|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

SASTOJCI
800 g brašna
40 g kvasca
400 ml gazirane mineralne vode
1 kašičica šećera
2 kašičice so
5 kašija Ulje
ZA PREMAZIVANJE
po potrebi Ulje

Donaći hleb(pogača) sa gaziranom mineralnom vodom
Ukusna i mekana
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Hleb, Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
U dublju posudu uliti gaziranu mineralnu vodu,dodati izmrvljen kvasac,šećer i 1 kašiku brašna.Izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U odgovarajuću posudu usuti brašno,dodati so,izmešati,zatim dodati ulje,nadošli kvasac i zamesiti testo.Testo pouljati sa obe strane,pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.Nadošlo testo izručiti na radnu površinu i dlanovima(ne oklagijom)rastanjiti u krug veličine tepsije.Tepsiju premazati uljem,posuti brašnom,staviti rastanjeno testo.Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta(taman toliko koliko je potrebno kako bi se zagrejala rerna)

ZA PREMAZIVANJE
Testo premazati uljem,izbockati viljuškom i peći na 180 stepeni 40 minuta.Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,poprskati vodom,prekriti alu-folijom,a preko folije staviti nakvašenu čistu kuhinjsku krpu.Ostavitu da se prohladi pa poslužiti

Saveti
Pogača je i sutradan mekana,samo je stavite u kesu i imaćete ukusnu i mekanu pogaču i za sutrašnji ručak


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here