|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 17:25:38   
Anoniman
Mi nemamo trpezarijski sto, jedemo na tacnama kako ko stigne i gde ko hoće, i nemamo problema nikakvih zbog togauser posted image

Što se kažnjavanja batinama tiče...nikad to neću moći da razumem i nema nijednog opravdanja koje bi kod mene "popilo vodu". I pritom ne pričam o jednom ili dva lupkanja po guzi kada dete uradi nešto što je za njega opasno, nego o batinama kao metodi vaspitanja, demonstracije sile, jer to samo pokazuje nemoć roditelja pred detetom, što ne sme da se desi.

Dete kažnjavam tako što mu u trenutku kada napravi nešto što ne sme, oduzmem ono što mu je tad najzanimljivije, i uglavnom ono što je vezano za nemio događaj. Igračku, crtani, bojice, slatkiš.
NIKADA ne bih detetu rekla "e sad ideš u krevet bez večere", niti mu zabranila hranu ili piće. Nikad mu ne bih uskratila zagrljaj ni poljubac, i kad je najnestašniji pokazujem mu i govorim da ga volim. Trudim se da mu ne govorim da je bezobrazan (osim kad me baaaaaš izvede iz takta) nego da je dobar dečko koji uradio nešto što nije trebao zbog toga-i-toga.

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 126
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 19:52:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

I to ne batine u smislu batinjanja, već šljap po dupetu da bi se dete prenulo i prestalo to da radi u tom trenutku.



Ovako i ja radim (za one koji me nisu razumeli user posted image ).

IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: n i n a

.... od prvog dana na kašiku hranim ga u kuhinji, i to je sad neki njegov hir koji on pokušava da progura. Ni kod moje mame ni kod svekrve, a ni kod te žene što ga čuva ne jede pred televizorom, tako da uopšte neću da mu nudim tu opciju. Jedeš, pa se igraš dalje ili gledaš tv ili ideš napolje.

A zašto?
... Zašto je to loše?

Ja nisam rekla da je to loše, već da ja to ne praktikujem user posted image - prvo zbog navike koju i mm i ja nosimo iz svojih kuća, drugo zbog praktičnosti-lakše mi je nakon obroka pospremiti kuhinju nego sobu user posted image

I evo, danas u šetnji je vrištao skoro 30 minuta bez nekog specijalnog razloga user posted image Ja ga nutkam, pitam: hoćeš vode, kolačić, da voziš biciklu, da šetamo, da skupljamo kestenje??? A on na svako pitanje samo u još veću dreku i NEEEEEEEEE a ja mu lepo u korpicu bicikle namestila flašu vode, kolačić i sela ga i guram bickl, a on ne gasi! I sve vreme u sebi ponavljam: ovo te ne iritira, ti si smirena, sve je pod kontrolom, prestaće uskoro user posted image I gle, zaista prestade!!! Na kraju je Ignore odradio bolji posao od bilo koje lepe reči i ružne grdnje user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 127
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 21:42:39   
Lu
Bravo Nina, ne vrijedi se raspravljati sa djetetom, pogotovo nervoznimuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 27.10.2011 21:43:05 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 22:39:55   
prase
U vrticu u koji idu moja deca se koristi tajm-aut. Lepo funkcionise. Kod kuce isto lepo funkcionise. Doduse, imamo jednu prednost, a to je sto sada zivimo u stanu koji ima identicnu strukturu kao stan u kojem je vrtic. U sobi u kojoj se "razmislja" u vrticu spavamo mm i ja a pored naseg kreveta je komodica - skladiste igracaka koje nisu u opticaju. Uros NIKADA nije pomislio da uzme neku igracku kada je u tajm-aut-u, sto je meni fascinantno. Kako pomenem samo rec "razmisljanje" tako vec pocinje da place i ide u tu sobu, tamo stane kod radijatora okrenut prema prozoru i place dok ne dodjem po njega ili dok ne smisli da je dosta i dodje da se izvinjava i obecava da nece "vise to da radi" (pri cemu mi se ni najmanje ne dopada sto uvek kaze "to", zato sto verujem da ponekad ni sam ne zna sta je uradio).

Elem. Ja sam iako to funkcionise od toga odustala skoro u potpunosti. To mi je sada samo najteza artiljerija.

Kada smo skidali pelene, skinuli smo ih za 3 dana, tako sto sam mu posle 2 dana ponudila nagradu ako ispuni moja ocekivanja. Problem je bio sto nije hteo da kaki na nosu ni pod razno pre toga. Ja rekoh, ako to bude uradio, dobice kinder jaje (sto uopste nije ekskluziva, nego mi je pre toga trazio kinder jaje a nismo ga imali u kuci iako obicno imamo). MM je otrcao da kupi kinder jaje cim je kakio na nosu, a istog dana smo isli u posetu kod kume i tamo je kako na WC?! Opet je dobio kinder jaje. Nakon jos 2 dana, taman kada sam pocela da racunam koliko to dodje kinder jaja za godinu dana, prihvatio je da dobije po jedno za dan bez "incidenta". I onda jedan dan ja nisam kupila, on nije trazio i na tome je ostalo. Kad se (par dana) kasnije setio da trazi, ja kao zgranuta pitam: "Hej bre, pa ti si veliki decko i odavno ne kakis u gace, kakve nagrade kakve trice, nemoj da me zasmejavas" i proslo mi je.

Danas... dete dubi na trepavicama za nagradu. I to ne unapred odredjenu, nego mu kazem da ce dobiti ako uradi to i to ili ako bude dobar... i kasnije sta god da mu dam i nazovem to nagradom on igra od srece?! E sad koliko ce ta naiva da traje, to ne znam... ali da mi dobro ide, moram da se pohvalim. Sad sam vec pocela sa komplikovanim kombinacijama tipa da ga tata umesto mene vodi na engleski, pa tamo bude dobar, pa kad dodje kuci ide odmah na kupanje i u krevet pa ujutro nagrada i uvek upali! A ujutro... kad se setim nagrade... imam vremena dok se on ne probudi i onda za nagradu gleda crtani koji bi i ovako gledao dok ja pijem kafu user posted image

Salu na stranu, poenta price je da je SVE stvar prezentacije sa tako malom decom. Ako ja stajanje u sobi punoj igracaka nazovem "razmisljanje" on ce plakati, a ako odlazak kod babe koji smo inace planirali nazovem nagradom, on ce biti presrecan. Kljuc prezentacije je naravno emocija koju roditelj emituje, a to je u prvom slucaju razocarenje (ukoliko je ikako moguce umesto besa, ljutnje, tuge) i u drugom ponos.

I da... postoje stvari koje zahtevaju momentalnu intervenciju, kada obicno bude pljus po guzi na sta nisam bas ponosna ali osecam da on mora da zna i za "batine". To zaista izbegavam i zato ne znam ni kako da se postavim kada se on iste sekunde gorko kaje, place i moli za oprostaj - da mu oprostim odmah? Cini mi se da to nije tacan odgovor, ali ne znam koji jeste... Primer ovakve situacije je kada je klepio Andjeliju po glavi igrackom, pri cemu je ona spavala u datom momentu, od silne srece kada je video da se parkiramo ispred kuce nasih kumova user posted image Znam da nije namerno, da je samo hteo da podeli sa njom tu radosnu vest, ali da je klepi po glavi? Morala sam da se postaram da se to ne dogodi ponovo. Taj ceo dan mi je bio nekako nakrivo nasadjen, jer mislim da nisam posle taj produzetak dobro odigrala, nisam htela da se pomirim sa njim 5 minuta i on je toliko ridao da su komsije provirivale...


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 22:49:15   
Brana
Kod nas nema kazne,kod nas je na snazi trampenjeuser posted image ,slicno kao i kod praseta...tipa ako dira ili radi nesto sto ne sme,ja mu objasnim zasto to ne sme da radi,dira ili ga opomenem,ako nastavi kazem mu:" ako to ostavis dobices keks ili cokoladicu"...ili evo konkretnog primera,kada dira kompjuterskog misa,ja mu kazem to je ne,ne,to nije igracka itd...obicno ostavi,ali ako nece kazem mu evo ti olovka da crtas a ti majki daj misa i sklopimo odmah deal,i nema kazne i batinauser posted image nasli smo resenje...user posted image


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 22:56:14   
gagana83
Mi danas u parku, Unu spopale bubice i besni.
Valja se po travi, skuplja smece, trpa sve i svasta u usta.
Ja je opomenem jednom, opomenem je drugi put, nista. Kazem joj da ako jos jednom uradi isto, ici cemo kuci. Opet isto.
Na kraju je uhvatim za ruku i povedem je kuci.
Ocekivala sam burnu reakciju a ona mrtva 'ladna, smeje se i prica "Idemoo kuciiii"user posted image
Toliko od moje kazne.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 23:04:23   
Brana
jaooj slatkica mala..user posted image opasni su,tacno znaju kako da izbegnu kaznu.user posted image


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 23:04:25   
prase
Ne znam gagana da li ste pokusali sa nagradama, ali kod nas je to bio preokret godine. Svaka recenica koja pocinje sa "Ako odmah ne prestanes" zavrsava se sa intenziviranjem tekuce akcije, a ona koja pocinje sa "Ako odmah prestanes" zavrsava se uspehom. Sad mi je jako zao sto nisam i ranije to uvela, sad kontam da je on sve lepo razumeo i pre nego sto je poceo lepo da se izrazava, samo se svercovao a ja gubila zivce bez veze. Za malecku vec znam foru, tacno prepoznam kad me razume, ali ona je druga prica, kod nje je sverc stil zivota jer je tatina mezimica... ali nece jos dugo user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 23:13:16   
Anoniman
Ja se svaki put frapiram kad vidim da dete hoće da posluša ne-ne! Za mene je to naučna fantastika user posted image Skretanje pažnje je palilo dok je bio manji-više ne! A i to sa "trampom" počinje da okreće u svoju korist... Dakle, ja nešto ponudim: ako ti, onda ja... A on počne sa prohtevima šta bi bilo bolje da ja, ako on user posted image user posted image Tako da ja imam jako mali arsenal za kažnjavanje i pretvaram se u majku kakve sam osuđivala do juče-ona šeta kao da se ništa ne dešava dok joj se dete valja po zemlji uz neizdržive životinjske krike user posted image Da drage moje, ja sam majka HisterijaBoya!!! user posted image

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 134
   RE: Kako kazniti dete?
27.10.2011 23:19:49   
gagana83
Sad bar citam onu temu o nagradama i shvatam da ja samo kaznjavam dete a ne nagradjujem je. Bas sam grozna. Kao nagradu je uglavnom pohvalim i to je to.

Evo i primera od pre neki dan. Igrala se sa nekim slagalicama i kada joj je dosadilo sve ih je pobacala. Ja sam za to vreme bila u kuhinji. Dolazi ona kod mene i trazi mi bojice i papir. Ja joj kazem da cu joj dati ali prvo da pokupi slagalice. Ma nema sanse, place, trazi bojice ali slagalice nece da pokupi. "Mama kupi sagiceee, ocu bojicee". Plakala je 10-ak minuta i onda je zaboravila i na slagalice i na bojice, dohvatila neku lutku i igrala se sa njom. Onda je doslo vreme za spavanje, slagalice su ostale na podu i kasnije sam ih naravno ja pokupila.

Necu da gresim dusu, ona je zlatna kakva su inace deca u ovom uzrastu. Imala je jedan kratak period histerije ali je i to proslo. Narocito je postala poslusna od kako ide u vrtic. Ima i ona svoje bubice, ali ne tako cisto i nista strasno.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Kako kazniti dete?
28.10.2011 0:10:17   
Nensi*
Ja imam veliki problem sa Vukom oko njegove histerije. Kad ne dobije nesto sto hoce,par puta je kleknuo i poceo da udara glavom o pod. Ne znam odakle mu to,svaki put dobije po dupetu kad to uradi,jer to ne mogu da ignorisem i da ga pustim da se udara u glavu. Ne znam sta da radim u takvoj situaciji user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Kako kazniti dete?
28.10.2011 0:25:28   
boba 11
Ja sam prateci savete psihologa pronasla kaznu za sina .Ako vam se dete necega boji-npr.batina ili nesto drugo sto ne voli izbrojite do tri i zapretite mu tom kaznom.Znaci ja kazem sada samo brojim do tri da uradis to i to ina 2 je vec na putu.A cesto i sam broji dok krece to da radi.user posted image Nama je psiholog rekao da deca vole pravila i d pogotovo vole brojeve.Takodje je jako bitno da ga naterate da vas gleda u oci dok mu govorite inace vas nista ni ne cuje.BTW moje dete je tad imalo 4 godine tako da za mladje verovatno ovo ne pali.A pomoc psihologa vam je uvek dostupna i jako korisne savete dobijeteza vreme samo jednog razgovorauser posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Kako kazniti dete?
28.10.2011 13:07:17   
Leki 77
Ja radim kao što je prase elaboriralo(a) u svom postu. A kod nas pali još jedna stvar-zagrljaj. Kada histeriše, što jeste veoma retko i uglavnom je tada premoren, on privlači pažnju. Ja ga tada zagrlim i on se smiri istog trenutka. Kao dugme za gašenje. Neverovatno. A za kinder jaje, koje jede par puta nedeljno, nema šta ne bi učiniouser posted image . Nikada ne tolerišem ružno ponašanje napolju. Istog trenutka se vraćamo kući i onda ceo dan prežvakavam kako je ti bilo ružno. Najčešće se to završava njegovom rečenicom koju izgovara molećivim glasom-oće Igor bude dobar.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Kako kazniti dete?
9.12.2011 21:23:36   
Anck Su Nmaun
Mi naj vise praktikujemo  da je posaljemo u sobu, tamo se izvristi i lepo se smiri, pa posle moze da se lepo i razgovara snjom...
Mada nije ona bas tako nesto ne poslusna, saslusa ona sta joj se kaze..pa onda vaga...hmmm  da li da poslusam ovaj put.
Ponekd poslusa, ponekad ne, ali kad zapne za nesto, a ja ne dam  hoce da prohisterise i place do besvesti (citaj vristi) e onda poludimo, i u sobu.

Slucaj od veceras:
Bila je gladna i ja joj spremim veceru , kad...njoj se nesto ne jede, i tu se raspekmezila ( a uopste je nisam nesto terala), da bi na kraju pocela da place i da vristi. Ali ona taaako zavristiiiii... da je na ulici cuju, a Bebu jadnnu preplasi, da onda i ova pocne da vristi user posted image
Posaljemo je u sobu, i zatvorimo  vrata ( pustili smo joj crtani na TV ( al nismo trebali))
Posle 5 min se smirila i dosla , jos se kao nesto smeska...da bi za manje od 3 min, pocela da mlati nekom kutijom i baca je na bebu, par puta joj kazem nemoj, skloni, mm je sklonio od nas a onaaaa u vrisku....kaaaao da se ne znam sta desilo....i opet u sobu user posted image ....

Meni bude jaaako zao, ja sam slaba na njih, a znam da ne moze tako da se popusta, sutra ce me zivu pojesti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 10:01:59   
Anoniman
Sta radite kad beba krene da vas tuce ? Petra u zadnje vreme kad joj nesto ne dam ili joj nesto uzmem reaguje tako sto me udara user posted image Ne znam kako da se postavim prema njoj , pokusala sam da joj kazem da me boli , da je mama draga i uzmem joj ruku i pokazem joj da me mazi , ali ipak sledeci put ona opet udara .. Sta vi radite ?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 140
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 10:09:25   
Anck Su Nmaun
uh po tom pitanju sam jako stroga, moram da priznam.

Par puta je onako krenula kao da me udari, a da ne kazem  i jednom po bebi, jako je izvicem i kazem da to vise  NIKAD ne sme da uradi, da to nije lepo , namrstim se i bas dugo gledam da budem kao ljuta da shvati.(citaj 5 minuser posted image ) Do sad je uspevalo.

A mislim da ako bi nastavila da bi dobila po guzi....

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 16.12.2011 10:11:22 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 10:14:05   
minna

IZVORNA PORUKA: ribizla

Sta radite kad beba krene da vas tuce ? Petra u zadnje vreme kad joj nesto ne dam ili joj nesto uzmem reaguje tako sto me udara user posted image Ne znam kako da se postavim prema njoj , pokusala sam da joj kazem da me boli , da je mama draga i uzmem joj ruku i pokazem joj da me mazi , ali ipak sledeci put ona opet udara .. Sta vi radite ?


Isto je i Vlada poceo, i udara i stipa i hoce da me ugrize. Isto sam mu pokazivala da me mazi i govorila da to nikako ne sme. Sad se izvicem na njega, kazem mu da NE SME to da radi i pomerim se, onda on krene da se bacaka po podu, ja se sklonim i pravim se da ne obracam paznju na njega i kad vidi da ne pali ustane i smiri se

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 10:30:21   
Anoniman
Mene Marko udara praznim plastičnim flašama. Kako nađe flašu, trči ka meni i udara, ali to je igra. No, igra ili ne, uzmem mu flašu i vratim mu udarac flašom. A on se smeje. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 143
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 10:32:49   
Anoniman
Nama je prvi put upalio odlazak u ćošak...
Iseckala mu jabuku za užinu (i to na njegov zahtev) donela tanjir u sobu, a on onako besan zgrabio tanjir pa tras o pod! Mm stao pored njega i dreknuo da je iz istih stopa počeo da skuplja komadiće jabuke i stavlja ih nazad u tanjir user posted image Nije prošlo mnogo, hoće jogurt-ajde. Počeo da pije i na pola šolje stane, pogleda me i izvrne celu šolju po tepihu!!! Ja skočila viknula na njega: šta radiš?! To nije lepo?! I kako sam prišla da podignem šolju sa poda i njega da sklonim da ne ugazi u prosut jogurt, a on zavitla besno rukom i pravo preko celog lica!!! Na njegu veliku žalost, tata je SVE video. Zgrabio ga za ruku i odveo u jedan ćošak između dva elementa. Miša krenuo da plače, a mm će mu: da te nisam čuo i gledaj u zid!!! On se okrenuo, jeca (ali ne pušta glasa), šapuće: mama doodjiii...a mm mu sve vreme priča kako je to što je uradio jako ružno i kako se mama ne sme udarati.... Negde sam čitala da dužina kazne treba da bude koliko su deca stara, npr: Miša ima 2 godine i treba da stoji u ćošku 2 minuta-tako će najbolje shvatiti poentu kazne... Kad mu je isteklo vreme, kaže mu tata da izađe napolje, a on promolio prvo nos, sa sve mokrim očima i izvrnutom donjom vilicom, onda je došao do mene, zagrlio me i rekao: zini mama... user posted image Mislim da je imalo efekta... I što je meni najbitnije, nije dobio po turu... Jako volim kad se razumemo bez prašenja user posted image

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 144
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 11:22:01   
lesica
Kod nas zasad pali ignorisanje,ali prodje i ljuta faca user posted image  

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 18:47:41   
bratzz
Milica kad pokusa da me udari ja joj se izderem i kazem da to nije lepo i da me boli, doduse to se retko desava ali zato skoro svako vece budem pocupana jer ona voli tako da se uspavljuje ali kad me zaboli izderem se i ona se smiri i ne dira me vise. Primetila sam da ume da razlikuje kad nesto stvarno mislim i da je tu kraj rasprave istog trenutka i situaciju kad moze da me izmanipulise.Jednom sam je uspavljivala 3 sata, posto sam se na kraju jako umorila od svega izdrala sam se jaaaako,spustla je u krevetac i rekla sam joj da ne sme da mrdne i iznenadilasam se kad me je poslusala i vrlo brzo se i uspavala, u tom periodu je imala 14 meseci, znaci deca znaju kad je zezanju kraj.
Milica inace ne grize nikoga tako da smo za sad sto se toga tice mirni. Inace je jako poslusna devojcica i retko kad se buni duze od 5 minuta ako joj nesto nije po volji, verovatno zato sto ja ne pridajem znacaja, pravim se da ne gledam dok se baca i pricam da me je bas briga sto se dere ali kraickom oka pazim da se ne povredi. Interesantno je to sto oce sebi da cupa kosu kad je ljuta, to je pocela da radi kao mala beba od nedelju dana i evo i sada ume posteno da se pocupa i da place zbog toga ali kao iz inata sebi i svima nama opet ponovi postupak cupanja sebe, (verovatno da bi privukla paznju). Cudan nacin za isterivanje besa.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 20:00:44   
Anoniman
Dobro , nastavicu sa ovim kao i do sad , ne svidja mi seta vika na bebe , shvatice kad tad user posted image Nisam jos pokusala ljute face , mislila sam da je jos rano , bas cu probati .

(odgovor članu bratzz)
  Direktna veza do poruke: 147
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 21:39:56   
bratzz
Nije rano Milica je sa 15 meseci vec bila polu vaspitana, umela je da zeza ali je znla osnovne stvari sad je vec mnogo lakse ali sam mnogo vremena utrosila pricajuci joj sta sme a sta ne sme i radila sam sve i svasta samo da je ne udarim a ipak da ne dopustim ono sto ne treba.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 21:47:48   
mihi
Vikanje na decu je odraz nemoći, tako kažu psiholoziuser posted image . Naravno ja im ne verujem baš u potpunosti, Miloš cele večeri dubi na glavi bojim se povrediće vrat, 20x sam lepo rekla, 20x molila da prestane, na kraju sam ga malo pukla po guzi i tad se smirio, bolje i to nego da nosi kragnu.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Kako kazniti dete?
16.12.2011 22:10:13   
simke
Kod Siniše više ne pali ni podvikivanje,ni po guzi,sad pali tajm aut i nagrada-kazna.Toliko smo se ušemili da on usred histeričnog plača sam ide u svoju sobu da plače i to me još obavesti gde ide i šta će da radi,pa kad se isplače dođe kod mene i kaže mi evo me mama došo sam,više ne paćem(plačem)user posted image
Kad nešto neće da posluša,upozorim ga npr.nećeš gledati Nodija,Pepu ili Ben i Holi(u zavisnosti šta je aktuelno od crtaća),on odmah okreće list i viče biću dobaj mamauser posted image
Jednom prilikom je bio nemoguć,skakao po krevetu da sam samo gledala kad će vrat slomiti,upozorim jednom-ništa ,drugi put-ništa,e kad je hteo crtani,a ja ga lepo podsetim da do sutra nema crtaća.Žene moje cvileo je kao kučence naredna 2 sata i na kraju je zaspaouser posted image Od tad je dovoljno samo jedno upozorenjeuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here