem nekog da otkaci. Dva puta za sad da ja znam je bila "povedena" huliganima ajd tako da kazem. Jedan drugar na rodjendanu je rekao da ode i uzme igracku od nekog drugog drugara. Ona nije ni promislila vec je onako naivno otisla i naravno kad je uzela igracku dobila je po ustima i razbijenu usnu (Lekcija sto nije drugar sam otisao po igracku vec nju salje, ne trpaj se i ne budi naivna). A drugi put je onaj gore sto sam navela, znaci ona je pocela da prica kako se njen drugar u vrticu upiskio jer je ovog malog shvatila kao zabavnog. I tad je dobila grdnju.

Jao nego da vam ispricam sta se desilo. Za slavusmo nas dve bile same, tata nam bio u Francuskoj i hajde bile u crkvi, upalile kuci svecu, i rucak, i sad pre rucka ja ocitam Oce nas, i na kraju kad sam rekla "I izbavi nas od zla" tek me ona pogledala i pitala "Od ....." (ime tog decakauser posted image ) znaci negde ona kapira da je on ZAO ahahah...Ali upisala sam se od smeha tad.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here